Zein Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 40αρι με τιποτα. ειναι πολυ επικινδυνο για πολλους λογους. καλυτερα να απαιτησεις να σε πανε στον γιατρο ή να κανεις πως λιποθυμας/παραπατας για να σε στειλουν στον θαλαμο για ξεκουραση (ή στο γιατρο για ξεκουραση!). δεν αξιζει να παιζεις με την υγεια σου απλα και μονο για να φυλας τα σκουριασμενα οπλα των εποπ 1
Beastakos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 40αρι με τιποτα. ειναι πολυ επικινδυνο για πολλους λογους. καλυτερα να απαιτησεις να σε πανε στον γιατρο ή να κανεις πως λιποθυμας/παραπατας για να σε στειλουν στον θαλαμο για ξεκουραση (ή στο γιατρο για ξεκουραση!). δεν αξιζει να παιζεις με την υγεια σου απλα και μονο για να φυλας τα σκουριασμενα οπλα των εποπ Έχω βγάλει 50ώρο σερί (σκοπιά-ΚΕΠΙΚ-μαγειρία-ΚΕΠΙΚ). Μετά από κανά 3ήμερο, 30ωρο. Πήγα γιατρό λέγοντας οτι είχα τάσεις λιποθυμίας, ζαλάδες, ίλιγγο κλπ, βγήκα ελεύθερος υπηρεσίας 1 μέρα, χώσανε έναν φαντάρο κι εναν ΕΠΟΠ να βγάλουν τις υπηρεσίες μου και έκτοτε με έβαλε όλη η μονάδα (φαντάροι-ΕΠΟΠ) στην μπούκα. Στα @@ μου κιόλας για να είμαι ειλικρινής, αλλά δεν είναι και πολύ ευχάριστο αν έχεις άλλους 3 μήνες να βγάλεις στη μονάδα. Θέλει λίγη διπλωματία το θέμα γιατί το δικό σου στα @@ μου στο τέλος έχει αντίκτυπο εναντίον σου.. Κατά τ'άλλα όντως ειναι επικίνδυνες τόσες ώρες σερί, αλλά αν οι υπηρεσίες δεν βγαίνουν και ο δίκας δεν ασχολείται, θα κάνεις και 50ωρα σερί αν χρειαστεί, αν δεν έχεις μπάρμα στην Κορώνη. Σπανίζει πάντως, άντε να τυχαίνει 1 φορά στη θητεία και φυσικά όχι όλων των φαντάρων.
papaki_papaki Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 καλησπερα.εχθες ο αδερφος μου παρουσιαστηκε στο κεντρο εκπαιδευσης,εμαθα και εγω οτι οντως την αλλη παρασκευη ορκιζονται.ηθελα να κανω κ μια ερωτηση.ο αδερφος μου λοιπον πασχει απο χρονιο βρογχικο ασθμα,τους πηγαν σημερα στο νοσοκομειο και τον εβγαλαν i4 λογω μονιμης φαρμακευτικης αγωγης κ συχνων παροξυσμων.τι κερδιζει κ τι κανει με το Ι4 και τελος γνωριζεται αν οι ι4 πηγαινουν και αυτοι νησια εβρο γιατι αν καταλαβα καλα ο καμμενος μονο αυτους εξερεσε απο την προυγουμενη εσσο.υπαρχει περιπτωση να τον φερουν στην πολη μας χωρις να κανει καποια διαδικασια?κ σε περιπτωση που κανει κατ εξαιρεση μεταθεση θα πρεπει να παρουσιαστει στην νεα μοναδα κ εν συνεχεια αν θα την δεχτουν να μετατεθει? ευχαριστω προκαταβολικα οποιος γνωριζει ας ενημερωσει
nicoc89 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 χωρίς να κάνει διαδικασία μπορεί να τον πάνε και στο χειρότερο νησί για την υγεία του απο άποψη κλίματος, υγρασίας κλπ οπότε θα το κυνηγήσετε και απο μόνοι σας, πρέπει να το ψάξετε , μην το αφήσετε στο έλεος της τύχης γιατι μετά ίσως να αργήσει να πάρει μετάθεση λόγο γραφειοκρατίας αν δεν μπορεί να την παλέψει και δε θα ειναι κ ότι καλύτερο.
