Geotsak5 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Γεια σας, με λένε Γιώργο και είμαι 14 ετών. Είμαι καινούριος στο insomnia. Ασχολούμαι με τον προγραμματισμό τα τελευταία 2 χρόνια και εχώ αποχτήσει γνώσεις στις γλώσσες προγραματισμού PHP και JavaScript. Θα ήθελα να μου πείτε κανένα καλό site για να μάθω περισσότερα για προγραμματισμό και ειδικά για την γλώσσα Python. Επίσης (επειδή υπάρχει διαμάχη με τους γονείς μου), πιστεύετε οτί κάνω καλά που ασχολούμαι με προγραμματισμό από τόσο μικρός;
Dinos_12345 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Γεια σας, με λένε Γιώργο και είμαι 14 ετών. Είμαι καινούριος στο insomnia. Ασχολούμαι με τον προγραμματισμό τα τελευταία 2 χρόνια και εχώ αποχτήσει γνώσεις στις γλώσσες προγραματισμού PHP και JavaScript. Θα ήθελα να μου πείτε κανένα καλό site για να μάθω περισσότερα για προγραμματισμό και ειδικά για την γλώσσα Python. Επίσης (επειδή υπάρχει διαμάχη με τους γονείς μου), πιστεύετε οτί κάνω καλά που ασχολούμαι με προγραμματισμό από τόσο μικρός; Κοίτα, το αν κάνεις καλά ή όχι σηκώνει πολύ κουβέντα, επειδή όμως και εγώ στην ηληκία σου ήθελα να ασχοληθώ και ρώτησα άτομα του χώρου για το αν πρέπει ή όχι μου είπαν όχι, επειδή υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να στραβομάθεις κάτι και μετά να μην μπορείς να μάθεις το σωστό. Είμαι 18, έτοιμος να σπουδάσω πληροφορική, δεν μετανιώνω που δεν άρχισα από μικρός κάποια γλώσσα γιατί βλέπω τώρα ότι θέλει πολύ προσοχή στην εκμάθηση, κάτι που στην ηληκία σου δεν νομίζω πως είχα.
Geotsak5 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Κοίτα, το αν κάνεις καλά ή όχι σηκώνει πολύ κουβέντα, επειδή όμως και εγώ στην ηληκία σου ήθελα να ασχοληθώ και ρώτησα άτομα του χώρου για το αν πρέπει ή όχι μου είπαν όχι, επειδή υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να στραβομάθεις κάτι και μετά να μην μπορείς να μάθεις το σωστό. Είμαι 18, έτοιμος να σπουδάσω πληροφορική, δεν μετανιώνω που δεν άρχισα από μικρός κάποια γλώσσα γιατί βλέπω τώρα ότι θέλει πολύ προσοχή στην εκμάθηση, κάτι που στην ηληκία σου δεν νομίζω πως είχα. Τι εννοείς να στραβομάθεις; Μπορείς να μου δώσεις ένα παράδειγμα; Επίσης αν όντως μάθω κάτι λάθος μπόρω στη συνέχεια που θα μάθω το σωστό να το διορθόσω.
InfernoN Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 https://www.codecademy.com/learn http://python.org.gr/ https://www.python.org/ 1
Geotsak5 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 https://www.codecademy.com/learn http://python.org.gr/ https://www.python.org/ Ευχαριστώ
alexstoubis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 coursera, edx, koding.io(ασχετο ,για vm's) .. εμμ ειναι κι αλλα.. οσο για τους γονεις ... πφφ same problem here, του στυλ δε μ αφηναν να καθομαι στο pc -νταξει ελεος..τετοια υπερβολη..λοιπον ,το θεμα εχει ως εξης:επελεξε τι σχολη θα πας (πληροφορικη απο ο,τι βλεπω -μη το σκεφτεσαι)οποτε μειωνεις τη σημασια των φιλολογικων και των ακυρων μαθηματων που λαμβανεις σοβαρα υπ οψιν. να εισαι καλος στα μαθηματικα(τωρα δε ξερω αν στη πληροφορικη κανουν κατι αξιολογο-τοτε δε καναν που ημουν εγω)γιατι θα σου χρειαστουν σχεδον ΟΛΑ μεχρι και οι τυποι του Vieta.. (οταν θα δωσεις παν/κες)στην ερωτηση :"γιατι καθεσαι πολλες ωρες στο pc παιδι μου;" θα απαντας οτι ΔΕ παιζεις παιχνιδια- και οντως δε θα παιζεις.. (μαξ 1.5~2 ωρες & φορες τη βδομαδα παιχνιδια.. -δε ξερω εμενα εκει μου φαινονται φυσιολογικα τα πλαισια) 1
DeadElectron Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Αν ξεκινήσεις προσεχτικά με κάποιο βιβλίο ή tutorial στο internet δεν θα έχεις θέμα.
Dinos_12345 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ προτείνω codeacademy, έχει πολύ καλή σειρά και τα μαθήματα έχουν ωραίες περιγραφές που σε κάνουν να καταλάβεις "Τι θέλει να πει ο ποιητής"
kraken92 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Ξεκίνα άφοβα απο τώρα, αυτή είναι η άποψη μου. Όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα, απλά προσπάθησε να καταλαβαίνεις οτι διαβάζεις/γράφεις και όχι να το μαθαίνεις παπαγαλία. Επίσης καλά κανεις και ξεκινάς με python. Οι γονείς σου ίσως δυσκολευτούν να το κατανοήσουν, αλλά αν τους δείξεις οτι έχεις πρόγραμμα και είσαι εντάξει με τα μαθήματα σου πιστεύω οτι κάποια στιγμή θα το καταλάβουν και θα σε βοηθήσουν/στηρίξουν. Αυτά περι "μη ξεκινάς απο μικρός γιατί θα στραβομάθεις" απλά προσπέρασε τα, δεν χρειάζεται να μπω καν στο κόπο να εξηγήσω γιατί. Καλή αρχή ευχομαι και με αργά και σταθερά βήματα. 2
DeadElectron Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Συμφωνώ με τον Dinos_12345 (για το codecademy κομμάτι), ωστόσο μην μείνεις εκεί. Δες turorials στο Youtube, βρες ένα βιβλίο ψηφιακό ή από κάποιον εκδοτικό οίκο και κάτσε μόνος σου, μπροστά από τον υπολογιστή με έναν compiler (or something) και το stackoverflow.com ανοιχτό και θα γίνεις super. Αν βάλεις πρόγραμμα και κάθεσαι κάθε μέρα από 1 ώρα για κάθε γλώσσα που μαθαίνεις σε λίγο καιρό θα δεις φοβερά αποτελέσματα. Όπως λέει και ο φίλος kraken92 προγραμματιστής θα γίνεις μόνος σου. Κανένας δεν θα σε κάνει. It's up to you... 2
Geotsak5 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Οι γονείς μου άρχισαν να καταλαβαίνουν τώρα. Ευτυχώς είναι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι. Σας ευχαριστώ όλους πολύ.
groot Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Για μία ακόμη φορά θα προτείνω ΝΑ ΜΗΝ ασχοληθείς με πληροφορική μέχρι να μπεις στην σχολή! Αντί να καίγεσαι στον Η/Υ, διάβασε βιβλία!!! Ιούλιο Βερν, Asimov, Ντοστογιέφσκι, Κάφκα, Μίχαελ Έντε, Έσσε κ.α. Αυτά που θα πάρεις από τα βιβλία είναι πολύ πιο χρήσιμα. Αυτή τη στιγμή ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι μαθαίνεις, ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι ξέρεις και έτσι μετά δεν θα μπορείς να μάθεις κάτι... το είχε πει και ένας τυπάς κάποτε... "Δεν μπορείς να μάθεις σε κάποιον αυτό που ήδη ξέρει". Κακό στον εαυτό σου κάνεις και όχι καλό. Άκου μουσική (Pink Floyd, Tangerine Dream, Jarre, Boards of Canada), δες ταινίες/σειρές (Star Wars, Southpark, Existenz) και διάβασε βιβλία. Υ.Γ. Οι πιθανότητες είναι να εναντιωθείς σε αυτά και με στυλ: "Εγώ ξέρω και ήδη έχω μάθει"... δυστυχώς έτσι θα επιβεβαιώσεις το κακό που κάνεις στον εαυτό σου... 3
DeadElectron Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Η δική μου εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα ήταν άκρως θετική. Όταν τα κάναμε στην σχολή, έκανα μια απλή επανάληψη (επιβεβαίωσα αυτά που ήξερα) και 'έκλεισα' κάποια μικρά κενά που υπήρχαν σε μερικά εξειδικευμένα θέματα.
dios231 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Οτι και αν επιλεξεις, να θυμασαι οτι στον προγραμματισμο οσα βιβλια και αν εχεις διαβασει, αν δεν κατσεις να γραψεις κωδικα ειναι σαν μην εχεις κανει τιποτα. Οτι διαβαζεις προσπαθησε να το υλοποιεις (ειτε τα παραδειγματα απο το βιβλιο, ειτε δικες σου εφαρμογες) 4
kraken92 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Για μία ακόμη φορά θα προτείνω ΝΑ ΜΗΝ ασχοληθείς με πληροφορική μέχρι να μπεις στην σχολή! Αντί να καίγεσαι στον Η/Υ, διάβασε βιβλία!!! Ιούλιο Βερν, Asimov, Ντοστογιέφσκι, Κάφκα, Μίχαελ Έντε, Έσσε κ.α. Αυτά που θα πάρεις από τα βιβλία είναι πολύ πιο χρήσιμα. Αυτή τη στιγμή ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι μαθαίνεις, ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι ξέρεις και έτσι μετά δεν θα μπορείς να μάθεις κάτι... το είχε πει και ένας τυπάς κάποτε... "Δεν μπορείς να μάθεις σε κάποιον αυτό που ήδη ξέρει". Κακό στον εαυτό σου κάνεις και όχι καλό. Άκου μουσική (Pink Floyd, Tangerine Dream, Jarre, Boards of Canada), δες ταινίες/σειρές (Star Wars, Southpark, Existenz) και διάβασε βιβλία. Υ.Γ. Οι πιθανότητες είναι να εναντιωθείς σε αυτά και με στυλ: "Εγώ ξέρω και ήδη έχω μάθει"... δυστυχώς έτσι θα επιβεβαιώσεις το κακό που κάνεις στον εαυτό σου... Όλα αυτά που λες θα είχαν νόημα αν δεν ξεχνούσες κάτι βασικό...τον λόγο που ξεκινάς να μάθεις κάτι. Και αν ξεκινήσει για πειραματισμό με απλά πραγματάκια αλλά από σωστές πηγές δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτός ο μεγάλος κίνδυνος που επικαλείσαι. Έπειτα τα βιβλία που ανέφερες είναι πολύ ενδιαφέρον, όμως αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να περιοριστεί σ' ένα απο τα δύο. Μιλάμε για ένα παιδί στα 14, δεν χρειάζεται να αγχώνεται με θεωρίες τύπου "Μη ξεκινάς απο τώρα γιατί θα το μάθεις λάθος". Αν ακολουθήσει αυτή τη νοοτροπία πολύ σύντομα θα φοβάται και δεν θα είναι σε θέση να ξεχωρίσει τι ειναι σωστό και τι λάθος να μάθει. Α! Και κάτι βασικό...Όποιος πέρασε απο Πανεπιστήμιο Πληροφορικής στην Ελλάδα και νομίζει οτι τον έκανε "σωστό" προγραμματιστή πλανάται. Μάλλον είναι πολύ μετριόφρων και δεν δίνει καθόλου πόντους στη (μεγάλη) προσωπική του προσπάθεια. PS. Αν ξεκινάει κάποιος να μάθει μια τέχνη όχι για προσωπικό όφελος αλλά για να αναδειχτεί στο κοινωνικό του περίγυρο τότε είναι πολύ πιθανόν να καταλήξει στην εναντίωση της γνώσης που αναφέρεις. Αλλά δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα