Chocobo Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) Εμάς πρίν την απόλυση πάντος μας είπαν πως όσους καλέσουν θα παρουσιαστούν στη μοίρα,δεν υπήρχε καν περιπτωση να σε ξανακαλέσουν κάπου αλλού. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2015 από Albilosha
Chocobo Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Μιας και αδυνατω να ψαξω και τις 980 σελιδες για το αν εχει συζητηθει το θεμα μου,θα το γραψω και οτι γινει λοιπον παιδια ο αδελφος μου εχει φυγει για Αγγλια δυο χρονια τωρα και επειδη εχει βολευτει πλεον δεν σκοπευει να γυρισει μονιμα εδω.Ξερω πως στα 7 χρονια ως μονιμος κατοικος εξωτερικου περνει απαλλαγη απο το στρατο εδω καθως και διαγραφεται το προστιμο των 6000 ευρω που εχει μπει στην εφορια και αυξανεται σταδιακα..Εχοντας παει 3-4 φορες στο στρατολογικο γραφειο για ερωτησεις με βεβαιωσαν πως εφοσων βγει ανυποτακτος εξωτερικου εχει το δικαιωμα να επισκεπτεται τη χωρα για 20 μερες το χρονο χωρις να εχει θεμα με το στρατο...Στο στρατολογικο γραφειο παντος μονο ενας ηξερε να μου απαντησει στις ερωτησεις μου.Οπως και να εχει το θεμα ειναι πως παρολο που με καθυσηχασε το εν λοφω ατομο,καπιοι αλλοι εξωτερικοι μου ειπαν πως καλα θα κανει να μην ερθει ο αδελφος μου καθολου,μιας και υπαρχει περιπτωση λογω του χρεους στην εφορια να τον κρατισουν εδω.Αυτο εχει καποια βαση ετσι οπως το σκεφτομαι,.Θελω λοιπον να μαθω αν εχει καποιος παρομοια εμειρια με μενα και αν γνωριζει τι πραγματικα συμβαινει στους ανυποτακτους με περασμενο το χρηματικο προστιμο στην εφορια..Που δεν εχω ρωτησει και ακριβη απαντηση δεν εχω παρει οποτε μενει μονο το ινσομνια και το mouth to mouth :/
ParhsG Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δε ξέρω να σου απαντήσω αλλα μαγκιά αυτό που έκανε.
aris1986 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δε ξέρω να σου απαντήσω αλλα μαγκιά αυτό που έκανε. Καλα ο ανθρωπος θα κανει την ζωη του στην Αγγλια λογικα, δουλεια, σπιτι οικογενεια. Το λες και εφυγε μονο για να γλιτωσει τον στρατο. Αν εφυγε για τον στρατο πρν 7 χρονια, τελικα εχει πολυ δυναμη ο ΕΣ
Chocobo Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Καλα ο ανθρωπος θα κανει την ζωη του στην Αγγλια λογικα, δουλεια, σπιτι οικογενεια. Το λες και εφυγε μονο για να γλιτωσει τον στρατο. Αν εφυγε για τον στρατο πρν 7 χρονια, τελικα εχει πολυ δυναμη ο ΕΣ Εεεε δεν ειναι και οτι καλυτερο,τουλαχιστον για ατομα που αγαπανε το θερμο κλιμα..Εγω προτιμω να ειμαι εδω και με λιγοτερα χρηματα παραδειγμα.Ακομα και οικονομικα δεν ειναι πολυ πολυ μπροστα.Αλλα δεν εχει σημασια αυτο,Το θεμα ειναι πως θελει να ερθει διακοπες και να μας δει και φοβαται.Δυστοιχος και εμεις εδω δουλευουμε χωρις αδειες κλπ και δεν μπορουμε να τον βλεπουμε συχνα.Οποτε εαν μπορουσε να ερθει θα ηταν οτι πρεπει,απλα δεν μπορω να βρω καποια σιγουρη απαντηση. Δε ξέρω να σου απαντήσω αλλα μαγκιά αυτό που έκανε. εεεενταξει,δεν εφυγε γιαυτο αλλα επειδη ηταν 3 χρονια και δουλεια με το πτυχιο του δεν εβρισκε οποτε τι να κανει πηρε τους δρομους..ουτε εκει βρηκε αλλα τι να κανουμε.
Panagiotis32 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Μιας και αδυνατω να ψαξω και τις 980 σελιδες για το αν εχει συζητηθει το θεμα μου,θα το γραψω και οτι γινει λοιπον παιδια ο αδελφος μου εχει φυγει για Αγγλια δυο χρονια τωρα και επειδη εχει βολευτει πλεον δεν σκοπευει να γυρισει μονιμα εδω.Ξερω πως στα 7 χρονια ως μονιμος κατοικος εξωτερικου περνει απαλλαγη απο το στρατο εδω καθως και διαγραφεται το προστιμο των 6000 ευρω που εχει μπει στην εφορια και αυξανεται σταδιακα..Εχοντας παει 3-4 φορες στο στρατολογικο γραφειο για ερωτησεις με βεβαιωσαν πως εφοσων βγει ανυποτακτος εξωτερικου εχει το δικαιωμα να επισκεπτεται τη χωρα για 20 μερες το χρονο χωρις να εχει θεμα με το στρατο...Στο στρατολογικο γραφειο παντος μονο ενας ηξερε να μου απαντησει στις ερωτησεις μου.Οπως και να εχει το θεμα ειναι πως παρολο που με καθυσηχασε το εν λοφω ατομο,καπιοι αλλοι εξωτερικοι μου ειπαν πως καλα θα κανει να μην ερθει ο αδελφος μου καθολου,μιας και υπαρχει περιπτωση λογω του χρεους στην εφορια να τον κρατισουν εδω.Αυτο εχει καποια βαση ετσι οπως το σκεφτομαι,.Θελω λοιπον να μαθω αν εχει καποιος παρομοια εμειρια με μενα και αν γνωριζει τι πραγματικα συμβαινει στους ανυποτακτους με περασμενο το χρηματικο προστιμο στην εφορια..Που δεν εχω ρωτησει και ακριβη απαντηση δεν εχω παρει οποτε μενει μονο το ινσομνια και το mouth to mouth :/ Μήπως να απευθυνθείτε στην εφορία? Ισως το θέμα να μην έχει να κάνει με την στρατολογία αλλά με οφειλές στο δημόσιο μιας και το ποσό είναι αρκετά μεγάλο...
Chocobo Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Μήπως να απευθυνθείτε στην εφορία? Ισως το θέμα να μην έχει να κάνει με την στρατολογία αλλά με οφειλές στο δημόσιο μιας και το ποσό είναι αρκετά μεγάλο... Έχω πάει και στην εφορία αλλά δεν μπόρεσα να μιλήσω με κάποιον προιστάμενο και οι υπάλληλοι δεν μπορούσαν να μου πουν κάτι σίγουρο.Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια ότνα μπορέσω να πάρω ρεπό απο την δουλειά να πάω.Είχα στήλει πριν καιρό και ένα mail μέσω φόρμας στο υπουργειο οικονομικών αλλά ποτέ δεν πήρα απάντηση,δεν είμαι και βέβαιος πως είναι αρμόδιοι κιόλλας.Όπως και να εχει θα ξαναπάω εφορία,στο μεταξύ αν κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία ας μου στήλει και προσωπικό μήνυμα δεν έχω θέμα.
gokuthelegend Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Λες ότι έχει βολευτεί στην Αγγλία, υποθέτω από δουλειά, έτσι; 6.000 ευρώ μπορεί να είναι πολλά λεφτά αλλά αφού είναι βολεμένος γιατί δεν τα πληρώνει και να ησυχάσει; Στην τελική ας τσοντάρει όλη η οικογένεια από λίγα και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.
Pablo_Hasan Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 και να το πληρώσει η υποχρέωση να κάνει την θητεία παραμένει, εξαγορά θητείας κάνεις αν εισαι ανω των 35 και πληρώνεις άλλα έξι χιλιαρικα... Το καλύτερο που έχει να κάνει ειναι να κινησει διαδικασίες για απαλλαγή, και μονιμος κατοικος εξωτερικου να βγει πάλι το προστιμο δεν διαγράφεται, ούτε και αν υπηρετήσει.
dacourt Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Απόφαση δεν έχει καταδικαστική; να πάει στην εφορία να δει για το χρέος του.. τι θα πει ο υπάλληλος δεν ξέρει, να μάθει. Πες του για τι πρόκειται, ζήτησε του να το σημειώσει κάπου, να ρωτήσει, να μάθει και με ένα τηλέφωνο που θα τους αφήσεις να σε ενημερώσει.
Chocobo Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Λες ότι έχει βολευτεί στην Αγγλία, υποθέτω από δουλειά, έτσι; 6.000 ευρώ μπορεί να είναι πολλά λεφτά αλλά αφού είναι βολεμένος γιατί δεν τα πληρώνει και να ησυχάσει; Στην τελική ας τσοντάρει όλη η οικογένεια από λίγα και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Γιατί δεν είναι 6000 ευρώ fixed,όπως είπα στο πρώτο σχόλιο το ποσό αυξάνεται συνέχεια.Δεν θυμάμαι κατά πόσο(δεν είναι πολύ το ποσό που προστίθεται ανα μήνα) και δυστοιχός όπως σωστά είπε ο Pablo_Hasan με την πληρωμή δεν αλλάζει κάτι,ίσως να μπορεί να έρθει με ήσυχο το καιφάλι βέβαια.Αλλά απο την άλλη και 6000 να τα δώσεις έτσι δεν είναι εύκολο.Είπα βολευτηκε όχι ότι του τρέχουν τα λεφτά απο τα πατζάκια,με 1200 pounds που πέρνει και με 600 ενοίκιο βάλε κ.α έξοδα δεν θα έλεγα πως τα 6000 είναι μικρό ποσό. και να το πληρώσει η υποχρέωση να κάνει την θητεία παραμένει, εξαγορά θητείας κάνεις αν εισαι ανω των 35 και πληρώνεις άλλα έξι χιλιαρικα... Το καλύτερο που έχει να κάνει ειναι να κινησει διαδικασίες για απαλλαγή, και μονιμος κατοικος εξωτερικου να βγει πάλι το προστιμο δεν διαγράφεται, ούτε και αν υπηρετήσει. Σωστός αν και εμένα στο στρατολογικό μου έχουν πει πως αφού κλείσει τα 7 χρόνια εκεί και έχει τα απαραίτητα χαρτιά να το αποδείξει τότε μπορει να θεωρηθεί μόνιμος κάτοικος και θα απαλαχτεί απο το στρατό καθώς και θα διαγραφεί και το χρέος στην εφορία που προήλθε απο αυτόν. Τώρα η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω ούτε και γι΄αυτό αν τους πιστεύω , γιατί ένας γνώριζε μόνο επι του θέματος (δεν θυμάμαι και τον ακριβή βαθμό του αλλά έχω την εντύπωση πως ήταν ή λοχαγός ή ταγματάρχης)και αυτός και μόνο προφορικά μπόρεσε να με ενημερώσει.θα προτιμούσα να μου δώσει παράδειγμα τον ακριβή νόμο που απευθύνεται σε αυτό το θέμα. Απόφαση δεν έχει καταδικαστική; να πάει στην εφορία να δει για το χρέος του.. τι θα πει ο υπάλληλος δεν ξέρει, να μάθει. Πες του για τι πρόκειται, ζήτησε του να το σημειώσει κάπου, να ρωτήσει, να μάθει και με ένα τηλέφωνο που θα τους αφήσεις να σε ενημερώσει. To μόνο που έχουμε προς το παρόν είναι το χαρτί που έχει έρθει απο το ταχυδρομείο και ενημερώνει για το πρόστιμο.Έτσι όπως τα λες είναι αλλά υπάρχει ένα θέμα με τους υπάλληλους σε μερικές υπηρεσίες και όταν πας γι ερωτήσεις είναι σε στυλ ¨με ενοχλείς λέγε τι θες¨ και δυστοιχός σπο την δουλειά δύσκολα μπορώ να λείψω.Απο τηλέφωνα επίσης δεν βγάζεις νόημα.Με το που καταφέρω ομως να φύγω για λίγο θα πάω να μπαστακοθώ εκεί μέχρι να βρω άκρη.
Pablo_Hasan Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Απόφαση δεν έχει καταδικαστική; να πάει στην εφορία να δει για το χρέος του.. τι θα πει ο υπάλληλος δεν ξέρει, να μάθει. Πες του για τι πρόκειται, ζήτησε του να το σημειώσει κάπου, να ρωτήσει, να μάθει και με ένα τηλέφωνο που θα τους αφήσεις να σε ενημερώσει. παλια αυτά, με την αποφαση βενιζέλου πλέον δεν γινεται δικαστήριο για να μπει προστιμο, ο διευθυντής του στρατολογικού γραφείου δίνει κατευθειαν στην εφορία το προστιμο. Σωστός αν και εμένα στο στρατολογικό μου έχουν πει πως αφού κλείσει τα 7 χρόνια εκεί και έχει τα απαραίτητα χαρτιά να το αποδείξει τότε μπορει να θεωρηθεί μόνιμος κάτοικος και θα απαλαχτεί απο το στρατό καθώς και θα διαγραφεί και το χρέος στην εφορία που προήλθε απο αυτόν. Τώρα η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω ούτε και γι΄αυτό αν τους πιστεύω , γιατί ένας γνώριζε μόνο επι του θέματος (δεν θυμάμαι και τον ακριβή βαθμό του αλλά έχω την εντύπωση πως ήταν ή λοχαγός ή ταγματάρχης)και αυτός και μόνο προφορικά μπόρεσε να με ενημερώσει.θα προτιμούσα να μου δώσει παράδειγμα τον ακριβή νόμο που απευθύνεται σε αυτό το θέμα. μαλακίες σου είπαν, οι ανθρωποι ειναι αχρηστοι και ασχετοι. Σου κάνω παραθεση απο την υπουργική απόφαση Βενιζέλου (ΦΕΚ Β΄ 517/2011) 6. Για τους ανυπότακτους, που δεν έχουν καταβάλει το χρηματικό πρόστιμο, τακτοποιούνται όμως για την ανυποταξία τους με οποιοδήποτε τρόπο, το Στρατολογικό Γραφείο, που εξέδωσε την ανωτέρω απόφαση, εκδίδει ακυρωτική απόφαση για μη καταβολή του χρηματικού προστίμου, αντίγραφο της οποίας τηρείται στο αρχείο του Στρατολογικού Γραφείου. σελιδα 5, αρθρο 2, παραγραφος 6. fek_517.pdf τακτοποιεις την ανυποταξία με δυο τρόπους είτε με απαλλαγή (Ι5) είτε αν παρουσιαστεί. Η ιδιοτητα του μονιμου κατοικου εξωτερικού μετά απο επτά χρονια εργασίας, μπορεί να σου χορηγηθει αναβολή καταταξης όσο καιρο εχει την ιδιοτητα του μονιμου κατοικου εξωτερικού. Αν αποφασίσει να επιστρέψει λήγει και η σχετική αναβολή. άρθρο 25 παράγραφος 1 του Ν.3421/2005
Chocobo Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 παλια αυτά, με την αποφαση βενιζέλου πλέον δεν γινεται δικαστήριο για να μπει προστιμο, ο διευθυντής του στρατολογικού γραφείου δίνει κατευθειαν στην εφορία το προστιμο. μαλακίες σου είπαν, οι ανθρωποι ειναι αχρηστοι και ασχετοι. Σου κάνω παραθεση απο την υπουργική απόφαση Βενιζέλου (ΦΕΚ Β΄ 517/2011) 6. Για τους ανυπότακτους, που δεν έχουν καταβάλει το χρηματικό πρόστιμο, τακτοποιούνται όμως για την ανυποταξία τους με οποιοδήποτε τρόπο, το Στρατολογικό Γραφείο, που εξέδωσε την ανωτέρω απόφαση, εκδίδει ακυρωτική απόφαση για μη καταβολή του χρηματικού προστίμου, αντίγραφο της οποίας τηρείται στο αρχείο του Στρατολογικού Γραφείου. σελιδα 5, αρθρο 2, παραγραφος 6. fek_517.pdf τακτοποιεις την ανυποταξία με δυο τρόπους είτε με απαλλαγή (Ι5) είτε αν παρουσιαστεί. Η ιδιοτητα του μονιμου κατοικου εξωτερικού μετά απο επτά χρονια εργασίας, μπορεί να σου χορηγηθει αναβολή καταταξης όσο καιρο εχει την ιδιοτητα του μονιμου κατοικου εξωτερικού. Αν αποφασίσει να επιστρέψει λήγει και η σχετική αναβολή. άρθρο 25 παράγραφος 1 του Ν.3421/2005 Να΄σαι καλά φίλε,θα εκτυπώσω τους εν λόγω νόμους και ξαναπάω μία στο στρατολογικό όταν μπορέσω να δω τι θα μου που μετά απο αυτό..Έλεος :/ κάτι μου λέει πως απλά θα σκάσω μερικά χρήματα σε ένα δικηγόρο για να βρει αυτός ακριβώς ότι χρειάζομαι γιατί νομίζω τσάμπα θα τρέχω.Καλά κάνω και έχω τις αμφυβολίες μου γιατί στόμα με στόμα δεν γίνονται αυτά.Όπως μου στέλνεις εσύ το νόμο έτσι θα έπρε μερικού υπάλληλοι να κάνουν.Ευχαριστώ πολύ
DoYouNote Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Όποιος μπορεί να αποφύγει τον στρατό ας το κάνει. Αν το θεωρούσα μια φορά χάσιμο χρόνου, τώρα το θεωρώ δέκα. Και βρίσκομαι μάλιστα σε χαλαρό στρατόπεδο με καλά στελέχη όπου πληρώνομαι κάθε μήνα με 273 ευρώ και περνάω καλά έχοντας γνωρίσει αξιόλογα άτομα . Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχω την φαιά ουσία να σκεφτώ και να πω ξεκάθαρα ότι ο στρατός είναι χάσιμο χρόνου και όσους νοσταλγούν την στρατιωτική τους θητεία ενώ μέχρι τώρα τους έδινα ένα δίκιο, πλέον τους θεωρώ επικίνδυνους για το κοινωνικό σύνολο και τους οικτίρω για την μίζερη καθημερινότητα τους που τους ωθεί σε τέτοια ψυχολογική διαταραχή. Μακάρι να καταργηθεί η θητεία ή τουλάχιστον να γίνει τρίμηνη με πιο ουσιαστική εκπαίδευση. Πάνω από τρεις μήνες θητεία είναι υπερβολή και χωρίς καμία ουσία. Απλά για να γίνονται υπηρεσίες της πλάκας και να έχουν δουλειά όσες επιχειρήσεις ζουν από τον στρατό. Δεν τολμώ να σκεφτώ πως αισθάνονται οπλίτες που υπηρετούν στην Ελλάδα και χάνουν χρόνο και χρήμα για να κάνουν τις καθαρίστριες έχοντας βλαμμένα στελέχη. Η συμβουλή μου είναι να μπαίνετε στα 18 σας όπου το μυαλό δεν έχει προλάβει να λειτουργήσει για να συλλάβει την ανουσιοτητα του όλου οικοδομήματος. Καλύτερα να λιώνετε στο wow. Περισσότερα προσφέρετε στον εαυτό σας από το να πάτε έστω μια μέρα στρατό. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις