Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια!!

Το βαζω εδω το θεμα μιας και δεν ξερω απο που αλλου να παρω βοηθεια!!
Στις παρακατω ασκησεις δεν μπορω να καταλαβω πως βγαινει το αποτελεσμα με τον εκθετη!! Εχω δει καποια βιντεο στο youtube τα οποια τα διαιρει με 1/2 , 1/4 , 1/8 αλλα δεν μπορω να το καταλαβω πως βγαινουν ειδικα οταν λεει στο δυναμικο τους ισοδυναμο.. Πρεπει να τους προσθεσω;; +Και η δευτερη πως βγαινει;;; Αν μπορει κανενας να βοηθησει θα του ημουν ευγνώμων!!

post-350311-0-75176900-1441369446_thumb.jpg

Δημοσ.

Σαν αφηρημένες έννοιες τόσο η βάση όσο και ο εκθέτης είναι απλά ακέραιοι αριθμοί, π.χ. στο πρώτο σου παράδειγμα

βάση = 11101110 = 238 δεκαδικό

εκθέτης = 1011 = 11 δεκαδικό

Τώρα, το πώς αυτά τα δύο συνδυάζονται για να προκύψει ένας δεκαδικός αριθμός δεν εξαρτάται μόνο από τις τιμές τους (που τις ξέρουμε γιατί μας τις δείχνεις) αλλά και από τις συμβάσεις του συστήματος αναπαράστασης (που δεν μας τις είπες). Δηλαδή ως έχει η ερώτησή σου δε μπορεί να απαντηθεί γιατί λείπουν δεδομένα.

Το ίδιο ισχύει για το δεύτερο: αν δεν ξέρουμε ποιό είναι το επιθυμητό σύστημα αναπαράστασης δε μπορούμε βέβαια να αναπαραστήσουμε οποιοδήποτε αριθμό.

Προσωπικά νομίζω ότι πέρα από τα "μηχανικά" θέματα με τα οποία θέλεις βοήθεια είναι σοβαρό ζήτημα το ότι δεν έχεις καταλάβει για οποιοδήποτε λόγο πως λείπουν δεδομένα.

Δημοσ.

Σαν αφηρημένες έννοιες τόσο η βάση όσο και ο εκθέτης είναι απλά ακέραιοι αριθμοί, π.χ. στο πρώτο σου παράδειγμα

βάση = 11101110 = 238 δεκαδικό

εκθέτης = 1011 = 11 δεκαδικό

Τώρα, το πώς αυτά τα δύο συνδυάζονται για να προκύψει ένας δεκαδικός αριθμός δεν εξαρτάται μόνο από τις τιμές τους (που τις ξέρουμε γιατί μας τις δείχνεις) αλλά και από τις συμβάσεις του συστήματος αναπαράστασης (που δεν μας τις είπες). Δηλαδή ως έχει η ερώτησή σου δε μπορεί να απαντηθεί γιατί λείπουν δεδομένα.

Το ίδιο ισχύει για το δεύτερο: αν δεν ξέρουμε ποιό είναι το επιθυμητό σύστημα αναπαράστασης δε μπορούμε βέβαια να αναπαραστήσουμε οποιοδήποτε αριθμό.

Προσωπικά νομίζω ότι πέρα από τα "μηχανικά" θέματα με τα οποία θέλεις βοήθεια είναι σοβαρό ζήτημα το ότι δεν έχεις καταλάβει για οποιοδήποτε λόγο πως λείπουν δεδομένα.

Καταρχας σε ευχαριστω πολυ που απαντησες για να με βοηθησεις!! 

Δευτερον αυτα τα δεδομενα μου δινει ο καθηγητης στην παρακατω εικονα που θα δεις (απλα την εφτιαξα εγω ετσι γτ ειναι θολη και δεν φαινεται καλα) δεν ειναι οτι εχω κρυψει κατι !! Εχω καταλαβει οτι το πρωτο στοιχειο της βασης και του εκθετη ειναι το προσημο!!

post-350311-0-12509100-1441371289_thumb.jpg

Δημοσ.

Το ότι το πρώτο bit βάσης και εκθέτη είναι πρόσημο είναι απαραίτητη πληροφορία, αλλά μήπως υπάρχουν κι άλλα δεδομένα; Γιατί αλλάζει η απάντηση ανάλογα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...