Επισκέπτης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Κάτσε τώρα, γιατί έχεις μία τάση να με μπερδεύεις (ή να μπερδεύεσαι)! Ο C: είναι ένα partition των 15GB με 14,5 ελεύθερα, δηλαδή έχεις 500ΜΒ μόλις κατειλλημένα. Αν τα windows τα έστησες στον SSD, τότε το partition D: είναι αυτό στο οποίο έχεις τα Windows. Για άνοιξε λίγο το disk management και πες μου πού βρίσκονται τα C: και D: partitions.
blueangel3 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Κάτσε τώρα, γιατί έχεις μία τάση να με μπερδεύεις (ή να μπερδεύεσαι)! Ο C: είναι ένα partition των 15GB με 14,5 ελεύθερα, δηλαδή έχεις 500ΜΒ μόλις κατειλλημένα. Αν τα windows τα έστησες στον SSD, τότε το partition D: είναι αυτό στο οποίο έχεις τα Windows. Για άνοιξε λίγο το disk management και πες μου πού βρίσκονται τα C: και D: partitions.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Ώπα, είχα δει τα 100MB (του D:) σαν GB...λάθος! Χμμμ... ενδιαφέρον! Ενώ στο κάτω μέρος σου δείχνει ότι το C: είναι 111GB, επάνω στο βλέπει ως 15GB...θα το ψάξω το γιατί, μιας και δεν το έχω πετύχει πάλι.. Το δεύτερο ενδιαφέρον πραγματάκι, είναι οτι έχω την εντύπωση ότι έχεις το boot partition στον 500άρη (αυτό των 100 MB), πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα ξεκινά το μηχάνημα αν βγάλεις τον 500άρη...εκτός αν ξεκινά απ'ευθείας από το C: (το δίνει σαν εκκίνηση). Για δοκίμασε αν ξεκινά χωρίς τον 500άρη. Αν ναι, μπορείς να σβήσεις τα partitions και να τον μοιράσεις όπως θέλεις. Αλλιώς ή κρατάς το 100άρι partition του δίσκου και φτιάχνεις ένα δεύτερο στον υπόλοιπο, ή προσπαθείς ένα partition clone το 100άρι του δίσκου σε αυτό του SSD (με επιφύλαξη αν θα παίξει). Το D: νομίζω μπορείς να το σβήσεις, άδειο είναι.
blueangel3 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Ώπα, είχα δει τα 100MB (του D:) σαν GB...λάθος! Χμμμ... ενδιαφέρον! Ενώ στο κάτω μέρος σου δείχνει ότι το C: είναι 111GB, επάνω στο βλέπει ως 15GB...θα το ψάξω το γιατί, μιας και δεν το έχω πετύχει πάλι.. Το δεύτερο ενδιαφέρον πραγματάκι, είναι οτι έχω την εντύπωση ότι έχεις το boot partition στον 500άρη (αυτό των 100 MB), πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα ξεκινά το μηχάνημα αν βγάλεις τον 500άρη...εκτός αν ξεκινά απ'ευθείας από το C: (το δίνει σαν εκκίνηση). Για δοκίμασε αν ξεκινά χωρίς τον 500άρη. Αν ναι, μπορείς να σβήσεις τα partitions και να τον μοιράσεις όπως θέλεις. Αλλιώς ή κρατάς το 100άρι partition του δίσκου και φτιάχνεις ένα δεύτερο στον υπόλοιπο, ή προσπαθείς ένα partition clone το 100άρι του δίσκου σε αυτό του SSD (με επιφύλαξη αν θα παίξει). Το D: νομίζω μπορείς να το σβήσεις, άδειο είναι. Λοιπόν,το boot ξεκινάει από τον C:το οποίο έχω συμπιέσει-περιορίσει σε 15gb γι'αυτό φαίνεται-το βλέπεις έτσι..Σχετικά με το boot partition δεν νομιζω οτι είναι στον 500αρη,αλλά θα βγάλω τον 500αρη και θα ξεκίνησω μόνο με τον ssd για να είμαστε σίγουροι.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Όταν λες ότι το έχεις συμπιέσει/περιορίσει στα 15, πώς το έκανες, γιατί στη συννημμένη σου εικόνα δείχνει NTFS partition των 111.
blueangel3 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Όταν λες ότι το έχεις συμπιέσει/περιορίσει στα 15, πώς το έκανες, γιατί στη συννημμένη σου εικόνα δείχνει NTFS partition των 111. Δοκίμασα να βγάλω τον 500αρη όπως είπες και να ξεκινησω μόνο με τον ssd και πήγαν όλα μια χαρά,κανονικά..
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Α, ΟΚ, τώρα σ' έπιασα! Ουσιαστικά έχεις ορίσει το λεγόμενο quota για το λογαριασμό χρήστη σου. Δεν μπορείς (εσύ, ως χρήστης) να χρησιμοποιήσεις περισσότερο χώρο από τα 15GB. Με τι σκεπτικό το έκανες; Αφού ξεκινά κανονικά πάντως από το SSD, διαγράφεις όλα τα διαμερίσματα από το δίσκο και τα οργανώνεις όπως σε βολεύει.
blueangel3 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Α, ΟΚ, τώρα σ' έπιασα! Ουσιαστικά έχεις ορίσει το λεγόμενο quota για το λογαριασμό χρήστη σου. Δεν μπορείς (εσύ, ως χρήστης) να χρησιμοποιήσεις περισσότερο χώρο από τα 15GB. Με τι σκεπτικό το έκανες; Αφού ξεκινά κανονικά πάντως από το SSD, διαγράφεις όλα τα διαμερίσματα από το δίσκο και τα οργανώνεις όπως σε βολεύει. Το έκανα με το σκεπτικό να γεμίσω μόνο αυτά για να αφήσω όσο το δυνατό ελευθερο τον ssd ( είναι υπερβολικό βέβαια,αλλά οκ) Δεν κατάλαβα τώρα λίγο αυτό που είπες,να διαγράψω όλα τα διαμερίσματα από ποιόν δίσκο τον E ???
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Ουσιαστικά τον D: και το διαμέρισμα αποκατάστασης μπορείς να σβήσεις, αλλά δεν πειράζει, χώρο έχεις αρκετό στον 500άρι...Άσ'τα προς το παρόν, δεν τρέχει τίποτα. Το quota θα έλεγα ότι είναι όντως υπερβολικό, απλά για καλύτερη απόδοση προσπάθησε να κρατάς περίπου 25% ελεύθερο (μπορείς να βάλεις και το quota περίπου στα 80 - 85GB
blueangel3 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Ουσιαστικά τον D: και το διαμέρισμα αποκατάστασης μπορείς να σβήσεις, αλλά δεν πειράζει, χώρο έχεις αρκετό στον 500άρι...Άσ'τα προς το παρόν, δεν τρέχει τίποτα. Το quota θα έλεγα ότι είναι όντως υπερβολικό, απλά για καλύτερη απόδοση προσπάθησε να κρατάς περίπου 25% ελεύθερο (μπορείς να βάλεις και το quota περίπου στα 80 - 85GB πως μπορώ να αλλάξω τουλάχιστον το γράμμα ? το D δηλαδή να είναι ο 500άρης και το E το system.. edit: το έκανα !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα