Mau-Maus Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Επικίνδυνοι ψυχοπαθείς όσοι βασανίζουν τα ζώα, πως τιμωρώντας την κακοποίηση των ζώων σώζουμε ανθρώπινες ζωές Τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο να αντέχει να κλείσει ένα κουτάβι σε ένα τσουβάλι, να το γεμίσει πέτρες και να το ρίξει στη θάλασσα; Τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο να αντέχει να βλέπει το κατοικίδιό του να ξεψυχά από ασιτία; Τι είδους άνθρωπος επιλέγει να θανατώσει ένα ζωντανό και δη σέρνοντάς το πίσω από το αυτοκίνητο; Ποιοι είναι αυτοί που γεμίζουν συστηματικά τα πάρκα με λιχουδιές με δηλητήριο προκειμένου να επιφέρουν φρικτό θάνατο σε αδέσποτα ζώα; Τα ίδια ερωτήματα τριγυρίζουν στο μυαλό κάθε φορά που διαβάζουμε για κάποιο περιστατικό κακοποίησης ζώου – και το φετινό καλοκαίρι οι σχετικές αφορμές ήταν δυστυχώς πολυάριθμες, προερχόμενες από κάθε γωνιά της χώρας. Στην Ελλάδα, οι σχετικές έρευνες είναι περιορισμένες, ωστόσο διεθνείς μελέτες συνδέουν ευθέως τις πράξεις βίας προς τα ζώα με αντίστοιχες συμπεριφορές προς τον άνθρωπο. Σχετικά στοιχεία είχαν παρουσιαστεί σε ημερίδα που είχαν συνδιοργανώσει το Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής του τμήματος της Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως είχαν επισημάνει ειδικοί, οι βίαιες πράξεις σε βάρος των ζώων έχουν αναγνωριστεί διεθνώς ως ενδείξεις επικίνδυνης ψυχοπάθειας, που σπάνια περιορίζεται σ’ αυτά. Στοιχεία από τις αμερικάνικες αρχές, για παράδειγμα, αποκαλύπτουν ότι οι περισσότεροι καταδικασθέντες για σεξουαλική κακοποίηση και δολοφονίες είχαν ιστορικό βίας προς τα ζώα. Έχει βρεθεί επίσης ότι το 71% των γυναικών που έχουν ζητήσει προστασία από το κράτος στις ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι το άτομο που τις κακοποιούσε είχε κακοποιήσει ζώα – στο 87% των περιπτώσεων μπροστά στα μάτια τους. Μολονότι στην Ελλάδα η κακοποίηση ζώων (βασανισμός, βάναυση μεταχείριση, δηλητηρίαση, πνιγμός κ.ο.κ.) διώκεται ποινικά σε βαθμό πλημμελήματος, επισείοντας μεγάλες ποινές και χρηματικά πρόστιμα (ν. 4039/2012 και 1197/1981), το φαινόμενο συνεχίζεται με μάλλον αμείωτη ένταση. Την ίδια στιγμή όμως, όπως επισημαίνει η συνιδρύτρια της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας (www.pfo.gr) και δημιουργός της ιστοσελίδας www.trihes.gr κ. Κλέα Μοριανού, κάτι αλλάζει στη χώρα μας προς το καλύτερο. «Κάθε χρόνο αυξάνονται οι καταδικαστικές αποφάσεις στην Ελλάδα εις βάρος ανθρώπων που κακοποίησαν ζώα». Όπως επισημαίνει μάλιστα, φέτος είχαμε και δύο δικαστικές «πρωτιές»: την πρώτη καταδικαστική απόφαση για κακοποίηση γάτας (η υπόθεση του 55χρονου καφετζή που κλειδώθηκε στο μαγαζί του και χτύπησε μέχρι θανάτου με σκουπόξυλο, λάστιχο και καρέκλα το αδέσποτο ζώο), με τρίχρονη φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο 5.000 ευρώ, και την πρώτη καταδίκη σε φυλάκιση χωρίς αναστολή σε εκείνον που έσυρε τον σκύλο του με το αυτοκίνητο στις Σέρρες. Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά καλούνται να τα καταγγέλλουν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους και στην Κτηνιατρική Διεύθυνση της οικείας Περιφέρειας. Γιατί θα έπρεπε να παίρνουμε την κακοποίηση των ζώων στα σοβαρά ακόμα κι αν δεν τα συμπαθούμε; Γιατί: Η βία στα ζώα σημαίνει βία στο σπίτι. Ας δούμε τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στις Η.Π.Α. Το 71% των γυναικών που ζήτησαν προστασία από το κράτος δήλωσαν ότι το άτομο που τις κακοποιούσε είχε κακοποιήσει ζώα, μάλιστα 87% των περιστατικών είχαν συμβεί μπροστά στα μάτια τους. Ένα ακόμα λυπηρό νούμερο, το 32% των γυναικών αυτών παραδέχτηκαν ότι ΚΑΙ τα παιδιά τους είχαν ασκήσει βία σε ζώο -το μήλο κάτω από τη μηλιά; Όποιος κακοποιεί ζώα σπάνια σταματά εκεί. Σύμφωνα με στοιχεία το 70% όσων κακοποιούν ζώα έχουν φάκελο για άλλα εγκλήματα. Κάτι, κάπως πιο ακραίο για να σας πείσει; Το 99% των κατά συρροή δολοφόνων ξεκίνησαν πειραματιζόμενοι με βία σε ζώα πριν αποφασίσουν να προχωρήσουν σε πράξεις βίας με ανθρώπινα θύματα. http://www.terranovaincognita.gr/#!