Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα το πω όσο πιο προσεκτικά μπορώ γιατι κινδυνεύω με μπαν παλι για τα αδέσποτα !

κάθετε ο αλλος και ποσταρει λινκ απο το σαιτ - κ πρέπει τώρα εσυ να του εξηγήσεις οτι ο εισαγγελέας δεν διαβάζει την σελίδα ούτε την ξέρει, προφανώς και του την έστειλαν την είδηση στον inbox  ,για να την ανεβάσει στον τοίχο της όμως ξέρει τον αριθμό δικαστικής απόφασης ,  ξέρει αν εχει συμβεί το γεγονός  η οχι , ξερει μεχρι και ποιος δικαστής την εχει δικάσει !

άντε να του εξηγήσεις πως  όπως ξέρει αυτός να παίζει pro  ολη μέρα ,  ετσι ξέρει αυτή τι συμβαίνει στην Ελλ. δικαιοσύνη απ εξω και ανακατωτά ! ρωτήστε να μαθετε τι εστι εισαγγελέας , τρεις  εξουσίες υπάρχουν στην Ελλάδα  η νομοθετική εξουσια  η εκτελεστική εξουσία  και η δικαστική εξουσία η οποιες ειναι ακριβώς ίσες μεταξύ τους,  ούτε ο  πρωθυπουργός δεν είναι πάνω από αυτούς  ! χαίρεται

• Like 2
  • Απαντ. 317
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στην Ελλάδα το 90% των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων δεν τηρούν κανέναν από τους προβλεπόμενους νόμους (μικροτσιπ, καθαριότητα σε δημόσιους χώρους κλπ).

Παρόλα αυτά, απαιτούν να εφαρμόζονται οι υπόλοιποι νόμοι που δεν τους αφορούν ή ακόμη και ζητούν το λυντσάρισμο ή και την εκτέλεση του παραβάτη.

Όλα αυτά είναι αλληλένδετα μεταξύ τους και δείχνουν τις παθογένειες της κοινωνίας μας.

Μικροτσιπ εγώ δεν έχω βάλει στα ζώα μου ούτε σκοπεύω να βάλω ποτέ. Το θεωρώ απάνθρωπο και ας λέει ο καθένας ότι θέλει.

• Like 1
Δημοσ.

επίσης το 90% μεσα από ποιου το   μυαλό βγαίνει ? θα ήθελα εδώ μια πηγή αν υπάρχει !

οκ δεν λέω υπάρχουν πολλοί ανεύθυνοι , επειδή όμως κάποιος κόπανος δεν μαζεύει τις ακαθαρσίες του σκύλου του αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν άλλον να τα σκοτώνει η να τα βασανίζει νομίζω ...

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν άλλον να τα σκοτώνει η να τα βασανίζει νομίζω ...

Δεν έγραψε κάτι τέτοιο ο Judas, ούτε καν το υπονόησε :P

πιο σωστό θα ήταν "το ότι μαζεύω τις ακαθαρσίες κι είμαι γενικότερα προβλεπέ με τον σκύλο μου δεν μου δίνει το δικαίωμα να ζητάω λυντσάρισμα/εκτέλεση του μλκ που βασανίζει σκοτώνει αδέσποτα..." :)

Δημοσ.

Πραγματικά μπορώ να δω άνθρωπο να βασανίζεται μπροστά μου και απλά να με πειράξει ή να τρέξω να τον βοηθήσω, αν δω ζώο να βασανίζεται θα φλιπάρω τελείως, λες και τον ενόχλησε τον παπάρα πουθενά το σκυλάκι για να το σύρει με την μηχανή. Psycho

Βλεπεις κατι τετοια post και οταν ακους την λεξη ''φιλοζωος'' αρχιζεις και ξερνας....

ΥΓ. Εναν psycho εχουμε σιγουρα...

Και αυτος με το σκυλακι psycho ειναι βεβαια, οποτε γινονται 2 οι psycho....

• Like 1
Δημοσ.

ναι οκ δεν είπα κατι γι αυτον , εννοούσα πως οι νόμοι καλά κάνουν και είναι αυστηροί , καλά κάνουν και εφαρμόζονται !

κανένα λιτζαρισμα δεν ζητάει νορμάλ άνθρωπος , νορμάλ άνθρωπος χαίρεται να βλέπει  νόμους  που είναι αυστηροί και ζητάει την εφαρμογή τους και μόνο  ! τόσο απλό ..

Δημοσ.

κανένα λιτζαρισμα δεν ζητάει νορμάλ άνθρωπος , νορμάλ άνθρωπος χαίρεται να βλέπει  νόμους  που είναι αυστηροί και ζητάει την εφαρμογή τους και μόνο  ! τόσο απλό ..

Δε θα μπω στον κόπο να ψάχνω προηγούμενα topic να κάνω quote, αλλά κράτα το αυτό γιατί πιστεύω θα μας χρειαστεί στο μέλλον. For the children.

Επίσης, νομίζω ότι είσαι υπερβολικά αισιόδοξος στην τοποθέτησή σου. Ορίστε τι έχουμε μέχρι στιγμής στο παρόν topic:

http://www.insomnia.gr/topic/581127-η-πρώτη-φυλάκιση-χωρίς-αναστολή-στην-ελλάδα-για/?p=54252465

http://www.insomnia.gr/topic/581127-η-πρώτη-φυλάκιση-χωρίς-αναστολή-στην-ελλάδα-για/?p=54252502

http://www.insomnia.gr/topic/581127-η-πρώτη-φυλάκιση-χωρίς-αναστολή-στην-ελλάδα-για/?p=54252709

http://www.insomnia.gr/topic/581127-η-πρώτη-φυλάκιση-χωρίς-αναστολή-στην-ελλάδα-για/?p=54253271

Δε συμπεριέλαβα τις ισόβιες, ούτε την "κατάσχεση και αν δεν έχει με τακούνια στη Συγγρού".

• Like 2
Δημοσ.

Είμαι ενάντια της κακοποίησης (φυσικά) ζώων αλλά δεν ξέρω πόση βάση έχει αυτό

Δηλαδή δεν πιστεύω να καταδικάστηκε σαν κακούργημα μάλλον σαν πλημμέλημα  ενα αυτό.

Και μάλλον θα συνέδεσαν κάπως την υπόθεση με άλλα πλημμελήματα που γίνανε κατα την διάρκεια της κακοποίησης πχ που οδήγησε μηχανάκι ρυμουλκώντας "αντικείμενο" ίσως παραβαίνοντας τον κοκ κτλ

Γιατι απότι ξέρω τα σκυλιά και τα υπόλοιπα ζώα στα μάτια του νόμου θεωρούνται αντικείμενα .

και ώς τέτοια μπορεί να τιμωρηθεί κάποιος μόνο αν το αντικείμενο είναι ιδιοκτησία κάποιου ατόμου (και για να διωχθεί  αυτός που το κακοποίησε θα πρέπει πρώτα να υποβάλει μήνυση ο κάτοχος της ιδιοκτησίας (του σκύλου εν προκειμένω)

Μέ άλλα λόγια το να κάνεις κακό σε σκύλο ή άλλο ζώο δεν έχει καμία διαφορά απο το προξενήσεις ζημιές σε ένα ποδήλατο (δυστυχώς)

και κατα συνέπεια αν απλά δεις κάποιον να χτυπάει ενα αδέσποτο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα... ακόμη και αν το σκοτώσει.  (εκτός αν ανήκει στον δήμο ας πούμε οπότε ο δήμος μπορεί να το καταγγείλει)

θα μου απαντήσεις ειλικρινά ,  θεωρείς πως όλα αυτα τα ποστ που έδειξες  ειναι χειρότερα απο αυτό,  το ένα ,  το μοναδικό  ?

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν λέει ότι τα ζώα είναι αντικείμενα ούτε ότι θα ήθελε κάτι τέτοιο, αλλά το ότι "από ότι ξέρει" έτσι τα θεωρεί ο νόμος (ΔΥΣΤΥΧΩΣ)...

Δημοσ.

Πως ακριβώς έσκυψες γιατί έχω ακούσει και από άλλους για σκύψιμο.

Γονατίζεις στο έδαφος ή κάνεις κάτι άλλο;

σορρυ για την καθυστερημένη απάντηση ελέω δουλειάς.Ναι γονατίζω στο έδαφος ακαριαία.Από αυτά που ξέρω μέχρι στιγμής έχει μεγάλη σημασία να το κάνεις ακαριαία.

Δημοσ.

Η κατάσταση στην Ελλάδα σχετικά με την αντιμετώπιση των ζώων θα ήταν καλύτερη αν υπήρχαν στο σχολείο(Δημοτικό και Γυμνάσιο)1-2 σωστά μαθήματα σχετικά με αυτό.Τα οποία θα δίδασκαν οι καθηγητές με σωστό τρόπο στα παιδιά και στην συνέχεια θα τα υποστήριζαν οι γονείς.

Οταν μας εκπλήσσει κάποιο θετικό γεγονός που είναι το σωστό η κάποιο αυτονόητο τότε υπάρχει πρόβλημα.

Το Ελληνικό κράτος δυστυχώς πάσχει απο πολλά "πραγματα".Το σύστημα ήταν,είναι και θα είναι "σάπιο".

Νοοτροπία λαμόγιου και κουτοπονηριά στο μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων.

Αλλά δεν τρέχει τίποτα,δεν βαριέσαι μωρέ!Ποιος ασχολείται τώρα?

• Like 3
Δημοσ.

Αυτο που γινεται με τα ζωα και την κακοποιηση τους στην ελλαδα εχει αμεση σχεση με το τι γινεται στην επαρχια.Μην ξεχνιομαστε το χωριο σαν νοοτροπια μας κυνηγα.Δεν ειναι δα και λιγα τα περιστατικα στην επαρχια οπου τουφεκανε κρεμανε πνιγουν φολιαζουν σκυλια γατια γτ απλα ετσι τους την βαρεσε.

Εγω λεω απλα,ανθρωπος που κακοποιει ζωο εκτος απο το οτι δεν θελω να ζει στην ιδια κοινωνια με μενα,ειναι αρρωστος και επικινδυνος και μονο η δια βιου απομονωση του αξιζει απο το κοινωνικο συνολο.

Δημοσ.

Εγω λεω απλα,ανθρωπος που κακοποιει ζωο εκτος απο το οτι δεν θελω να ζει στην ιδια κοινωνια με μενα,ειναι αρρωστος και επικινδυνος και μονο η δια βιου απομονωση του αξιζει απο το κοινωνικο συνολο.

Μεγάλη ερεύνα του FBI λέει πως οι μεγαλύτεροι κατά συρροή δολοφόνοι στην ιστορία της Αμερικής  , οι μεγαλύτεροι  ψυχασθενείς εγκληματίες κτλ υπήρξαν στα παιδικά τους χρόνια βασανιστές ζώων !

Δημοσ.

Αυτο που γινεται με τα ζωα και την κακοποιηση τους στην ελλαδα εχει αμεση σχεση με το τι γινεται στην επαρχια.Μην ξεχνιομαστε το χωριο σαν νοοτροπια μας κυνηγα.Δεν ειναι δα και λιγα τα περιστατικα στην επαρχια οπου τουφεκανε κρεμανε πνιγουν φολιαζουν σκυλια γατια γτ απλα ετσι τους την βαρεσε.

Παρόλο που συμφωνώ 100% μαζί σου πρέπει κάποιος πριν κρίνει να ζήσει μόνιμα σε χωριό!Κακοποίηση είναι και το δέσιμο των σκυλιών αλλά στην περίπτωση των τσομπανόσκυλων τουλάχιστον κρίνεται απαραίτητο.Αυτά τα σκυλιά που φυλάνε πρόβατα αγριεύουν πάρα πολύ και όχι δεν τα δέρνουν οι τσομπάνηδες με την γκλίτσα όπως θα φανταζόταν κανείς(τουλάχιστον στο δικό μου το χωριό)Έχω φίλο ο οποίος φυλάει πρόβατα είναι πολύ ευγενικός με το ζωντανό του και όμως είναι πολύ άγριο.Φαντάζομαι ότι αυτό γίνεται λόγο της μη κοινωνικοποίησης του ζώου καθώς είναι όλη μέρα στην "δουλειά του".Θα μου πεις περιόρισε το φράζοντας καλά τον φράκτη αλλά ούτε εκεί τα πράγματα είναι τόσο απλά!Υπάρχουν πολλά υπερυψωμένα αντικείμενα στο οικόπεδο ενός χωριού π.χ κουλούρες με λάστιχα ποτίσματος σπαρτικές μηχανές κ.α όπου μπορεί να πατήσει ο σκύλος και να πηδήξει από πάνω του ιδιαίτερα όταν το ζωντανό είναι αρσενικό.Δεν μιλάμε για διαμέρισμα όπου μπορείς να το περιορίσεις εύκολα ούτε για αυλή πόλης.Έχω σκυλιά στην κατοχή μου από τότε που θυμάμαι να περπατάω και προχτές με πολύ μεγάλη μου λύπη αναγκάστηκα να τον δέσω.Παρόλο που δεν πειράζει άνθρωπο με τίποτα βασικά όποιον βλέπει τον γλύφει  :-D ωστόσο όρμηξε σε μία κότα ενός γείτονα (ενώ εγώ και η μητέρα μου λείπαμε στην λάρισα δεν ξέρω πως κατάφερε να βγει πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια) και την έφαγε.Ο άνθρωπος αυτός είναι οικονομικά πολύ δύσκολα να φανταστείς σε χωριό και έχει μόνο 5 κότες και ήρθε στο σπίτι σχεδόν κλαμένος να μου κάνει παράπονα.Του έδωσα 50 ευρώ για την ζημιά αλλά το θέμα είναι ότι και να αγοράσει κοτόπουλα πρέπει να κάνει και άλλα έξοδα για να τα μεγαλώσει και να κάνει αυγάόπως η προηγούμενη + το γεγονός ότι σκύλος που θα γευτεί αίμα από ζωντανό δεν τον περιορίζεις ούτε με στρατιωτικό συρματόπλεγμα από το να ξαναβγεί έξω για τον ίδιο λόγο.Εννοείται ότι τον βγάζω βόλτα τρεις φορές την μέρα έξω +τα παιχνίδια μαζί του ωστόσο είμαι υποχρεωμένος πια κάποια ελευθερία του να του την στερήσω.Οπότε τα βιαστικά συμπεράσματα ότι στην επαρχία κακοποιούμε τα ζωντανά όποιος δεν έχει ζήσει μόνιμα σε χωριό δεν ξέρει τι λέει πραγματικά!Προχτές όπως έγραψα και πιο πάνω δέχτηκα εγώ ο ίδιος επίθεση από τσομπανόσκυλο ιδιαίτερα άγριο και τα έκανα πάνω μου εγώ που τις περισσότερες επιθέσεις που είχα υποστεί στο παρελθόν από θέση άμυνα βρισκόμουν πολύ γρήγορα σε πλεονεκτική θέση βάση εμπειρίας.Φανταστείτε στην θέση μου να ήταν το κοριτσάκι του γείτονα παίζοντας απλώς στον δρόμο του σπιτιού της.Τα πράγματα σε ένα χωριό είναι κάποιος πιο περίπλοκα από ότι σε μία πόλη τα τσομπανόσκυλα μόνο σαν την Λάσυ δεν είναι πιο πολύ σε λύκο φέρνουν, και το ξ

ερουν και οι ιδιοκτήτες και τα δένουν με αλυσίδες.Ούτε αυτό είναι ικανό να τα σταματήσει το βίωσα ο ίδιος προχτές το τέρας που μου ρίχτηκε έσερνε και την αλυσίδα μαζί του.Οπότε είναι άδικο τόση εύκολη κριτική σε ανθρώπους που ζούνε στην επαρχία.Τα σκυλιά τα λατρεύουμε τουλάχιστον η δική μου γενιά από την πρώτη στιγμή που ανοίγουμε τα μάτια μας είμαστε μαζί με πολλούς τετράποδους φίλους.Αυτό δεν σημαίνει ότι κανένας χωριανός  θα διακινδυνεύσει την ακεραιότητα του συνόλου με το να μην δέσει αυτά τα θηρία (γιατί θηρία πρέπει να είναι τα τσομπανόσκυλα ώστε να τα βγάζουν πέρα και με λύκο) για να μην τον πούνε άλλοι ότι κακοποιεί ζώα.Και ναι έχει χρειαστεί πιο παλιά να εκτελεστεί σκύλος με καραμπίνα ο οποίος λύθηκε στο χωριό και δάγκωσε όποιον βρήκε μπροστά του.Μην αρχίσετε ιστορίες για μπόγιες και λοιπά την δεκαετία του 80 σε χωριά γιατί θα πέσω κάτω από τα γέλια.Άρα λοιπόν δεν είναι τόσο απλά όλα τα πράγματα.Φυσικά και την μεγίστη των ποινών σε όποιoν πειράζει έστω και τρίχα από ζωντανό που δεν τον πείραξε.Αυτά είχα να πω  από την δική μου την πλευρά(Sorry για το μακρύ post)

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...