Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το καλύτερο είναι να κυκλοφορείς 2-3 μέρες αξύριστος και να παίζεις κορώνα γράμματα τη καμπάνα, εκεί είναι η μαγκιά :P

5 μέρες το max το δικό μου, στο διδυμότειχο... σε κάποια φάση με βλέπει ο ΕΑΣ, μου λέει, καλά μαλάκας είσαι, αλλά το άφησε εκεί.  :ph34r:

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποσες ημερες δικαιουται αδεια απολυσεως ενας στρατιωτης; αφου δεν εχει παρει απο την κανονικη αδεια του...

Ισχύει το 2 ημέρες/μήνα δλδ σύνολο 2*9=18 μέρες; Μεσα σε αυτες επισης δεν μετράνε τα Σαββατοκύριακα; Δλδ με ΣΚ ειναι περισσοτερες;

Δημοσ.

δεν υφισταται η αδεια απολυσεως.

αν θελει ο εκαστοτε διοικητης εγκρινει τις μερες που θα "μαζεψεις"

Δημοσ.

1.5 μήνα και κάτι ακούρευτος στα λελέ...

χααχαχ μπήκα για το χαρτί με μούσια , σηκωμένη μοικάνα και σκουλαρίκι και με βλέπει ο ταξμαν μαζι με έναν άλλο και μας λέει που πάτε έτσι εσείς? λελε του λέω , στραβωμουτσουνιάζει ... πάτε αλλάξτε και ελάτε , θα μιλήσω σε όλους σας για αποχαιρετισμό! (εκείνη τη στιγμή του θυμήθηκε επειδή τσαντίστηκε ) "τι λέει αυτός ρε?" λέω στον άλλο και φευγουμε γελώντας (είχαμε πάρει τα χαρτιά ήδη)

φευγω και όπως είχα πάει για καφέ χτυπάει το κιν μου το όργανο-βύσμα "ελα ρε ... που είσαι ? " για καφέ του λέω , μ λέει ντύσου με στρατιωτικά κ έλα , δε σας δίνει χαρτιά αν δεν σας μιλήσει" βάζω κάτι γέλια... γύρισε όλη η καφετέρια και με κοίταζαν , νομίζανε οτι έπαθα κάτι .. xD... "λελε μαλααακα λελε λέμε , πες του να πάει να γ@μθείι" αντε byee 

έμαθα αργότερα οτι τους είχε κρατήσει και τους έλεγε μαλακίες για καμια ώρα++ 

ευτυχώς μόνο κάτι μαλακισμένα δεν είχαν πάει για χαρτί μαζί μας το πρωί , δεν την πλήρωσε κανένα 

taxman face = all the money 

Ποσες ημερες δικαιουται αδεια απολυσεως ενας στρατιωτης; αφου δεν εχει παρει απο την κανονικη αδεια του...

Ισχύει το 2 ημέρες/μήνα δλδ σύνολο 2*9=18 μέρες; Μεσα σε αυτες επισης δεν μετράνε τα Σαββατοκύριακα; Δλδ με ΣΚ ειναι περισσοτερες;

άδεια απολύσεως έχουμε βαφτίσει την τελευταία άδεια πριν την απόλυση 

καμια φορά δίνουν 3-4-5 μέρες , αν πέσεις σε μαλάκα δεν δίνει καμία

αν έχεις δικές σου κανονικές/ταπ άδειες που δεν έχεις πάρει όμως τις παίρνεις όλες μέχρι να τελειώσεις, δεν τις χάνεις που να κατέβει ο θεός ο ίδιος . 

Δημοσ.

αν δεν έχει πάρει απο την κανονική τότε θα πάρει την κανονική, δηλ. 15 μέρες, αν υπηρετεί 9μηνο. Ας ρωτήσει όμως στην στρατολογία/ πρώτο γραφείο μήπως του έχουν χρεώσει την άδεια ορκωμοσίας ή κατι παρομοιο.

• Αδεια απολύσεως επισημα δεν υπάρχει, αν θέλει ο δίκας μπορεί να δώσει μερικές μέρες
  • Τα ΣΚ δεν θεωρούνται αργίες για τους φαντάρους και δεν προστιθενται στην άδεια
  • η άδεια υπολογίζεται 3 μέρες για κάθε διμηνο υπηρεσίας. http://www.army.gr/default.php?pname=ADEIES_APOUSIAS_KANONIKES&la=1
Δημοσ.

ξυριζόμουν στις 6 και αργά το βράδυ φαινόμουν μία (αν τα έπαιρνα κόντρα) με δύο μέρες αξύριστος , believe it or not , ηταν μεγάλη μαλακία και μου την έδινε γιατι δεν υπήρχε περίπτωση να ξυρίζομαι δυο φορές τη μέρα να γίνει η μούρη μου σκατά για να μη μου σκοτίζουν τα @@ αλλα αν έπεφτα σε μαλάκα θα μου την έλεγε ακόμα κ αν ήμουν κομπλέ στην "υποχρέωση" μου.

μέχρι και η στρατονομία με είχε γράψει κ είχα ξυριστεί 6 ώρες πριν (καλά καραγκιόζιδες νταξ) 

στην ,μονάδα όμως έμενα αξύριστος μετά τον 2ρο μηνα ? για 2 μέρες κ ημουν οκ , όπως κ μετά με την μετάθεση 

σε μια φάση το παράχεσα 4 μέρες αξύριστος και με είχε αρχίσει ενας καραβανάς στις παναγίες κ εγώ γέλαγα xD. 

Και γω καπως ετσι, αν δεν τα επαιρνα κοντρα χρειαζοταν να τα παρω μια φορα στις 6 το πρωι και μετα ξανα το απογευματακι βγαινανε.

Ειχα σιχαθει τη ζωη μου με αυτο το θεμα..

• Like 1
Δημοσ.

Τα ΤΑΠ εννοείς; της παραμεθορίου... αν εννοείς αυτά μου φαίνεται περίεργο που δεν του κόλλησαν ΤΑΠ σε άλλες άδειες.

Άδεια απολύσεως δεν υπάρχει.. ότι περίσσεψε απλά θα το πάρει στο τέλος, από την κανονική(υπόλοιπο+ΤΑΠ) του φυσικά, συν ΑΝ του δώσουν κάποια τιμητική! 

Έχουμε πληροφορίες για Νέα Σάντα  (601 ΤΠ); Στέλνουν ένα φιλαράκι...

Πέραν ότι ανήκει στην 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Πεζικού όπου εδρεύει στην Νέα Σάντα.. δεν γνωρίζω κάτι άλλο σχετικό με το συμβαίνει τώρα στο Στρατόπεδο αυτό. Κοκκινομπερέδες είναι, οι μοναδικοί που φέρουν τον μπερέ αυτό μαζί φυσικά με τις άλλες μονάδες του σχηματισμούς, υπάγεται στο Νατοϊκό Στρατηγείο. Αερομεταφερόμενο Τάγμα Πεζικού.. τι άλλο ξεχνάω..;

Η συγκεκριμένη μονάδα είναι αμετάθετη αν δεν κάνω λάθος.. με μηδέν γιωτάδες. Έχεις διανυκτέρευση Θεσσαλονίκη αν είσαι από κει(μόνιμη διαμονή δλδ)Λίγο έξω από το Κιλκίς είναι μαζί με ένα άλλο Τάγμα Μηχανικού. Είναι το καλό Τάγμα της Ταξιαρχίας, ποιο ήρεμο κτλ.. τα υπόλοιπα είναι στα κέφια του ΔΚΤΗ.

Θα κάνει ελικοπτεριές αρκετές.. μια πρώτη θα την δει στα σχολεία τριών εβδομάδων που θα περάσει, θα μπουν στα Χιούι και θα κάνουν μια μικρή πτήση 10-15 λεπτών σε χαμηλό υψόμετρο και μετά θα τους αφήσουν από το 1 με 1.5 μέτρο για να κάνουν το άλμα χαχα ωραία θα είναι. ΑΝ αντέξει το σχολείο είναι οκ..

Σε αυτή τη μονάδα και γενικότερα στην 71η Ταξιαρχία πάνε ΜΟΝΟ Ι1!!! Ότι άλλο φεύγει με φύλλο πορείας για τον Έβρο... πολύ πολύ χώσιμο και όλα τα κομάντα είναι από την νέα Σάντα λέει το σύνθημα. 

Δημοσ.

Ηταν στρατιωτικός γιατρός; 

Όχι ρε συ στρατιώτης, γυναικολογος η ειδικότητά του κιόλας. 

Εντωμεταξύ τις περισσότερες φορές τα άφηνα απο Τετάρτη γτ Παρασκευή έβγαινα και γυρνούσα είτε Κυριακή είτε Δευτέρα. Οπότε που πήγαινα για ποτάκι μαύριζε λίγο η μούρη μου, δεν έκανα ΜΠΑΜ.

Καλά για το μαλλί δεν το συζητώ, τα πλαϊνά ούτως ή αλλως τα έπαιρνα τέρμα κοντά (κλαρινογαμπρός) αλλα τα πάνω ήταν τουλάχιστον 4 δάχτυλα μήκος. Αφού είχα στην μονάδα ψαλίδι για ίσιωμα και λακ να στέκονται όταν έβγαινα με έξοδο. Θυμάμαι φάση σε άγημα για αλλαγή ταξίαρχου, ο πίσω μου είναι σαν θάμνος το μαλλί του. Σκάει ο διοικητής και του λέει αγόρι μου δεν είναι μαλλί αυτο που έχεις... Κοιτάει εμένα και λέει, ορίστε ο συνάδελφός σου είναι τέλεια κουρεμένος (είχα κουρευτεί προηγούμενη μέρα), έτσι να κουρευτείς και να έρθεις αύριο να σε δώ. Εγώ είχα χεστεί μην μου βγάλει τον μπερέ και δει την μαλούρα.

Στην απόλυση που επέστρεψα απο 2 μήνες άδεια ήμουν αξύριστος απο την μέρα που έφυγα για άδεια. 1 αξιωματικός μου είπε να ξυριστώ για να πάρω υπογραφή. Πήγα στον αλχία μου και πέταξε 4 υπογραφές και για κάτι άλλους που έλειπαν και ήμουν πένα.

Δημοσ.

Τα ΤΑΠ εννοείς; της παραμεθορίου... [...]

Τί είναι αυτά;

[...] όλα τα κομμάτια είναι από την νέα Σάντα λέει το σύνθημα.

fixed :P

Άκου κομμάντα...

Δημοσ.

Τα ΤΑΠ εννοείς; της παραμεθορίου... αν εννοείς αυτά μου φαίνεται περίεργο που δεν του κόλλησαν ΤΑΠ σε άλλες άδειες.

Άδεια απολύσεως δεν υπάρχει.. ότι περίσσεψε απλά θα το πάρει στο τέλος, από την κανονική(υπόλοιπο+ΤΑΠ) του φυσικά, συν ΑΝ του δώσουν κάποια τιμητική! 

Πέραν ότι ανήκει στην 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Πεζικού όπου εδρεύει στην Νέα Σάντα.. δεν γνωρίζω κάτι άλλο σχετικό με το συμβαίνει τώρα στο Στρατόπεδο αυτό. Κοκκινομπερέδες είναι, οι μοναδικοί που φέρουν τον μπερέ αυτό μαζί φυσικά με τις άλλες μονάδες του σχηματισμούς, υπάγεται στο Νατοϊκό Στρατηγείο. Αερομεταφερόμενο Τάγμα Πεζικού.. τι άλλο ξεχνάω..;

Η συγκεκριμένη μονάδα είναι αμετάθετη αν δεν κάνω λάθος.. με μηδέν γιωτάδες. Έχεις διανυκτέρευση Θεσσαλονίκη αν είσαι από κει(μόνιμη διαμονή δλδ)Λίγο έξω από το Κιλκίς είναι μαζί με ένα άλλο Τάγμα Μηχανικού. Είναι το καλό Τάγμα της Ταξιαρχίας, ποιο ήρεμο κτλ.. τα υπόλοιπα είναι στα κέφια του ΔΚΤΗ.

Θα κάνει ελικοπτεριές αρκετές.. μια πρώτη θα την δει στα σχολεία τριών εβδομάδων που θα περάσει, θα μπουν στα Χιούι και θα κάνουν μια μικρή πτήση 10-15 λεπτών σε χαμηλό υψόμετρο και μετά θα τους αφήσουν από το 1 με 1.5 μέτρο για να κάνουν το άλμα χαχα ωραία θα είναι. ΑΝ αντέξει το σχολείο είναι οκ..

Σε αυτή τη μονάδα και γενικότερα στην 71η Ταξιαρχία πάνε ΜΟΝΟ Ι1!!! Ότι άλλο φεύγει με φύλλο πορείας για τον Έβρο... πολύ πολύ χώσιμο και όλα τα κομάντα είναι από την νέα Σάντα λέει το σύνθημα. 

Kαι γω Ι1 ημουν αλλα ο Εβρος, Εβρος!

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση , η αλήθεια είναι ότι βρήκα ελάχιστες πληροφορίες για αυτήν την μονάδα.Το φιλαράκι μου είναι Ι3 λόγο προβλήματος στο γόνατο , οπότε θα τον στείλουν Έβρο κατευθείαν λες ;

Δημοσ.

Όχι ρε συ στρατιώτης, γυναικολογος η ειδικότητά του κιόλας.

Εντωμεταξύ τις περισσότερες φορές τα άφηνα απο Τετάρτη γτ Παρασκευή έβγαινα και γυρνούσα είτε Κυριακή είτε Δευτέρα. Οπότε που πήγαινα για ποτάκι μαύριζε λίγο η μούρη μου, δεν έκανα ΜΠΑΜ.

Καλά για το μαλλί δεν το συζητώ, τα πλαϊνά ούτως ή αλλως τα έπαιρνα τέρμα κοντά (κλαρινογαμπρός) αλλα τα πάνω ήταν τουλάχιστον 4 δάχτυλα μήκος. Αφού είχα στην μονάδα ψαλίδι για ίσιωμα και λακ να στέκονται όταν έβγαινα με έξοδο. Θυμάμαι φάση σε άγημα για αλλαγή ταξίαρχου, ο πίσω μου είναι σαν θάμνος το μαλλί του. Σκάει ο διοικητής και του λέει αγόρι μου δεν είναι μαλλί αυτο που έχεις... Κοιτάει εμένα και λέει, ορίστε ο συνάδελφός σου είναι τέλεια κουρεμένος (είχα κουρευτεί προηγούμενη μέρα), έτσι να κουρευτείς και να έρθεις αύριο να σε δώ. Εγώ είχα χεστεί μην μου βγάλει τον μπερέ και δει την μαλούρα.

Στην απόλυση που επέστρεψα απο 2 μήνες άδεια ήμουν αξύριστος απο την μέρα που έφυγα για άδεια. 1 αξιωματικός μου είπε να ξυριστώ για να πάρω υπογραφή. Πήγα στον αλχία μου και πέταξε 4 υπογραφές και για κάτι άλλους που έλειπαν και ήμουν πένα.

2 μηνες ΑΔΕΙΑ !!!!!! Καλά σε ολη την θητεία πόσες πήρες σύνολο
Δημοσ.

2 μηνες ΑΔΕΙΑ !!!!!! Καλά σε ολη την θητεία πόσες πήρες σύνολο

είχαμε τύπο εμείς που είχε 90φευγα μέρες άδεια, μεγάλο troll

εγώ πέρα από τις κανονικές μου είχα πάρει 3 μέρες τιμητική σε άσχετη φάση και άλλες 8 ή 9 μαζί με την υπόλοιπη που μου είχε μείνει για να κάνω κάπως αξιοπρεπή άδεια απολύσεως 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...