blueangel3 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Αντε τωρα να χωρεσεις 200 gb σε 100 Έχω την εντύπωση ότι το system clone θα πάρει τα system partitions και μπορείς να πετάξεις έξω π.χ. κάποια data partitions, ενώ το disk clone παίρνει όλο το πακέτο. Γενικά όταν πας να κάνεις clone τον bootable δίσκο, καλό είναι να αποφεύγεις partition clones γιατί μπορεί να έχεις θέμα με partition tables/MBR κ.λπ και να πηγαίνεις στις πιο γενικές επιλογές Εγώ τι νακνω για να μην εχω προβλημα ? Disk clone ?
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Κανονικά και τα δύο πιστεύω θα παίξουν. Αν έχεις αρκετό χώρο ελεύθερο, μη φοβάσαι, το resize των partitions το χειρίζονται άνετα.
blueangel3 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 έχω το αυθεντικό κλειδί από τα windows 7 από το λάπτοπ (έκανα την αναβάθμιση των 10 την πρώτη μέρα,δεν μπορώ να επιστρέψω στα 7 τώρα) αν κάνω καθαρή εγκατάσταση των windows 10 στον ssd για να μην παιδεύομαι (έχω σκάσει..) θα μπορώ να τα ενεργοποιήσω με το κλειδί αυτό των 7 που είχε το λάπτοπ ??
podikato Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δοκιμασμενο σε επαγγελματικο μηχανημα με βασεις, κλπ δουλευει. http://www.todo-backup.com/download/ EaseUS Todo Backup Free Κανεις κλονε και επιλεγεις το otpimize for ssd. Μπορει να χρειαστει να ενεργοποιησεις μετα στα bios την επιλογη uefi η οπως το λεει. ισως και τωρα γι αυτο το λογο να μην σου ανοιγει. Αν εχεις ενεργοποιησει το κλειδι σου με τα 10ρια μπορεις να τα κανεις καθαρη εγκατασταση, αφου σημειωσεις το κλειδι και βεβαιωθεις πως εχεις ενεργοποιηθει 1
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Το EaseUS για κάποιο λόγο μου είχε κάνει μία βλακίτσα με το Optimize for SSD. Τελικά το Disk Clone το έκανες και δε σου δούλεψε;
blueangel3 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Κάνω φορματ τώρα,το disk clone τελικά δεν το έκανα Να ρωτήσω κάτι άλλο τώρα πως θα βαλω τα 10 στον ssd ?
podikato Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10 κατεβασε το media creation tool και επελεξε να φταιξεις ενα iso. Εναλλακτικα στα τορρεντ εχουν τα κανονικα isos αν τα θες Απο οτι καταλαβα η ενεργοποιηση γινετε σε επ0ιπεδο bios - υλικου, αν εχεις ενεργοποιηση τα 10αρια μπορεις να τα κανει ξανα εγκατασταση στο ιδιο χωρις κλειδι;
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Η ενεργοποίηση πρέπει να γίνεται σε επίπεδο υλικού, με ταυτοποίηση του υπολογιστή από server της Microsoft. Κάποιο αναγνωριστικό κρατάει η Microsoft, γι' αυτό είναι αναγκαίο το να έχει γίνει πριν την καθαρή εγκατάσταση το upgrade 7,8,8.1 -> 10. Το κλειδί των προηγουμένων εκδόσεων ΔΕΝ λειτουργεί με τα 10
blueangel3 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 λοιπόν όλα οκ..έκανα εγκατάσταση των 10 στον ssd και τον παλιό μόλις τον σύνδεσα είδα αυτό
trujillo2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Μπορείς να κάνεις cloning αλλα το καλύτερο μιας και ειναι και καινούργιος δίσκος ειναι να κάνεις καθαρή εγκατάσταση εχει σημασια αν κανεις κατι σαν restore (μεσω π.χ. ghost) με ενα image file? εννοω μιας που ανεφερες οτι ειναι καινουριος
blueangel3 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 o 500αρης ο δίσκος είναι χωρισμένος στα 2 (3 ???) πώς μπορώ να να τα ενώσω όλα αυτά σε ένα ?? να έχω δηλαδή ενα μέρος για τον ssd και ένα για τον 500αρη ...
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 @trujillo2008: Το clone και το backup/restore μέσω image file, στην ουσία είναι το ίδιο. Απλά στη δεύτερη περίπτωση χρησιμοποιείς και το ενδιάμεσο στάδιο της δημιουργίας του image file. @blueangel3: Δεξί κλικ στο σημαιάκι των windows και επιλογή "Διαχείριση Δίσκων" (Disk Management). Αν δεν χρειάζεσαι τα δεδομένα του δίσκου πλέον, κάνεις διαγραφή τα διαμερίσματά του (partitions) και φτιάχνεις ένα νέο. Αν τα χρειάζεσαι, σβήνεις το άδειο διαμέρισμα (το E: στη φωτό σου) και δεξί κλικ στο F: και "επέκταση τόμου", οπότε του προσθέτεις και τον ελεύθερο χώρο που προέκυψε από τη διαγραφή του E:
blueangel3 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) @blueangel3: Δεξί κλικ στο σημαιάκι των windows και επιλογή "Διαχείριση Δίσκων" (Disk Management). Αν δεν χρειάζεσαι τα δεδομένα του δίσκου πλέον, κάνεις διαγραφή τα διαμερίσματά του (partitions) και φτιάχνεις ένα νέο. Αν τα χρειάζεσαι, σβήνεις το άδειο διαμέρισμα (το E: στη φωτό σου) και δεξί κλικ στο F: και "επέκταση τόμου", οπότε του προσθέτεις και τον ελεύθερο χώρο που προέκυψε από τη διαγραφή του E: o E και ο F είναι άδειοι τώρα τί κανω αυτό που λές ? και το system D ??? edit: όλα έντάξει εκτός από το SYSTEM D: τί να το κάνω ?? και κάτι άλλο σημαντικό: πώς γίνεται κάθε πρόγραμμα που εγκαθιστώ να πηγαίνει αυτόματα στον HDD και οχι στον SSD ??? Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2015 από blueangel3
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 O c: πότε σου εμφανίστηκε, αλήθεια; Τέλος πάντων...ο C: πρέπει να είναι το εργοστασιακό recovery partition του φορητού σου. Ο D: είναι λογικά στο SSD, το partition των windows, άρα δεν του κάνεις τίποτα. Ο E: είναι ο άδειος σου (πλέον) δίσκος. Για να κάνεις εγκατάσταση στο δίσκο, απλά κοιτάς αν τα προγράμματα έχουν και Custom εγκατάσταση (συνήθως έχουν) και τους λες αντί π.χ. στο D:\Program FIles\μπλαμπλα, να πάνε στο E:\μπλαμπλα Αν τώρα θέλεις να κάνεις "πιο δυναμική παρέμβαση" και να το κάνεις αυτόματο, πατάς στο πληκτρολόγιο σημαιάκι+r και γράφεις Regedit. Στη registry πηγαίνεις στο HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion και αλλάζεις τα ProgramFilesDir και ProgramFilesDir (x86) να δείχνουν εκεί που θέλεις.
blueangel3 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 O c: πότε σου εμφανίστηκε, αλήθεια; Τέλος πάντων...ο C: πρέπει να είναι το εργοστασιακό recovery partition του φορητού σου. Ο D: είναι λογικά στο SSD, το partition των windows, άρα δεν του κάνεις τίποτα. Ο E: είναι ο άδειος σου (πλέον) δίσκος. Για να κάνεις εγκατάσταση στο δίσκο, απλά κοιτάς αν τα προγράμματα έχουν και Custom εγκατάσταση (συνήθως έχουν) και τους λες αντί π.χ. στο D:\Program FIles\μπλαμπλα, να πάνε στο E:\μπλαμπλα Αν τώρα θέλεις να κάνεις "πιο δυναμική παρέμβαση" και να το κάνεις αυτόματο, πατάς στο πληκτρολόγιο σημαιάκι+r και γράφεις Regedit. Στη registry πηγαίνεις στο HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion και αλλάζεις τα ProgramFilesDir και ProgramFilesDir (x86) να δείχνουν εκεί που θέλεις. o C: είναι ο 120άρης ssd (τον περιόρισα) σχετικά με τα προγράμματα το ξέρω αυτό που λες απλά έλεγα μήπως υπάρχει τίποτα πιο αυτοματοποιημένο αλλά δεν πειράζει... όλα εντάξει νομίζω είναι τώρα...απλά ήθελα να μάθω τί θα γίνει με τον D:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα