Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχει νόημα η αγορά 60hz TN. Η καλύτερη gaming οικονομική οθόνη είναι η LG 24Gm77, αλλά ξεφεύγει από το budget σου. Η BenQ xl2411z στα 250 από έξω είναι αξιοπρεπής επιλογή, όντας flicker free, αλλά αφενός ξεφεύγει και αυτή από το budget σου, αφετέρου η εικόνα της είναι πολύ υποδεεστερη των χρημάτων που δίνεις, το γεγονός ότι δε θα εκμεταλλεύεσαι και τα 144hz την κάνει deal breaker.

Οπότε από 60hz IPS. Αν δεν έχεις πρόβλημα με τις glossy, η καλύτερη είναι η Dell S2415H, στα 250 δυστυχώς από Ελλάδα. Στα 215 βρίσκεις την Dell P2414H με καλά color presets αφού πειράξεις το osd menu και χώρο για OC όπως λέει το zergoulini. Στα 160-170 βρίσκεις την LG 24mb56hq, επίσης καλή οθόνη.

Σχετικά με το response time, πλέον είναι δευτερεύουσας σημασίας, καθώς όλες είναι πολύ καλές. Το input lag είναι σημαντικότερο, και οι σύγχρονες IPS που σου προτείνουμε δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι πάνω σε αυτό σε σχέση με τις TN ανάλογου κόστους.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν πολλές φτηνές (και όχι μόνο) οθόνες που δεν έχουν καλά response times και εμφανίζουν ghosting ή inverse gh.Το input lag είναι σημαντικότερο αλλά και εκεί έχουν πλεονέκτημα οι πιο "gaming" οθόνες.Η Dell P2414H που αναφέρεται ναι μεν έχει το καλό ότι ανεβαίνει κάποια Hz αλλά 1)δεν καλύπτεται η διαφορά συνολικά με μια οθόνη προσανατολισμένη για gaming 2)δεν πάνε όλες 80Hz,εγώ τουλάχιστον που δοκίμασα σε μια δεν ήταν σταθερή εκεί 3)δεν βρίσκω τόσο καλό το coating της.

Δημοσ.

Στις IPS οθονες του 200αρικου ολες ιδιο ghosting θα εχουν πανω κατω, με εξαιρεση μια δυο. Πιο πολυ σημασια μου φαινεται πως εχει στις πιο ακριβες οθονες,, οπου κλασικα οι χρονοι αποκρισεις μεγαλωνουν.

Φυσικα και εχουν πλεονεκτημα oι gaming οθονες, αλλα αυτες ειναι αλλου budget. Οι TN των 60Hz και 150 ευρω δεν ειναι gaming και δεν εχουν πλεονεκτηματα σε σχεση με τις IPS αυτου του κοστους, αυτο εξηγω παραπανω.

Η Dell P2414H ειναι φθηνοτερη απο τις TN 144Hz, oι οποιες χαραμιζονται με την 270Χ. Οντας σχετικα νεα καρτα η τελευταια, δε νομιζω οτι θα αλλαχτει συντομα, και ειναι κριμα να εχει μια τετοια οθονη και να μπορει να την εκμεταλλευτει αλλα να την χρησιμοποιει σαν μια TN των 100 ευρω.

Απο εκει και περα, η συγεκριμενη dell ειναι μια τιμια λυση στα 200 ευρω, με την ενδεχομενη δυνατοτητα OC σαν μπονους. Σε αλλους θα φτανει, 80, σε αλλους 70 αλλα δεν ειναι εκει το θεμα.

Δημοσ.

Άρα δεν είναι όλες καλές σε response times.

Δεν του πρότεινε κανείς ΤΝ 60Hz νομίζω.Εσύ καλά τα είπες για τις φτηνές ΤΝ σε σχέση με τις IPS.

Καλά την 270Χ δε τη λες και καινούρια αλλά δεν έχει τόση σημασία αυτό γιατί για μένα έχει προτεραιότητα η οθόνη.Τη γνώμη μου γενικά την έχω πει και για μένα καλό είναι η οθόνη να είναι κάποια βήματα μπροστά από τις αναβαθμίσεις και τη κάρτα που έχει κανείς, αν σκοπεύει να κρατήσει καιρό την οθόνη (που οι περισσότεροι τη κρατάνε καιρό).Από το να πάρει χειρότερη οθόνη καλύτερα να κοιτάξει λίγο πιο μπροστά.Κάνουμε λες και έχει παντρευτεί το hardware ο άλλος (που και για αυτό υπάρχουν και τα διαζύγια).

Δε συγκρίνεται η P2414H με άλλες οθόνες που δεν απέχουν και τρομερά χρηματικά και δεν γίνεται να την εξισώνουμε με άλλες λύσεις.

Δημοσ.

Αναφέρθηκα σε 60hz TN γιατί ο descobra ανέφερε την BenQ rl νομίζω.

Αν έχει να μεγαλώσει το budget για οθόνη και θέλει να πάρει και νέα κάρτα, η τέλος πάντων αν συμβιβάζεται με άσχημα γραφικά μέχρι να πάρει νέα κάρτα, ας δει οθόνη μεγαλύτερης ανάλυσης. Σίγουρα η οθόνη δεν αλλάζει όπως το hardware του υπολογιστή, από εκει και πέρα τις λύσεις μέχρι τα 250 τις συζητήσαμε.

Δημοσ.

Δεν έχει νόημα η αγορά 60hz TN. Η καλύτερη gaming οικονομική οθόνη είναι η LG 24Gm77, αλλά ξεφεύγει από το budget σου. Η BenQ xl2411z στα 250 από έξω είναι αξιοπρεπής επιλογή, όντας flicker free, αλλά αφενός ξεφεύγει και αυτή από το budget σου, αφετέρου η εικόνα της είναι πολύ υποδεεστερη των χρημάτων που δίνεις, το γεγονός ότι δε θα εκμεταλλεύεσαι και τα 144hz την κάνει deal breaker.

Οπότε από 60hz IPS. Αν δεν έχεις πρόβλημα με τις glossy, η καλύτερη είναι η Dell S2415H, στα 250 δυστυχώς από Ελλάδα. Στα 215 βρίσκεις την Dell P2414H με καλά color presets αφού πειράξεις το osd menu και χώρο για OC όπως λέει το zergoulini. Στα 160-170 βρίσκεις την LG 24mb56hq, επίσης καλή οθόνη.

Σχετικά με το response time, πλέον είναι δευτερεύουσας σημασίας, καθώς όλες είναι πολύ καλές. Το input lag είναι σημαντικότερο, και οι σύγχρονες IPS που σου προτείνουμε δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι πάνω σε αυτό σε σχέση με τις TN ανάλογου κόστους.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοληθεια XMors η Dell S2415H μου φαίνεται αξιοπρεπέστατη οθόνη παρόλα αυτα θα ψάξω λίγο παραπάνω πριν προχωρήσω στην αγορά. Επίσης σκέφτομαι μήπως περιμένω και μαζέψω τίποτα λεφτα παραπάνω και πάρω κάτι που θα κρατήσει περισσότερο για το λόγω που όπωσ ανέφερα και πιο πάνω αγοράζω monitor περίπου κάθε 8 χρόνια.

Δημοσ.

Επίσης σκέφτομαι μήπως περιμένω και μαζέψω τίποτα λεφτα παραπάνω και πάρω κάτι που θα κρατήσει περισσότερο για το λόγω που όπωσ ανέφερα και πιο πάνω αγοράζω monitor περίπου κάθε 8 χρόνια.

Αυτό να κάνεις,αν είναι να τη κρατήσεις πολλά χρόνια να μαζέψεις αρκετά παραπάνω και να το ψάξεις καλύτερα.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοληθεια XMors η Dell S2415H μου φαίνεται αξιοπρεπέστατη οθόνη παρόλα αυτα θα ψάξω λίγο παραπάνω πριν προχωρήσω στην αγορά. Επίσης σκέφτομαι μήπως περιμένω και μαζέψω τίποτα λεφτα παραπάνω και πάρω κάτι που θα κρατήσει περισσότερο για το λόγω που όπωσ ανέφερα και πιο πάνω αγοράζω monitor περίπου κάθε 8 χρόνια.

Απο εσενα εξαρταται. Οσο καλυτερη παρεις τωρα, τοσο περισσοτερο καιρο θα την κρατησεις και αναλογα θα την απολαμβανεις περισσοτερο. Σε περιπτωση ομως που εχεις καμια 15" ΤΝ αυτη την στιγμη (δε θυμαμαι αν εχεις αναφερει την τωρινη κατασταση), μην το καθυστερεις πολυ, καθως οτι και να παρεις θα ειναι μεγαλη αναβαθμιση.

Δημοσ.

Απο εσενα εξαρταται. Οσο καλυτερη παρεις τωρα, τοσο περισσοτερο καιρο θα την κρατησεις και αναλογα θα την απολαμβανεις περισσοτερο. Σε περιπτωση ομως που εχεις καμια 15" ΤΝ αυτη την στιγμη (δε θυμαμαι αν εχεις αναφερει την τωρινη κατασταση), μην το καθυστερεις πολυ, καθως οτι και να παρεις θα ειναι μεγαλη αναβαθμιση.

Αυτή τη στιγμή έχω την Samsyng SyncMaster 2243 21,8' αλλά δεν έχει καν έξοδο DVI οπότε καταλαβαίνεις.... :mellow:

Εγώ αυτή τη στιγμή και με τη πιο απλή 24αρα θα μουν ικανοποιημένος αλλά προσπαθώ να πάρω κάτι αξιόλογο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...