akpe Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Σύμφωνα με το νέο νόμο 4039/12 αρ. 20 παρ. 2, η θανάτωση/κακοποίηση ζώου τιμωρείται ποινικά με φυλάκιση 1 έως 5 χρ. και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 χιλ. ευρώ. Παράλληλα επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ, για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό. (Ε. Θ. Δικηγόρος) Αυτό στη θεωρία. Στην πράξη θα γίνει ό,τι έγινε και με τον άλλο στην Εύβοια. edit: τώρα είδα ότι ο άλλος καταδικάστηκε -χωρίς- αναστολή, οπότε έχουμε ελπίδες να είναι ακόμα μέσα; Η ποινή μου ακούγεται λογική, η εκτέλεση της όμως...
Super Moderators Snoob Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δυστυχώς το κράτος ξέρει να βάζει μονάχα πρόστιμα στους πολίτες. Να κάνει τη δουλειά του -δηλαδή να ελέγξει, επιτέλους, το όνειδος και οξύτατο πρόβλημα κατά τόπους των αδέσποτων- αδυνατεί. Προσοχή, τα παραπάνω δεν συνιστούν κανενός είδους δικαιολογία για κακοποίηση ζώου, είναι όμως αδύνατο να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το πρόβλημα μονάχα με πρόστιμα όταν πια έχει υπάρξει κακοποίηση. Πρέπει να υπάρξει, επιτέλους, έλεγχος των πληθυσμών των αδέσποτων και υποχρεωτική ταυτοποίηση κάθε ζώου συντροφιάς με τσιπ (πάλι κυκλοφορεί στο δήμο μου σκύλος ράτσας αδέσποτος, μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο και δεν έχει τσιπ, ούτε τον έχει αναζητήσει κανείς, μάλλον γιατί είναι μεγαλόσωμο ζώο και θα "στοιχίζει" πολύ ή θα κάνει θόρυβο ή θα είναι άβολο στις βόλτες ή δεν παρέμεινε εσαεί το χαριτωμένο κουταβάκι που δόθηκε για "δώρο" τα Χριστούγεννα). Το να λες "θα σε χώσω φυλακή και θα σου πάρω εισοδήματα τριών-τεσσάρων ετών" δεν συνιστά ρεαλιστική λύση και πετάει τη μπάλα ξανά στους πολίτες, που καλούνται να κάνουν το χωροφύλακα εκεί όπου το κράτος αποτυγχάνει. Σαφέστατα πρέπει να υπάρξει αντιμετώπιση αυστηρή των φαινομένων κακοποίησης ζώων, όμως θεωρώ πως το πρόβλημα δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο. 12
Mau-Maus Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Μακάρι κάποτε να εφαρμοστούν έστω και στο ελάχιστο κάποια από αυτά που περιγράφεις αλλά στην προβληματική Ελλάδα που ζούμε δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος γι αυτό και αρκούμαι στους νόμους 'μπαμπούλες'! ~~~ Akpe sorry για το απότομο ύφος στο μήνυμα μου αλλά όταν αμφισβητείς την σοβαρότητα του νόμου και φέρνεις παραδείγματα με αρνιά τι να κάνω ρε φίλε? Οκ Σορυ
akpe Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Έχεις δίκιο για τα προβλήματα, αλλά για εμένα το φαινόμενο της κακοποίησης δεν έχει να κάνει τόσο με τους πληθυσμούς, ή τουλάχιστον παίζει πολύ μικρό ρόλο. Όταν μιλάμε για κακοποίηση, καλώς η κακώς το μυαλό μας πάει πρώτα σε ξύλο και θάνατο. Αυτός λοιπόν που θα βασανίσει θα το κάνει είτε έχει/βρει στο δρόμο ένα σκυλί, είτε έχει/βρει δέκα. Και αυτό διότι είναι καθαρά ανθρώπινος ο παράγοντας.Κακοποίηση βέβαια είναι και όλα αυτά που αναφέρεις στην τρίτη παράγραφο, βέβαια ο κλασικός ελληναράς κάθε άλλο παρά κακοποίηση τα θεωρεί. Ειδικά πολλοί που έχουν σκυλιά για λόγους... επαγγέλματος ή χόμπι (όποιος καταλάβει κατάλαβε) Και εκεί έχουμε εξίσου μεγάλο πρόβλημα. Akpe sorry για το απότομο ύφος στο μήνυμα μου αλλά όταν αμφισβητείς την σοβαρότητα του νόμου και φέρνεις παραδείγματα με αρνιά τι να κάνω ρε φίλε? Οκ Σορυ Μαν, ΔΕΝ αμφισβητώ τη σοβαρότητα του νόμου, κάθε άλλο! Απλά θεωρώ ότι η αντίδραση κάποιων (όχι, μέχρι τώρα, η δική σου) είναι υποκριτική, ειδικά όταν δηλώνουν φιλόζωοι, για τους λόγους που προανέφερα. Ο νόμος μια χαρά είναι, ίσως θα έπρεπε να είναι αυστηρότερος. Η απέχθεια μου σε κάθε είδους κακοποίηση είναι δεδομένη. Απλά δεν μου αρέσει όταν αυτό γίνεται επιδεικτικώς επιλεκτικά.Case in point, ψάχνοντας στις αναρτήσεις είδα κάπου μια τύπισσα που κατέβαζε χριστούς και παναγίες και είχε εικόνα προφίλ από καλλιστεία συγκεκριμένης ράτσας σκύλου που ζει για να υποφέρει για το καπρίτσιο του ιδιοκτήτη του/της... ε όχι, τρολλοσελίδα ή μη, προτροπή σε βια ή μη, τέτοια άτομα θα έπρεπε να είναι τα τελευταία που θα πρέπει να μιλάνε για κακοποίηση. Και σε κάτι τέτοια άτομα κυρίως απευθύνεται αυτού του είδους η (ελλείψη καταλληλότερου χαρακτηρισμού) καφρίλα.
cthulhucarbide Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Όχι πως δεν το είχαμε αντιληφθεί πως ήταν μούφα η είδηση http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/salos-me-th-selida-thanatos-sta-zwa-h-epistrofh-proklhtikh-anarthsh-toy-diaxeiristh-gia-dhthen-sullhpsh-toy.4130542.html μέχρι και ο τύπος έχει σκάσει στα γέλια με την σύλληψη από τον Θεοχάρη
Vapir Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 ακριβώς , γιατι αν φρόντιζε και το κράτος απο την μεριά του να κάνει για μια φορά σωστά τη δουλειά του δεν θα υπήρχαν τόσα αδέσποτα στους δρόμους και έτσι δεν θα υπήρχαν υποψήφια ζώα θύματα για κακοποίηση.... Όχι πως δεν το είχαμε αντιληφθεί πως ήταν μούφα η είδηση http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/salos-me-th-selida-thanatos-sta-zwa-h-epistrofh-proklhtikh-anarthsh-toy-diaxeiristh-gia-dhthen-sullhpsh-toy.4130542.html μέχρι και ο τύπος έχει σκάσει στα γέλια με την σύλληψη από τον Θεοχάρη ας τους πει κάποιος πως το "trolling" αυτού του τύπου είναι αρχαίο και βαρετό αυτοί που ασχολούνται μαζί τους φταίνε , γνώριζα πριν χρόνια μια ομάδα απο δεκάδες παιδάκια που κάνανε τέτοιες σελίδες για να προκαλέσουν και μαζικά ντου κλπ και ήταν ένας κ ένας .. ούτε για φάπες
Lautrec Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Μακράν το καλύτερο τρολλ που έχει δεί το Ελληνικό ιντερνετ. Τέτοιο μαζικό butthurt δεν έχω δεί πουθενά αλλού. ας τους πει κάποιος πως το "trolling" αυτού του τύπου είναι αρχαίο και βαρετό αυτοί που ασχολούνται μαζί τους φταίνε , γνώριζα πριν χρόνια μια ομάδα απο δεκάδες παιδάκια που κάνανε τέτοιες σελίδες για να προκαλέσουν και μαζικά ντου κλπ και ήταν ένας κ ένας .. ούτε για φάπες Είναι αρχαίο και κακόγουστο, αλλά κάνει την δουλειά του. Βρήκε το ευαίσθητο σημείο του μέσου Έλληνα και βαράει αβέρτα. Συμφωνώ μαζί σου, σε έναν βαθμό φταίνε και οι εξοργισμένοι που ασυνήδητα του δίνουν περισσότερα views. Εγώ πχ αν δεν είχα διαβάσει το σχόλιο του maus δεν θα γνώριζα ότι υπάρχει η σελίδα αυτή.
Getta Robo Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Συνεληφθη ανωμαλος που εβαζε φολες και παγιδες (δοκανα) στη Κρητη. http://www.nooz.gr/noozpets/ekpaideumenoi-skiloi-eentopisan-foles-kai-dokana Ελπιζω να μην βγει μπαντζανακης κανενος επιφανειακου προσωπου εκει, και τον αφησουν εξω σε καμια βδομαδα. 1
iordanis77 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Συνεληφθη ανωμαλος που εβαζε φολες και παγιδες (δοκανα) στη Κρητη. Ελπιζω να μην βγει μπαντζανακης κανενος επιφανειακου προσωπου εκει, και τον αφησουν εξω σε καμια βδομαδα. Ποια ειναι η καταλληλη ποινη γι αυτον τον ανθρωπο, κατα τη γνωμη σου? Εφοσον θες να μη βγει εξω πρεπει να κανεις μια γενναια προταση...
Getta Robo Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Εχω διαφορες ομορφες σκεψεις για πλασματα σαν αυτον, αλλα δεν ειναι επι του παροντος. Και το να περασει καπου απεκλεισμενος καποιο γενναιο χρονικο διαστημα δεν ειναι κατα του, υπαρχει κοσμος με ακομα πιο ομορφες σκεψεις για υπαρξεις σαν τον συγκεκριμενο.
Vapir Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Ποια ειναι η καταλληλη ποινη γι αυτον τον ανθρωπο, κατα τη γνωμη σου? Εφοσον θες να μη βγει εξω πρεπει να κανεις μια γενναια προταση... κατάσχεση της περιουσίας του , όποιας κ αν είναι αυτή κ αμόλα τον έξω να τρώει απ τους κάδους , σαν τα αδέσποτα που φόλιαζε 1
Mau-Maus Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Ποια ειναι η καταλληλη ποινη γι αυτον τον ανθρωπο, κατα τη γνωμη σου? Εφοσον θες να μη βγει εξω πρεπει να κανεις μια γενναια προταση... Ρωτάς συνέχεια τους άλλους τι ποινή θα θελανΓια πες μας την δικιά σου γνώμη για την ποινή (αν πιστεύεις ότι θα έπρεπε να τους επιβληθεί ποινή βέβαια, δεν το ξέρω αυτό), αν μιλήσεις ειλικρινά θα έχει πολύ ενδιαφέρον νομίζω..
akpe Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Η τωρινή ποινή (νομίζω μίνιμουμ ένα χρόνο φυλάκιση και πρόστιμο 5κ έως 15κ ευρώ) νομίζω είναι κατάλληλη. Έχω ακούσει και την ιδέα να συνοδεύεται από υποχρεωτική κοινωνική εργασία σε φιλοζωϊκά σωματεία και στους δήμους, συμφωνώ αλλά μόνο σε περιπτώσεις π.χ. εγκατάλειψης, θέματα με το τσιπ/βιβλιάριο/εμβόλια, περιορισμό σε μπαλκόνια, και όχι βασανισμού και θανάτωσης. Δεν είμαι σίγουρος αν ένας που έχει κατηγορηθεί για τα τελευταία θα πρέπει να έχει περαιτέρω επαφές με ζώα, έστω και υπό επίβλεψη. 3
thant Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Ποια ειναι η καταλληλη ποινη γι αυτον τον ανθρωπο, κατα τη γνωμη σου? Γιατι να τιμωρηθεί? Σίγουρα υπάρχει λόγος που το έκανε... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Γιατι να τιμωρηθεί? Σίγουρα υπάρχει λόγος που το έκανε... Εμμμ γιατί σκότωσε ζώο.. Το οποίο είναι παράνομο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις