Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 α) "Πόσο" υλικό και με τι τιμή ο player? Γιατί αν είναι πχ καμιά ντουζίνα ταινίες (random number) τι οποίες έχει δει κιόλας, δεν το λες και "καρότο"...
Age4Greeks Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Σύμφωνοι οκ, οι ταινίες μπορεί να μην είναι πολλές και ο πλέιερ ακριβός (αν και πάντα θα υπάρχει η πειρατεία αντί του πλέιερ) αλλά και πάλι νομίζω έχουμε φτάσει σε χρονικό σημείο που η σύγκριση αγοράς Full HD vs Ultra HD νικητής είναι η δεύτερη. Το Full HD πλέον αργοπεθαίνει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Αν βγαίνει 40-60GB η ταινία για κατέβασμα (δεν λέω καν για pure 100gb BR), θα κλάψει κόσμος ακόμα και με 50αρα VDSL...
Age4Greeks Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Κοίτα μέχρι να βγει κανά καλό αξιόπιστο κομπρέσιον και να αυξηθούν και οι ταχύτητες στο Διαδίκτυο θα έχουν πέσει και οι τιμές στις 4Κ OLED 2
Vassilis_24 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Σύμφωνοι οκ, οι ταινίες μπορεί να μην είναι πολλές και ο πλέιερ ακριβός (αν και πάντα θα υπάρχει η πειρατεία αντί του πλέιερ) αλλά και πάλι νομίζω έχουμε φτάσει σε χρονικό σημείο που η σύγκριση αγοράς Full HD vs Ultra HD νικητής είναι η δεύτερη. Το Full HD πλέον αργοπεθαίνει. Aκόμα δεν έχει καν βγει υλικό 4k και αργοπεθαίνει το full hd; Kαι τι υλικό θα βγει, όπως το 3d που αγόραζαν παιδιά τηλεοράσεις μετά από 2-3 χρόνια που είχαν κυκλοφορήσει και έψαχναν με κόπο να βρουν κάποιο βιντεάκι να δουν; Δεν ξέρω αν θα ακολουθήσει το 4k τον ίδιο δρόμο, πάντως για τα επόμενα 2 χρόνια μετά σιγουριάς σου λέω ότι θα είναι παντελώς αχρείαστο. Επίσης, για να έχει κάποιο νόημα σε τηλεόραση, θα πρέπει να κοιτάξει κάποιος πάνω από 60 ίντσες, οπότε στα ίδια χρήματα θα πάει...
Age4Greeks Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Μη κοιτάς τι γίνεται μόνο στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό έχουν υπηρεσίες όπως το Neflix και κανάλια με περιεχόμενο 4Κ π.χ.BT Sport Ultra HD. Απλώς εδώ στη χώρα μας είμαστε όπως πάντα πίσω στις εξελίξεις. Η σύγκριση με το 3D δεν ευσταθεί, στο απλό 4Κ δεν χρειάζεσαι έξτρα γυαλιά, ο περιορισμός είναι μόνο στο μέγεθος, ναι θες τουλάχιστον 55''. Στο εξωτερικό βρίσκεις 55'' 4Κ από 900 ευρώ και 65'' με 1500. Εδώ να θυμίσω ότι οι μισθοί εκεί είναι διπλάσιοι. Όπως είπα και πιο πάνω, θεωρώ 2000 ευρώ για Full HD OLED, υπερβολικά μεγάλο ποσό και αν δεν γίνει μια κάποια μείωση τιμής δεν βλέπω τους καταναλωτές να πηγαίνουν προς τα κει. Όσο για το 4Κ OLED θα αργήσει τουλάχιστον 2 χρόνια να έρθει σε λόγικές τιμές, π.χ. 1000-1200 ευρώ. Στη πάροδο των 2 ετών οι 4Κ LED θα έχουν φθηνήνει πάρα πολύ. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Κοίτα μέχρι να βγει κανά καλό αξιόπιστο κομπρέσιον και να αυξηθούν και οι ταχύτητες στο Διαδίκτυο θα έχουν πέσει και οι τιμές στις 4Κ OLED τα μεγέθη που ανέφερα δεν είναι για uncompressed... προσωπικά θεωρώ ότι το σωστό 4Κ θα είναι στο 100αρι BR disc...
d4ydr33m3r Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Υλικο για 4k υπαρχει ηδη σε netflix, παει SKY Αγγλια σε ενα δυο μηνες και υπαρχουν ηδη δοκιμαστικα καναλια Ιαπωνια. Σε λιγο καιρο βγαινει και το UHD blue ray και τα πραγματα μπαινουν σε μια ροτα. Αυτο ειναι το μελλον και μαλιστα το βραχυπροθεσμο. Επισης υπαρχει και η χρηση σαν H/Y μεσω HDMI 2.0 , την οποια τιμαω δεοντως εδω και ενα και κατι χρονο με πολυ καλα αποτελεσματα για εμενα προσωπικα. Και το 1080p content παιζει μια χαρα με τον scaler αν οχι ιδανικα, γιατι υπαρχουν μερικες 1080p τηλεορασεις που ειναι απλα τελειες για το σημερινο HD content. Εννοειται οτι οταν ωριμασει η OLED και βγουν 4k μοντελα μαζικα ή ακομη και 8k σε καμια 5ετια θα ξαναπαρω TV. Μεχρι τοτε ειμαι μια χαρα με την 4k LED μου. Ναι το μαυρο δεν ειναι ιδανικο σε ενα IPS panel και ναι υπαρχει backlight εστω και οριακο. Δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα και μαλιστα σε μια τιμη κοντα στο 1-1.5 χιλιαρικο, αλλιως OLED υπαρχουν και τωρα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 καλά το 4Κ του Netflix έχει χαμηλότερο bitrate από ένα καλό 1080p .mkv 1
d4ydr33m3r Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Still a better picture though, δεν μπορεις να τα βαλεις με μια υψηλοτερη αναλυση ουτε σε επιπεδο ευκρινειας ουτε σε επιπεδα αντιθεσης με μια 4k..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Έχεις κάνει άμεση σύγκριση ανάμεσα στο 4Κ του Netflix και σε 1080p 20gb .mkv ή 50gb 1080p BluRay? Πληροφοριακά ρωτάω, γιατί τα 15.6mbps του Netflix φαίνονται πολύ χαμήλα...
d4ydr33m3r Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Αμεση συγκριση δεν μπορω να κανω, κανω ομως μεταξυ blue ray movies που εχω και με 4k content που διαθετω ακομη και αυτο που ειναι σε χαμηλο bitrate. Προσωπικα για εμενα παροτι η χρησιμοτητα του καλου bitrate ή ακομη καλυτερα ενος uncompressed περιεχομενου ειναι κατι ευνοητο για πολλους λογους, δεν τιθεται καν θεμα συγκρισης σε ποιοτητα απεικονισης περιεχομενου Απλα ειναι σε αλλο επιπεδο κατι που ειναι 4 φορες η προαναφερθεντα αναλυση σε οποιοδηποτε bitrate. Παρενθεση : Επισης οτι 3D content εχω παιζει απιστευτα καλυτερα στην 4k παλι για ευνοητους λογους..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Ίντσες τηλεόρασης και απόσταση θέασης?
d4ydr33m3r Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Ίντσες τηλεόρασης και απόσταση θέασης? YGPM
tarantules Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 τα 15.6mbps του Netflix φαίνονται πολύ χαμήλα... 4Κ περιεχόμενο πως γίνεται να έχει τόσο χαμηλό bitrate; Μήπως ξέρεις ποιον cοdec συμπίεσης χρησιμοποιούν; Ένα remux που κατέβασα έτσι από περιέργεια , μου βγάζει average bitrate τα 33mbps σε 1080p ανάλυση. Μήπως οι 4Κ τηλεοράσεις έχουν κανένα κύκλωμα που κάνει upscaling το περιεχόμενο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα