sargio01 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 1 αυτο ισχυει για τους φιλους. Σε ακυρους, δεν ψηνομαι με την καμμια να τους κανω "χαρες", πριν μου αποδειξουν οτι το αξιζουν. Αλλο να μαζεψεις μια φορα τα ξερατα του αλλου, και αλλο να μην κανει ο αλλος αυτα που πρεπει. 2 Σε αυτο εχεις δικιο, αν δεν μπορεις να προσφερεις τα απαραιτητα, δεν μπορεις να κανεις παιδι. 3 θα ξενερωσεις ομως, εσυ ο "ξεφισωτος", οταν τα βυσματα την εχουν δει A male, ή νομιζουν οτι εισαι υπηρετης τους 4 Εκεινη την ωρα ομως, οι κακες εμπειριες ειναι που σου γαμανε την ψυχη. Το οτι ενας ισορροπημενος ανθρωπος προσπαθει να τις θαψει ή να τις "δουλεψει" στο μυαλο του, και να τις θυμαται ως μετριες-καλες, ή να επικεντρωνεται στις εξαρχης καλες, ειναι συνηθισμενο και υγιες 1) Μα για 'μένα και για τους φίλους μου το έκανα έτσι κι αλλιώς. Απλά απ' αυτό έβγαιναν κερδισμένοι και τα ενδεχομένως όργια, που στην τελική κάποια απο τις υπόλοιπες φορές κι αυτοί καθάριζαν για 'μένα κι ας μην το έπαιρναν πρέφα κι ας μην με πήγαιναν... 3) Σ' αυτό να πω την αλήθεια δεν μπορούμε να βρούμε άκρη... όπου πήγα, απ' όποια μονάδα και να πέρασα, μόλις τα ίδια τα στελέχη μάθαιναν για βύσμα του έφτιαχναν ειδικό πρόγραμμα ΣΩ.ΒΕ.τόσο γαμάτο που ή ακύρωνε τελικά το βύσμα του (για να σωθεί :green: ) ή το χρησιμοποιούσε για να κοπεί Όσο το σκέφτομαι, τόσο κλείνω και προς το πως για όλα αυτά ίσως έχει να κάνει η φύση του όπλου μου που είναι ολιγομελές στις μονάδες του, σε σύγκριση με του πεζικού ή του πυροβολικού που οι μονάδες τους είναι πολυπληθείς. Στην Σάμο ας πούμε, ήμασταν περίπου 60 άτομα μαζί με τα στελέχη, οπότε έβγαινε ενα σχετικά οικογενειακό κλίμα που μην ξεχνάμε και η θητεία τότε ήταν μεγαλύτερη που σημαίνει οτι μοιραία καταλήξαμε πιο δεμένοι μεταξύ μας. Εντάξει, εννοείται πως υπήρχαν εντάσεις ή παρεξηγήσεις αλλά σε λογικά πλαίσια πάντα και δεν θυμάμαι να έμεινε κάποιο μανιάτικο... Σκέψου ότι με έναν μόνο είχα κόντρα, που όμως τα λέμε πια μια χαρά μέσω facebook και έχουμε επισκεφτεί ο ένας τον άλλο στα μέρη του...
mgs4 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Πάω αύριο για εκπαίδευση σπεν στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου. Πώς είναι η κατάσταση εκεί; Eίναι αυστηρά; Kινητά με κάμερα στο κέντρο Σπάρτη δεν μας άφηναν να έχουμε, τώρα επιτρέπονται; Sleeping bag αφηνουν;
d_gkal Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 για σπεν; πιο χαλαρα απ οτι πρεπει. παρουσιαστηκα περσυ τετοια εποχη εκει. νεοσυλλεκτος. οι σπεναδες ηταν γιουχου τελειως! περα απ την εκπαιδευση δεν εκαναν τιποτε αλλο! αραλικι! το κεντρο πολυ καλο. 2ο λοχο ημουν, 2η διμοιρια. τα μπανια ηταν θεματακι, γτ δεν εφτανε το νερο. επρεπε να πας μολις ανοιγαν για να κανεις μπανιο με ζεστο! τουαλετες ψιλοχαλια. βεβαια εμπαινα εθελοντης για καθαρισμα και στο καπακι τις χρησιμοποιουσα κιολας αφηνουν τηλεφωνο με καμερα. εχε μαζι σου και ενα απλο. υπνοσακο αφηνουν χαλαρα! 1
panos2171 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Κανονικά δεν επιτρέπονται πουθενά, στις μονάδες κάνουν τα στραβά μάτια, στα ΚΕΝ είναι λίγο πιο αυστηρά. Στη Θήβα πάντως βγάζαν φωτογραφίες με τα όπλα μπροστά σε έναν υπολοχαγό αφού τον ρώτησαν πρώτα. Η καλύτερη συνταγή, κρύψτο μέσα σε ένα ζευγάρι κάλτσες και έχε πάνω σου ένα απλό. Αν σε κάνουν έλεγχο και το βρουν, λέμε αν τότε πες τους και ένα μπράβο για τον ενδελεχή έλεγχο που κάναν. 1
flik Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Τον φορτιστή μη ξεχάσετε να κρύψετε. Αλλα αν πας και δείξεις το παλιό δε ψάχνουν πολύ μετα. 1
d_gkal Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 εγω το καλο το ειχα παντα πανω μου. ειχα τσαντακι ερωτερικα της παραλλαγης. μεσα εκει το κινητο, χαρτια, λεφτα. στην ορκομωσια το ειχα στην κατσα
mgs4 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 για σπεν; πιο χαλαρα απ οτι πρεπει. παρουσιαστηκα περσυ τετοια εποχη εκει. νεοσυλλεκτος. οι σπεναδες ηταν γιουχου τελειως! περα απ την εκπαιδευση δεν εκαναν τιποτε αλλο! αραλικι! το κεντρο πολυ καλο. 2ο λοχο ημουν, 2η διμοιρια. τα μπανια ηταν θεματακι, γτ δεν εφτανε το νερο. επρεπε να πας μολις ανοιγαν για να κανεις μπανιο με ζεστο! τουαλετες ψιλοχαλια. βεβαια εμπαινα εθελοντης για καθαρισμα και στο καπακι τις χρησιμοποιουσα κιολας αφηνουν τηλεφωνο με καμερα. εχε μαζι σου και ενα απλο. υπνοσακο αφηνουν χαλαρα! Eυχαριστώ παιδιά! Ο 2ος λόχος έχω ακούσει ότι είναι ο πιο ζόρικος... Οι σπενίτες θα πάμε μαζί με τους νεοσύλλεκτους στον ίδιο λόχο; Aυριο μπαινει και η προκαταταξη της 337 αν δεν κανω λαθος...
d_gkal Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 περσυ ο 4ος ηταν ζορι. στρατιωτακια κανονικα! βημα, φωνες... εμεις στον 2ο σα τα προβατα. χυμα. εμας οι σπενιτες ηταν σε αλλον λοχο
mgs4 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Παραγγελίες και τέτοια απο έξω ούτε καν ε; Nα ρωτήσω επίσης...Ρουχα στρατιωτικα βγαζεις ευκολα εξω για πλυσιμο σε κανα πλυντηριο η θα πρεπει να τα πλυνουμε στο χερι...
d_gkal Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 φυσικα παιρνεις απ εξω αν φας αν θες, κρυφα βεβαια. ρωτα για την τρυπα πισω/διπλα απο το μεγαλο κψμ για ρουχα ερχονται και τα παιρνουν για πλυσιμο. προσωπικα ειχα πολλα και δε χρειαστηκε να τα δωσω. απ οσο θυμαμαι ηταν λιγα ευρω 1
panos2171 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Στα ΚΕΝ αποφύγετε απ έξω, 20 μέρες είναι άλλωστε μπορείτε να την παλεψετε. 2
mgs4 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Kαλα εγω για ΣΠΕΝ θα παω απλα . Λαμια ξερω οτι παραγγελνουν απο ντιλιβερι και μαλιστα πολυ χαλαρα... Σε αλλα κεντρα πχ για Σπαρτη, Τριπολη ειδικα ειναι αρκετα αυστηρα και αν σε πιασουν τρως καμπανα...
dacourt Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 3 δίνουν, νομίζω ότι είναι αρκετές. Ναι 3 δίνουν και είναι μια χαρά.. ανάλογα βέβαια και με την ειδικότητα που θα έχεις και πόσο πρέπει να είναι καθαρές, εγώ που ήμουν ΑΜ ήθελα 5 για να είναι όλες στην πένα. αλλά εγώ πήγα με 18μηνο, τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα.. Συμφωνω με αυτα που εγραψε ο dacourt. Εχει σημασια να περνας οσο το δυνατον απαρατηρητος. Και αυτο με το οπλο πολυ σημαντικο.Και για κατουρημα οταν πας το οπλο παντα μαζι σου.Το καλυτερο ειναι να παει να σου το παρει κανας εξυπνος και να φαει το κοντακιο στην μουρη. Διαβαζω εντωμεταξυ για smartphones και θυμαμαι οτι μπηκα Στρατο τον Νοεμβρη του 2000 σειρα 269 με το 1ο μου κινητο Nokia 3310.Απολυθηκα Μαιο του 2012.2 χειμωνες και 1 καλοκαιρι στον Στρατό.Υπηρξαν στιγμες που νομιζα οτι δεν θα απολυθω ποτε,ειχα απελπιστει.Καλυτερα απο το να εκανα 2 καλοκαιρια και 1 χειμωνα.Μου ειχε ερθει χαρτι να παρουσιαστω ανοιξη του 2000 και πηρα προσωρινη αναβολη για να τελειωσω την σχολη,παλι καλα. Τοτε οι παλιοι δεν χαριζαν,το 1ο βραδυ μας υποδεχτηκε η σειρα 266 με βρισιδια,ειρωνιες κλπ.Μας φωναζαν Κωλοψαρα,θα πηξετε!Ποσες μετρατε ρε!1 κοντοστουπης φωναζε:Θα σας πιω το αιμα με το καλαμακι!Και κοπανουσε κλωτσιες 1 παλια σομπα πετρελαιου.Μιλαμε για ατομα με ψυχολογικα προβληματα που ειχαν πριν μπουν Στρατό και μετα χειροτερεψαν.Τσαμπουκαλευονταν με την 1 και αν εκανες κινηση υποστηριζαν ο 1 τον αλλον. Για 6 μηνες οι παλιοι απαγορευαν να πιασεις το κατω κρεβατι. Η μειωση της θητειας αρχισε να ισχυει σταδιακα απο την σειρα 270 και μετα,τους εγινε μειωση 1 μηνας και την ειδαν οτι θα μας αφηναν μεσα αλλα εγινε μειωση και στην 269 15 ημερες και τους αφησαμε μεσα. Αλιμονο σε καποιους που ειχαν φυλακες να κανουν και εβλεπαν την σειρα τους να απολυεται.Απ'οτι μας ελεγαν ηταν οτι χειροτερο. Μην μασατε,το 9 μηνο περναει πολυ πιο ευκολα.Και λιγοτερα εξοδα.Παιζει μεγαλο ρολο η ψυχολογια και το πως αντιλαμβανεσαι-αντιμετωπιζεις καταστασεις. Για αυτο γραφω παραπανω οτι αυτα δεν θα τα ανεχομουν σε μεγαλυτερη ηλικια ακομα και απο συνομηλικους μου.Στα 19 ειχα μεγαλυτερες ψυχολογικες αντοχες. Μπήκα και εγώ με την 270 και μας υποδέχθηκε η σειρά σου η 269 με τα ίδια ακριβώς περιστατικά.. πολύ βρισίδι, βέβαια τότε τα ατομικά καψώνια επιτρεπόντουσαν.. ίδιο κινητό είχαμε, εγώ ότι φωτογραφίες έχω, τις έχω από μια κάμερα που ήταν μιας χρήσης αν θυμάσαι, την αγόρασα και έχω 15-20 φώτο.. που τώρα με τα κινητά που έχουν 100αδες. Ναι αν δεν περάσεις απαρατήρητος σε φάγανε.. κάνε ότι σου λένε και άσε τους άλλους να λένε μαλακίες, ότι γλύφεις κτλ.. Έχω να γράψω και εγώ τέτοιες ιστορίες αλλά επειδή σήμερα τα παιδιά είναι ποιο light xaxa φοβάμαι μην τα διαβάσουν και πάρουν στραβά την όλη περιπέτεια του στρατού. Εγώ σαν ΑΜ είχα κάνει εκατοντάδες καψώνια αλλά εγώ έχωνα μόνο ομαδικά.. ατομικά δεν έκανα ποτέ. Είχα όμως την κάλυψη του ΔΚΤΗ.. Για τι έξοδα μιλάμε πάνω κάτω στον στρατό? Πέρα απο τις άδειες, μπορείς να πεις πχ δεν θα τρώω λεφτά στο ΚΨΜ ή είναι λίγο δύσκολο? Το φαί είναι πάντα χάλια ή εξαρτάται απο την μονάδα? Δεν γίνεται να μην τρως από το ΚΨΜ θα πηγαίνεις εκεί με τα φιλαράκια σου και θα κάθεστε, ε όλο και κάτι θα τσιμπάς. Το ΚΨΜ στις μονάδες είναι του Στρατού που σημαίνει τιμές στο πάτωμα, κυριολεκτικά. Στα Κέντρα Νεοσυλλέκτων είναι ιδιωτικά-Στεργίου..και ακριβά. Ανάλογα την περιοχή.. είναι και τα έξοδα, στα νησιά αν σου κάτσει και καλοκαίρι θα είναι ακριβούτσικα χωρίς φυσικά να λείπουν και τα μαγαζιά που θα έχουν φθηνό φαγητό και θα μπορείς να κάτσεις χωρίς πρόβλημα, αλλά θέλει ψάξιμο και να μην πηγαίνεις στα τυφλά. Ένα έξοδο είναι το ΤΑΞΙ από την μονάδα που θα είσαι για την χώρα.. αλλά εκεί το μοιράζεστε δια 4 ή 5 άτομα οπότε θα σου βγαίνει 3-4 ευρώ πήγαινε-έλα. εκτός και αν πας Κύπρο που εκεί έχουν λεωφορεία(όχι όλα, 1-2 μονάδες πυροβολικού της 3-1 δεν έχουν, νομίζω Πάφο και άλλη μια). Το φαγητό του στρατιώτη φίλε είναι τα σουβλάκια.. και τα σάντουιτς, αν βρεθείς σε καμιά καλή περιοχή και βρεις καμιά ταβέρνα φθηνή μην χάσεις την ευκαιρία.. ο Στρατιώτης έξω κάνει τρία πράγματα.. ατελείωτες βόλτες-καφέ-σουβλάκι. ε υπολόγισε γύρω στα 10 ευρώ να τα κάνεις και τα δυο, συν το ταξί που σου προανέφερα. Για τα πράγματα που πρέπει να πάρεις επιπλέον υπολόγισε γύρω στα 200 με 250 ευρώ ανάλογα με την ποιότητα που θα αγοράσεις. Πάω αύριο για εκπαίδευση σπεν στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου. Πώς είναι η κατάσταση εκεί; Eίναι αυστηρά; Kινητά με κάμερα στο κέντρο Σπάρτη δεν μας άφηναν να έχουμε, τώρα επιτρέπονται; Sleeping bag αφηνουν; Ναι υπνόσακους αφήνουν.. κινητό να έχεις και ένα απλό, χωρίς κάμερα. 1
Luciddream Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 εκτός και αν πας Κύπρο που εκεί έχουν λεωφορεία(όχι όλα, 1-2 μονάδες πυροβολικού της 3-1 δεν έχουν, νομίζω Πάφο και άλλη μια). πάφο αν θυμάμαι καλά πάνε λίγα άτομα(4-5), γιαυτο δεν έχουν λεωφορείο. Βέβαια είναι καινούριο το στρατόπεδο οπότε δεν ξέρω τι ισχύει τώρα. η άλλη ποια είναι? νομίζω οι άλλες έχουν. εν το μεταξύ τα λεωφορεία είναι πληρωμένα απο κράτηση του μισθού του φαντάρου, οπότε να το ψάξει λίγο αν δεν έχουν. Αλλά έτσι και αλλιώς υπάρχουν Κύπριοι που το παίζουν ταρίφες με τα αυτοκίνητα τους και με λίγα ευρώ θα βρίσκουν τρόπο να μετακινηθούν. (συν ότι μπορούν να μπαίνουν τσάμπα στα κανονικά λεωφορεία)
alex2539 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Εχω κανει αιτηση αναβολης να μπω με την επομενη σειρα για κοινωνικούς λογους στα κεπ. Δεν εχω παρει ακομα απαντηση. Σε περιπτωση που την παρω αλλα θελω τελικα να καταταγω με αυτη τη σειρα την αρχικη, μπορω? Γινεται ή αναγκαστηκα με την επομενη?
Προτεινόμενες αναρτήσεις