loukas77 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά. Πριν 3 χρόνια με τη βοήθεια σας έχτισα το PC μου και κάθε μέρα ευχαριστιέμαι αυτό το καταπληκτικό μηχάνημα. Τα specs μου είναι: CPU: Intel Core i7 3770K RAM: Corsair Vengeance 8GB kit (2x4GB) DDR3 1600MHz Low Profile (CML8GX3M2A1600C9) GPU: ASUS GTX660 TI-DC2OG-2GD5 Mobo: Asus P8Z77-V LK SSD: OCZ 128GB Vertex IV PSU: CORSAIR HX750W MODULAR 80+ GOLD + επιπλέον κανονικοί HDDs Το σύστημα πετάει εδώ και 3 χρόνια που το έχω. Ο SSD δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα (ενώ έχει δει πολλούς πεθαμένους Vertex 4 φίλων, μακριά από μας ) και γενικά είμαι υπέρ ευχαριστημένος. Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να αναβαθμίσω τη Ram από 8 σε 16GB, μιας και οι εφαρμογές που τρέχω τελευταία (Android Studio+Premiere Pro κλπ) δεν θα λέγανε όχι στην παραπάνω RAM. Έψαξα για να αγοράσω απλά άλλα 2 στικάκια της RAM που ήδη έχω, αλλά νομίζω είναι καλύτερα να αγοράσω καινούρια 2x8GB για να έχω καλύτερες ταχύτητες και δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης. Κοιτάω να πάρω την Corsair Vengeance Pro 16GB μιας και έχει λίγο καλύτερη απόδοση από την κανονική που έχω. Αυτό που με μπερδεύει λίγο είναι οι συχνότητες και τα C (latency απότι διάβασα), γιαυτό θα ήθελα τις προτάσεις σας στο τι μνήμη να επιλέξω. Δεν καταλαβαίνω πως η 2400MHz είναι πιο φτηνή από την 1600MHz... Επίσης αν πιστεύετε ότι κάποια άλλη μάρκα έχει καλύτερη απόδοση ποιότητας/τιμής, είμαι ανοιχτός σε προτάσεις. Budget μέχρι 120€, αν και μπορώ να ξεφύγω αν υπάρχει πρόταση σε κοντινή τιμή, λίγο πιο πάνω. Επίσης θα πουλήσω την παλιά RAM για να κόψω λίγο από το κόστος της καινούριας, αν τελικά αλλάξω. Σας ευχαριστώ πολύ. Υ.Γ.: Το ύψος των RAM δεν είναι πρόβλημα, μιας και η ψύκτρα δεν εμποδίζει (δεν χρειαζόταν να πάρω τις LP τελικά) Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2015 από loukas77
GeorgeSmirlis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 https://www.skroutz.gr/s/3688807/Corsair-Vengeance-Pro-16GB-DDR3-1866MHz-CMY16GX3M2A1866C9B.html Αυτες απο εμενα, καλοι χρονισμοι σε cl9 και απο την σειρα vengeance pro!
loukas77 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 https://www.skroutz.gr/s/3688807/Corsair-Vengeance-Pro-16GB-DDR3-1866MHz-CMY16GX3M2A1866C9B.html Αυτες απο εμενα, καλοι χρονισμοι σε cl9 και απο την σειρα vengeance pro! Ευχαριστώ πολύ φίλε! Τι παίζει πιο πολύ ρόλο? Τα MHz ή τα CAS timings? Και γιατί η 1600MHz είναι πιο ακριβή από την 1866?
GeorgeSmirlis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Και τα δυο παιζουν ρολο. Κυριως τα cl, γιατι mhz μπορεί να εχεις πολλά αλλά να μην μπορούν να αξοιοποιθουν απο το συστημα σου. Είναι πιο ακριβές επειδή παιζουν σε cl9 και όχι σε cl11 που παιζουν οι 1866. Όσο ποιο χαμηλό το cl τόσο ποιο τσιμπημενη τιμή και καλυτερη απόδοση! 2
loukas77 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Και τα δυο παιζουν ρολο. Κυριως τα cl, γιατι mhz μπορεί να εχεις πολλά αλλά να μην μπορούν να αξοιοποιθουν απο το συστημα σου. Είναι πιο ακριβές επειδή παιζουν σε cl9 και όχι σε cl11 που παιζουν οι 1866. Όσο ποιο χαμηλό το cl τόσο ποιο τσιμπημενη τιμή και καλυτερη απόδοση! Χμμμ.... Μπας και οι μνήμες που έχω είναι καλύτερες από την Pro έκδοση? Έχω μπερδευτεί με τα Tested latency και τα SPD latency... Γιατί η Pro έχει περισσότερο ενώ η κανονική έχει λιγότερο tested latency? Μήπως συμφέρει να πάρω απλά άλλο ένα κιτ 2x4GB ίδιες με αυτές που έχω? Ή αυτό που είπα στο αρχικό post μου (όσο λιγότερα κιτ τόσο καλύτερα μιας και η mobo είναι dual channel)?
GeorgeSmirlis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Οι pro έχουν καλύτερη ψυκτρα και είναι πιο εύκολες στο oc με χαμηλες θερμοκρασίες. Οι κανονικές που λες εσύ ειναι low profile όπως λέει και το όνομα τους με χειροτερη ψυκτρα απο τις pro
loukas77 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Οι pro έχουν καλύτερη ψυκτρα και είναι πιο εύκολες στο oc με χαμηλες θερμοκρασίες. Οι κανονικές που λες εσύ ειναι low profile όπως λέει και το όνομα τους με χειροτερη ψυκτρα απο τις pro Είμαι σχεδον έτοιμος να τις αγοράσω (βασικά έκανα την παραγγελία από MG Manager και με πηραν να μου πουν οτι δεν τις εχουν και δεν θα τις ξαναφεορυν....), γιαυτό μία τελευταία ερώτηση: http://www.skroutz.gr/s/3688841/Corsair-Vengeance-Pro-16GB-DDR3-1866MHz-CMY16GX3M2A1866C9.html ή http://www.skroutz.gr/s/4046773/Corsair-Vengeance-Pro-16GB-DDR3-2400MHz-CMY16GX3M2A2400C11A.html Θα δω διαφορά με τα 2400MHz? Η λόγω υψηλότερου CAS Latency θα έχουν χειρότερη απόδοση από τις 1866? (και γιατί οι χρυσές 2400MHz είναι πιο φτηνές? Δεν έχουν ζήτηση?)
booZe Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Μια σημείωση: επειδή οι Pro έχουν high profile ψύκτρες, βεβαιώσου ότι δεν δημιουργούν πρόβλημα με την ψύκτρα του επεξεργαστή σου (αν δεν έχεις την εργοστασιακή).[EDIT]: Άκυρο, τώρα είδα την τελευταία πρόταση του πρώτου μηνύματός σου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα