Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προφανώς δεν σας ενδιαφέρει όλους η άποψή μου και το γνωρίζω πριν ακόμη αρχίσω να γράφω τα παραπάνω.

Φίλε George θα ήθελα να σου πώ με την σειρά μου αυτό που χρόνια μου έλεγαν και δεν πίστευα. Ας μου επιτραπεί η χρήση της αγγλικής παρακαλώ: "Once you go Mac, you never go back".

Εδώ και περίπου 10 χρόνια χρησιμοποιώ Mac και άλλαξα τρόπο σκέψης γύρω από τους υπολογιστές. Βρίσκεται εκεί, έτοιμος για να σε εξυπηρετήσει ΠΑΝΤΑ, χωρίς ξαφνικά κολλήματα και ανεπιθύμητες ενημερώσεις, ιούς και κολλήματα. Λένε επίσης οτι ένα PC σου δίνει πολλές και συχνές στεναχώριες αλλά ένας Mac σου χαρίζει τον "καρκίνο" αν ποτέ χαλάσει. Η ποιότητα κατασκευής και η φύση των υλικών τους κάνουν τρομερά αξιόπιστους, που δεν έχουν καμμία σχέση με τα μηχανήματα των 400ευρώ. Η επισκευή τους πλέον είναι πανεύκολη, οικονομική και σήμερα γίνεται και "στο περίπτερο της γειτονίας σου".

Η δουλειά σου επίσης γίνεται προφανώς και με το παλιό σου μηχάνημα, αλλά αποφάσισες να ζητήσεις κάτι παραπάνω από την ζωή σου. Ζήσε το όνειρο που αξίζει στον καθένα μας να νοιώσει...σίγουρος, ξέγνοιαστος και γεμάτος μελωδία!!!

Ξέρω οτι είναι κλισέ αλλά ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ!

Λίγο υπερβολικό σε βρίσκω στην περιγραφή φίλε μου! Ένας υπολογιστής είναι! :)

• Like 1
Δημοσ.

Έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο το λογισμικό Apple Service Diagnostic (ASD)  που χρησιμοποιεί η Apple, για κάθε μοντέλο σχεδόν, ξεχωριστά. Αρκεί μια ώρα (τόσο διαρκεί περίπου) και αν το αποτέλεσμα είναι PASS τότε εγγυημένα είναι τέλειο λειτουργικά. 

Το εμφανισιακό κομμάτι είναι υποκειμενικό...

Προφανώς δεν έλεγξα αν είναι γυαλισμένο. Ξέρω πολύ καλά τί να ελέγξω σε οποιαδήποτε συσκευή έχω αγοράσει ποτέ, είτε από μαγαζί είτε από αγγελία. Ακομα και στο μαγαζί το iphone το έβγαλα και έλεγξα τα πάντα από καμμένα πίξελ μέχρι διάχυση φωτός μέχρι μέχρι, ο υπάλληλος με βαρέθηκε. Στις αγγελίες επίσης. Ακόμα και αν έχει firmware password τσέκαρα στο μάκμπουκ. Οπότε μην τα λες σε μένα. Είπα. 2μιση ώρες είμασταν εκεί, κάτι ξέρω :)

• Like 1
Δημοσ.

Προφανώς δεν έλεγξα αν είναι γυαλισμένο. Ξέρω πολύ καλά τί να ελέγξω σε οποιαδήποτε συσκευή έχω αγοράσει ποτέ, είτε από μαγαζί είτε από αγγελία. Ακομα και στο μαγαζί το iphone το έβγαλα και έλεγξα τα πάντα από καμμένα πίξελ μέχρι διάχυση φωτός μέχρι μέχρι, ο υπάλληλος με βαρέθηκε. Στις αγγελίες επίσης. Ακόμα και αν έχει firmware password τσέκαρα στο μάκμπουκ. Οπότε μην τα λες σε μένα. Είπα. 2μιση ώρες είμασταν εκεί, κάτι ξέρω :)

Δεν είχα σκοπό να σε προσβαλω. Μια επιπλέον επισήμανση - πρόταση έκανα...

Δημοσ.

Δεν είχα σκοπό να σε προσβαλω. Μια επιπλέον επισήμανση - πρόταση έκανα...

Το ξέρω. Απλά απαντώ :) (για να μην ξεχνιόμαστε λόγω φύλου χαχα). 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λίγο υπερβολικό σε βρίσκω στην περιγραφή φίλε μου! Ένας υπολογιστής είναι! :)

οχι ρε φιλε οταν κανεις δουλεια και ξαφνικα συμβαινουν ακυρα πραγματα και χανεις ωρες εργασιας επειδη δεν μπορεσε να γινει save η δουλεια σου δεν ειναι απλα ενας υπολογιστης...οταν το εχεις για δουλεια και καιγεσαι να δειξεις κατι η κανεις δουλεια με πελατη και σε κανει ρομπα μπροστα του γιατι κολλαει δεν ειναι απλα ενας υπολογιστης

οταν εχω ηρεμησει και θελω να αραξω να δω κατι και με πρηζει χωρις λογο 

η οταν εχω ορεξη να κατσω να γραψω μουσικη και μου κανει νουμερα σκαλωνει με την καρτα ηχου η δεν αναγνωριζει το midi 

και αντι τελικα να κατσω να δημιουργησω καθομαι και ξενυχταω σε φορουμ δεν ειναι απλα ενας υπολογιστης

ειναι σκετη γλυκα!!!! :-)

• Like 4
Δημοσ.

οχι ρε φιλε οταν κανεις δουλεια και ξαφνικα συμβαινουν ακυρα πραγματα και χανεις ωρες εργασιας επειδη δεν μπορεσε να γινει save η δουλεια σου δεν ειναι απλα ενας υπολογιστης...οταν το εχεις για δουλεια και καιγεσαι να δειξεις κατι η κανεις δουλεια με πελατη και σε κανει ρομπα μπροστα του γιατι κολλαει δεν ειναι απλα ενας υπολογιστης

οταν εχω ηρεμησει και θελω να αραξω να δω κατι και με πρηζει χωρις λογο 

η οταν εχω ορεξη να κατσω να γραψω μουσικη και μου κανει νουμερα σκαλωνει με την καρτα ηχου η δεν αναγνωριζει το midi 

και αντι τελικα να κατσω να δημιουργησω καθομαι και ξενυχταω σε φορουμ δεν ειναι απλα ενας υπολογιστης

ειναι σκετη γλυκα!!!! :-)

Σεβαστή η άποψή σου και η εμπειρία σου φυσικά! Εύχομαι να μην αναθεωρήσεις ποτέ! Για μένα όλοι τα ίδια κάνουν πάνω κάτω! :)

Δημοσ.

Έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο το λογισμικό Apple Service Diagnostic (ASD)  που χρησιμοποιεί η Apple, για κάθε μοντέλο σχεδόν, ξεχωριστά. Αρκεί μια ώρα (τόσο διαρκεί περίπου) και αν το αποτέλεσμα είναι PASS τότε εγγυημένα είναι τέλειο λειτουργικά. 

Το εμφανισιακό κομμάτι είναι υποκειμενικό...

Μήπως μπορείς να μου πεις που μπορώ να το βρω ή πως να το ψάξω ακριβώς; Δεν έχω κάποιο θέμα ούτε πρόκειται να αγοράσω σύντομα καινούριο μηχάνημα αλλά αν (χτύπα ξύλο) κάτι συμβεί στο τωρινό λαπτοπ μου, θα βόλευε να ξέρω που εντοπίζεται το πρόβλημα..

Δημοσ.

Μήπως μπορείς να μου πεις που μπορώ να το βρω ή πως να το ψάξω ακριβώς; Δεν έχω κάποιο θέμα ούτε πρόκειται να αγοράσω σύντομα καινούριο μηχάνημα αλλά αν (χτύπα ξύλο) κάτι συμβεί στο τωρινό λαπτοπ μου, θα βόλευε να ξέρω που εντοπίζεται το πρόβλημα..

https://support.apple.com/en-gb/HT202731

• Like 1
Δημοσ.

Δεν το λες και "διαρροή" αυτό! :)

προφανώς. Μπορεί να υπάρχει και εργαλείο που λένε που έγινε διαρροή αλλά δε νομίζω ότι χρειάζεται τόσο εφόσον υπάρχει και εδώ αυτό.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καμμία σχέση...Το λογισμικό που ανέφερα σε προηγούμενη παράθεση είναι αποκλειστικά διαθέσιμο στα επίσημα επισκευαστικά κέντρα.

Κάποιοι βιάζονται να απαξιώσουν την δουλειά 15 χρόνων...υπομονή, θα μάθετε.

Δημοσ.

τελικά βρήκα στις αγγελίες ένα macbook air 2011 mid  σε τέλεια κατάσταση αγρατζούνιστο με 4γιγα και 256ssd και την μπαταρία στο 90%.

μονο το OSX θέλει κάποια εξοικείωση ,,, έχει αρκετά καλα , αλλα και κάποια πράγματα θα μου λείψουν ειδικά οι πληθώρα προγραμμάτων ,, που κάποια από αυτά  τα είχα μάθει πολύ καλα.

προς το παρόν είμαι αρκετά ευχαριστημένος .

Σας ευχαριστώ όλους 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αποφασισα να αλλαξω πλατφορμα και να παω απο win σε macosx και σκεφτομαι να αγορασω σε πρωτη φαση ενα Μεταχειρισμένο macbook το προβλημα ειναι οτι δεν εχω ιδεα τι παιζει με αυτα τα μηχανακια μπορει καποιος να με διαφωτισει ????

Η χρηση θα ειναι απλη  σχεδον αποκλειστικα ιντερνετ αυτο που με ενδιαφερει ειναι η φορητότιτα  ομως  να μην σερνετε ακομα και για αυτην την απλη χρηση να εχει τουλαχιστον ενα ssd 120 gb  το μπατζετ ειναι γυρο στα 500-600 ευρω πιο να παρω και τι να προσεξω κατα την αγορα του ????

Ευχαριστω

Θα σου πρότεινα έναν Μacbook του 2008 2009, όπως προανάφεραν και κάποια παιδιά παραπάνω.

Χτυπα στο ebay "Macbook unibody" και θα βρεις αυτό που σου χρειάζεται, στην τιμή που θέλεις. (μεταξύ 500€ και 600€ )

Με double Core 2Duo, στα 2,2 ~ 2,4 Ghz, και συνήθως ήδη στα 8ραμ με 120 η 250 HDD ( αν έχεις τύχη ήδη και με SSD ) παίρνει το last OS  "Εl Capitan" , και είναι πλήρες επεκτάσιμος μέχρι 16ραμ.

Και αντικαθιστώντας  τον disk drive με OptiBay έχεις δυο σκληρούς μεσα στον Μακ. Έναν SSD 250 πχ για κύριο, και για δεύτερο τον HDD. Και μπουταρεις σε οποιον θέλεις. Μπορείς ακόμα τον δεύτερο να τον έχεις αποκλειστικά για στοκ, η ακόμα ένα διαφορετικό ΟS. (windows πχ )

Ότι καλύτερο είχε να προσφέρει η αππλ από πλευράς επέκτασης. Τώρα πλέον ότι πήρες, πηρες. Σχεδόν όλα κολλημένα πάνω στη μητρική. (εκτος από τον σκληρο)

Θα τον ευχαριστηθείς, και θα τον έχεις για αρκετό καιρό με τις κατάλληλες προεκτάσεις, που πλέον για αυτά τα μοντέλα να σου πάει το μαλλί γύρω στα 200€, τα οποία δεν είναι απαραίτητο να τα σκάσεις με την μια. πχ πρώτα η ssd, μετά το optiBay αν θες δεύτερο δίσκο, και τέλος τις ραμ.

Μια σταθερή αξία, που παραμένει πάντα  ένα value for money.

edit

Σορι, δεν διάβασα καθόλου το τελευταίο σου ποστ, και για αυτό σου πρότεινα αγορα από ebay.

Από εκεί και πέρα πάντως, η επιλογή σου πιστεύω ήταν καλη. Το μονο κακό ότι θα μείνεις με 4γιγα ραμ, μιας που είναι κολλημένα πάνω στη logic board, κατά τ'αλλα όλα καλα. 

Επεξ/σία από iLuxus
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...