The Spirit Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Είμαι κάτοχος του macbook pro md101 και μετά από 3 χρόνια χρήσης αποφάσισα να αναβαθμίσω την ram από 4gb σε 8gb και να βάλω στην θέση του μηχανικού δίσκου έναν ssd 250gb. H απορία μου είναι η εξής, μόλις αλλάξω τον δίσκο ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω ώστε να περάσω πάλι το λειτουργικό και ποια είναι η ποιο πρόσφατη αλλά και σταθερή έκδοση που κυκλοφορεί? Επίσης μόλις κάνω την εγκατάσταση θα χρειαστεί κάποιου είδους ενεργοποίηση του λειτουργικού σαν τα windows? Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2015 από The Spirit Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Κατ' αρχήν, το OS X δεν έχει serial numbers, product keys, activation κλπ. Το κατεβάζεις δωρεάν από το Mac App Store. Η πιο πρόσφατη είναι το OS X Yosemite (OS X 10.10) και σε λίγο καιρό (max 2 μήνες) κυκλοφορεί η επόμενη, το OS X El Capitan (OS X 10.11). Θέλεις να κάνεις καθαρή εγκατάσταση στον SSD ή προτιμάς να αντιγράψεις όλα τα αρχεία και ρυθμίσεις από τον τρέχοντα δίσκο σου? Αν θέλεις να κάνεις καθαρή εγκατάσταση, κατέβασε το OS X από το Mac App store (εφόσον ο Mac σου έχει τουλάχιστον OS X 10.6 Snow Leopard ή νεώτερο). Αφού το κάνεις, μην το κάνεις install, αλλά δημιούργησε ένα bootable USB stick με βάση αυτόν τον οδηγό. Μετά, βάλε στο Mac τον SSD και εγκατέστησε το νέο λειτουργικό από το USB Stick που έφτιαξες. Αν δε θέλεις να κάνεις καθαρή εγκατάσταση, μαζί με τον SSD αγόρασε και μια θήκη που μετατρέπει δίσκους SATA σε USB (πχ κάποια από αυτές). Βάλε στη θήκη τον SSD και με τη βοήθεια του SuperDuper! ή του Carbon Copy Cloner αντέγραψε τα περιεχόμενα του παλιού σου δίσκου σε αυτόν. Μετά βγάλε τον SSD από τη θήκη USB και βάλε τον μέσα στο Mac και είσαι έτοιμος. Την αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση του OS X κάνε τη όποια μέθοδο από τις δύο κι αν προτιμήσεις για τον SSD. Επίσης, η θήκη USB θα σου είναι χρήσιμη έτσι κι αλλιώς για να μην πάει χαμένος ο παλιός δίσκος. Μπορείς να τον βάλεις εκεί και να τον έχεις ως εξωτερικό δίσκο για backup ή για ότι άλλο θέλεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The Spirit Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Επειδή δεν το έχω τώρα μπροστά μου ώστε να κοιτάξω, απ' όσο θυμάμαι έχει κάποια έκδοση OS X Lion. Έλεγα να έκανα καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού και όχι κάποιον κλώνο του παλιού δίσκου, δεν είναι προτιμότερο να γίνει καθαρή εγκατάσταση ώστε να μην μεταφέρω απ τον παλιό ότι περιττό υπάρχει μετά από τόσο καιρό χρήσης? Στην ουσία δεν έχω και κάτι σημαντικό, εργαλείο δουλειάς είναι που μόνο ένα πρόγραμμα τρέχει και τίποτα άλλο (traktor dj) + τη μουσική που την έχω περασμένη και σε άλλο δίσκο σαν backup. Toν μηχανικό λέω να μην τον πειράξω καθόλου και να τον κρατήσω ακριβώς όπως είναι μη τυχόν πάθει ποτέ κάτι ο ssd να έχω αυτόν απλά να τον κουμπώσω και να μπορώ να δουλέψω άμεσα χωρίς να τρέχω για αντικατάσταση κτλ. Εσύ τι μου προτείνεις για την εγκατάσταση ώστε να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Αφού όπως λες δεν έχεις πολλά πράγματα παρά μόνο το traktor dj, δεν φαίνεται να έχεις ανάγκη για καθαρή εγκατάσταση για να αποφύγεις "σκουπίδια" λόγω χρήσης. Έτσι κι αλλιώς το OS X πολύ σπάνια έχει προβλήματα λόγω upgrade από παλιά έκδοση αντί για καθαρό install (αν θέλεις κάνε το για ψυχολογικούς λόγους ). Έτσι, θα πρότεινα τη λύση του usb case και "κλωνοποίηση" του δίσκου με το superduper ή το carbon copy cloner (τα έχω δουλέψει και τα δύο, είναι εξίσου καλά και αξιόπιστα). Σε δεύτερη φάση, εφόσον ψάξεις και διαβάσεις πως το Traktor DJ που έχεις παίζει όπως πρέπει με τις νέες εκδόσεις του OS X(*), τότε μπορείς να κάνεις αναβάθμιση σε νέα έκδοση του OS. (*) Δεν έχω ασχοληθεί με τέτοια προγράμματα και δεν γνωρίζω. Δε νομίζω να έχεις πρόβλημα βέβαια, αλλά αφού είναι εργαλείο δουλειάς πρέπει να είσαι προσεκτικός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The Spirit Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Ωραία, με κάλυψαν οι απαντήσεις σου ήταν πολύ χρήσιμη η βοήθεια. Θα ψαχτώ μέσα στο Σ/Κ να δω τι θα κάνω και πως θα το κάνω και ότι απορία έχω θα σε ρωτήσω πάλι εδώ ώστε αν μπορείς να βοηθήσεις. Σε ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 https://support.apple.com/kb/DL1433?locale=en_US Επίσης μπορείς να σωσεις το recovery partition με το παραπάνω πρόγραμμα σε ένα στικάκι. Αν δεν το ξέρεις ήδη το os x μπορεί να τρέξει απο εξωτερικό σκληρό με τις όποιες επιπτωσεις στην ταχύτητα βέβαια λόγω συνδεσης, αλλα ετσι σε περιπτωση αναγκης με τα προγράμματα κλωνοποιησης που προαναφέρθηκαν έχεις σε εξωτερικο σκληρό κλωνο του συστήματος και μπουτάρεις απο εκεί χωρίς να ανοίξεις καπάκια. Εξάλλου μου φαίνεται λιγο χαζό να φυλάξεις το σκληρό σε περιπτωση που συμβεί κατι και να μπουτάρεις απο ένα παλαιότερο συστημα, την στιγμη που βαζοντας τον σε θήκη θα έχεις το τελευταίο συστημα που έκανες κλώνο..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The Spirit Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Έχει λογική η άποψή σου αλλά παίζει σημαντικό ρόλο για μένα η αξιοπιστία και δε θέλω να ρισκάρω αν πάθει κάτι ο ssd. Ξέρω ότι θα είναι μία προσωρινή λύση 2-3 ημερών μέχρι να διορθώσω την πιθανή βλάβη και όχι κάτι μόνιμο γι αυτό και σκέφτομαι να τον κρατήσω όπως έχει, με εξωτερικές θήκες το φοβάμαι για τον αν θα έχει τις ίδιες επιδόσεις (δεν είμαι γνώστης των os x οπότε ίσως και η σκέψη μου να είναι λανθασμένη) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Έχει λογική η άποψή σου αλλά παίζει σημαντικό ρόλο για μένα η αξιοπιστία και δε θέλω να ρισκάρω αν πάθει κάτι ο ssd. Ξέρω ότι θα είναι μία προσωρινή λύση 2-3 ημερών μέχρι να διορθώσω την πιθανή βλάβη και όχι κάτι μόνιμο γι αυτό και σκέφτομαι να τον κρατήσω όπως έχει, με εξωτερικές θήκες το φοβάμαι για τον αν θα έχει τις ίδιες επιδόσεις (δεν είμαι γνώστης των os x οπότε ίσως και η σκέψη μου να είναι λανθασμένη) Τελος πάντων εσύ ξερεις καλυτερα τι είναι αυτό που φοβάσαι. Δεν χρειάζεται να είσαι γνώστης του OS X για να καταλάβεις την χρησιμότητα του backup. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The Spirit Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Παιδιά ακόμα δεν έχω προλάβει να κάνω την αλλαγή του δίσκου-λειτουργικού λόγο φόρτου εργασίας, αλλά θα ήθελα την βοήθειά σας και σε ένα άλλο θέμα που προέκυψε. Τυχαία μία μέρα παρατήρησα ότι στο κέντρο της οθόνης είχε ασπρίσει σε ένα σημείο και σιγά σιγά αρχίζει και μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Πρόβλημα της οθόνης είναι ή κάποιος inverter αν τυχόν έχει? *Για να δείτε το πρόβλημα δείτε στις φωτογραφίες που παραθέτω στο σημείο που λέει "Poldoore Remix". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The Spirit Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Προσπαθώ να κατεβάσω το λειτουργικό απ' το app store αλλά μου ζητάει εισαγωγή κάρτας, βάζω visa(λογαριασμού)-mastercard(prepaid) απ' την Πειραιώς που έχω και μου βγάζει error και δεν συνεχίζει ώστε να το κατεβάσω, μου λέει να επικοινωνήσω με το support της apple. Τι κάνω λάθος ή τι κάνω σ΄αυτή την περίπτωση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Προσπαθώ να κατεβάσω το λειτουργικό απ' το app store αλλά μου ζητάει εισαγωγή κάρτας, βάζω visa(λογαριασμού)-mastercard(prepaid) απ' την Πειραιώς που έχω και μου βγάζει error και δεν συνεχίζει ώστε να το κατεβάσω, μου λέει να επικοινωνήσω με το support της apple. Τι κάνω λάθος ή τι κάνω σ΄αυτή την περίπτωση? Εχεις δοκιμάσει να κατεβάσεις καμια άλλη δωρεάν εφαρμογή ?. Το account σου είναι εντάξει? Για δές τις πληροφορίες του account σου. Αν έχεις συνδέσει πιστωτική και έχει προβλημα, επικοινώνησε με την υποστηριξη να σε βοηθήσουνε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The Spirit Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Είναι καινούριο account που έφτιαξα γιατί με το παλιό είχα το ίδιο πρόβλημα, ενώ μέχρι κάποια στιγμή ήταν όλα εντάξει και κατέβαζα ακόμα και εφαρμογές με πληρωμή μετά μου έβγαζε συνέχεια ότι δεν δέχεται την κάρτα (και οι 2 κάρτες δουλεύουν κανονικά και έχουν και χρήματα). Ναι τους έστειλα ένα mail και περιμένω απάντηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iMarilina Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Είναι καινούριο account που έφτιαξα γιατί με το παλιό είχα το ίδιο πρόβλημα, ενώ μέχρι κάποια στιγμή ήταν όλα εντάξει και κατέβαζα ακόμα και εφαρμογές με πληρωμή μετά μου έβγαζε συνέχεια ότι δεν δέχεται την κάρτα (και οι 2 κάρτες δουλεύουν κανονικά και έχουν και χρήματα). Ναι τους έστειλα ένα mail και περιμένω απάντηση. Αν το καινούριο account το κάνεις μεσω iTunes στον υπολογιστή δεν χρειάζεται κάρτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mp0ukLas Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 μηπως παιζει ρολο το οτι υπαρχει capital control? γτ κ εγω ηθελα να παρω κατι απο internet κ δν δεχτηκαν καμια συναλλαγη!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα