Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

θυμαμαι πρωτη φορα παντως που επιασα το οπλο μου , ενα hk11 σκετο κουκλί, ποσο βαρυ και ασηκωτο ηταν. Ελεγα, παει, θα κανω κανενα επὠμου με αυτο και θα σπασω κατι πανω μου (παλι καλα που με hk11 δε προβλεπεται να κανεις τετοια)

Μετα απο λιγες βδομαδες το πεταγα και το επιανα στον αερα σαν να ηταν απο πλαστικο.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πως θα αλλάξει Λόχο, αφού οι Λόχοι είναι αναλόγως την ημερομηνία που μπαίνει! Μπαίνεις πχ Δευτέρα; τι έχει αποφασίσει να φορτώσει πρώτα; τον 4ο πχ.. θα πάνε σε αυτόν. Ανάλογα τι ημερομηνία θα μπει, θα πάει και στον ανάλογο Λόχο. Είναι στην τύχη... δεν μπορείς να επιλέξεις, αλλά και να επιλέξεις, ΔΕΝ θα σου γίνει το χατήρι, τόσο απλά  :-D

Υπάρχει ¨προτιμήστε"  στο στρατό; Εκτός και αν στη πύλη σε ρωτάνε που θες να σε βάλουνε...

Στο Μεσολόγγι κάθε μέρα έμπαιναν σε όλους τους λόχους... Πχ εγώ που πήγα Τετάρτη έβαζαν άτομα και στον 1ο και στον 2ο και στον 3ο και στον 4ο... Random τελείως... Και επειδή μπήκαμε παρέα 5 ατόμων ζητήσαμε από το παιδί να μπούμε όλοι πρώτο λόχο και μας έβαλε.. 

Εμας στο μεσολογγι μονο random δεν ηταν. Για την ακριβεια θυμαμαι κατι πολυ περιεργο εκεινη την ημερα. Περασα απο εκει που σου λενε σε ποιο λοχο θα πας και μου ειπαν πχ θα παω στον 4ο. Τοτε οπως παω να φυγω λεει ενας παλιος/αξιωμαιτικος τι ηταν στο παιδι που εγραφε τα χαρτια για τους λοχους "καλα δε βλεπεις? αποφοιτος ΑΕΙ ειναι!" και μου λενε "φιλε, θα πας στον δευτερο λοχο".

Στον λοχο μου μετα απο λιγες μερες που γνωριστικα με τα αλλα παιδια ανακαλυψαμε πως περα απο κατι κραυγαλεα βυσματα ειμασταν ολοι το λιγοτερο με προπτυχιακο. Μιλαμε τωρα απο 40 ατομα πχ ποσα ειμασταν, οι 35 ειμασταν απο σχολη, αει, τει, μαστερ μεχρι και διδακτορικο ειχαμε.

Επισης ειχε συμβει και κατι αλλο μετα απο λιγες μερες. Μιλουσα με εναν παλαιουρα (σκοπανθρωπος, γραφιας, τα παντα εκανε) που θα απολυοταν σε 2-3 βδομαδες ξερω γω και μου ελεγε για την σαπιλα της κοινωνιας, του στρατου κτλ. Μου ειπε τοτε πως λιγο πριν ερθει η νεα σειρα και ειχε υπηρεσια ως γραφιας στο πρωτο γραφειο, μπαινει μια μερα ο δκτης και του δινει μια λιστα με ονοματα που λεγανε ποιοι θα πανε στον πρωτο λοχο, ποιοι στον δευτερο κτλ. Ο δκτης μιλαγε ολη μερα στα τηλεφωνα με ανωτερους του και ελεγε "ναι ναι.. κατι θα κανουμε ναι ναι.. ασφαλως.. ναι ναι..". Οταν εδωσε την λιστα στον φανταρο του λεει "καταλαβες.. και μετα αναρωτιομαστε γιατι η ελλαδα παει κατα διαολου.."

• Like 1

Στον λοχο μου μετα απο λιγες μερες που γνωριστικα με τα αλλα παιδια ανακαλυψαμε πως περα απο κατι κραυγαλεα βυσματα ειμασταν ολοι το λιγοτερο με προπτυχιακο. Μιλαμε τωρα απο 40 ατομα πχ ποσα ειμασταν, οι 35 ειμασταν απο σχολη, αει, τει, μαστερ μεχρι και διδακτορικο ειχαμε.

Και εμείς είχαμε 2 διδακτορικούς και λίγο πριν φύγουμε απο το κέντρο παραλίγο να φάνε ξύλο απο όλο το λόχο. Οι τύποι ήταν καθυστερημένοι, ή ακόμα χειρότερα νομίζαν ότι ήταν πιο έξυπνοι απο τους άλλους, τους είχε βάλει γραφιάδες ο λοχαγός και είχαν τον θάλαμο τους στα ώπα ώπα και τους άλλους τους σκίζαν στις σκοπιές και στα μαγειρία. Αφού τους κάναμε ρόμπα μπροστά σε όλο το λόχο και στον λοχαγό, μετά κλαίγονταν ότι κάναν λάθος και θα βάλουν τον εαυτό τους να κάνουν υπηρεσίες τις τελευταίες 4-5 μέρες που μείναν.

Όσο παράξενο και αν ακούγεται, τα καλύτερα παιδιά που γνώρισα στον στρατό ήταν τα περισσότερα βύσματα. Να την χέσω την εκπαίδευση αν έχεις ψυχολογικά και τα βγάζεις στους άλλους.

Μεσολόγγι είχε πάει κι ένας φίλος μου πριν 8 μήνες. Το μόνο που θυμάμαι από αυτά που είπε ήταν κάτι ιστορίες με ρουφιάνους που κατέγραφαν διάφορα άτομα τι ιδεολογία είχαν και τα συζητούσαν μέσα σε κάποιο δωμάτιο.

θυμαμαι πρωτη φορα παντως που επιασα το οπλο μου , ενα hk11 σκετο κουκλί, ποσο βαρυ και ασηκωτο ηταν. Ελεγα, παει, θα κανω κανενα επὠμου με αυτο και θα σπασω κατι πανω μου (παλι καλα που με hk11 δε προβλεπεται να κανεις τετοια)

Μετα απο λιγες βδομαδες το πεταγα και το επιανα στον αερα σαν να ηταν απο πλαστικο.

Με το ΗΚ11 A1; αφού δεν προβλέπεται "παρουσιάστε" σαν τον G3A3.. απλά το σηκώνεις από το έδαφος και τέλος. Τι βλακείες σας μάθανε ορισμένοι.. απορώ!!! Μήπως μπερδεύεις το όπλο; με 7κιλά και 700 γρ... έκανες παρουσιάστε; πως; εδώ το G3 Που είναι 4.200γρ μερικοί δεν τα καταφέρνουν και διαμαρτύρονται σανς γιωτάδες!! 

^ To ξεκαθάρισε :-)

Με το ΗΚ11 A1; αφού δεν προβλέπεται "παρουσιάστε" σαν τον G3A3.. απλά το σηκώνεις από το έδαφος και τέλος. Τι βλακείες σας μάθανε ορισμένοι.. απορώ!!! Μήπως μπερδεύεις το όπλο; με 7κιλά και 700 γρ... έκανες παρουσιάστε; πως; εδώ το G3 Που είναι 4.200γρ μερικοί δεν τα καταφέρνουν και διαμαρτύρονται σανς γιωτάδες!! 

και εμείς είχαμε τύπο στην κύπρο που του είχε "κάτσει" αυτό το όπλο... και μετά απο μερικές μέρες έκανε και αυτός τα δικά του :P είχαμε δοκιμάσει και οι άλλοι με το όπλο του για να δούμε πως είναι, εντάξει δεν ήταν πολύ βαρύ για μερικές δοκιμές. αυτός βέβαια έκανε και κάτι μεσαιωνικές ξιφασκίες στην real life οπότε θα χε συνηθίσει.

Γατόπαρδοι όλοι σάς!G3A4 περασμένο στο θηλάκι του μπουφάν.

Με ξύπναγαν συνάδελφοι -άκουσον άκουσον- για να δανειστούν το όπλο μου για σημαία.Σε κάποια φάση,σε άγημα 10 ατόμων,έπαιζαν 8 G3A4...

Oι οπλοασκήσεις χρειάζονται για τα αγήματα...

ας τις κάνουν τοτε στις προβες για το άγημα, τώρα χρειάζονται απλα για να γεμίσουν τον αχρηστο χρόνο, να βάζουν τους φαντάρους να κάνουν κάτι για μην καθονται και καλά. 

Τουλάχιστον όταν υπηρέτησα εγώ, οπλοασκήσεις ήταν οι ασκήσεις στο πλαίσιο της εκπαίδευσης μάχης σώμα με σώμα που μαθαίναμε να αποκρούμε επίθεση με ξιφολόγχες. Οι ασκήσεις με τα επ' ώμου, παρά πόδας, τα αεροπλανικά κλπ λεγόντουσαν ασκήσεις ακριβείας και γίνονταν στο πλαίσιο της εκπαίδευσης αγήματος... Δύο εντελώς διαφορετικές εκπαιδεύσεις που την πρώτη την κάναμε στις μονάδες μόνο, όχι στα κέντρα και σίγουρα δεν ήταν καθόλου άχρηστες.

έχει αλλάξει χρηση ο όρος οπλοασκήσεις, τις ασκήσεις ακριβείας εννοούνε τώρα. Λογχομαχία λεγεται αυτο περιγράφεις και δεν το κάνουν πλέον. 

ας τις κάνουν τοτε στις προβες για το άγημα, τώρα χρειάζονται απλα για να γεμίσουν τον αχρηστο χρόνο, να βάζουν τους φαντάρους να κάνουν κάτι για μην καθονται και καλά. 

Σε πληροφορώ ότι εγώ όταν καθόμουν και δεν είχα έξοδο, πέρναγε πολύ δύσκολα η ώρα όταν δεν έχεις να κάνεις κάτι. Εγώ προσωπικά αγόρασα ένα psp για να περνάει η ώρα αλλά αν σε βάζουν να κάνεις κάτι (όχι αγγαρείες όμως), καλό είναι.

έχει αλλάξει χρηση ο όρος οπλοασκήσεις, τις ασκήσεις ακριβείας εννοούνε τώρα. Λογχομαχία λεγεται αυτο περιγράφεις και δεν το κάνουν πλέον. 

Πάει κι αυτό, το 'φαγε η μαρμάγκα δηλαδή!... Απ' ό,τι καταλαβαίνω για να σπάνε τα λουκέτα στους οπλοβαστούς είναι οι ξιφολόγχες πλέον :P

Πάει κι αυτό, το 'φαγε η μαρμάγκα δηλαδή!... Απ' ό,τι καταλαβαίνω για να σπάνε τα λουκέτα στους οπλοβαστούς είναι οι ξιφολόγχες πλέον :P

Κλασικο κολπο....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...