Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παντελώς άσχετο και ασήμαντο : Θα έχω θέμα εαν πάρω μικρό πολύπριζο αντί ταφ;

Εγώ Αυλώνα είχα πάρει ένα τέτοιο μαζί, https://www.skroutz.gr/s/3088273/Konig-CMP-SPB06.html 

δεν μου κάναν φασαρία και στην πύλη συνήθως όταν το βλέπαν γελάγαν, αλλά το είχα πάντα άγχος μην έχω τραβήγματα. Με αυτό φορτίζαμε όλοι στον θάλαμο άνετα και χωρίς τσακωμούς

• Like 1
Δημοσ.

μου έβγαλαν φύλλο μεταβίβασης με οσε από αθήνα για θήβα. τι με συμφέρει καλύτερα να πάω με οσε ή με κτελ?

με αφήνει κάποιο από τα δύο κοντά στο στρατόπεδο για να γλιτώσω το ταξί μετά? ή αναγκαστικά θα πάω στην θήβα και μετά ταξάκι στο στρατόπεδο?

Δημοσ.

Εγώ Αυλώνα είχα πάρει ένα τέτοιο μαζί, https://www.skroutz.gr/s/3088273/Konig-CMP-SPB06.html 

δεν μου κάναν φασαρία και στην πύλη συνήθως όταν το βλέπαν γελάγαν, αλλά το είχα πάντα άγχος μην έχω τραβήγματα. Με αυτό φορτίζαμε όλοι στον θάλαμο άνετα και χωρίς τσακωμούς

Μιά χαρά! Σαμπουάν ξυραφακια κωλοχαρτο βρίσκεις μέσα στο ΚΕΤΘ ή μπα;

Δημοσ.

Ρε μάγκες για να μάθω τελικά αν τσίμπησα ή όχι την Αναβολή για Κοινωνικούς Λόγους, πρέπει να πάω από του Ρουφ; Έκανα την αίτηση την προηγούμενη Παρασκευή, θέλει λέει 5 μέρες μέχρι να μάθω, στο site ακόμα με έχουν για Αυλώνα για την Τρίτη 10 Μάρτη.

Άμα μέχρι Δευτέρα δεν έχω μάθει κάτι, να πάω να ψωνίσω κάλτσες/βρακιά/φανέλες να είμαι έτοιμος;

Δημοσ.

Τι ευκολο να παρεις αναβολη τελικα.Τζαμπα το αγχος.

Πας φρουραρχιο,σε στελνουν Πεντελη στον "ψυχιατρο" που το μονο που σε ρωταει ειναι ποσους μηνες θες κ τελος.

Η μονη ταλαιπωρια η ουρα κ η αναμονη τριων ωρων στο φουραρχειο.

• Like 1
Δημοσ.

2:52 "καταβάλουμε προσπάθειες για να πάραμείνει υψηλό το επιπεδο της εκπαιδευσης σας"  

ναι, θέλει μεγάλη προσπάθεια για να κάνεις τον άλλον καθαρίστρια και σκοπανθρωπο. Δίνει και πέντε μέρες άδεια στην σμηνια γιατι βαρεσε καλή προσοχη... :D

Ρε μάγκες για να μάθω τελικά αν τσίμπησα ή όχι την Αναβολή για Κοινωνικούς Λόγους, πρέπει να πάω από του Ρουφ; Έκανα την αίτηση την προηγούμενη Παρασκευή, θέλει λέει 5 μέρες μέχρι να μάθω, στο site ακόμα με έχουν για Αυλώνα για την Τρίτη 10 Μάρτη.

Άμα μέχρι Δευτέρα δεν έχω μάθει κάτι, να πάω να ψωνίσω κάλτσες/βρακιά/φανέλες να είμαι έτοιμος;

υπομονή, πρέπει να σου στείλουν γράμμα ;)

Δημοσ.

Τι ευκολο να παρεις αναβολη τελικα.Τζαμπα το αγχος.

Πας φρουραρχιο,σε στελνουν Πεντελη στον "ψυχιατρο" που το μονο που σε ρωταει ειναι ποσους μηνες θες κ τελος.

Η μονη ταλαιπωρια η ουρα κ η αναμονη τριων ωρων στο φουραρχειο.

οταν ειχα παει εγω παλια για ι5 παθολογικο απο τους 200 που ειμασταν εκει οι 150 ηθελαν ψυχολογικο :P

Στο φρουραρχειο πηγες ?

Δημοσ.

μου έβγαλαν φύλλο μεταβίβασης με οσε από αθήνα για θήβα. τι με συμφέρει καλύτερα να πάω με οσε ή με κτελ?

με αφήνει κάποιο από τα δύο κοντά στο στρατόπεδο για να γλιτώσω το ταξί μετά? ή αναγκαστικά θα πάω στην θήβα και μετά ταξάκι στο στρατόπεδο?

Εγώ είχα πάρει κτελ απο Θεσσαλονίκη για Θήβα και μας είχε αφίσει έξω ακριβώς απο το στρατόπεδο, αλλά ήταν εξτρα λεωφορείο που είχε βάλει το κτελ για αυτόν τον λόγο, δεν ήταν το κανονικά της γραμμής Πάρε στα κτέλ ένα τηλέφωνο και ρώτα. Ο οσε είναι στην πόλη, οπότε θες ταξί. Αλλά με τόσα άτομα που θα έχει θα βρεις εύκολα καναδυό ακόμα για να το πάρετε μαζί ταξί...

Δημοσ.

2:52 "καταβάλουμε προσπάθειες για να πάραμείνει υψηλό το επιπεδο της εκπαιδευσης σας"  

ναι, θέλει μεγάλη προσπάθεια για να κάνεις τον άλλον καθαρίστρια και σκοπανθρωπο. Δίνει και πέντε μέρες άδεια στην σμηνια γιατι βαρεσε καλή προσοχη... :D

υπομονή, πρέπει να σου στείλουν γράμμα ;)

Ελα μωρε και εσυ τι περιμενεις να σου πει ο αλλος :P

Δημοσ.

Μιά χαρά! Σαμπουάν ξυραφακια κωλοχαρτο βρίσκεις μέσα στο ΚΕΤΘ ή μπα;

Χαρτί σίγουρα βρίσκεις, αλλά γενικά εγώ τα είχα ετοιμάσει όλα απο πριν μπω για να μην τρέχω και δεν φτάνω μετά. Ξυραφάκια σου δίνουν την μέρα που παρουσιάζεσαι κάτι εταιρίες έξω απο το στρατόπεδο (δεν ξέρω αν είναι ακόμα έτσι αλλά δεν βρίσκω και λόγο να μην είναι). Αν είσαι απο αθήνα και μπορούν να σου φέρνουν οι δικοί σου πράγματα μπορείς θεωρητικά όποτε θες να στα φέρουν στην πύλη. 

Πάντως εγώ μερικά πράγματα τα μετάνιωσα στην θητεία μου, αν και δεν ήταν μια "τυπική" θητεία. Νομίζω και σαν παρτάλι να μπείς μέσα θα την βρεις την άκρη. Πρώτον δεν ξέρεις (μάλλον) που θα καταλήξεις. Εγώ ας πούμε ψώνισα πολλά ρούχα, λουκέτα, σπρέι, σεντόνια, ότι μπορείς να φανταστείς, και αν και τα περισσότερα τα χρησιμοποίησα μερικές φορές, τελικά τον 2ο μήνα της θητείας μου βρέθηκα σε μια μονάδα που δεν χρειαζόμουν τίποτα από αυτά. Θα δείς στην πορεία τι σου λείπει και μην ανησυχείς θα βρεθούν μαγαζιά να στα "πάρουν" όπου και να είσαι.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος (όσο μπορώ), πάλι καλά που υπάρχουν και τα φορουμ και διάβασα πράγματα για την μονάδα μου που με βοήθησαν να πάρω μαζί απο πρίν ότι χρειαζόμουν, γιατι αλλιώς θα ήμουν στην Κύπρο με δύο σάκους με mostly άχρηστα πράγματα, και δεν θα είχα κανέναν να μου φέρει αυτά που δεν θα είχα. (και όποιος κατάλαβε κατάλαβε :-D)

Πότε παρουσιάζεσαι και τι όπλο? 

• Like 1
Δημοσ.

Πότε παρουσιάζεσαι και τι όπλο? 

Σε ευχαριστώ πολυ! Τρίτη 10 του μήνα τεθωρακισμένα.Μετά θα δηλώσω για Κύπρο.

Δημοσ.

Αυλωνα παντως απο ατομα που μιλαγα που εχουν το ΚΨΜ μου ειπαν οτι μεχρι και υπνοσακο εχουν αν θες να αγορασεις,αλλα και ολα τα παραπανω που αναφερεις. Λογικο αλλωστε αν σκεφτεις οτι θα κατσεις μεσα στο κεντρο για καποιες μερες αρα μην φοβασαι αν πχ νομιζεις οτι δεν θα σου φτασουν. Απλα οπως ειπαν τα παιδια μην φορτωθεις παρα πολλα πραγματα γιατι εχεις και τα επισκεπτηρια.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολυ! Τρίτη 10 του μήνα τεθωρακισμένα.Μετά θα δηλώσω για Κύπρο.

Εντάξει ετοιμάσου για λίγο κρύο γιατι είναι νωρίς ακόμα. Να πας όσο πιο νωρίς γίνεται την Τρίτη για να βρείς εύκολα ρούχα και αν μπορέσεις να βρείς κρεβάτι κοντά σε καλοριφέρ ;)

Σε περίπτωση που σε πάρουν για Κύπρο, νομίζω είναι η καλύτερη εποχή για ΤΘ στην Κύπρο. μέρα παρα μέρα εξόδους στην Λάρνακα σε μπαράκια και παραλίες... είναι ωραία εμπειρία να μπορείς να χαλαρώνεις λίγο μέσα στην θητεία, και να μπορείς να κάνεις και καμια γνωριμία. Αρκεί να μπορείς να αντέξεις τους παλιούς που θα φωνάζουν σαν βόδια μέσα στο λεωφορείο.

Αν δεν σε πάρουν βέβαια υπάρχει η περίπτωση να καταλήξεις Έβρο, οπότε ζύγισε τα και δες τι προτιμάς.. αν είσαι ψηλός μπορεί να σε πάρουν με το ζόρι για Τσολιά π.χ, ή καμιά στρατονομία..

Μια εναλλακτική για μένα αν είσαι αθλητικός τύπος είναι να δηλώσεις Ειδικές Δυνάμεις που ίσως θα ξέρεις που θα καταλήξεις π.χ Αλεξίπτωτα ή 35ΜΚ για Κύπρο.. (άλλοι μπορεί να έχουν αντίθετη άποψη και να με κράξουν βέβαια :P)

Γενικά, σαν συμβουλή θα πω πάντως να το δεις σαν καλή εμπειρία... γιατι αν τα βλέπεις όλα αρνητικά θα περάσεις χάλια. Υπάρχουν πολλά πράγματα στον στρατό για να σου χαλάσουν την ψυχολογία οπότε θέλει υπομονή με τα πάντα. Αυλώνα τα μαγειρία είναι δύσκολα γιατι έχει πολύ κόσμο, θέλει τρέξιμο απο το πρωί και πολύ καθαριότητα. Θα έχεις (μάλλον) κάτι καθυστερημένους "μάγειρες" να σου δίνουν εντολές για το πως θα καθαρίσεις ενώ αυτοί θα σε κοιτάνε. Και το βράδυ που θα γυρίζεις στον θάλαμο θα χρειάζεσαι οπωσδήποτε μπάνιο.

Και γενικά μην δίνεις πολύ αέρα σε κανέναν, θα βρεθούν κάποιοι να προσπαθούν να σε εκμεταλευτούν. Εγώ τσακώθηκα και Αυλώνα με κόσμο, και στην πρώτη μονάδα, και στην δεύτερη μονάδα και στην τελευταία μου μονάδα, και με έναν Κύπριο που το έπαιζε ιστορία. Μόνο στο Χαιδάρι δεν τσακώθηκα με κανέναν γιατι ήταν όλοι πολύ εντάξει. Και αυτό μάλλον έτυχε. Θα δείς πολύ βλαμμένο κόσμο στον στρατό. Σε κάθε τσακωμό μου με έναν βλαμμένο κέρδιζα 2-3 "φιλίες" απο άτομα που υποστήριζα και δεν είχαν την υπομονή ή το κουράγιο να ασχοληθούν.

Μπορεί να έχω και εγώ λίγα νεύρα παραπάνω μερικές φορές αλλά για να καταλάβεις καταστάσεις βλακείας, στην αυλώνα ερχόταν άτομο απο άλλο θάλαμο και έχωνε με πολύ άσχημο τρόπο τους δικούς μας να καθαρίσουν όλο τον διάδρομο. Έφαγε τα καντήλια του και έστρωσε. Σε άλλη μονάδα πεζικάριος απο ΕΛΔΥΚ προσπάθησε να κατηγορήσει εμένα επειδή άργησε να πάει στην σκοπιά. Έφαγε την 20άρα του από τον λοχαγό του και ηρέμησε και αυτός. Εκεί αναγκάστηκα να κόψω τα πολλά πολλά και με αυτούς. Αναγκαζόμασταν να κλειδώνουμε τις τουαλέτες μας που τις καθαρίζαμε εμείς, γιατι βαριόντουσαν αυτοί να περπατήσουν το πολύ 20 μέτρα να πάνε στις δικιές τους. 

Σε άλλη μονάδα στην Κύπρο μας κλειδώσαν κάτι κύπριοι μέσα στον θάλαμο για "πλάκα" (με αλυσίδα και λουκετο στην πόρτα). Με την δεύτερη καλή κλωτσιά έσπασε και η κλειδαριά και η αλυσίδα έφυγε απέναντι, εκεί χεστήκαν τα πιτσιρίκια να μην μπλέξουν που μας κλείδωσαν και κοπήκαν μαχαίρι οι "πλάκες". Στην ίδια μονάδα είδα μέχρι και Κύπριο να σκάει κοντακιά στο κεφάλι σε άλλο Κύπριο επειδή ήταν βύσμα. 

Σε άλλη μονάδα κάτι κύπριοι συχνά πυκνά παίρναν τους κάδους με τα σκουπίδια τους και τα πετάγαν μπροστά στους θαλάμους μας, για τέτοια κόμπλεξ μιλάμε. Στην ίδια μονάδα οι πυροβολικάριοι της ΕΛΔΥΚ απο τις 10 τουαλέτες (τούρκικες) μόνο στην μία αν ήσουν τυχερός θα την έβρισκες χωρίς σκ@τ@ παντού γύρω γύρω εκτός απο μέσα στην τρύπα. Έχω δει ακόμα και πεζικάριους απο ΕΛΔΥΚ να πετάνε χρησιμοποιημένα κωλόχαρτα στους κάδους έξω απο το γραφείο του διοικητή, επειδή δεν βρίσκαν τον δικό τους. Οι φυλακές πέφτανε για πλάκα. Μιλάμε για πρόβλημα στον εγκέφαλο. Προτείνω μηδέν ανοχή σε τέτοια φαινόμενα και δώσιμο / κράξιμο / μπουνιές με την μία. Θα σε σεβαστούν αργά η γρήγορα. Παρόλα αυτά τα σκηνικά που έμπλεξα τελείωσα την θητεία μου με μηδέν κρατήσεις/φυλακές, με μαχητόσημο και με 10-15 μέρες έξτρα άδεια. Λίγο μυαλό θέλει στο πότε και πως θα τα κάνεις.

Κινητό θα πρότεινα να πάρεις το smartphone σου αν έχεις και με μερικά GB ιντερνετ απο την πρώτη μέρα αρκεί να ξέρεις να το κρύψεις καλά. Εγώ δεν το έκανα και το μετάνιωσα, η ώρα δεν περνάει με τίποτα εκει μέσα. Και κόμιξ, πολλά κόμιξ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...