viper2005 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 λοιπον το εξελοχαρτο ειναι ετσι στην Η2 υπαρχει το παρακατω =LEFT(C2;FIND(" ";C2)-1) στην J2 υπαρχει αυτο =H2*I2 ερωτημα, τι θελει για να κανει τον πολλαπλασιασμο; thanks
ptridimas Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δοκίμασε να αφαιρέσεις το κενό ανάμεσα στα "" στο FIND
micos000 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Καλά είναι να ξέραμε και τι τιμές παίρνει η C2. Επίσης έλεγξε μήπως η στήλη Η είναι κείμενο και όχι αριθμοί.
viper2005 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δοκίμασε να αφαιρέσεις το κενό ανάμεσα στα "" στο FIND μου το εμφανιζει κενο, δλδ δεν τραβαει δεδομενα Καλά είναι να ξέραμε και τι τιμές παίρνει η C2. Επίσης έλεγξε μήπως η στήλη Η είναι κείμενο και όχι αριθμοί. επισης το εχω σε number thanks
l3ft3r1s Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Το γεγονός ότι έχεις ορίσει εσύ format number δε σημαίνει ότι το βλέπει σαν number, αφού το τελικό αποτέλεσμα περιέχει τελεία και είσαι σε greek regional settings Αν βάλεις τη φορμουλα σου μέσα σε VALUE(), θα καταλάβεις ότι εκεί είναι το ουσιαστικό πρόβλημα. Σε αντίθεση με τις παρακάτω... Λύση 1 =LEFT(C2;FIND(".";C2)-1)&","&MID(C2;FIND(".";C2)+1;2) Λύση 2 =SUBSTITUTE(LEFT(C2;FIND(" ";C2)-1);".";",") Λύση 3 Επιλέγεις τη στήλη C, Ctrl+F --> Replace το . με , Λύση 4 Αλλάζεις τα regional settings σε US 1
viper2005 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Το γεγονός ότι έχεις ορίσει εσύ format number δε σημαίνει ότι το βλέπει σαν number, αφού το τελικό αποτέλεσμα περιέχει τελεία και είσαι σε greek regional settings Αν βάλεις τη φορμουλα σου μέσα σε VALUE(), θα καταλάβεις ότι εκεί είναι το ουσιαστικό πρόβλημα. Σε αντίθεση με τις παρακάτω... Λύση 1 =LEFT(C2;FIND(".";C2)-1)&","&MID(C2;FIND(".";C2)+1;2) Λύση 2 =SUBSTITUTE(LEFT(C2;FIND(" ";C2)-1);".";",") Λύση 3 Επιλέγεις τη στήλη C, Ctrl+F --> Replace το . με , Λύση 4 Αλλάζεις τα regional settings σε US επ ωπ thanks [Πηρα την λυση νουμερο 2] ερωτηση μπορεις να μου εξηγησεις το δευτερο κομματι της πρωτης λυσης? (μετα το &) Thanks
l3ft3r1s Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Χρησιμοποιώντας το & μπορείς να φτιάξεις ένα value / string που τα τμήματα του προέρχοντα από διαφορετικά κελιά, ή διαφορετικούς υπολογισμούς. Είναι ουσιαστικά σαν την concatenate. Πχ A1: Καλημέρα A2: viper2005 A3: =A1&" "&A2 Αποτέλεσμα: Καλημέρα viper2005 Του λέω δηλαδή πρώτα φέρε το κελί A1, μετά βάλε ένα κενό (" "), και μετά το A2 Έτσι και στη συνάρτηση της Λύσης 1, του λέω φέρε μου πρώτο ακέραιο μέρος της τιμής, μετά βάλε ένα κόμμα (","), και μετά το δεκαδικό μέρος της τιμής. Το δεκαδικό μέρος της τιμής σε αυτή την περίπτωση έρχεται χρησιμοποιώντας την mid 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα