Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις ήρθε ο ssd (http://www.e-shop.gr/ssd-mushkin-mknssdcr120gb-g2-chronos-g2-120gb-25-sata3-p-PER.320930) που παρήγγειλα μαζί με το caddy για το λάπτοπ.Έβαλα τον ssd στο caddy και τον σύνδεσα κανονικά στο λάπτοπ στην θέση του cd drive ( άναψε και το φωτάκι που είχε το καπάκι από το cd drive,δουλεύει..),ωστόσο πάω να δω στο ο υπολογιστής μου και δεν το βλεπω πουθενά ! 

Τι να κάνω ?

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

You know nothing John Snow ...  :ph34r:

Συγνώμη έπρεπε...

Στο bios φαίνεται?

:P  Όλα εντάξει τον αναγνώρισε !!! 

να ρωτήσω κάτι άλλο τώρα πώς θα μεταφέρω μόνο τα windows σε αυτόν ?

Δημοσ.

Μπορείς να κάνεις cloning αλλα το καλύτερο μιας και ειναι και καινούργιος δίσκος ειναι να κάνεις καθαρή εγκατάσταση

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν, κατ' αρχάς κατέβασε ένα εργαλείο για να κάνεις το clone, παράδειγμα το http://www.backup-utility.com/downloads.html(μου έχει δουλέψει επιτυχώς).

Το εγκαθιστάς και το ανοίγεις και κατόπιν πηγαίνεις Clone -> System Clone

Αφού κάνεις το clone, για να είσαι τελείως σίγουρος ότι ta windows δεν θα μπερδευτούν με το boot partition, κάνεις τα εξής:

1) Δοκιμάζεις την εκκίνηση ΜΟΝΟ με το SSD συνδεδεμένο (βγάζεις δίσκο).

2) Αν όλα πάνε καλά, συνδέεις μόνο το δίσκο, κάνεις εκκίνηση με DVD/USB και του τραβάς ένα format.

3) Συνδέεις και τα δύο (κατά προτίμηση το δίσκο στο caddy του DVD) και είσαι έτοιμος.

Για ό,τι άλλο, εδώ είμαστε!

Επίσης, αν διαθέτεις το Hiren's Boot CD, έχει αρκετά εργαλεία για clone μέσα στα Mini Windows XP που περιλαμβάνει, οπότε δεν χρειάζεται να κατεβάσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, κατ' αρχάς κατέβασε ένα εργαλείο για να κάνεις το clone, παράδειγμα το http://www.backup-utility.com/downloads.html(μου έχει δουλέψει επιτυχώς).

Το εγκαθιστάς και το ανοίγεις και κατόπιν πηγαίνεις Clone -> System Clone

Αφού κάνεις το clone, για να είσαι τελείως σίγουρος ότι ta windows δεν θα μπερδευτούν με το boot partition, κάνεις τα εξής:

1) Δοκιμάζεις την εκκίνηση ΜΟΝΟ με το SSD συνδεδεμένο (βγάζεις δίσκο).

2) Αν όλα πάνε καλά, συνδέεις μόνο το δίσκο, κάνεις εκκίνηση με DVD/USB και του τραβάς ένα format.

3) Συνδέεις και τα δύο (κατά προτίμηση το δίσκο στο caddy του DVD) και είσαι έτοιμος.

Για ό,τι άλλο, εδώ είμαστε!

Επίσης, αν διαθέτεις το Hiren's Boot CD, έχει αρκετά εργαλεία για clone μέσα στα Mini Windows XP που περιλαμβάνει, οπότε δεν χρειάζεται να κατεβάσεις

Δοκιαμασα με μόνο τον ssd και όταν πατάω το κουμπί ανάβοσβηνει η οθόνη

Δημοσ.

Κάτσε, έκανες το clone σωστά, έβαλες τον SSD και αναβοσβήνει η οθόνη; Εννοείς δεν δείχνει ούτε BIOS ούτε τίποτα;

Δημοσ.

Κάτσε, έκανες το clone σωστά, έβαλες τον SSD και αναβοσβήνει η οθόνη; Εννοείς δεν δείχνει ούτε BIOS ούτε τίποτα;

Εκανα το clone,εβγαλα τον παλιό και οταν bootαρω από τον ssd δείχνει την οθονη να αναβοσβηνει

Δημοσ.

Αυτό δεν έχω καταλάβει. Αναβοσβήνει κατά την εκκίνηση των Windows; Αν ναι, μπορεί να είναι μπλε οθόνη αυτό το πράγμα (πιθανώς το Aomei να σου έκανε κάποια πατάτα αντιγράφοντας το δίσκο (βρε το γκαντέμη το SPANK, ένα σκασμό clones έχω κάνει και με το που είπε να μην κάτσει καλά το clone (σε άλλο thread), έγινε το θαύμα)!

Μπορείς να κάνεις άλλη μία δοκιμή με το AOMEI, αλλά δοκίμασε το disk clone αντί του system clone.

Αλλιώς θα σου βρω κι άλλο εναλλακτικό πρόγραμμα...έχω κάποια υπόψιν που μου έχουν παίξει...

Δημοσ.

Ε, έτσι πες μου!

Ή με system cloning ή με disk cloning θα παίξεις, γιατί αλλιώς μπλέκεις με το boot partition που φτιάχνουν τα windows και χάνουν τη μπάλα στην εκκίνηση. Σε γνωστό για παράδειγμα διάβαζε το boot partition από το δίσκο και μετά πέρναγε στο SSD, με αποτέλεσμα να μην κάνει εκκίνηση χωρίς το δίσκο.

Δημοσ.

Ε, έτσι πες μου!

Ή με system cloning ή με disk cloning θα παίξεις, γιατί αλλιώς μπλέκεις με το boot partition που φτιάχνουν τα windows και χάνουν τη μπάλα στην εκκίνηση. Σε γνωστό για παράδειγμα διάβαζε το boot partition από το δίσκο και μετά πέρναγε στο SSD, με αποτέλεσμα να μην κάνει εκκίνηση χωρίς το δίσκο.

Ποιες ειναι οι διαφορες τους ?

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι το system clone θα πάρει τα system partitions και μπορείς να πετάξεις έξω π.χ. κάποια data partitions, ενώ το disk clone παίρνει όλο το πακέτο. Γενικά όταν πας να κάνεις clone τον bootable δίσκο, καλό είναι να αποφεύγεις partition clones γιατί μπορεί να έχεις θέμα με partition tables/MBR κ.λπ και να πηγαίνεις στις πιο γενικές επιλογές

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...