ploros Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα, Γράφω για να αναφέρω ένα πρόβλημα που προέκυψε τόσο με συναλλαγή μου στο ινσόμνια όσο και με τη διαχειριστική ομάδα του φόρουμ. Σε συναλλαγή μου με το iServiceClub που είναι κατάστημα και δεν θα έπρεπε να διαφημίζεται και να βάζει αγγελίες εδώ προέκυψαν αρκετά προβλήματα. Οταν πήγα και είδα ένα macbook air που είχαν μου είπαν αρχική τιμή 320, ενώ στην αγγελία εδώ έλεγε 300. Αργότερα ισχυρίστηκαν πως είναι 320 λόγω καταστήματος-απόδειξη. Βέβαια αν δεν κάνω λάθος τα 300 γίνονται 369 με απόδειξη αλλά πάμε παρακάτω. Μετά από 5 μέρες πήγα με 250 που είχαμε συμφωνήσει αν δεν πουλιόταν ως τότε. Δεν δέχτηκαν γεγονος κατανοητό, οπότε πήγα την άλλη μέρα με τα 320 και μου είπαν να το δει πρώτα και άλλος, αν πάω να το πουλήσω θα σου στείλω μήνυμα μέχρι το απόγευμα. Μην καταλαβαίνοντας τι παίζει και χωρίς να λάβω μήνυμα πήγα πάλι στις 20.30 και το λάπτοπ ήταν ακόμα εκεί αλλά δήθεν κρατημένο... Όπως είναι φυσικό έκανα άμεσα κριτική και ο μαγαζάτορας το πρωί με τραμπούκισε αναφέροντας "Ότι κ να σου πω ειναι λίγο! Όταν μιλάμε face to face εισαι όλο χαμόγελα κ από το υπολογιστή σου κάνεις αυτά τα αίσχη! Δεν ξερεις πως ειναι οι δουλειές γιαυτο δεν σε παρεξηγώ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΣΑΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ". Και μιλάμε για επαγγελματία όχι ιδιώτη, όταν άλλα καταστήματα σε δίνουν καμιά βλακεία δώρο για να σβήσεις τη κριτική. Αυτός με έβρισε και μετά επέμενε να τη σβήσω... Επειδή έτσι και αλλιώς οι κριτικές δεν σβήνονται από το χρήστη, την έσβησε ο paredwse (moderator) και μου έστειλε να δω τους όρους, χωρίς βέβαια να μου πει πως αλλιώς θα μπορούσα να αξιολογήσω την απαράδεκτη συμπεριφορά του καταστήματος. Διαβάζωντας τους όρους, βλέπω πως αγγελίες και διαφημίσεις καταστημάτων απαγορεύονται και έτσι απάντησα στον paredwse πως καλύτερα να κοιτάξει αυτό το θέμα και όχι την κριτική μου που ήταν σωστή. Τελίκα αφού ξανανέβασα την κριτική μου ο paredwse μπλόκαρε το προφίλ το δικό μου και όχι του καταστήματος. Έχοντας ειδοποιήσει με μαιλ τη γενική γραμματεία καταναλωτη και το λίγο το ΣΔΟΕ για την απόδειξη μιας και ένας γείτονας είναι επικεφαλής στις μεγάλες επιχειρήσεις, αναρωτιέμαι αν το ινσομνια προσφέρει νταβατζιλίκι σε τέτοια καταστήματα (χωρίς σωστές αποδείξεις και με κακή συμπεριφορά) και κατά πόσο είναι νόμιμη η διαφήμηση που τους προσφέρει... Θα ήθελα μια επαρκή απάντηση σε αυτό το θέμα και όχι κάποιο μπλοκάρισμα ή διαγραφή, γιατί δεν Θέλω να ασχοληθώ πάλι με όλο αυτό τη Δευτέρα και να συντάσω αναφορές.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Οι κανόνες του forum λένε πως αν δεν υπάρχει συναλλαγή δεν μπορείς να κάνεις αξιολόγηση. Το ότι δεν τους διάβασες και ξαναέκανες, είχε το λογικό αποτέλεσμα: να φας ban. Εμμέσως παραδέχεσαι ότι έκανες και νέο προφίλ για να γράψεις αυτό το post, το οποίο επίσης απαγορεύεται. Ούτε εγώ συμφωνώ με τους κανόνες αυτούς, μιας και έχει τύχει να περιμένω άνθρωπο και να μην εμφανιστεί ποτέ γιατί είχε πουλήσει το αντικείμενο, και μετά δεν μπορούσα να του κάνω καν αρνητική αξιολόγηση, αλλά δυστυχώς αυτοί είναι. Τώρα για το αν το κατάστημα επιτρέπεται να δουλεύει πλαγίως εδώ... είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο... 1
Pseudonumo Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 και να σουν ο πρώτος που πέφτει σε ανακριβή πωλητή! Αυτοί είναι οι κανόνες αξιολόγησης των αγγελιών, γι αυτό αν δεις και δω γίνονται πολλές προτάσεις. Όμως αυτοί είναι...
ploros Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Καταλαβαίνω τι λες, τους έχω διαβάσει αλλά όταν δεν τηρούνται για τα καταστήματα, δηλαδή για αυτούς που πουλούν και κερδίζουν από εδώ, λογικό και να μην τους τηρούν όσοι δίνουν τα χρήματα. Και επειδή εδώ είναι απλά φόρουμ με κάποιος δικούς του κανόνες αλλά έξω υπάρχουν νόμοι... θέλω να μάθω τι γίνεται με αυτό το κατάστημα και γιατί το ινσόμνια το στηρίζει παρά τους κανόνες που έχει ? Και ο προβληματισμός αυτός επίσης έγκυται στο ότι ίσως έτσι το ινσομνια βρεθεί να προωθεί και παράνομη ή έστω κακή εμπορική δραστηριότητα. Γιατί οκ τον καθένα δεν μπορείς να τον ελέγξεις τι κάνει και τι πουλά, αλλά αν μιλάμε για κατάστημα το οποίο προωθείς παρά τους όρους που μοστράρεις τότε..
Pseudonumo Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 το στήριξε με κάποιο τρόπο?απ'ότι κατάλαβα σε μπλόκαραν επειδή δεν τήρησες τους κανόνες. Για το τί γίνεται έξω απ το σαιτ δεν αναλαμβάνει ευθύνη νομίζω. Θα απαντήσουν όμω οι αρμόδιοι.
ploros Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Το προφιλ του καταστήματος ενώ έκανα και αναφορά δεδομένου ότι καταστήματα και διαφημίσεις απαγορεύονται είναι ακόμα ενεργό. Περιμένω να απαντήσουν οι αρμόδιοι λοιπόν. Σωστά με μπλόκαραν, αλλά μόνο εμένα δυστυχως (για όσους συναλλαχθούν μελλοντικά με το iservice club)
paylidis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Πολλα εμποράκια κυκλοφορουν εδω μεσα και γενικά στο νετ... Αλλα φιλε μου είσαι και εσυ λάθος, σου ειπε 300 χωρις αποδειξη κλπ; Παρε εκεινη την ωρα το σδόε και πηγαινε βρες το λαπτοπ απο αλλού και οχι μετα εκδικητικά και φουστικα... Επίσης πράγματι παρενέβης κατ επανάληψη τους όρους του φορουμ οποτε δικαίως και εφαγες ban... Μεχρι να βάλουμε μυαλό σαν πολίτες, σαν καταναλωτες αλλα και σα φορολογουμενοι ας μασήσουμε το σανό μας και ας μας εκμεταλλεύονται... 2
ploros Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Έχεις δίκιο έπρεπε να επικοινωνήσω επιτόπου και όταν αρνιόταν να μου το πουλήσει γιατί και αυτό δεν επιτρέπεται. Είμαι αρκετά νέος οπότε ψάρωσα. Λέει πως το πούλησε όποτε αν δεν έκοψε απόδειξη θα φανεί από Δευτέρα και αρκέτα από όσα είπε είναι γραπτά και μένουν...
argimeg Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Αύτο πάντως με το να μην κάνεις αξιολόγηση εάν δεν έχεις κάνει συναλλαγή είναι πολύ λάθος. Γιατί δηλαδή να μην ενημερώσω εάν μου είπε κάποιος ψέματα ή ανακάλυψα ότι τελικά η συσκευή που είναι στην αγγελία έχει πρόβλημα μετά τον έλεγχο που έκανα. Προχθές κιόλας έκλεισα να αγοράσω ένα ipad από κάποιον, του έκανα τέσσερις κλήσεις του έστειλα sms και pm από εδώ και ενώ του είπα ότι αν το έδωσε ας μου το πει για να μην περιμένω αυτός ενώ μπαίνει μέσα κανονικά δεν απαντάει λες και θα τον κάνω ντα. Ανώριμα παιδάκια θα μου πεις αλλά για τις αγγελίες θα έπρεπε να μπει κάποιος κανόνας που να λέει π.χ. να είσαι εγγεγραμένος μισό χρόνο και να έχεις κάνει τουλάχιστον 50 post για να βάλεις αγγελία. Μερικοί εδώ μέσα δεν ξέρω πως τα καταφέρνουν αλλά κάνουν μπίζνες πουλώντας πράγματα καινούρια και χωρίς απόδειξη. Σφραγισμένα λέει ο άλλος και ότι θέλετε ζητήστε να σας πω τιμή. 1
eSATA Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Το ότι ο χρήστης που έβαλε την αγγελία έχει κατάστημα το έγραφε στην αγγελία ή μπορούσες να το καταλάβεις με κάποιο τρόπο; 1
nikos1982 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 συναλλαγη ειναι και το να αγορασης και να μην αγορασης.εδω τα ΑΤΜ οταν υπερβεις το οριο σου λενε η συναλλαγη σας δεν μπορει να γινει.οποτε αν το δουμε λογικα συναλλαγη ειναι με οτι και καταλήξει να εχει.δεν καταλαβενω γιατι να μην μπορεις καποιος να κανει αξιολόγηση. 5
ploros Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Το όνομα του χρήστη ήταν iservice club και είχε για φωτό το λογκο του. Γκοογκλαρα και είδα και τη σελίδα τους στο φβ που είχε και εκεί την αγγελία. Επίσης ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού είναι zahos147
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Edit: Είμαι και γκαβός... Iservice Club και Zahos147 είναι accounts εδώ?
eSATA Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Edit: Είμαι και γκαβός... Iservice Club και Zahos147 είναι accounts εδώ? http://www.insomnia.gr/classifieds/traders/285366-iserviceclub/
Προτεινόμενες αναρτήσεις