papaki_papaki Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 χωρίς να κάνει διαδικασία μπορεί να τον πάνε και στο χειρότερο νησί για την υγεία του απο άποψη κλίματος, υγρασίας κλπ οπότε θα το κυνηγήσετε και απο μόνοι σας, πρέπει να το ψάξετε , μην το αφήσετε στο έλεος της τύχης γιατι μετά ίσως να αργήσει να πάρει μετάθεση λόγο γραφειοκρατίας αν δεν μπορεί να την παλέψει και δε θα ειναι κ ότι καλύτερο. ευχαριστω για την αμμεσοτατη απαντηση .το θεμα ειναι οτι δεν εχουμε κ πολλες επιλογες περαν του να κανει αιτηση για κατ εξαιρεση απο οτι εχω ψαξει.κ παλι τιποτε δεν ειναι σιγουρο,οπως καταλαβαινω ολα ειναι στον αερα.με μια μερα μεσα κ ηδη ειχε παροξυσμους,ευτυχως καταλαβαν το προβλημα γιατι στο κεντρο ο πρωτος γιατρος δεν ακουσε τιποτε.βεβαια δε πηγε με αδεια χερια ειχαμε κρατικες γνωματευσεις κ εξετασεις 1
nicoc89 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Λογικά τότε δεν θα έχετε κάποιο πρόβλημα , αν έκανε έγκαιρα τα χαρτιά ίσως και να τον στείλουν στη σωστή μονάδα απο την αρχή. απλά για να σε προλάβω σε περίπτωση σε όλη του τη θητεία που αντιμετωπίσεται κάποιο πρόβλημα με γραφειοκρατία , χαμένες μεταθέσεις που αργούν να φτάσουν κλπ και δεν βρίσκεται άκρη(το 2012 γινόταν , τώρα ίσως να ειναι καλύτερα τα πράγματα) , μιας και μιλάμε για την υγεία του απειλίστε τους με δικηγόρους γιατι μόνο έτσι καταλαβαίνουν. Φυσικά αν δουν πως υπάρχει θέμα με την υγεία του το πιθανότερο ειναι οτι θα δώσουν προσοχή γιατι το μόνο που δεν θέλουν ειναι να πάθει κακό κάποιος φαντάρος και να έχουν μπλεξίματα. Απλά just in case keep in mind οτι ο λόγος του φαντάρου δεν μετράει και πολύ , της οικογένειας όμως μετράει και παραμετράει. Καλή του θητεία
papaki_papaki Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Λογικά τότε δεν θα έχετε κάποιο πρόβλημα , αν έκανε έγκαιρα τα χαρτιά ίσως και να τον στείλουν στη σωστή μονάδα απο την αρχή. απλά για να σε προλάβω σε περίπτωση σε όλη του τη θητεία που αντιμετωπίσεται κάποιο πρόβλημα με γραφειοκρατία , χαμένες μεταθέσεις που αργούν να φτάσουν κλπ και δεν βρίσκεται άκρη(το 2012 γινόταν , τώρα ίσως να ειναι καλύτερα τα πράγματα) , μιας και μιλάμε για την υγεία του απειλίστε τους με δικηγόρους γιατι μόνο έτσι καταλαβαίνουν. Φυσικά αν δουν πως υπάρχει θέμα με την υγεία του το πιθανότερο ειναι οτι θα δώσουν προσοχή γιατι το μόνο που δεν θέλουν ειναι να πάθει κακό κάποιος φαντάρος και να έχουν μπλεξίματα. Απλά just in case keep in mind οτι ο λόγος του φαντάρου δεν μετράει και πολύ , της οικογένειας όμως μετράει και παραμετράει. Καλή του θητεία σε ευχαριστω πολυ.να σαι καλα,απο εγγραφα ειχε μονο τα ιατρικα μαζι του.τωρα που ψαχνω ισως χρειαστει κ αλλα για να κανει αιτηση για κατ εξαιρεση θα τον ενημερωσω να παει στο στρατολογικο γραφειο του κεν για να του πουν περισσοτερα και νομιζω οτι πρεπει αμμεσα να κανει την αιτηση πριν βγουν τα φυλλα πορειας αν κ δε νομιζω οτι μεσα σε 10 μερες που θα ορκιστουν θα προλαβει η επιτροπη να εξετασει το αιτημα του οποτε βλεπω μεταθεση σε καποια μοναδα οπουδηποτε κ μετα κανα 2μηνο μεταθεση. 1
nicoc89 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 όσο συντομότερα τόσο το καλύτερο , ίσως έχουν αλλάξει τα πράγματα , τώρα που δεν θα είναι τόσο μπλεγμένοι με τα βύσματα ίσως να ασχοληθούν γρηγορότερα με τις σοβαρές υποθέσεις .
Pablo_Hasan Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Έχω βγάλει 50ώρο σερί (σκοπιά-ΚΕΠΙΚ-μαγειρία-ΚΕΠΙΚ). Μετά από κανά 3ήμερο, 30ωρο. Πήγα γιατρό λέγοντας οτι είχα τάσεις λιποθυμίας, ζαλάδες, ίλιγγο κλπ, βγήκα ελεύθερος υπηρεσίας 1 μέρα, χώσανε έναν φαντάρο κι εναν ΕΠΟΠ να βγάλουν τις υπηρεσίες μου και έκτοτε με έβαλε όλη η μονάδα (φαντάροι-ΕΠΟΠ) στην μπούκα. Στα @@ μου κιόλας για να είμαι ειλικρινής, αλλά δεν είναι και πολύ ευχάριστο αν έχεις άλλους 3 μήνες να βγάλεις στη μονάδα. Θέλει λίγη διπλωματία το θέμα γιατί το δικό σου στα @@ μου στο τέλος έχει αντίκτυπο εναντίον σου.. Κατά τ'άλλα όντως ειναι επικίνδυνες τόσες ώρες σερί, αλλά αν οι υπηρεσίες δεν βγαίνουν και ο δίκας δεν ασχολείται, θα κάνεις και 50ωρα σερί αν χρειαστεί, αν δεν έχεις μπάρμα στην Κορώνη. Σπανίζει πάντως, άντε να τυχαίνει 1 φορά στη θητεία και φυσικά όχι όλων των φαντάρων. ναι, συμβαινουν τέτοια, εμενα μου ετυχε 18ωρο θαλαμοφύλακας, και κατι 10ωρα σκοπανθρωπος. Σε περιοδους ασκήσεων, παρελάσεων, κτλ. Εξαρτάται απο το στρατοπεδο, αλλά γενικά αυτη ειναι η αντιληψη για τους φαντάρους, τους κάνουμε ότι θέλουμε χωρις να έχουν κανενα δικαιωμα...
nicoc89 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Έχω βγάλει 50ώρο σερί έχω φάει 2μηνο εμπλοκή και 10 μέρες με 1-2 ώρες ύπνο και απανωτές υπηρεσίες (είχαν φύγει οι μισοί με άδεια Χριστουγέννων και όταν είμασταν όλοι σπάγαμε υπηρεσίες γιατι έβγαιναν παραπάνω απο 1 για τον καθένα μας) . Τρελές καταστάσεις , ελπίζω τώρα που λένε οτι θα τους στέλνουν όλους παραμεθόριο να μην γίνονται τέτοια κ να έχει κόσμο .
phanispal Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Εγώ όλη τη θητεία σχεδόν, την έβγαλα με 2-3 ώρες κακό ύπνο τη μέρα. Όταν λέω κακό, εννοώ με ξυπνήματα, πάνω σε καρέκλες ή μικρό καναπέ αντί για κρεβάτι. Ακόμα απορώ πώς την πάλεψα. Φαντάζομαι παίζει ρόλο ότι σε έχουν στην τσίτα όλη την ώρα.
Fulgore Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Γεια σας,απο του χρονου θα ξεκινησω ενα ιεκ μαγειρικης και μολις το τελειώσω θα φυγω λογικα εξωτερικο..Δεν ξερω ομως τι παιζει με την θητεια.Θα αναγκαστω να ερθω καποια στιγμη ελλαδα για να την κανω? ωστε να μην θεωρηθω ανυποτακτος.. Μπες στρατο και πηγαινε για μαγειρας. Απο τα λιγα καλα που εχει ο στρατος και οι περισσοτεροι που οντως θελαν να ασχοληθουν με την μαγειρικη μεχρι και μεσο προσπαθουσαν να παρουν κυριως για την πιστοποιηση που δινει,πραγμα που πολλα ΙΕΚ δεν δινουν. Οσο για την Τριπολη παρουσιαστηκα περυσι το Γεναρη.Σιγουρα οπως μας ειπε αλλωστε και ο τοτε Λοχαγος,ναι μεν μπορει να φωναζουν/γαβζιζουν πολυ αλλα μονο καλο σου κανει σε σχεση πχ με Αυλωνα που ηταν κατι αλλα παιδια και μετα τρωγανε καμπανες στις μοναδες επειδη ηταν πολυ χαλαρα στο κεντρο.Δεν εχει παντα τα κακα του αν ειναι αυστηρα στο κεντρο γιατι μαθαινεις και 1-2πραγματα,οχι οτι θα σου χρησιμευσουν στην ζωη σου,αλλα το οτι θα σου χρησιμευσουν στην υπολοιπη θητεια σου. Ειχα πχ γνωστο μου που ειχε μπει πριν κατι χρονια.Παρουσιαστηκε Αυλωνα και οπως μου ειπε δεν κανανε τιποτα ολη μερα καθοντουσαν,του ερχεται μετα μεταθεση Εβρο(Νοτια νομιζω)και του λενε στην μοναδα ''παρουσιασου''.Αυτος ειπε μονο το ονομα και το επωνυμο του.Το στελεχος του λεει τι σοι παρουσιαση ειναι αυτη και αυτος του απανταει οτι αυτα τους μαθανε στο κεντρο.Και του απανταει το στελεχος''παρε 3 μερες κρατηση για να μαθεις να παρουσιαζεσαι''
nicoc89 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Εγώ όλη τη θητεία σχεδόν, την έβγαλα με 2-3 ώρες κακό ύπνο τη μέρα. Όταν λέω κακό, εννοώ με ξυπνήματα, πάνω σε καρέκλες ή μικρό καναπέ αντί για κρεβάτι. Ακόμα απορώ πώς την πάλεψα. Φαντάζομαι παίζει ρόλο ότι σε έχουν στην τσίτα όλη την ώρα. ειναι πολλά ίσως οτι μετά απο κάποιο σημείο γίνεσαι λίγο ρομπότ , λιγο αναίσθητος την παλεύεις . Μεριά και οι καφέδες που εκείνη την περίοδο έπινα αμέτρητους .. ανθυγιεινός τρόπος ζωής αλλα δε γαμιέται περνάει περνάει και πίσω δε γυρνάει ευτυχώς στην περίπτωση μου μετά τους 3-4 μήνες έφυγα με μετάθεση και μούτζωσα το κωλόνησο , απο εκεί και πέρα ζωή κ κότα .
d_gkal Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 το παν στο στρατο ειναι να εισαι με συνενοησιμα ατομα. αν ειναι βληματα, παρτακιδες. κλπ παει.... περασες χαλια. ευτυχως στη μοναδα εκτος απο τους μαλακες υπηρχαν 3 4 ΑΞΙΟΛΟΓΑ ατομα
dacourt Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Ο θαλαμοφύλακας μένει άυπνος 40 ώρες ; Όχι αυτά είναι μπούρδες που ακούς... καλησπερα.εχθες ο αδερφος μου παρουσιαστηκε στο κεντρο εκπαιδευσης,εμαθα και εγω οτι οντως την αλλη παρασκευη ορκιζονται.ηθελα να κανω κ μια ερωτηση.ο αδερφος μου λοιπον πασχει απο χρονιο βρογχικο ασθμα,τους πηγαν σημερα στο νοσοκομειο και τον εβγαλαν i4 λογω μονιμης φαρμακευτικης αγωγης κ συχνων παροξυσμων.τι κερδιζει κ τι κανει με το Ι4 και τελος γνωριζεται αν οι ι4 πηγαινουν και αυτοι νησια εβρο γιατι αν καταλαβα καλα ο καμμενος μονο αυτους εξερεσε απο την προυγουμενη εσσο.υπαρχει περιπτωση να τον φερουν στην πολη μας χωρις να κανει καποια διαδικασια?κ σε περιπτωση που κανει κατ εξαιρεση μεταθεση θα πρεπει να παρουσιαστει στην νεα μοναδα κ εν συνεχεια αν θα την δεχτουν να μετατεθει? ευχαριστω προκαταβολικα οποιος γνωριζει ας ενημερωσει Θα είναι άοπλος, θα κάνει θαλαμοφυλίκι... δεν θα πηγαίνει σε σχοινάκια, δεν θα πηγαίνει γενικότερα σε ασκήσεις, θα λάβει μια κάρτα με το πρόβλημα υγείας του και θα την δείχνει όταν θα πάνε να τον χώσουν σε εξωτερικές εργασίες. Ρώτησε τον αν έχει πρόβλημα με τα καθαριστικά της τουαλέτας.. πχ στο στρατό η χλωρίνη και το κόκκινο οξύ είναι τα κάζουαλ για τις τουαλέτες.. αν έχει πρόβλημα να το πει για να αποφεύγει τουαλέτες. το παν στο στρατο ειναι να εισαι με συνενοησιμα ατομα. αν ειναι βληματα, παρτακιδες. κλπ παει.... περασες χαλια. ευτυχως στη μοναδα εκτος απο τους μαλακες υπηρχαν 3 4 ΑΞΙΟΛΟΓΑ ατομα Έτσι ακριβώς.. το παν στο Στρατό είναι να κάνεις φίλους, τους χρειάζεσαι!!! Και στελέχη και οπλίτες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις