Προς το περιεχόμενο

4590Κ με H80i .... 90C ?

xalkiadakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν βασουμε τον 4590κ στα 4.5 ghz με 1.25v και τρέχουμε το prime95 να δούμε θερμοκρασίες ... Και 90ριζει στο λεπτό μέσα ... Στην Αρχή είναι κάπου στους 80 και μετα από κάνα λεπτό σταθεροποιοιτε στους 90 ... Αλλά πολύ μου φαίνεται και παλι ... Το τεσταραμε και σε παιχνίδια εκεί δεν είναι τόσο τραγικά ... 65-70c με 55-70℅ usage αλλά αναρωτιέμαι και πάλι ... Είναι φυσιολογικό αυτο;

Υ.Γ.
Idle 45 ...what??

Edit: Ξεχασα να αναφερο πως δεν ειναι μαμισια η thermal paste ... επειδη ζοριστικαμε να χωρεσουμε την h80 στο κουτι και η thermal που ειχε ηδη, πασαλειφτηκε ... την αλλαξαμε με Link.png Site: αυτην δεν ξερω αν ειναι καλη παντος αυτην ειχαμε προχειρη ...   

Επεξ/σία από xalkiadakis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το prime stressarei τον επεξεργαστη στο 100% εξ'ου και οι θερμοκρασιες αυτες.

Οι 45 βαθμοι σε idle ειναι τσιμπημενοι.Απο airflow πως τα παει;

Βλεπω K380 με οτι αυτο συνεπαγεται.

Το prime95 δεν κάνει για haswell για τον λόγω ότι τους θερμαίνει υπερβολικά. Δοκίμασε καλύτερα το intel burn test, άλλη μια πολύ καλή εναλλακτική είναι το aida 64. Επίσης η h80i δεν είναι και ότι καλύτερο για oc, παίζει πιο κάτω σε απόδοση και από phanteks ph tc14pe, οπότε μέχρι τα 4.5 είσαι οκ, για παραπάνω απλά το ξεχνάς. Είναι μέτρια aio υδρόψυξη, δεν είναι και για πολλά πολλά. 

Είναι πολύ θερμός όπως όλοι οι haswell κλασικά, για τον λόγω ότι έχουν τα vrm εντός του die και επίσης επειδή υπάρχει tim μεταξύ ihs και die. Με delid διορθώνονται αρκετά οι θερμοκρασίες για τον λόγο ότι μπορεί να τοποθετηθεί καλύτερη πάστα για καλύτερη απαγωγή θερμότητας, ωστόσο αποτελεί ρίσκο η όλη διαδικασία και αν γίνει λάθος αντίο cpu. Αν ήταν κολλημένο το ihs στην die όπως στους sandy δεν θα ήταν τόσο θερμοί, αλλά για λόγους κόστους η intel πήγε στην λύση tim στους επερχόμενους μετά τους sandy cpu.

• Like 1

Δέν κάνει το prime95 με AVX2 instructions set αν κανεις oc me adaptive voltage

σορρυ δεν σ΄επιασα ... εξηγεις λιγακι γιατι ειναι και η πρωτη μου φορα σε oc

Είναι πολύ θερμός όπως όλοι οι haswell κλασικά, για τον λόγω ότι έχουν τα vrm εντός του die και επίσης επειδή υπάρχει tim μεταξύ ihs και die. Με delid διορθώνονται αρκετά οι θερμοκρασίες για τον λόγο ότι μπορεί να τοποθετηθεί καλύτερη πάστα για καλύτερη απαγωγή θερμότητας, ωστόσο αποτελεί ρίσκο η όλη διαδικασία και αν γίνει λάθος αντίο cpu. Αν ήταν κολλημένο το ihs στην die όπως στους sandy δεν θα ήταν τόσο θερμοί, αλλά για λόγους κόστους η intel πήγε στην λύση tim στους επερχόμενους μετά τους sandy cpu.

delid? γινεται ακομη αυτο?... νομιζα πως δεν χρειαζετε πλεον :/ 

οπως και να εχουν τα πραγματα δεν εμπιστευομαι τα χερια μου για τετοιο πραγμα ... και κυριος λογος ειναι γιατι δεν προκειται για δικο μου υπολογιστη 

Το prime stressarei τον επεξεργαστη στο 100% εξ'ου και οι θερμοκρασιες αυτες.

Οι 45 βαθμοι σε idle ειναι τσιμπημενοι.Απο airflow πως τα παει;

Βλεπω K380 με οτι αυτο συνεπαγεται.

Ναι, τυχενει να εχει και αυτος το k380 ... που btw το εχουμε fullαρει σε fans ... οταν αρχισαμε πριν περιπου κανα 6μηνο να αγωραζουμε κομματι κομματι τα πραγματα δεν ξεραμε οτι προοριζοταν για τετοιο pc... τωρα πρεπει δυστυχως πρεπει να βολευτουμε με αυτο 

Θα το δοκιμασω και με αλλα stress test που μου ειπατε και θα ποσταρω τα αποτελεσματα το σαββ/κυρικο λογικα γιατι οπως προειπα δεν ειναι και δικο το pc

Ξεχασα να αναφερο πως δεν ειναι μαμισια η thermal paste ... επειδη ζοριστικαμε να χωρεσουμε την h80 στο κουτι και η thermal που ειχε ηδη, πασαλειφτηκε ... την αλλαξαμε με Link.png Site: αυτην δεν ξερω αν ειναι καλη παντος αυτην ειχαμε προχειρη ...                

Θα το κανω και πανω edit για να φαινεται!

Παίζει να έχεις θέμα με την H80 όπως ακριβώς ίδιο θέμα έχω και γω με την Η100 με 2600k . Παιδί σε διπλανό φόρουμ με παρόμοιο πρόβλημα έκανε μια πατέντα βάζοντας 8 ροδελιτσες φ4 2 σε καθε ποδαρακι  του backplate.  83980003.jpg Δεν νομίζω να είναι ιδιαίτερα ακριβές , μπορείς να το δοκιμάσεις

Παίζει να έχεις θέμα με την H80 όπως ακριβώς ίδιο θέμα έχω και γω με την Η100 με 2600k . Παιδί σε διπλανό φόρουμ με παρόμοιο πρόβλημα έκανε μια πατέντα βάζοντας 8 ροδελιτσες φ4 2 σε καθε ποδαρακι του backplate. 83980003.jpg Δεν νομίζω να είναι ιδιαίτερα ακριβές , μπορείς να το δοκιμάσεις

Πως ακριβώς αυτό μπορει να βοηθησει; Ή υδροψυξη νομίζω είχε μέσα τέτοια αλλά ήταν μόνο 4

δεν εχει τιποτα η ψυξη. απλα το 1.250 ειναι πολυ ρευμα γι αυτην την ψυχτρα. παιξε με ρευμα 1.150- μαξ 1.200 και θα εισαι -10 στην χειροτερη.

σε pc που εστησα προσφατα ο 4690κ με 1.150 ρευμα χτυπουσε 75 στο prime με ψυχτρα την phanteks Ph tc14pe που ειναι απο τις καλες αεροψυχτρες.

• Like 1

σορρυ δεν σ΄επιασα ... εξηγεις λιγακι γιατι ειναι και η πρωτη μου φορα σε oc

delid? γινεται ακομη αυτο?... νομιζα πως δεν χρειαζετε πλεον :/ 

οπως και να εχουν τα πραγματα δεν εμπιστευομαι τα χερια μου για τετοιο πραγμα ... και κυριος λογος ειναι γιατι δεν προκειται για δικο μου υπολογιστη

Ναι, τυχενει να εχει και αυτος το k380 ... που btw το εχουμε fullαρει σε fans ... οταν αρχισαμε πριν περιπου κανα 6μηνο να αγωραζουμε κομματι κομματι τα πραγματα δεν ξεραμε οτι προοριζοταν για τετοιο pc... τωρα πρεπει δυστυχως πρεπει να βολευτουμε με αυτο 

Θα το δοκιμασω και με αλλα stress test που μου ειπατε και θα ποσταρω τα αποτελεσματα το σαββ/κυρικο λογικα γιατι οπως προειπα δεν ειναι και δικο το pc

Ξεχασα να αναφερο πως δεν ειναι μαμισια η thermal paste ... επειδη ζοριστικαμε να χωρεσουμε την h80 στο κουτι και η thermal που ειχε ηδη, πασαλειφτηκε ... την αλλαξαμε με Link.png Site: αυτην δεν ξερω αν ειναι καλη παντος αυτην ειχαμε προχειρη ...                

Θα το κανω και πανω edit για να φαινεται!

Αφού το λέει ο άνθρωπος δεν εμπιστεύεται τα χέρια του για τέτοιο πράγμα και δεν πρόκειται και για δικό του cpu, θα του μείνει στο χέρι έτσι και δοκιμάσει :P. Εντάξει θέλει να το έχεις πάρει απόφαση για να κάνεις delid και επίσης πρέπει να έχεις και χρήματα καβάτζα για δεύτερο cpu αν δεν πετύχει η εγχείρηση. Είναι ρίσκο και αν δεν ξέρεις ή δεν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου άνετα χαντακώνεις τον cpu.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...