Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Πρόκειται να γίνει η αγορά ενός pc και έχω συμπληρώσει τη παρακάτω φόρμα. Δεν έχω παλιά parts, μόνο τα περιφερειακά.  Για την οθόνη μπορώ να δώσω έως 300 ευρώ. Το θέμα είναι αν πάω σε 21:9

θα μπορούν να δουλέψουν προγραμματα προγραμματισμού, ή θα είναι κουραστικό στα μάτια;

Το pc θα είναι και για gaming σε απαιτητικά παιχνίδια, και καλό είναι να κρατήσει σε απόδοση μερικά χρόνια, ώστε να μπορεί να σηκώσει για παράδειγμα το Tom Clancy's The Division όταν βγει σε 7 μήνες και πέρα.

Ποσό που διαθέτουμε : 1200-1350

Χρήση υπολογιστή : Προγραμματισμός, Δίκτυα και Gaming ( παιχνίδια όπως Witcher, GTA, ktl )

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Προγράμματα για Δίκτυα, προγραμματισμό και σουίτα της Adobe.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη?  Ναι χρειάζομαι.  

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αγορά online.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?  Προτιμώ να τα αγοράσω από e-shop τα περισσότερα, λόγω φπα. Λίγα part μπορώ να πάρω κι από άλλο κατάστημα.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα στηθεί από εμένα.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .  Όχι

Ναι θα γίνει oc μετά από καιρό όταν γίνει η αγορά του pc.

Δημοσ.

Όχι δεν είναι κουραστική στα μάτια τέτοια οθόνη.Για τη χρήση που λες εγώ βλέπω να σου κάνει.Δοκίμασε και από κοντά κάποια να δεις ιδίοις όμμασι.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις....
Να μην πάω σε I7 δεν θα δω διαφορά;; Επίσης κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω το σύστημα θέλω να έχει windows και linux να τα βάλω στον ίδιο ssd ;; Και θα διαλέγω με ποιο λειτουργικό να ξεκινάει;

Millennium έχεις να προτείνεις κάτι σε 21:9; Δηλαδή να το πω αλλιώς πόσο πρέπει να διαθέσω για μία τέτοια οθόνη; 

Παρατηρώ κάρτες γραφικών το e-shop τις έχει ακριβά, άρα θα την πάρω από σκρουτζόμαγαζο.. έχει δίκιο ο Θάνος που την έβαλε από εκεί; μήπως να πάρω κάτι άλλο από εκεί για να μειώσω το κόστος του πύργου;

Δημοσ.

Εξαρτάται από τις ίντσες,το μοντέλο,τα features κτλπ.Αν είναι να τη κρατήσεις πολύ καιρό μπορείς να επενδύσεις και σε ακριβότερη από το ποσό που λες.Αν θες φθηνότερη (και μικρότερη) στα 280-330ε υπάρχουν από ελλάδα (και με κάποια παραπάνω και με freesync).Μετά κοιτάς σε 27'' QHD.Γενικά καλό θα είναι να μη τσιγγουνευτείς στο θέμα της οθόνης κατά τη γνώμη μου.

Δημοσ.

Όχι δεν έχω να δώσω τόσα πολλά χρήματα για την οθόνη, μέχρι τα 350 για οθόνη είμαστε καλά... Ψάχνοντας για οθόνη και εγώ δεν είδα μεγάλη ποικιλία σε αυτή τη τιμή και σε 21:9... Σχεδόν με περιορίζει σε ένα δύο μοντέλα... Είναι ο καιρός τέτοιος και έχουν ξεμείνει τα μαγαζιά;; Να περιμένω λίγο μήπως έρθουν νέα μοντέλα;

Δημοσ.

Όχι δεν έχω να δώσω τόσα πολλά χρήματα για την οθόνη, μέχρι τα 350 για οθόνη είμαστε καλά... Ψάχνοντας για οθόνη και εγώ δεν είδα μεγάλη ποικιλία σε αυτή τη τιμή και σε 21:9... Σχεδόν με περιορίζει σε ένα δύο μοντέλα... Είναι ο καιρός τέτοιος και έχουν ξεμείνει τα μαγαζιά;; Να περιμένω λίγο μήπως έρθουν νέα μοντέλα;

Λίγες είναι σχετικά ,κυρίως LG στην Ελλάδα...γιατί μιλάς και για συγκεκριμένα χρήματα.Οι 3440x1440 είναι καλύτερες (και ακριβότερες) και προσπαθούν να τις προωθήσουν περισσότερο.Δίνεις 1350ε για σύστημα και δε δίνεις 400+ για οθόνη; Θα μπορούσες να δίνες και παραπάνω.Εδώ στο παρελθόν στα 1400ε και παίρναν 27'' 1440p στο forum.Αν θες το ψάχνουμε.

Δημοσ.

Ναι τόσα δίνω σαν ταβάνι, δεν μπορώ να τα ξεπεράσω στο σύνολο... Οι τιμές είναι χρηματιστήριο, θεωρώ ότι όλα είναι πλέον τσιμπημένα προς τα πάνω.  Είχα παλιά LG 22' και το πλαστικό στη βάση ήταν λίγο ''ψεύτικο'' πήγαινε πέρα δώθε η οθόνη, γι αυτό είμαι διστακτικός σε lg. Αντίθετα με εντυπωσιάζει θετικά η βάση της dell.  

Γι αυτό που ρώτησα παραπάνω τι μου προτείνετε;
Επίσης κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω το σύστημα θέλω να έχει windows και linux να τα βάλω στον ίδιο ssd ;; Και θα διαλέγω με ποιο λειτουργικό να ξεκινάει;

Δημοσ.

Γενικα δεν ειναι και η καλυτερη περιοδος για αγορες τετοιου ειδους, αλλα αν θες αμεση αγορα τι αλλο να κανεις. 

Το dual boot με linux μπορει να σου πρηξει τα αντερα μεχρι να δουλεψει σωστα, το μονο που μπορω να σου πω ειναι να βαλεις πρωτα τα windows και μετα τα linux για να μην εχεις θεματα με τον gnu grub. Προσωπικα θα τα εβαζα σε διαφορετικους ssd (αν ειχα την οικονομικη δυνατοτητα βεβαια) και καθε φορα θα διαλεγα απο ποιον θελω να μπουταρει το συστημα, ετσι δεν μπλεκονται οι bootloaders των windows και των linux.

Δημοσ.

Ναι έτσι όπως είναι οι συνθήκες αρκετά parts είναι τσιμπημένα Ελλάδα αλλά αν ψάξεις κάτι βρίσκεις.Αν μιλάς για budget LG μπορεί να πέσεις σε τέτοιες βάσεις αλλά γενικά έχει βελτιώσει τις βάσεις της (αυτές που πρότεινα είναι οκ).Οι 21:9 της Dell είναι ακριβότερες.Αν κοιτάς από ΕΕ υπάρχει η U2913WM   http://www.getgoods.de/10171776/dell-ultrasharp-u2913wm-led-monitor-73-cm-/-29  αλλά είναι λίγο παλιότερο μοντέλο και έχει και αρκετό input lag.Kαλή και προτιμητέα η στιβαρή βάση αλλά καλό είναι να κοιτάς και τα υπόλοιπα και τη τιμή πάντως.Με λιγότερα παίρνεις την πιο πάνω LG με freesync από ΕΕ πχ.

Δημοσ.

Αυτό το site http://www.getgoods.de/   στέλνει Ελλάδα;; Τα έχει όλα πιο φτηνά από ότι βλέπω....

Milennium είμαι ανάμεσα σε αυτή την οθόνη και σε αυτή ...  Τι προτείνεις; τι διαφορές έχουν;;

Άρα να πάρω δύο μικρούς ssd στα 120 GB για να περάσω τα λειτουργικά. Είμαστε οκ με αυτό.

Δημοσ.

Τη 1η τη βρίσκεις από Ελλάδα με 15-20ε παραπάνω,δεν αξίζει να τη πάρεις απέξω.Η Asus είναι λίγο παλιότερη και δε θυμάμαι κατά πόσο καλή είναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...