Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κυριοι, κατεθεσα αιτηση αναβολης για κοινωνικους λογους την δευτερα 9/3 ενω εμπαινα την τριτη. Μεχρι σημερα δεν εχω λαβει απαντηση οποτε εχω αρχισει και γινομαι παρανοικος γιατι δεν εχω καποιο αποδεικτικο. Εντος 5 ημερων λαμβανεις απαντηση.

Σε περιπτωση που κατι πηγε στραβα ειμαι ανυποτακτος; Αποτι διαβασα κηρυσεσαι ανυποτακτος (και αρα επιβαλλεται προστιμο) μετα απο μερικους μηνες και οχι αμεσως. Ισχυει;

Δημοσ.

Κυριοι, κατεθεσα αιτηση αναβολης για κοινωνικους λογους την δευτερα 9/3 ενω εμπαινα την τριτη. Μεχρι σημερα δεν εχω λαβει απαντηση οποτε εχω αρχισει και γινομαι παρανοικος γιατι δεν εχω καποιο αποδεικτικο. Εντος 5 ημερων λαμβανεις απαντηση.

Σε περιπτωση που κατι πηγε στραβα ειμαι ανυποτακτος; Αποτι διαβασα κηρυσεσαι ανυποτακτος (και αρα επιβαλλεται προστιμο) μετα απο μερικους μηνες και οχι αμεσως. Ισχυει;

το γραμμα αργει απο 15 μερες εως και 1,5 μηνα. Αν δεν εχει ερθει σε κανα μηνα+, πηγαινε απο στρατολογια

Δημοσ.

Εγώ θυμάμαι όταν είχα μπεί τα είχα ψάξει αυτά λίγο (διάβαζα γενικότερα κατι ΦΕΚ) και νομίζω ανυπότακτος είσαι απο την πρώτη μέρα που δεν μπαίνεις. Απλά μπορείς με μια αίτηση να αργήσεις 4-5 μέρες αν θυμάμαι καλά χωρίς να κινηθούν διαδικασίες. Επειδή έχει περάσει καιρός και μπορεί να μην τα θυμάμαι καλά ή να έχει αλλάξει κάτι, ψάξτο λίγο γιατι μπορεί να κάνω και λάθος.

Δημοσ.

Το ιδιο ειχα κανει την πρωτη φορα που με ειχαν καλεσει , δεν εχεις θεμα εκτος αν καποιος τον παιξει ασχημα

Σε δικη μου ερωτηση τοτε στη στρατολογια αν θα υπαρξει προβλημα μεχρι να συννενοηθουν μεταξυ τους , μου ειχαν πει οτι δεν υπαρχει θεμα . Αλλα αυτο βεβαια ηταν πριν 5 χρονια , αν κ δεν νομιζω οτι αλλαξε κατι απο τοτε

Δημοσ.

http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/03/22_19.html

http://www.lifo.gr/now/greece/62997

Πολύ ωραία...  Πρέπει να μπούμε φαντάροι βλέποντας κάτι τέτοια περιστατικά (όπως και το ατύχημα με τους 3 νεκρούς)... να μην ξέρουμε αν θα βγούμε ζωντανοί δηλαδή....

Δημοσ.

Αν και είναι δυσάρεστο να συμβαίνουν τέτοια πράγματα, πολλές φορές φταίνε και οι φαντάροι οι ίδιοι. Αν δεν νοιάζεσαι ο ίδιος για την υγεία σου ποιός περιμένεις να νοιαστεί?

Θυμάμαι Αυλώνα που ήταν κέντρο και δεν έκανες ουσιαστικά τίποτα, υπήρχαν άτομα που ήταν πρωί βράδυ με ένα τσιγάρο στο στόμα, πίνοντας μόνο καφέδες (το νερό δεν ξέρω αν γνώριζαν τι είναι) και διατροφή σάντουιτς (δεν πατάγαν ουτε έξω απο τα μαγειρία), ύπνος ελάχιστος και την άλλη μέρα λιποθυμούσαν μετά απο 10 λεπτά ορθοστασίας.

Βέβαια παίζει ρόλο μην πέσεις και σε καναν ηλίθιο και σε "στείλει" νωρίτερα.

Δημοσ.

Τι μπορείς να κάνεις σε τέτοιες περιπτώσεις όταν σου αρνούνται περίθαλψη ; Που μπορείς να απευθυνθείς ; 

Δημοσ.

αν εισαι μέσα στο στρατοπεδο και ειναι κάτι που επειγει, δυστυχώς δεν μπορεις να κάνεις τιποτα. Αν εισαι έξω σε άδεια, μπορείς να παρεις παραπεμπτικο και απο το φρουραρχειο. 

Δημοσ.

Αν και είναι δυσάρεστο να συμβαίνουν τέτοια πράγματα, πολλές φορές φταίνε και οι φαντάροι οι ίδιοι. Αν δεν νοιάζεσαι ο ίδιος για την υγεία σου ποιός περιμένεις να νοιαστεί?

Θυμάμαι Αυλώνα που ήταν κέντρο και δεν έκανες ουσιαστικά τίποτα, υπήρχαν άτομα που ήταν πρωί βράδυ με ένα τσιγάρο στο στόμα, πίνοντας μόνο καφέδες (το νερό δεν ξέρω αν γνώριζαν τι είναι) και διατροφή σάντουιτς (δεν πατάγαν ουτε έξω απο τα μαγειρία), ύπνος ελάχιστος και την άλλη μέρα λιποθυμούσαν μετά απο 10 λεπτά ορθοστασίας.

Βέβαια παίζει ρόλο μην πέσεις και σε καναν ηλίθιο και σε "στείλει" νωρίτερα.

Εντάξει αυτό το φαινόμενο που λες είναι γενικότερο και στην ζωή κάποιου, δηλαδή και στον στρατό να μην ήταν εαν δεν έτρωγε τίποτα και μόνο κάπνιζε ή έπινε καφέ και μετά πήγαινε σε καμιά δύσκολη χειρονακτική δουλειά θα είχε θέματα ο άνθρωπος. Αν όμως υπήρχε διαπιστωμένη πάθηση από πριν και είτε δεν έλαβε το ΣΙ που πρέπει ή έκαναν μαλακίες οι γιατροί και ο στρατός για να αποφύγουν να τον παραπέμψουν για εξέταση και δεν επέδειξαν την προβλεπόμενη μέριμνα τότε φταίει ο στρατός.

Δημοσ.

http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/03/22_19.html

http://www.lifo.gr/now/greece/62997

Πολύ ωραία...  Πρέπει να μπούμε φαντάροι βλέποντας κάτι τέτοια περιστατικά (όπως και το ατύχημα με τους 3 νεκρούς)... να μην ξέρουμε αν θα βγούμε ζωντανοί δηλαδή....

Περίεργα όλα αυτά, εγώ δεν μπορώ εύκολα να το πιστέψω, γιατί ο αδερφός μου που υπηρετεί σε μια από τις ποιο προκεχωρημένες μονάδες της χώρας(3 είναι οι βράχοι μας, με μονάδες πάνω τους), την πάτησε και αυτός πριν 25 μέρες με πνευμονία, έμεινε 11 ημέρες στο Νοσοκομείο και πήρε και 12ημερη αναρρωτική.. όσο για το Ιατρικό προσωπικό, όλοι ήταν από πάνω του και οι εξετάσεις που έκανε ήταν συνεχόμενες και καθημερινές. Και νοσηλεύθηκε σε Ακριτική περιοχή της χώρας... Κάτι άλλο έχει γίνει... δεν ρισκάρουν σε αυτές τις περιπτώσεις γιατί οι βαριές αρρώστιες υποχρεώνουν την Μονάδα να συντάξει και κάτι σαν ανακριτική επιτροπή που συνήθως είναι ένας Αξιωματικός αρμόδιος και στέλνει το φάκελο στην εισαγγελία.. δεν ρισκάρουν με τέτοιες αρρώστιες και τους στέλνουν με την μια στα Νοσοκομεία. Όσο για το αν έπρεπε να βγει Ι5 λόγω βάρους.. υπάρχουν κανονισμοί και μαθηματικός τύπος που βγαίνει κάποιος Ι 1-2-3-4 ή 5 με ρόζα.

Πάντως ένα μεγάλο λάθος που κάνουν πολλοί είναι να μην δηλώνουν τι παθήσεις έχουν και έτσι οι γιατροί δεν ενημερώνονται.. όσο για το βάρος, συνήθως παίρνεις χαρτί από τις πρώτες ημέρες για να απέχεις από αθλοπαιδιές και ασκήσεις. αφήστε που τα Ι3 άοπλο και 14 που είναι πάντα άοπλο, δεν πάνε σε τέτοια πράγματα. Η πνευμονία κάνει μπαμ με το που θα βάλει ο άλλος το στηθοσκόπιο και θα κάνει μια αίματος..., μου προκαλεί εντύπωση αυτό το περιστατικό!

Δημοσ.

μετά απο πόσες μέρες αφοτου αρρωστησε πήγε ο αδερφός σου στο νοσοκομείο; Και τον ατυχο στρατιώτη στο νοσοκομειο τελικά τον πήγαν αλλά με τραγική καθυστέρηση.

Δημοσ.

μετά απο πόσες μέρες αφοτου αρρωστησε πήγε ο αδερφός σου στο νοσοκομείο; Και τον ατυχο στρατιώτη στο νοσοκομειο τελικά τον πήγαν αλλά με τραγική καθυστέρηση.

Αμέσως πήγε... κάτι δεν κατάλαβες προφανώς. Αυτός κάτι άλλο θα είχε.. και ίσως να μην το γνώριζε, εξάλλου η παχυσαρκία γεννά παθήσεις πολύ ύπουλες.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύομαι κι εγώ να πιστέψω πως ενώ είχε πρόβλημα και ζήτησε να έχει περίθαλαψη καθυστέρησαν τόσες μέρες.

Ένα πράγμα που θεωρούσα σίγουρο σε όσες μονάδες πήγα είανι οτι με το που ζητάς κίνηση για στρατιωτικό νοσοκομείο στη δίνουν. Δεν έχουν λόγο να μην το κάνουν.

Συμφάνταρος μου είχε πρόβλημα στο δόντι και τον πήγαν την άλλη μέρα, και μέσα σε μισή μέρα είχε μολυνθεί η μισή οδοντοστοιχία ή κάτι τέτοιο, και πάλι θεωρήσαμε αυτή τη μισή μέρα τραγική καθυστέρηση.

Αν όμως όντως υπάρχει σοβαρό φταίξιμο του στρατού φοβάμαι πως δεν θα το μάθουμε πλήρως.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...