Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μαλλον ειμαστε πολλοι.Δεν τα ξερω τα παιδια.Αλλα με αυτες τις κωλοβαρκες ειχα και εγω θεματα για αρκετα χρονια.Ευτυχως ξεμπερδεψα (χωρις τις βαρκες...δεν τις εμαθα ποτε)

Δημοσ.

χαχαχα .. εγω μαλλον θα χρειαστει να τα μαθω για να ξεμπερδεψω ... μας παιδευει ο αγαπητος Αντωνής ..ευχαριστω Kostas93 πολυ αναλυτικα το καταλαβα..

Αυτη εδω πως σου φαινεται ??

Ένα κλασικό πρόβλημα συγχρονισμού είναι αυτό του ταχυδρομείου, όπου οι πελάτες εξυπηρετούνται από πολλούς ταμίες. Κάθε εισερχόμενος πελάτης παίρνει έναν (αύξοντα) αριθμό και περιμένει μέχρι να κληθεί ο αριθμός του. Κάθε φορά που ένας ταμίας ελευθερώνεται, καλεί και εξυπηρετεί τον πελάτη με τον μικρότερο αριθμό. Γράψτε τον κώδικα για τις διεργασίες πελάτη και ταμία χρησιμοποιώντας γενικές σημαφόρους (semaphores) έτσι ώστε να γίνεται σωστός συγχρονισμός των αντίστοιχων διεργασιών και οι διεργασίες να ενεργοποιούνται / απενεργοποιούνται κατάλληλα.

Δημοσ.

..ευχαριστω Kostas93 πολυ αναλυτικα το καταλαβα..

Αυτη εδω πως σου φαινεται ??

Όντως σου περιέγραψε πολύ ωραία τις ασκήσεις. Αφού λοιπόν στο περιέγραψε αναλυτικά και το κατάλαβες γιατί δεν λύνεις και καμμία άσκηση μόνος σου αντί να ποστάρεις κάθε μισή ώρα και μια νέα άσκηση ?

• Like 1
Δημοσ.

Όντως σου περιέγραψε πολύ ωραία τις ασκήσεις. Αφού λοιπόν στο περιέγραψε αναλυτικά και το κατάλαβες γιατί δεν λύνεις και καμμία άσκηση μόνος σου αντί να ποστάρεις κάθε μισή ώρα και μια νέα άσκηση ?

το συγκεκριμενο θεμα δν το κατεχω καθολου, και επειδη η υλη ειναι τεραστια και διαβαζω παραλληλα και αλλα θεματα θεωρησα σημαντικη την βοηθεια του στο να γλυτωσω και χρονο και να τα καταλαβω κιολας ..απο κει περα αν το παλικαρι δν θελει να με βοηθησει και σε μια ακομα ασκηση που του ζητησα την βοηθεια ειναι δικο του θεμα .. εσυ γιατι επεμβαινεις με υφος ?

Δημοσ.

το συγκεκριμενο θεμα δν το κατεχω καθολου, και επειδη η υλη ειναι τεραστια και διαβαζω παραλληλα και αλλα θεματα θεωρησα σημαντικη την βοηθεια του στο να γλυτωσω και χρονο και να τα καταλαβω κιολας ..απο κει περα αν το παλικαρι δν θελει να με βοηθησει και σε μια ακομα ασκηση που του ζητησα την βοηθεια ειναι δικο του θεμα .. εσυ γιατι επεμβαινεις με υφος ?

Άλλο πράγμα το ζητώ βοήθεια για να καταλάβω το θέμα και άλλο το εκμεταλλεύομαι το γεγονός ότι μου απάντησε τόσο αναλυτικά και γενικά την φιλοτιμία του άλλου ώστε να μου λύσει όλες τις ασκήσεις. Αφού λοιπόν, όπως είπες, κατάλαβες το θέμα, γιατί δεν λύνεις την άσκηση μόνος σου και να γράψεις εδώ την λύση σου και να σου πει τότε ο kostas93 τη γνώμη του.

Όσον αφορά το γιατί επεμβαίνω, όταν ανοίγεις ένα νήμα σε ένα φόρουμ, αυτό σημαίνει ότι μπορούν να επέμβουν όλοι και να πουν την άποψή τους.

Δημοσ.

Πρωτον δεν εθιξα το θεμα του οτι επενεβεις αλλα οτι επενεβεις με υφος .. δευτερον δεν εκμεταλλευτηκα τον kostas93 κακοπροαιρετα οπως το παρουσιασες απλα επειδη ειδα οτι το κατεχει καλα το αντικειμενο, θεωρησα οτι να μου λυσει τις 4 ασκησεις που ειχα ωστε να καταλαβω το τροπο σκεψης του πανω στο θεμα - αρα και να καταλαβω εγω ιδιος τις ασκησεις-    δν ηταν τοσο προσβλητικο οπως νομιζεις...

Δημοσ.

Πρωτον δεν εθιξα το θεμα του οτι επενεβεις αλλα οτι επενεβεις με υφος .. δευτερον δεν εκμεταλλευτηκα τον kostas93 κακοπροαιρετα οπως το παρουσιασες απλα επειδη ειδα οτι το κατεχει καλα το αντικειμενο, θεωρησα οτι να μου λυσει τις 4 ασκησεις που ειχα ωστε να καταλαβω το τροπο σκεψης του πανω στο θεμα - αρα και να καταλαβω εγω ιδιος τις ασκησεις-    δν ηταν τοσο προσβλητικο οπως νομιζεις...

"δευτερον δεν εκμεταλλευτηκα τον kostas93 κακοπροαιρετα"

(Εκμεταλλεύεσαι κάποιον καλοπροαίρετα? Χρησιμοποίησε  την λέξη ρώτησα καλύτερα)

Πρόσεχε λίγο την σύνταξη. Τα προβλήματα που προσπαθείς να λύσεις στηρίζονται πάνω σε αυτή....

Δημοσ.

παιδιά χαλαρώστε. Το φόρουμ είναι για να βοηθάμε. Στο κάτω κάτω, αν δεν ήθελα δε θα απαντούσα, τόσο απλά.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Μιας και διαβάζω και εγω λειτουργικά για την εξεταστική μου έπεσα πάνω σε μια άσκηση που θα ήθελα να μου πείτε αν την έχω λύσει σωστά οποιος ξέρει.

Εκφωνηση: Με την χρήση σημαφορων να συγχρονισετε τις διεργασίες έτσι ώστε

• Η Β1 να εκτελεστεί μετα την Α0 και

• Η Β0 μετα την Α1

Εχει έναν πίνακα σαν αυτόν

P0 | P1

----- | ------

A0(); | A1();

B0(); | B1();

Εγω έχοντας 2 σημαφορους s1 και s2 έκανα:

Α0();

signal(s1);

wait(s2);

B0();

A1();

signal(s2);

wait(s1);

B1();

Θεωρητικά όπως καταλαβαίνετε ειναι η απάντηση απλα δεν εχω έτοιμη λύση να δω αν ειναι ισχύει αυτό που έγραψα ή οχι

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Έχω μια άσκηση αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει. Έστω δυο διεργασίες Δ1 και Δ2 που τρέχουν παράλληλα.

Δ1                                        Δ2

print("A") ;                          print("E");

print ("B")                          print("F");

print("G");

Εισάγετε κλήσεις σημαφόρου(ων) ώστε ΠΑΝΤΑ να τυπώνεται η συμβολοσειρά EFAGB. Να δηλωθούν οι αρχικές τιμές του (των) σημαφόρων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...