%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CF%8C%CF%83%CE%BF%CE%B9-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CE%B6%CF%8E%CE%B1-%CF%80%CF%89%CF%82-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CF%89%CF%81%CF%8E%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B6%CF%8E%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%8E%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B6%CF%89%CE%AD%CF%82/cjds/56c6c5650cf2d76542b34cec 6
Getta Robo Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 11/4 η δίκη της γυναίκας που έριξε δηλητηριασμένα κεφτεδάκια στ’ αδέσποτα στο Ελληνικό Αττικής https://www.zoosos.gr/114-diki-tis-gunaikas-pou-erikse-dilitiriasmena-keftedakia-st-adespota-sto-elliniko-attikis/ 2
Getta Robo Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 http://www.gazzetta.gr/plus/article/906109/i-proti-fylakisi-horis-anastoli-pote-stin-ellada-gia-kakopoiisi-skyloy 365 μερες διακοπες σε ενα κελι. Και λιγες του ειναι. 2
Mau-Maus Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Κατι/ ξέρουν που έστειλαν την επιστολή στην Κουτζαμανη η οποία είναι ευαισθητοποιημένη με τα αδέσποτα όσο δεν πάει άλλο! Ελπίζω και εύχομαι το ίδιο και περισσότερο ευαίσθητη να είναι και η Κ. Βασιλοπουλου που την διαδέχεται από την 1η Ιουλίου. 2
AntiCambeR Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Κατι/ ξέρουν που έστειλαν την επιστολή στην Κουτζαμανη η οποία είναι ευαισθητοποιημένη με τα αδέσποτα όσο δεν πάει άλλο! Ελπίζω και εύχομαι το ίδιο και περισσότερο ευαίσθητη να είναι και η Κ. Βασιλοπουλου που την διαδέχεται από την 1η Ιουλίου. Ελπίζω να γίνουν πολύ αυστηρότεροι οι νόμοι περί προστασίας ζώων που κάποιος να τρομάζει στην ιδέα της ποινής και να το σκέφτεται πολύ καλά πριν ρίξει την φόλα η πρίν χτυπήσει ζώο.Αφού δεν συμμορφώνεται με τρόπο,ας γίνει με τον φόβο.Βέβαια αν είναι πολύ ψυχάκιας και δεν έχει την αντίληψη των συνεπειών των πράξεών του μπορεί να μην τον εμποδίσει καμία σκέψη,αλλά ας ελπίζουμε ότι αυτοί είναι ελάχιστοι. Θα χαιρόμουν κιόλας αν στα σχολεία απο το δημοτικό έβαζαν συγκεκριμένο μάθημα για τα ζώα που θα εξηγούσε στα παιδιά αυτά που οι αμόρφωτοι και άμυαλοι γονείς δεν προσπάθησαν καν να τους εξηγήσουν.Καλά τα μαθηματικά,η φυσική,η βιολογία κλπ αλλά λείπουν μαθήματα συμπεριφοράς και ανθρωπιάς που θα μείωναν περιστατικά κάθε είδους βίας απο άνθρωπο προς άνθρωπο(πχ ενδοοικογενειακή βία) και προς τα ζώα. 4
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Ελπίζω να γίνουν πολύ αυστηρότεροι οι νόμοι περί προστασίας ζώων που κάποιος να τρομάζει στην ιδέα της ποινής και να το σκέφτεται πολύ καλά πριν ρίξει την φόλα η πρίν χτυπήσει ζώο.Αφού δεν συμμορφώνεται με τρόπο,ας γίνει με τον φόβο.Βέβαια αν είναι πολύ ψυχάκιας και δεν έχει την αντίληψη των συνεπειών των πράξεών του μπορεί να μην τον εμποδίσει καμία σκέψη,αλλά ας ελπίζουμε ότι αυτοί είναι ελάχιστοι. Θα χαιρόμουν κιόλας αν στα σχολεία απο το δημοτικό έβαζαν συγκεκριμένο μάθημα για τα ζώα που θα εξηγούσε στα παιδιά αυτά που οι αμόρφωτοι και άμυαλοι γονείς δεν προσπάθησαν καν να τους εξηγήσουν.Καλά τα μαθηματικά,η φυσική,η βιολογία κλπ αλλά λείπουν μαθήματα συμπεριφοράς και ανθρωπιάς που θα μείωναν περιστατικά κάθε είδους βίας απο άνθρωπο προς άνθρωπο(πχ ενδοοικογενειακή βία) και προς τα ζώα. Καλά εντάξει είπαμε αλλά όχι και πιο αυστηροί. Δεν θα αναγκάσουμε τους κανονικούς υγιείς ανθρώπους να γουστάρουν τα ζώα. Αυτοί που κακοποιούν τα ζώα είναι ψυχάκιδες και καλά κάνουν και τους ρίχνουν στην φυλακή. Αλλά αν εγώ τώρα πάω και διώξω ένα σκυλί από το σπίτι μου δεν είναι και ψυχολογική ενόχληση ζώου.
