Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά.  Ίσως να έχει ερωτηθεί πάμπολλες φορές. Είμαι 17 χρόνων. Δεν μπορώ να υπηρετήσω προς το παρόν επειδή φοιτώ ακόμη (επειδή έμεινα στην ίδια τάξη). Αν δεν κάνω λάθος μπορώ να πάρω αναβολή. Έτσι δεν είναι; Επίσης το χαρτί για να υπηρετήσεις στο στέλνουν ή πας ο ίδιος να ρωτήσεις; Έχω φουλ άγνοια πάνω στο θέμα. Αν μπορείτε να μου πείτε κάτι θα ήταν ευπρόσδεκτο.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά.  Ίσως να έχει ερωτηθεί πάμπολλες φορές. Είμαι 17 χρόνων. Δεν μπορώ να υπηρετήσω προς το παρόν επειδή φοιτώ ακόμη (επειδή έμεινα στην ίδια τάξη). Αν δεν κάνω λάθος μπορώ να πάρω αναβολή. Έτσι δεν είναι; Επίσης το χαρτί για να υπηρετήσεις στο στέλνουν ή πας ο ίδιος να ρωτήσεις; Έχω φουλ άγνοια πάνω στο θέμα. Αν μπορείτε να μου πείτε κάτι θα ήταν ευπρόσδεκτο.

Στην δική μου περίπτωση με κάλεσαν στο τηλέφωνο απο την αστυνομία να πάω να παραλάβω το χαρτί της παρουσίασης.όσο για την αναβολή λογικά θα μπορείς μην ανχώνεσε.

Δημοσ.

Στην δική μου περίπτωση με κάλεσαν στο τηλέφωνο απο την αστυνομία να πάω να παραλάβω το χαρτί της παρουσίασης.όσο για την αναβολή λογικά θα μπορείς μην ανχώνεσε.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση :) Είχα αγχωθεί λίγο επειδή είχα μια συζήτηση και μου το θύμισε. Από αύριο κιόλας θα πάω να δω τι γίνεται.

Δημοσ.

Καταρχήν, 17 χρονών δεν μπορείς να πας έτσι κι αλλιώς στρατό. Τι εννοείς φοιτείς; Είσαι φοιτητής; Μήπως εννοείς ότι πας σχολείο; Για καλό και για κακό, πριν κλείσεις τα 18, πέρνα από το στρατολογικό γραφείο και ρώτα τι μπορεί να γίνει. Λογικά με μια βεβαίωση (από το σχολείο υποθέτω) για να αποδείξεις ότι είσαι μαθητής, δεν θα έχεις πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχήν, 17 χρονών δεν μπορείς να πας έτσι κι αλλιώς στρατό. Τι εννοείς φοιτείς; Είσαι φοιτητής; Μήπως εννοείς ότι πας σχολείο; Για καλό και για κακό, πριν κλείσεις τα 18, πέρνα από το στρατολογικό γραφείο και ρώτα τι μπορεί να γίνει. Λογικά με μια βεβαίωση (από το σχολείο υποθέτω) για να αποδείξεις ότι είσαι μαθητής, δεν θα έχεις πρόβλημα.

Όταν λέω ότι φοιτώ εννοώ ότι πάω ακόμη σχολείο. Δεν ήξερα ποια άλλη λέξη να βάλω :P

Δημοσ.

Μάγκες απλά τα πράγματα. Αν δεν έχεις βύζμα και ΔΕΝ είσαι Πυροβολικό πας Κύπρο ειδικά Πεζικό και Μαυροσκούφης.

1 εισητήριο Πληρωμένο και 275€ στην τσέπη + αφορολόγιτος καπνός.

Πυροβολικό εξαρτάτε που αν πας σε 188 ΜΜΠ τρως εύκολα εμπλοκή λόγο ότι είναι μικρή μονάδα και είναι λίιγο βυζματόπαιδο.

Δημοσ.

Mάγκες ας μη γινόμαστε γραφικοί.

Ναι το βύσμα είναι άδικο και αναξιοκρατικό αλλά ποιος δεν θα κατέφευγε σε αυτό αν είχε τη δυνατότητα να το κάνει; Η συντριπτική πλειοψηφεία χρησιμοποιεί βύσμα, άσχετα με το αν πιάνει ή δεν πιάνει. Αυτό που δεν βάζουνε βύσμα είναι αυτοί που όντως δεν έχουνε!

Δεν έχει καμία μα καμία σχέση θητεία σε μαύρη μονάδα της παραμεθορίου (έβρο/νησιά) όπου θα συναντήσεις ηλίθια στελέχη, καθημερινά υπηρεσία, σπάσιμο νεύρων, κρύο ,μαυρίλα  με θητεία κοντά στο σπίτι σου πόσο μάλλον σε χαλαρή μονάδα με υπηρεσία 1-3++ και βάλε. Πόσο μάλλον όταν αυτά λύνονται με ένα τηλέφωνο ξερω γω για κάποιον που έχει άκρες.

Γενικά το ρουσφέτι στο στρατό είναι πολύ εύκολο σαν διαδικασία. Δε ζητάς τον άλλο να σου βρει δουλειά/να σου μειώσει το χρέος. απλά να αλλάξει ένα στρατόπεδο από τον υπολογιστή κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων/μετατέξεων (βλ ναυτικό αεροπορία) και τσουπ ως δια μαγείας σε έφτιαξε για 9 μήνες. Σίγουρα γίνονται και πολύ χειρότερα ρουσφέτια.

νταξει μη τρομοκρατουμε τον κοσμο αδικα.δεν εχει δρακους κ βρυκολακες στα συνορα.ανθρωποι καριεριστες ειναι,κ κυριως νεαρης ηλικιας.αρα προσεγγισιμοι.προσωπικα ημουν παραμεθοριο κ πολυ χαλαρα σε φαση βαριομουν να βγαινω.1-2 κ 1-3.εμπλοκες κ ελλειψεις θα τυχουν παντου,οπως κ σειρες με λιγοτερο κοσμο απο αλλες,τωρα αν μπεις πχ μαιο λογικο να φας αγγουρι οπου κ νασαι γιατι κανεις δε μπαινει τοτε.αν μπεις προς οκτωβρη-νοεμβρη ειναι πολυ καλυτερα τα πραματα κ πολυ χαλαρα.

παρολα αυτα το να εισαι αθηνα ειναι υπερεκτιμημενο κ ψυχοφθορο,το εκανα στο τελος,το κλιμα εδω ειναι σχεδον σχολικο,χωρια τα καθημερινα πηγαινε-ελα οποτε ουτε υπνο κανεις της προκοπης αφου μπαινεις 6,κ βγαινεις 3,ουτε ζωη εξω εχεις.το βασικοτερο ολων ειναι οτι συναντας τα πιο χονρτα βυσματα εβερ,οποτε εχεις να δεις τραγελαφικα σκηνικα.σιγουρα θα προτιμουσα να εμενα συνορα.

κ οσον αφορα το ρουσφετι.οκ γινονται κ χειροτερα,δε νομιμοποιει κατι.οποιος εχει σοβαρο λογο να μεινει σπιτι του προβλεπεται απο τον κανονισμο.ο αλλος γιατι να μεινει ας πουμε?μη χασει τα ποτακια κ τις βολτες με πληρωμενη βενζινη του μπαμπα?γιατι ως επι το πλειστον κατι τετοια συναντησα.

Δημοσ.

εδω ειναι και το "περιεργο" η πιθανοτητα να αυτοκτονήσει κάποιος στον στρατό ειναι δεκα φορές μεγαλύτερη απο κάποιον συνομηλικο του που ειναι έξω.

φυσικά και αφορά τον στρατο αν θέλουν να αυτοκτονήσουν οι φαντάροι, ελεος...

Απο που βγαινει ομως αυτο το δεκα φορες μεγαλυτερη πιθανοτητα?

Δεν εχω μπροστα μου τα επιστημα στατιστικα δεδομενα, αλλα σιγουρα οι αυτοκτονιες στην εξω ζωη ειναι κατα πολυ μεγαλυτερες απο αυτες που γινονται κατα την διαρκεια της στρατιωτικης θητειας.

Στον θαλαμο μου για καμποσο καιρο ειχαμε ενα παιδι με ψυχολογικα. πολλα ψυχολογικα. αν ημουν ειδικος στον τομεα θα ελεγα πως ειχε μια μορφη αυτισμου αλλα δε μπορω να πω παραπανω. Ηταν σκετο εγκλημα του ΕΣ και μονο που τον δεχτηκανε για καταταξη -ενω αλλα βυσματα γονων πλουσιων οικογενειων τα στειλανε σπιτι τους επειδη "φοβοντουσαν το σκοταδι" και για την υγεια του παιδιου αλλα και για τους γυρω του που κανενας δεν ηξερε πως θα αντιδρουσε..

Μιλαμε τωρα για ενα παιδι που δεν ηξερε να παρει το λεωφορειο να παει στο αεροδρομιο. κριμα απλα κριμα.

Επεφτε καμποσο καλαμπουρι απο τους καφρους παντα, αλλα σχεδον ολοι τον προσεχαμε ο καθενας με τον τροπο μας. Μεχρι και ο δ/κτης μας ειχε πει να τον προσεχουμε δηλαδη!

Τωρα το παιδι ειναι εξω και με βαση αυτα που βλεπω στο φεισμπουκ του, δεν τον κοβω δυστηχως να αντεχει για πολυ την εξω κοινωνια που τον εχουν  ολοι παρατημενο

Δημοσ.

Τωρα το παιδι ειναι εξω και με βαση αυτα που βλεπω στο φεισμπουκ του, δεν τον κοβω δυστηχως να αντεχει για πολυ την εξω κοινωνια που τον εχουν  ολοι παρατημενο

Αν υπάρχουν ενδείξεις οτι ενδέχεται να βάλει τέλος στη ζωή του, πάρε τηλ το 100 (υπάρχει και ενα νούμερο για ανώνυμη δήλωση τέτοιων περιστατικών αλλά δεν το θυμάμαι)!  Μην το αφήνεις έτσι γιατί μετά θα φταίς εσύ, ο στρατός και το facebook!  :P

Δημοσ.

Απο που βγαινει ομως αυτο το δεκα φορες μεγαλυτερη πιθανοτητα?

Δεν εχω μπροστα μου τα επιστημα στατιστικα δεδομενα, αλλα σιγουρα οι αυτοκτονιες στην εξω ζωη ειναι κατα πολυ μεγαλυτερες απο αυτες που γινονται κατα την διαρκεια της στρατιωτικης θητειας.

Οι επίσημες έρευνες του στρατού δείχνουν ότι το ποσοστό των αυτοκτονιών είναι 

ελάχιστα μεγαλύτερο σε σχέση με αυτό που αναφέρεται στον γενικό πλυθησμό της Ελλάδας. 

Τα στοιχεία αυτά αμφισβητούνται για αρκετούς λόγους, που αξίζει να αναφερθούν. 

Κατά πρώτο λόγο, τα ποσοστά δεν συγκρίνουν όμοιες ηλικίες. Δεν συγκρίνουν δηλαδή 

τα ποσοστά αυτοκτονιών στο στρατό και τις αντίστοιχες ηλικίες του γενικού πληθυσμού, από όπου 

προκύπτει ότι οι αυτοκτονίες των οπλιτών είναι τριπλάσιες

Παράλληλα, αποκρύπτουν το πρόβλημα θανάτων 

στο Στρατό Ξηράς που είναι πιο οξύ, αφού προσθέτουν στους οπλίτες

και το σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού μειώνοντας έτσι το ποσοστό των αυτοκτονιών

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται στο Στρατό Ξηράς, όπου το

