warlock9_0 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 τι όφελος έχεις από αυτό? αν χαθεί η εγγραφή και πρέπει να ανοίξεις shell, κάνεις και καινούρια από το bios το ιδανικότερο θα ήτανε να μπορεί να γίνει persist με κάποιο τρόπο το firmware στο δίσκο παρόλα αυτά έχω ήδη EFI/boot/bootx64.efi από παλιά υποψιάζομαι, ή το είχε βάλει ο grub edit με αυτά και με αυτά και για να μη βαριέστε πέρασα σε systemd boot για να έχω ένα βασικό conf σε αρχείο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 με αυτά και με αυτά και για να μη βαριέστε πέρασα σε systemd boot για να έχω ένα βασικό conf σε αρχείο Εγώ πάλι μετά απο όλα αυτά που διάβασα μου έχει έρθει η όρεξη για btrfs ξανά... και δεν μπορώ να θυμηθώ γιατι το έβγαλα. Μάλλον γιατί διάβαζα για τα προβλήματα που είχε και όχι επειδή είχα αντιμετωπίσει κάτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imitheos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 τι όφελος έχεις από αυτό? αν χαθεί η εγγραφή και πρέπει να ανοίξεις shell, κάνεις και καινούρια από το biosΤο firmware σου υποστηρίζει την δημιουργία boot καταχωρήσεων μέσα από το interface του ? Αν ναι, τότε είσαι τυχερός και ναι δεν χρειάζεσαι να κάνεις τίποτα από αυτά που έγραψα. Εγώ πάλι μετά απο όλα αυτά που διάβασα μου έχει έρθει η όρεξη για btrfs ξανά... και δεν μπορώ να θυμηθώ γιατι το έβγαλα. Μάλλον γιατί διάβαζα για τα προβλήματα που είχε και όχι επειδή είχα αντιμετωπίσει κάτι. Μήπως είχες κάποιο "εξωτικό" setup ? Εκείνα βγάζουν ακόμη προβλήματα. Raid5/6 μακρυά για την ώρα. Raid1 παίζει οκ με κάποια μικροπροβληματάκια που και που. Απλό filesystem σε μία συσκευή δεν θα έχεις πρόβλημα. Παρόλα αυτά βέβαια, κρατάς πάντα backup κάπου αλλού. Και εννοείται πως μιλάμε πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν τρέχεις καμμιά διανομή του τμήματος αρχαιοτήτων με πυρήνα 3.10 ή και πιο παλιό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Μήπως είχες κάποιο "εξωτικό" setup ? Εκείνα βγάζουν ακόμη προβλήματα. Raid5/6 μακρυά για την ώρα. Raid1 παίζει οκ με κάποια μικροπροβληματάκια που και που. Απλό filesystem σε μία συσκευή δεν θα έχεις πρόβλημα. Παρόλα αυτά βέβαια, κρατάς πάντα backup κάπου αλλού. Και εννοείται πως μιλάμε πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν τρέχεις καμμιά διανομή του τμήματος αρχαιοτήτων με πυρήνα 3.10 ή και πιο παλιό. Μπα... δεν είχα κανένα θέμα.. νομίζω ήταν την εποχή που έκανα κάθε 5 μέρες re-install γιατί κάτι κατάστρεφα.. κάτι είχε κολλήσει με τους drivers της κάρτας γραφικών και στο re-install απλά έβαλα ext4 Απλά σκέφτομαι ότι αν είχα τώρα τρόπο να κάνω snapshots στο PC της δουλειάς, θα έκανα πολλά περισσότερα απο αυτά που τολμώ να κάνω τώρα... βέβαια αν το ξαναβάλω, προς το παρόν θα μπεί στο σπίτι μόνο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα