DesCobra Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα σε όλους ενδιαφέρομαι να προχωρήσω σε αγορά ενός καινούριου monitor και θα ήθελα μια βοήθεια από ανθρώπους που ξέρουν επί του θέματος. Κατόπιν έρευνας που έκανα έχω καταλήξει σε αυτά τα δύο Monitor: http://www.skroutz.gr/s/4986405/AOC-e2460Sh.html και http://www.skroutz.gr/s/4370296/BenQ-RL2455HM.html Τα χρήματα τα οποία μπορώ να διαθέσω είναι 180-210 ευρώ. Η χρήση είναι κυρίως για games dota2/witcher 3/battlefield/crysis 3/need for speed κτλπ. Όσον αφορά το μέγεθος της οθόνης θα ήθελα 24αρα.Η οθόνη που χρησιμοποιώ τώρα είναι η Samsung SyncMaster 2243 απλά έχει μείνει πίσω λόγω του ότι δεν εχει HDMI/DVI παρά μόνο VGA.( Για να προλάβω κάποιους που ίσως το ψάξουν το συγκεκριμένο μοντέλο στο εξωτερικό έβγαινε με εξοδο DVI ενώ στην ελλάδα είχε μονο VGA). Το σύστημα μου αποτελείτε απο: CPU:I5 4460 PSU: XFX PRO 650W RAM:G.skill Ripjaws (2x4gb) 2400Mhz GPU: XFX R9 270X HDD:Toshiba 1TB SSD: Samsung 850 EVO 240 GB Case: CoolerMaster K380 MoBo: Gigabyte GA-Z97P D3 Retail. Θα ήθελα είτε να μου προτείνεται κάποια οθόνη που κατα τη γνώμη σας είναι καλύτερη είτε κάποια απο αυτές τις δύο. Πραγματικά πάντος η ΒenQ με έχει σκλαβώσει!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!
spirosR7 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Εγω εχω αυτην ειμαι υπερ-ευχαριστημενος ειναι και τηλεοραση μαζι και φυσικα ειναι αρκετα φτηνη για αυτα που προσφερει... http://www.skroutz.gr/s/4716247/LG-23MT55D.htmlτη πηρα σε προσφορα 150 ευρω απο το public
DesCobra Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Φαίνεται πολύ ωραία πραγματικά συν το ότι είναι και τηλεόραση όπως λες, αλλά εγώ ψάχνω καθαρό μόνιτορ! Ευχαριστώ πάντος για τη πρότασή σου φίλε μου!!
cpttony Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Εμένα μου είχαν προτείνει αυτήν (πριν αρχίσω να ψάχνω σε περισσότερα λεφτά!). http://www.skroutz.gr/s/5728164/LG-24MB56HQ.html
DesCobra Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Καταλαβαίνω γιατί σου προτείνανε αυτή πραγματικά πάρα πολύ ωραίο design και από τιμή σκίζει απλα είναι στα 5 ms σε αντίθεση με τις άλλες δύο που είναι στα 1 ms. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη πρόταση σου λέω να ακούσω καμιά πρόταση ακόμα. Όσον αφορά τις δύο που έχω βρει θα ήθελα να ακούσω μερικά σχόλια είτε θετικά είτε αρνητικα, για το λόγο ότι αγοράζω οθόνη ανα 8 περίπου χρόνια και θα ήθελα να προβώ στη καλύτερη λύση με τα χρήματα που διαθέτω.Στο παρελθόν τη πάτησα μια φορά μη τη πατήσω και πάλι.Ομολογώ πως απο την SyncMaster 2243 έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος ειναι απίστευτα ξεκούραστη και το mat design της δε μου αποσπά τη προσοχή, αλλά οι καιροί αλλάζουν και οι τεχνολογίες προχωράνε.
Millennium Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Αντί για την RL2455HM δε κοιτάς την XL2411Z που βγαίνει που και που στα 250 εξωτερικό μιας και κοιτάς gaming monitor και παίζεις και fps; 1
DesCobra Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Αντί για την RL2455HM δε κοιτάς την XL2411Z που βγαίνει που και που στα 250 εξωτερικό μιας και κοιτάς gaming monitor και παίζεις και fps; Πραγματικά φαίνεται απίστευτο monitor αλλά ι τιμή του είναι πάρα πολύ ανεβασμένη σε σχέση με τα χρήματα που διαθέτω,να ρωτήσω επειδή το τελευταίο καιρό έχω αφήσει τα FPS games πιστεύεις ότι η RL2455ΗΜ θα με καλύψει σε ΜΟΒΑ games και RPG? Έχω ακούσει πολλά καλά λόγια για τη συγκεκριμένη και πραγματικά μπορώ να πω ότι μ'έχει κερδίσει! P.S: η XL2411Z έχει 144Ηz refresh από αυτό μπορούν να επωφεληθούν άλλα games η μόνο τα FPS? Επίσης επειδή δε γνωρίζω πολλα το Aspect Ratio της RL2455HM einai 16:9 ποια η διαφορά σε σχέση με το monitor που ήδη έχω που είναι 16:10?
Silverage Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Καταλαβαίνω γιατί σου προτείνανε αυτή πραγματικά πάρα πολύ ωραίο design και από τιμή σκίζει απλα είναι στα 5 ms σε αντίθεση με τις άλλες δύο που είναι στα 1 ms. Μπορείς να καταλάβεις μια καθύστερησή 4 χιλιοστών του δευτερολέπτου; Πραγματικά φαίνεται απίστευτο monitor αλλά ι τιμή του είναι πάρα πολύ ανεβασμένη σε σχέση με τα χρήματα που διαθέτω,να ρωτήσω επειδή το τελευταίο καιρό έχω αφήσει τα FPS games πιστεύεις ότι η RL2455ΗΜ θα με καλύψει σε ΜΟΒΑ games και RPG? Έχω ακούσει πολλά καλά λόγια για τη συγκεκριμένη και πραγματικά μπορώ να πω ότι μ'έχει κερδίσει! P.S: η XL2411Z έχει 144Ηz refresh από αυτό μπορούν να επωφεληθούν άλλα games η μόνο τα FPS? Επίσης επειδή δε γνωρίζω πολλα το Aspect Ratio της RL2455HM einai 16:9 ποια η διαφορά σε σχέση με το monitor που ήδη έχω που είναι 16:10? Η κάρτα σου ίσα που αντέχει για high settings σε 1080p/60fps. Δεν μπορεί να βγάλει 144. 2
Millennium Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Πραγματικά φαίνεται απίστευτο monitor αλλά ι τιμή του είναι πάρα πολύ ανεβασμένη σε σχέση με τα χρήματα που διαθέτω,να ρωτήσω επειδή το τελευταίο καιρό έχω αφήσει τα FPS games πιστεύεις ότι η RL2455ΗΜ θα με καλύψει σε ΜΟΒΑ games και RPG? Έχω ακούσει πολλά καλά λόγια για τη συγκεκριμένη και πραγματικά μπορώ να πω ότι μ'έχει κερδίσει! P.S: η XL2411Z έχει 144Ηz refresh από αυτό μπορούν να επωφεληθούν άλλα games η μόνο τα FPS? Επίσης επειδή δε γνωρίζω πολλα το Aspect Ratio της RL2455HM einai 16:9 ποια η διαφορά σε σχέση με το monitor που ήδη έχω που είναι 16:10? Η RL2455HM είναι ΤΝ 60Ηz,αν είχε τουλάχιστον κάτι σε freesync το συζητούσαμε αλλά έτσι όχι.Αν η κύρια χρήση σου είναι το gaming μια 144Hz αξίζει τα παραπάνω χρήματα για το refrest rate,την απόκριση χωρίς ghosting/inverse ghosting,το χαμηλό input lag,το μειωμένο blur και στα χαμηλά fps,κάποια gaming features κ.α Συνήθως είναι και αρκετά καλά καλιμπραρισμένα,έχουν βελτιωθεί γενικά τα τελευταία χρόνια.Τέλεια δεν είναι βέβαια αλλά δεν μπορείς να τα χεις όλα.Μεγάλο κέρδος με μια τέτοια έχεις σε fps και racing κυρίως αλλά και σε άλλα είδη παιχνιδιών.Για άλλα είδη παιχνιδιών+multimedia χρήση μπορείς να κοιτάξεις και σε μια 21:9.Αν σκοπεύεις να κρατήσεις χρόνια την οθόνη ψάξε το καλύτερα,hardware θα αλλάξεις γρηγορότερα έτσι και αλλιώς.
DesCobra Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Μπορείς να καταλάβεις μια καθύστερησή 4 χιλιοστών του δευτερολέπτου; Η κάρτα σου ίσα που αντέχει για high settings σε 1080p/60fps. Δεν μπορεί να βγάλει 144. Να σου πω καταρχην φίλε μου για να καταλάβεις, δεν είπα οτι μπορώ να ξεχωρίσω τη διαφορά, απλά τις σύγκρινα.Κατά δεύτερον είμαι αρκετά ικανος για να καταλάβω αν η κάρτα μου αντέχει και πόσο. Και στο κάτω κάτω ο Millenium μου έκανε τη πρόταση και όχι εγω σιχαίνομαι τύπους σαν εσένα που ενώ κάποιος μπαίνει και γράφει ενα post ζητώντας βοήθεια να πετάγεται ο κάθε ανίκητος και να λεει τις εξυπνάδες του έτσι απλά για να τις πει! Δεν ξέρω αν αντέχει η όχι τα 144Ηz απλά μπορώ να σου πω πως για να το προτείνει o Millenium κάτι περισσότερο θα ξέρει απο σένα! Η RL2455HM είναι ΤΝ 60Ηz,αν είχε τουλάχιστον κάτι σε freesync το συζητούσαμε αλλά έτσι όχι.Αν η κύρια χρήση σου είναι το gaming μια 144Hz αξίζει τα παραπάνω χρήματα για το refrest rate,την απόκριση χωρίς ghosting/inverse ghosting,το χαμηλό input lag,το μειωμένο blur και στα χαμηλά fps,κάποια gaming features κ.α Συνήθως είναι και αρκετά καλά καλιμπραρισμένα,έχουν βελτιωθεί γενικά τα τελευταία χρόνια.Τέλεια δεν είναι βέβαια αλλά δεν μπορείς να τα χεις όλα.Μεγάλο κέρδος με μια τέτοια έχεις σε fps και racing κυρίως αλλά και σε άλλα είδη παιχνιδιών.Για άλλα είδη παιχνιδιών+multimedia χρήση μπορείς να κοιτάξεις και σε μια 21:9.Αν σκοπεύεις να κρατήσεις χρόνια την οθόνη ψάξε το καλύτερα,hardware θα αλλάξεις γρηγορότερα έτσι και αλλιώς. Ακόμα και FreeSync να ήταν το monitor, η κάρτα μου δεν υποστηρίζει τη συγκεκριμένη τεχνολογία Οκ θα το ξανακοιτάξω το θέμα με την οθόνη μήπως βρω κάτι καλύτερο η καταφέρω να τσιμπήσω την XL. Ευχαριστώ για την βοήθεια και πάλι καλή συνέχεια!
Silverage Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Να σου πω καταρχην φίλε μου για να καταλάβεις, δεν είπα οτι μπορώ να ξεχωρίσω τη διαφορά, απλά τις σύγκρινα.Κατά δεύτερον είμαι αρκετά ικανος για να καταλάβω αν η κάρτα μου αντέχει και πόσο. Και στο κάτω κάτω ο Millenium μου έκανε τη πρόταση και όχι εγω σιχαίνομαι τύπους σαν εσένα που ενώ κάποιος μπαίνει και γράφει ενα post ζητώντας βοήθεια να πετάγεται ο κάθε ανίκητος και να λεει τις εξυπνάδες του έτσι απλά για να τις πει! Δεν ξέρω αν αντέχει η όχι τα 144Ηz απλά μπορώ να σου πω πως για να το προτείνει o Millenium κάτι περισσότερο θα ξέρει απο σένα! Ok, πέτα τα λεφτά σου αφού θες. Μετά όταν η κάρτα σου θα παίζει slides ψάξε να βρείς τί φταίει. 1
Zergoulini Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Ok, πέτα τα λεφτά σου αφού θες. Μετά όταν η κάρτα σου θα παίζει slides ψάξε να βρείς τί φταίει. Θα συμφωνισω οτι η καρτα σου δεν αντεχει να τρεχει 144hz σε full hd. Εχω την συκγεκριμενη οθονη και ειναι πραγματικα απιστευτη. Τα 120-144 hz απλα δε συγκρινονται με 60. Φαντασου ομως οτι εχω την r9 280x και παλι περα απο dota 2 και starcraft 2, στα βαρια games δεν φτανει τα 120 fps. Περιπου 60 με 70. Φανασου η δικη σου που ειναι ποιο παλια απο τι δικη μου καρτα. Σε οποια games πιανεις μονο μεχρι 60 (που σιγουρα σε καινουρια δεν παιζει να πιανεις 120) τοτε απλα εχεις δωσει τα λεφτα σου τσαμπα. Ο λογος? Εχει πληρωσει 120αρα οθονη και παιζεις στα 60 hz. Σαν να πας να βαλει στο αμαξι πανακριβα λαστιχα που αντεχουν μεχρι 300 kh την ωρα, και το αμαξι σου να πιανει μεχρι τα 80. Για να μη σε μπερδευω, αν δεν εχεις σκοπο να πας σε αλλη καρτα, τοτε παρε ενα ips 60hz. Το xl2411z ειναι απιστευτο αλλα αν δεν αλλαξεις καρτα θα ριξεις τα λεφτα σου τσαμπα για τους λογους που ανεφερα. Υ.Γ. Εννοειται αν πας σε 60 hz μη κοιταξεις με τιποτα tn panel. Πηγαινε σε ips, τα 5 ms ακομα και τα 8 μη σε φοβιχζουνε, ειναι καθαρα θεμα μαρκετινγ. Ελπιζω να μη σε μπερδεψα. 1
Millennium Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Να σου πω καταρχην φίλε μου για να καταλάβεις, δεν είπα οτι μπορώ να ξεχωρίσω τη διαφορά, απλά τις σύγκρινα.Κατά δεύτερον είμαι αρκετά ικανος για να καταλάβω αν η κάρτα μου αντέχει και πόσο. Και στο κάτω κάτω ο Millenium μου έκανε τη πρόταση και όχι εγω σιχαίνομαι τύπους σαν εσένα που ενώ κάποιος μπαίνει και γράφει ενα post ζητώντας βοήθεια να πετάγεται ο κάθε ανίκητος και να λεει τις εξυπνάδες του έτσι απλά για να τις πει! Δεν ξέρω αν αντέχει η όχι τα 144Ηz απλά μπορώ να σου πω πως για να το προτείνει o Millenium κάτι περισσότερο θα ξέρει απο σένα! Ακόμα και FreeSync να ήταν το monitor, η κάρτα μου δεν υποστηρίζει τη συγκεκριμένη τεχνολογία Οκ θα το ξανακοιτάξω το θέμα με την οθόνη μήπως βρω κάτι καλύτερο η καταφέρω να τσιμπήσω την XL. Ευχαριστώ για την βοήθεια και πάλι καλή συνέχεια! Δε χρειάζεται να μιλάς έτσι στον silverage ή στον οποιονδήποτε που προσπαθεί να βοηθήσει.Το κάθε παιδί θα προτείνει αυτό που πιστεύει καλύτερο.Εγώ τη γνώμη μου στην είπα..Αν έχεις σκοπό να παίζεις πολύ και να επενδύσεις κάνοντας αγορά οθόνης που θα τη κρατήσεις χρόνια καλύτερα να κοιτάξεις προς περισσότερα Hz ασχέτως αν δεν θα τα πιάνεις σε όλους τους τίτλους και αμέσως γιατί η οθόνη θα ξεπεράσει σε ζωή τη κάρτα.Εκτός αυτού έχεις το κέρδος οτι δεν θα χεις ghosting ή blurring σε γρήγορους τίτλους ακόμα και λιγότερα fps να πιάνεις. 3
DesCobra Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Βρε παιδιά λίγο ήρεμα γιατι έχουμε ξεφύγει απο το θέμα τελείως... Ok, πέτα τα λεφτά σου αφού θες. Μετά όταν η κάρτα σου θα παίζει slides ψάξε να βρείς τί φταίει. Ρε Silver εγώ ρε φίλε δε ξέρω αν η κάρτα μου σηκώνει τα 144Ηz η όχι απλά σκέφτηκα για να μου προτείνει κάποιος που ήδη έχει δει τα specs του pc μου κάτι θα ξέρει. Δεν αντιλέγω ότι προσπαθείς να βοηθήσεις απλά ο τρόπος σου μου φάνηκε πολύ άσχημος.Ούτε μόνος μου έιπα μπορώ να πάρω και θέλω monitor με 144Ηz ούτε μπορώ να δω διαφορά απο τa 1 και 5 ms. Θα συμφωνισω οτι η καρτα σου δεν αντεχει να τρεχει 144hz σε full hd. Εχω την συκγεκριμενη οθονη και ειναι πραγματικα απιστευτη. Τα 120-144 hz απλα δε συγκρινονται με 60. Φαντασου ομως οτι εχω την r9 280x και παλι περα απο dota 2 και starcraft 2, στα βαρια games δεν φτανει τα 120 fps. Περιπου 60 με 70. Φανασου η δικη σου που ειναι ποιο παλια απο τι δικη μου καρτα.Σε οποια games πιανεις μονο μεχρι 60 (που σιγουρα σε καινουρια δεν παιζει να πιανεις 120) τοτε απλα εχεις δωσει τα λεφτα σου τσαμπα. Ο λογος? Εχει πληρωσει 120αρα οθονη και παιζεις στα 60 hz. Σαν να πας να βαλει στο αμαξι πανακριβα λαστιχα που αντεχουν μεχρι 300 kh την ωρα, και το αμαξι σου να πιανει μεχρι τα 80.Για να μη σε μπερδευω, αν δεν εχεις σκοπο να πας σε αλλη καρτα, τοτε παρε ενα ips 60hz. Το xl2411z ειναι απιστευτο αλλα αν δεν αλλαξεις καρτα θα ριξεις τα λεφτα σου τσαμπα για τους λογους που ανεφερα.Υ.Γ. Εννοειται αν πας σε 60 hz μη κοιταξεις με τιποτα tn panel. Πηγαινε σε ips, τα 5 ms ακομα και τα 8 μη σε φοβιχζουνε, ειναι καθαρα θεμα μαρκετινγ.Ελπιζω να μη σε μπερδεψα. Zergoulini ευχαριστώ πολύ για τη βοληθεια θα κοιτάξω κάτι σε IPS panel.Αν έχεις κάτι να προτείνεις please do! Απλά έχω και το θέμα ότι το τελευταίο καιρό έχω αφήσει λιγο τα FPS και παίζω αποκλειστικά Dota2/witcher3. Οπότε δε θα ήταν καλύτερα να βρώ μια οθόνη για αυτά strategy/rpg games και όχι για FPS/racing? Δε χρειάζεται να μιλάς έτσι στον silverage ή στον οποιονδήποτε που προσπαθεί να βοηθήσει.Το κάθε παιδί θα προτείνει αυτό που πιστεύει καλύτερο.Εγώ τη γνώμη μου στην είπα..Αν έχεις σκοπό να παίζεις πολύ και να επενδύσεις κάνοντας αγορά οθόνης που θα τη κρατήσεις χρόνια καλύτερα να κοιτάξεις προς περισσότερα Hz ασχέτως αν δεν θα τα πιάνεις σε όλους τους τίτλους και αμέσως γιατί η οθόνη θα ξεπεράσει σε ζωή τη κάρτα.Εκτός αυτού έχεις το κέρδος οτι δεν θα χεις ghosting ή blurring σε γρήγορους τίτλους ακόμα και λιγότερα fps να πιάνεις. Το θέμα δεν είναι μόνο η πράξη του βοηθάω φίλε Millenium έχει να κάνει και ο τροπος με τον οποίο τη δίνεις, και όταν ο τρόπος χαρακτηρίζεται ως αγενής τότε τι να τον κάνεις.... Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου γιατι καλώς η κακώς είναι μια επένδυση η αγορά οθόνης, θα ψάξω κι άλλοοοοο!!!
Zergoulini Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν υπαρχει οθονη για FPS και οθονη για RTS. H 144hz βλεπεις παντου διαφορα, ακομα και στο περιβαλλον windows. Εγω Gaming Monitor IPS φυσικα ειναι ενα. Dell P2414Η. IPS πανελ με απιστευτα χαμηλο Input Lag και Overcloackable σε 80hz χαλαρα. http://www.skroutz.gr/s/3908645/Dell-P2414H.html?from=autocomplete&keyphrase=dell+p2414h
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα