Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αποφασισα να αλλαξω πλατφορμα και να παω απο win σε macosx και σκεφτομαι να αγορασω σε πρωτη φαση ενα Μεταχειρισμένο macbook το προβλημα ειναι οτι δεν εχω ιδεα τι παιζει με αυτα τα μηχανακια μπορει καποιος να με διαφωτισει ????

Η χρηση θα ειναι απλη  σχεδον αποκλειστικα ιντερνετ αυτο που με ενδιαφερει ειναι η φορητότιτα  ομως  να μην σερνετε ακομα και για αυτην την απλη χρηση να εχει τουλαχιστον ενα ssd 120 gb  το μπατζετ ειναι γυρο στα 500-600 ευρω πιο να παρω και τι να προσεξω κατα την αγορα του ????

Ευχαριστω

Δημοσ.

κοιτα για καποιο air του 11 12  13 

δυστηχως θα ειναι με 4 γιγα ραμ 

αλλα για την δουλεια που το θες 

θα ειναι μια χαρα 

τι να κοιταξεις ??

κοιτα καλυτερα τεχνικα χαρακτηριστικα

usb 3 κτλ...

κατα τα αλλα δεν εχουν πολλες διαφορες μεταξυ τους..

Δημοσ.

γιατί να προτιμήσεις κάτι τέτοιο για απλή χρήση ίντερνετ??πάρε ένα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ λαπτοπ των 300-400Ε και είσαι υπερκαλυμμένος...θα έχει και 2 χρονάκια εγγύηση...

• Like 1
Δημοσ.

γιατί να προτιμήσεις κάτι τέτοιο για απλή χρήση ίντερνετ??πάρε ένα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ λαπτοπ των 300-400Ε και είσαι υπερκαλυμμένος...θα έχει και 2 χρονάκια εγγύηση...

"αποφασισα να αλλαξω πλατφορμα και να παω απο win σε macosx και σκεφτομαι να αγορασω σε πρωτη φαση ενα Μεταχειρισμένο macbook "

Νομίζω δεν ήρθε τυχαία να ρωτήσει εδώ , άλλωστε φαίνεται απ αυτό που έγραψε. Σου υπογράμμισα και το υπολοιπο μέρος απο το κειμενο, που λεέι το γιατί, αλλά προφανώς αγνόησες.

Δεν είμαι δικηγόρος του αλλα νομίζω δεν είναι τόσο χαζός και εσύ ο έξυπνος, ωστε να μην γνωρίζει οτι για χρήση internet κάνουν και άλλα laptop και μάλιστα καινούργια.

Αλλά δεν πειράζει είναι συχνό φαινόμενο, να μη βλέπει κάποιος και το υπόλοιπο μέρος της πρότασης  , επειδή είναι προκατελημένος.....

• Like 5
Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση να βρει macbook 2012 και αργότερα να φοράει ssd και να το πάρει ένα πεντακοσιάρικο?
Το θεωρώ αρκετά δύσκολο αλλά δεν εψαξα κιολας αναλυτικά.
Πιστεύω ότι θα πρέπει να ανεβείς ένα κατοστάρικο απο το max σου (~700) για να βρεις αυτό που θες.
Επισης δεν πρέπει να παρεις μοντέλο 2011 και παλιότερο.4 χρόνια για τεχνολογικό προιον μου φαινεται απαγορευτικό νούμερο.

+update 
πολύ καλή περίπτωση

έχω περιέργεια σε τι τιμή θα κλείσει η δημοπρασία που λήγει σε 2 μέρες.

Δημοσ.

"αποφασισα να αλλαξω πλατφορμα και να παω απο win σε macosx και σκεφτομαι να αγορασω σε πρωτη φαση ενα Μεταχειρισμένο macbook "

Νομίζω δεν ήρθε τυχαία να ρωτήσει εδώ , άλλωστε φαίνεται απ αυτό που έγραψε. Σου υπογράμμισα και το υπολοιπο μέρος απο το κειμενο, που λεέι το γιατί, αλλά προφανώς αγνόησες.

Δεν είμαι δικηγόρος του αλλα νομίζω δεν είναι τόσο χαζός και εσύ ο έξυπνος, ωστε να μην γνωρίζει οτι για χρήση internet κάνουν και άλλα laptop και μάλιστα καινούργια.

Αλλά δεν πειράζει είναι συχνό φαινόμενο, να μη βλέπει κάποιος και το υπόλοιπο μέρος της πρότασης  , επειδή είναι προκατελημένος.....

Απλά μου φαίνεται πολύ περίεργο κάποιος που δεν έχει κάποιο σοβαρό λόγο να πάει να δώσει λεφτά για κάτι που κάνει στην τελική και με ένα ταμπλετ των 200 ευρώ...είναι και ποιο φορητό και δεν είναι μεταχείρισμενο με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για τα λεφτά που θα κάνουν φτερά...

Θες να τον βοηθήσεις πες του τι μπορεί να κάνει τι δεν μπορεί να κάνει αν αλλάξει πλατφόρμα κτλ κτλ..όχι ακούσαμε ότι σκέφτεται να πάρει Mac και αντέ καλοσηρθες στο club...να έρθει συνηδητοποιημενα..όχι σαν τα ζαβα που φοβούνται να αγοράσουν ακόμα και καλώδιο τροφοδοσίας αν δεν έχει το μήλο πάνω...και ας κάνει 30Ε...Πες του ότι βγάζουν και αυτά προβλήματα και μπορεί να χαλάσουν σε 2 μέρες πες του ότι μετά η επισκευή δεν αξίζει...βοηθά τον να επιλέξει σωστά...

Εγώ λέω πάρε ένα λαπτοπ ριχτου και μια διανομή Λίνουξ και είσαι τζετ!!!άλλαξες και πλατφόρμα και στην πορεία μπορεί να μάθεις και κάτι περισσότερο από κλικ και χειρισμό!!! Φιλικά πάντα

Δημοσ.

Απλά μου φαίνεται πολύ περίεργο κάποιος που δεν έχει κάποιο σοβαρό λόγο να πάει να δώσει λεφτά για κάτι που κάνει στην τελική και με ένα ταμπλετ των 200 ευρώ...είναι και ποιο φορητό και δεν είναι μεταχείρισμενο με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για τα λεφτά που θα κάνουν φτερά...

Θες να τον βοηθήσεις πες του τι μπορεί να κάνει τι δεν μπορεί να κάνει αν αλλάξει πλατφόρμα κτλ κτλ..όχι ακούσαμε ότι σκέφτεται να πάρει Mac και αντέ καλοσηρθες στο club...να έρθει συνηδητοποιημενα..όχι σαν τα ζαβα που φοβούνται να αγοράσουν ακόμα και καλώδιο τροφοδοσίας αν δεν έχει το μήλο πάνω...και ας κάνει 30Ε...Πες του ότι βγάζουν και αυτά προβλήματα και μπορεί να χαλάσουν σε 2 μέρες πες του ότι μετά η επισκευή δεν αξίζει...βοηθά τον να επιλέξει σωστά...

Εγώ λέω πάρε ένα λαπτοπ ριχτου και μια διανομή Λίνουξ και είσαι τζετ!!!άλλαξες και πλατφόρμα και στην πορεία μπορεί να μάθεις και κάτι περισσότερο από κλικ και χειρισμό!!! Φιλικά πάντα

Από την στιγμή που ηρθε εδώ να ρωτήσει μάλλον το έχει αποφασίσει.Αλλίως θα πήγαινε στο linux topic ή σε κάποιο αλλό topic και θα ρώταγε. Αυτά που ζητάει μπορεί να τα κάνει ενα mac.

Η απαντήση που του έδωσα έχει να κάνει, με το οτι αν προτιμήσει κάποια μοντέλα από το 2011και μετα, σε macbook pro υπάρχει πιθανότητα ακόμα και να έχει πρόβλημα στο μηχάνημα ,  να τον καλύψει καλύψει το extension repair programm (αν είναι 15")

Αλλιώς αυτά που ζητάει τα καλύπτει ανετα και ενα macbookpro του 2009.

Συνήθως αυτοί που τα περνουν και ερχονται και μετά ρωτανε εδώ αυτά που ανέφερες, δεν είχαν μπει στο κόπο να ρωτήσουνε νωρίτερα.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα του hackintosh, αλλά για να προτιμήσει Apple και μάλιστα laptop , πρέπει να έχει και άλλλους λόγους πέρα από την αλλαγή πλατφόρμας....

Φιλικά πάντα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πολύ καλή περίπτωση

έχω περιέργεια σε τι τιμή θα κλείσει η δημοπρασία που λήγει σε 2 μέρες.

Στα 520 αυτη την στιγμή,10 ώρες πριν την λήξη. 

Το μηχάνημα ήταν πόπα γιαυτό και εκτοξεύτηκε 1 ώρα πριν την λήξη στα 950 ευρώ.

Υπεραξία APPLE  ρε φίλε.

Επεξ/σία από censOred
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ίσως να ειναι και βλακεία αυτο που θα πετάξω αλλα αν μπορέσεις να βάλεις ενα 200αρι (900€) παίρνεις φετινό μοντελο Air με SSD (βέβαια στις 11", για 13.3" βάλε άλλο ενα). Το λέω απο την άποψη ότι αν ειναι να σκάσεις τόσα λεφτά, ε για ενα 200αρι ας πάρεις φετινό μοντέλο παρα 4 ετών. Ο καθένας ξέρει την τσέπη του βέβαια και μέχρι εκεί π φτάνει το χέρι σ να πας μην κανεις υπερβολές. 

Προσωπικά έχω το MBP non Retina mid 2012. Καταπληκτικό μηχάνημα αλλα δεν έχει SSD. Ειναι κατι που θέλω να του αναβαθμισω βέβαια. Εδω σημείωση. Αυτο το MBP ειναι το μοναδικό μοντέρνο της Apple που μπορείς να του αναβαθμίσεις RAM και SSD οποτε γουστάρεις, όπως και ειναι το μόνο που έχει SuperDrive. Τα Air και τα Retina Pro δεν αναβαθμίζονται. 

Αυτά απο εμένα buddy, ελπίζω να βρεις αυτο που ψάχνεις!

Επεξ/σία από kingjulien11_
  • Like 1
Δημοσ.

επειδή εγω ειχα ρωτήσει για το καλώδιο και εισαι το λιγότερο αγενής θα σου πω οτι στην αγορά μιας ηλεκτρικής συσκευής δεν ειναι υποχρεωμένος καποιος να γνωρίζει εξαρχής αν το καλώδιο ειναι καλώδιο διπινο ή αν ειναι ανταπτορας. να προσεχείς τι λες και να μαζέψεις το υφος σου. εδω μεσα ειναι μια κοινότητα συζήτησης και επίλυσης της εκάστοτε απορίας. μπορει ο καθένας να ρωτήσει ο,τι θελει και εσυ να αγνοήσεις όσες ερωτήσεις σου φαίνονται ηλίθιες ή αυτονόητες. οταν ο εκάστοτε υποψήφιος αγοραστής κανει μια ερώτηση την κανει για να λύσει μια συγκεκριμένη απορία οχι για να μας πεις εσυ αν εκανε καλη ή σωστή επιλογη στην απόφαση του. δεν πιάσαμε κουβέντα εξω απ το σπιτι σου και σε ξυπνήσαμε. ουτε πιάνουν χωρο οι συζητήσεις στο σκληρό δίσκο σου.

• Like 3
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Προφανώς δεν σας ενδιαφέρει όλους η άποψή μου και το γνωρίζω πριν ακόμη αρχίσω να γράφω τα παραπάνω.

Φίλε George θα ήθελα να σου πώ με την σειρά μου αυτό που χρόνια μου έλεγαν και δεν πίστευα. Ας μου επιτραπεί η χρήση της αγγλικής παρακαλώ: "Once you go Mac, you never go back".

Εδώ και περίπου 10 χρόνια χρησιμοποιώ Mac και άλλαξα τρόπο σκέψης γύρω από τους υπολογιστές. Βρίσκεται εκεί, έτοιμος για να σε εξυπηρετήσει ΠΑΝΤΑ, χωρίς ξαφνικά κολλήματα και ανεπιθύμητες ενημερώσεις, ιούς και κολλήματα. Λένε επίσης οτι ένα PC σου δίνει πολλές και συχνές στεναχώριες αλλά ένας Mac σου χαρίζει τον "καρκίνο" αν ποτέ χαλάσει. Η ποιότητα κατασκευής και η φύση των υλικών τους κάνουν τρομερά αξιόπιστους, που δεν έχουν καμμία σχέση με τα μηχανήματα των 400ευρώ. Η επισκευή τους πλέον είναι πανεύκολη, οικονομική και σήμερα γίνεται και "στο περίπτερο της γειτονίας σου".

Η δουλειά σου επίσης γίνεται προφανώς και με το παλιό σου μηχάνημα, αλλά αποφάσισες να ζητήσεις κάτι παραπάνω από την ζωή σου. Ζήσε το όνειρο που αξίζει στον καθένα μας να νοιώσει...σίγουρος, ξέγνοιαστος και γεμάτος μελωδία!!!

Ξέρω οτι είναι κλισέ αλλά ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ!

• Like 4
Δημοσ.

κοιτα για καποιο air του 11 12  13 

δυστηχως θα ειναι με 4 γιγα ραμ 

αλλα για την δουλεια που το θες 

θα ειναι μια χαρα 

τι να κοιταξεις ??

κοιτα καλυτερα τεχνικα χαρακτηριστικα

usb 3 κτλ...

κατα τα αλλα δεν εχουν πολλες διαφορες μεταξυ τους..

δεν είναι απαραίτητο, εγώ τσίμπησα ένα ωραιότατο 11άρι air 2013 με 8 ραμ από τις αγγελίες σχεδόν καινούριο με απόδειξη και όλα. Το μονο είναι να το κάνει έναν έλεγχο όσο μπορεί, εγώ έκατσα 2 ώρες με το παιδι στην καφετέρια να τα ελέγξω όλα όσα μπορούσα τουλάχιστον (είχα βρει και ένα άρθρο του τί να προσέξω στο μακ)

• Like 1
Δημοσ.

δεν είναι απαραίτητο, εγώ τσίμπησα ένα ωραιότατο 11άρι air 2013 με 8 ραμ από τις αγγελίες σχεδόν καινούριο με απόδειξη και όλα. Το μονο είναι να το κάνει έναν έλεγχο όσο μπορεί, εγώ έκατσα 2 ώρες με το παιδι στην καφετέρια να τα ελέγξω όλα όσα μπορούσα τουλάχιστον (είχα βρει και ένα άρθρο του τί να προσέξω στο μακ.

Έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο το λογισμικό Apple Service Diagnostic (ASD)  που χρησιμοποιεί η Apple, για κάθε μοντέλο σχεδόν, ξεχωριστά. Αρκεί μια ώρα (τόσο διαρκεί περίπου) και αν το αποτέλεσμα είναι PASS τότε εγγυημένα είναι τέλειο λειτουργικά. 

Το εμφανισιακό κομμάτι είναι υποκειμενικό...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...