ποσοστό αυτοκτονιών είναι σχεδόν τριπλάσιο του αντίστοιχου του Πολεμικού Ναυτικού και 

μιάμιση φορά πάνω από αυτό της Πολεμικής Αεροπορίας

Η χειρότερη κατάσταση παρατηρείται στα στρατόπεδα του 

Έβρου και του Ανατολικού Αιγαίου, όπου βρίσκονται οι μονάδες με τις 

μεγαλύτερες απαιτήσεις, αλλά και πάρα πολλές με ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά επάνδρωσης

Το γεγονός αυτό ενισχύει την εκτίμηση των στρατιωτικών γιατρών ότι οι κακές και πιεστικές συνθήκες 

διαβίωσης λειτουργούν ως το υπόβαθρο πάνω στο οποίο προβάλλονται, με τραγικά ορισμένες φορές αποτελέσματα,

άλλες τυχόν προβληματικές πτυχές της προσωπικότητας των στρατευμένων.

Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι σχεδόν η μόνη χώρα στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί 

τη σκοπιά ως μέτρο ασφάλειας των στρατοπέδων. Σε όλες τις άλλες χώρες 

οι φαντάροι έχουν αντικατασταθεί από κάμερες και οι σκοπιές από ένα μικρό κέντρο επιχειρήσεων 

με στρατιωτικό προσωπικό να παρακολουθεί ό,τι γίνεται γύρω από το στρατόπεδο.

www.ellinikos-stratos.com

ετυχε και επεσες στην περιπτωση που ο δικας έδινε λίγο σημασία στους φαντάρους, Θα σου πω δυο περιπτώσεις, την μια ο τυπος που αποπειραθηκε να αυτοκτονήσει είχε αυτοτραυματιστεί κανα μήνα πριν και κανενας δεν είχε δώσει σημασία, μαλιστα τον έχωναν περισσότερο γιατι είχε πάρει αναρρωτική άδεια... Και η άλλη περιπτωση ο δικας βγήκε και είπε στην αναφορά του ταγματος τον λόγο που ένας φαντάρος είχε πάρει Ι αοπλο, ο πατερας του είχε καρκίνο, ξεφτυλιζοντας τον μπροστά σε όλο το ταγμα, το παλικάρι δεν μιλούσε για δυο τρεις μέρες μετα.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Και η άλλη περιπτωση ο δικας βγήκε και είπε στην αναφορά του ταγματος τον λόγο που ένας φαντάρος είχε πάρει Ι αοπλο, ο πατερας του είχε καρκίνο, ξεφτυλιζοντας τον μπροστά σε όλο το ταγμα, το παλικάρι δεν μιλούσε για δυο τρεις μέρες μετα.[/font][/color]

ε ρε nicoc που τους χρειάζεται...

Δημοσ.

really?  :o  Και πως θα λουφάρεις με το smartphone αν πέσεις σε τέτοια περίπτωση? Οι εποπ στην πλειοψηφία φυλάνε σκοπιά κανονικά ή έχουν κι'αυτοι κανένα "χόμπι" να περνάει η ώρα?

Oι ΕΠΟΠ εννοείται ότι στη σκοπιά λουφάρουν και εννοείται ότι με την πρώτη ευκαιρία βγάζουν όλο τον εξοπλισμό και τον αφήνουν στην άκρη. Όταν έκανα αξιωματικός πύλης είχα σκοπό απέναντί μου πάντα σκοπό ΕΠΟΠ. Μετά τις 2.30 όπου αποχωρούσαν τα στελέχη αφαίρεση αλεξίθραυστου, κράνους το όπλο στην άκρη καφεδάκι και συζήτηση για να περνάει η ώρα. Το βράδυ παιχνίδια στο κινητό, ίντερνετ και ταινίες. Η σκοπιά είναι η καλύτερη υπηρεσία για τους ΕΠΟΠ. Ειδικά δε αν τους έχουν και με φαντάρους ακόμα καλύτερα, τους βάζουν να φυλάν τσίλιες και είναι ακόμα πιο άνετοι.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...