Lucifer Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δε νομίζω πως εννοούσε "πιο αυστηροί" ώστε να συμπεριλάβουν τα παιδάκια που ρίχνουν με νεροπίστολα σε γατιά, νομίζω πως εννοούσε να ενταθεί η τιμωρία για όσους τα βασανίζουν/σκοτώνουν. 2
Mau-Maus Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Και γω την ίδια εντύπωση έχω.. Επίσης έχω και μια ένσταση στο αν αυτός που δεν γουστάρει τα ζώα είναι και κανονικός υγιής άνθρωπος αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη την κρατάω για μένα.. 2
Lucifer Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Γειτονάκι, 16 χρονών θηλυκό, δε γουστάρει τα γατάκια. Όχι τις γάτες_μέσα_στο_σπίτι ξερωγώ, κάτι γατάκια που έχω εγώ επάνω βεράντα και τα ταΐζω.
AntiCambeR Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Καλά εντάξει είπαμε αλλά όχι και πιο αυστηροί. Δεν θα αναγκάσουμε τους κανονικούς υγιείς ανθρώπους να γουστάρουν τα ζώα. Αυτοί που κακοποιούν τα ζώα είναι ψυχάκιδες και καλά κάνουν και τους ρίχνουν στην φυλακή. Αλλά αν εγώ τώρα πάω και διώξω ένα σκυλί από το σπίτι μου δεν είναι και ψυχολογική ενόχληση ζώου. Εγραψα οτι θα τους αναγκάσουμε;Πώς,με 1 μάθημα στο σχολείο;Επίσης γράφεις οτι κανονικοί και υγιείς άνθρωποι είναι αυτοί που δεν γουστάρουν (Λάθος έκφραση) τα ζώα,υπονοώντας οτι αυτοί που τα γουστάρουν δεν είναι κανονικοί και υγιείς.Εφόσον κάποιος δεν τα γουστάρει δεν έχει να φοβηθεί κάτι,εκτός και αν έχει πειράξει ζώο. Αυτά κατάλαβες απο το post μου; Διώχτον τον σκύλο απο το σπίτι σου αλλά όχι με κλωτσιές.
Lucifer Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Μηπως να ταισεις και το δικο της γατακι? Άμα αρχίσουμε να χωνόμαστε και σε ανήλικα, καλύτερα να το κλείσουμε.
pournaras Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Γειτονάκι, 16 χρονών θηλυκό, δε γουστάρει τα γατάκια. Όχι τις γάτες_μέσα_στο_σπίτι ξερωγώ, κάτι γατάκια που έχω εγώ επάνω βεράντα και τα ταΐζω. Σε γουσταρει και το δειχνει
iordanis77 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Στο δημοσιευμα δε διευκρινιζεται αν πηγε μεσα ή εξαγορασε τη ποινη του. Ολες οι μικρες ποινες ειναι εξαγορασιμες. Επίσης έχω και μια ένσταση στο αν αυτός που δεν γουστάρει τα ζώα είναι και κανονικός υγιής άνθρωπος Γιαυτον που δε γουσταρει ανθρωπους τι αποψη εχεις? Φρεσκα νεα: 69χρονος εσερνε σκυλακι με το φορτηγο του. Τελικα ψοφησε (λινκ).
parlapipas25 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Στο δημοσιευμα δε διευκρινιζεται αν πηγε μεσα ή εξαγορασε τη ποινη του. Ολες οι μικρες ποινες ειναι εξαγορασιμες. Γιαυτον που δε γουσταρει ανθρωπους τι αποψη εχεις? Φρεσκα νεα: 69χρονος εσερνε σκυλακι με το φορτηγο του. Τελικα ψοφησε (λινκ). Εγω το λεω χρονια οτι οι βλαχοι ειναι οι χειροτεροι ολων. Εξαρταται,δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι.Υπαρχουν οι βλαχοι οπως παραπανω,οι βαλκανιοι,οι κινεζοι,οι ρωσοι οι πακιστανοι οι ευρωπαιοι κλπ..Αλλοι ειναι πραγματικα ανθρωποι αλλοι ειναι αστα να πανε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις