Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο Chrome ξεκίνησε την... σταδιοδρομία του ως ένας από τους λιγότερο πεινασμένους για μνήμη browsers, αλλά με τον καιρό, και αυτός, ανέπτυξε μεγαλύτερη όρεξη για RAM. Τώρα όμως, η Google επιστρέφει στις ρίζες του εγχειρήματος και η τελευταία έκδοση, Chrome 45, εστιάζει στην ταχύτητα και στην αποδοτικότητα.

Όπως ανακοίνωσε και η εταιρεία, ο νέος Chrome 45 περιλαμβάνει μία σειρά από αναβαθμίσεις που εστιάζουν στο να κάνουν τον Chrome να φορτώνει ταχύτερα και να χρησιμοποιεί λιγότερη μνήμη. Όταν επανεκκινείτε τον browser για παράδειγμα, και ο Chrome επαναφέρει τις καρτέλες που είχατε ανοιχτές, θα ανοίξει πρώτα εκείνες που κοιτούσατε πρόσφατα για να ξεκινήσετε να εργάζεστε και πάλι ταχύτερα. Με κάτι τέτοιο ενδεχομένως να κερδίσετε μερικά δευτερόλεπτα εδώ και εκεί, ωστόσο η πραγματική αναβάθμιση του αφορά στην διαχείριση της μνήμης.

Με την έκδοση Chrome 45, o browser θα αντιλαμβάνεται πότε το σύστημα σας διαθέτει λίγους πόρους κατά την επαναφορά των καρτελών, και θα σταματάει την επαναφορά τους ωσότου επιλέξετε να το κάνετε χειροκίνητα. Αυτό ενδεχομένως να ενδιαφέρει εκείνους που ανοίγουν δεκάδες καρτέλες στον υπολογιστή τους, ωστόσο μερικές φορές και το παραμικρό megabyte μετράει.

Το σπουδαιότερο ωστόσο χαρακτηριστικό, είναι ότι ο Chrome αντιλαμβάνεται πότε δεν χρησιμοποιείται μία καρτέλα και πότε δεν υπάρχει δραστηριότητα σε μία ιστοσελίδα και θα ελευθερώνει μνήμη. Σύμφωνα με δοκιμές που πραγματοποίησε η Google, το memory usage μειώνεται κατά 10% κατά μέσο όρο. Όπως επίσης είναι γνωστό, ο Chrome θα ξεκινήσει να σταματάει την αναπαραγωγή flash videos ή ads που δεν αποτελούν κεντρικό χαρακτηριστικό σε κάποια ιστοσελίδα με τις δοκιμές της εταιρείες να επιβεβαιώνουν ότι η μπαταρία ενός φορητού υπολογιστή κρατάει 15% περισσότερο.

Link.png Site: TechCrunch

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ απλά θα περιμένω να γίνει default το-τα e10s στον mozilla.Το chrome τρώει προφανώς πολύ παραπάνω μπαταρία και ram απ ό,τι χρειάζεται.Ακόμα και στην έκδοση 45 ο chrome τρώει πάνω από 250 mb.

Δημοσ.

Εγώ απλά θα περιμένω να γίνει default το-τα e10s στον mozilla.Το chrome τρώει προφανώς πολύ παραπάνω μπαταρία και ram απ ό,τι χρειάζεται.Ακόμα και στην έκδοση 45 ο chrome τρώει πάνω από 250 mb.

Άμα χρειάζεσαι 1 process για κάθε tab αυτό γίνεται. Και μόνο που τα addons τρέχουν μία φορά για κάθε tab αρκεί για να τρώει πολλαπλάσια μνήμη από τον FF.

Δημοσ.

ματαιο, η multi-process αρχιτεκτονικη του Chrome εχει ξεχωριστο process για καθε στοιχειο του browser, οποτε παρα τις βελτιωσεις θα εξακολουθει να τρωει περισσοτερη μνημη σε σχεση με τον ανταγωνισμο.

η Mozilla ακολουθει διαφορετικη κατευθυνση με τον e10s, αφου τα processes θα διαχωριζονται μονο σε content/chrome, ενω αργοτερα θα γινεται ο διαχωρισμος με per domain process. ετσι θα γινει γρηγοροτερος στην αποκριση ο browser, χωρις να εχουμε δραματικη

αυξηση χρησης της μνημης. το e10s θα ειναι ετοιμο σε καμια δεκαετια.

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα πάντως εξακολουθεί να είναι η νο.1 πηγή κατανάλωσης ΡΑΜ στον υπολογιστή μου.

Αλήθεια για laptop μήπως είναι καλύτερος ο firefox?

Δεν πιστεύω προσωπικά οτι είναι πιο αργός...γιατί άραγε το λένε αυτό??

Πάντως αν ο firefox ήταν 64bit όπως ο chrome θα μετρούσε.

Δημοσ.

Καιρός ήταν να κοιτάξουν το θέμα της χρήσης RAM, αν και η επέκταση "The Great Suspender" τους πρόλαβε εδώ και καιρό. Μειώνει τη χρήση μνήμης αναστέλλοντας αυτόματα τα ανοιχτά tabs που είναι αχρησιμοποίητα για ώρα. Must για έναν ελαφρύ Chrome.

• Like 3
Δημοσ.

δεν εχουν ολοι 8 και 16 γκιγκα, προσγειωσου..

Γιατί ποιος είπε ότι είναι ευχάριστο να σου τρώει 2GB ο browser ακόμα και αν έχεις 16GB; άσε τον άλλον να λέει τα δικά του.

Εμένα πάντως εξακολουθεί να είναι η νο.1 πηγή κατανάλωσης ΡΑΜ στον υπολογιστή μου.

Αλήθεια για laptop μήπως είναι καλύτερος ο firefox?

Δεν πιστεύω προσωπικά οτι είναι πιο αργός...γιατί άραγε το λένε αυτό??

Πάντως αν ο firefox ήταν 64bit όπως ο chrome θα μετρούσε.

Υπάρχει 64bit αλλά είναι μόνο beta έκδοση. Ο Developer Edition συγκεκριμένα έχει και 64bit έκδοση και είναι και αρκετά σταθερός παρόλο που είναι σε δοκιμαστικό build.

Δημοσ.

δεν εχουν ολοι 8 και 16 γκιγκα, προσγειωσου..

Με 40 Ευρώ αγοράζεις 8GB DDR3 στα 1600. Αν κάποιος δεν μπορεί να διαθέσει 40 Ευρώ τότε πιθανότατα, οικονομικά, βρίσκεται σε κατάσταση που δεν τον ενδιαφέρει αν το PC σέρνεται!

• Like 3
Δημοσ.

το λάπτοπ μου είναι των 300 ευρώ και έχει 4gb ram,η γάτα που δεν έχω θα είχε βάλει τα κλάματα αν τράβαγε 100,200 η 300 mb.

Δημοσ.

Οι έχοντες μηχάνημα χαμηλών δυνατοτήτων όπου και το κάθε Mb μετράει, μπορούν να βάλουν QupZilla και θα με θυμηθούν.(Link δεν παραθέτω Google is your Friend)

Δημοσ.

Εμενα παντως μετα το update, φορτωνει και αμεσως κρασαρει πλεον.

W10/64 bit.

φτου.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...