sargio01 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Ξανά πήγαινα τρέχοντας και δεν θα άλλαζα τίποτα απο τα τότε (τις κόβω που 16 χρόνια πέρασαν και δεν με κάλεσαν ούτε μια φορά για επίστρατο! Ούτε μια...) !!! Αααχχχχ ξεγνοιασιά όσο δεν πάει... αν ήξερα, θα δήλωνα μόνιμος ή θα πήγαινα λιμενικό/πυροσβεστική......
AntiCambeR Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Αν ξαναέμπαινα Στρατό θα γινόμουν "μόνιμος" απο τις φυλακές γιατι πιθανόν να πλακωνόμουν στο ξύλο. Ναι,ξεγνοιασιά είναι οταν εχεις βύσμα και είσαι σε σώμα χημείο.
Pablo_Hasan Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 δεν θα ξαναπήγαινα, με τιποτα. Και ναυτικο/αεροπορία να με καλούσαν, πάλι όχι. 1
tritonas00 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Ή αλλιώς όσοι έχετε βγάλει στρατό, αν τώρα ξαναπηγαίνατε Ουτε με σφαιρες...
Adon1s Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Εγω παντως ειχα δηλωσει αποκλειστικα ναυτικο και με πηραν ξηρας . Ελπιζω σε θαυμα να με αλλαξουν σωμα αλλα οκ , ουτε καν .
dacourt Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Λεει ειμαι υποχρεος για το παρακατω : 09/03/2015 σε Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) (ΛΑΜΙΑ). 1ον ΥΠΟΧΡΕΟΣ ΓΙΑΤΙ; 2ον ΔΕΝ ΤΙΣ ΜΠΟΡΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ "ΠΟΛΕΜΟΥ" 3ον ΑΝΑΒΟΛΗ 4ον ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ Να παρουσιαστείς στο ΚΕΝ Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων, στην Λαμία. TOP 5-10 tips που θα δίνατε σε κάποιον πριν πάει φαντάρος? Ή αλλιώς όσοι έχετε βγάλει στρατό, αν τώρα ξαναπηγαίνατε, τι θα αλλάζατε, τι θα κάνατε/δεν θα κάνατε, οτιδήποτε αφορά την διαμονή σας στον στρατό απο την συμπεριφορά ή την πειθαρχεία μέχρι το φαγητό, τις άδειες, τις σκοπιές, τις αγγαρείες και τα πράγματα που θα παίρνατε μέσα. 1.Να μην είσαι αντιδραστικό στοιχείο 2.Από το ένα αυτί να μπαίνουν οι φωνές τους, από το άλλο να βγαίνουν, μην κρατάς μανιάτικο, Μπαινάκης,Βγαινάκης δουλειά. 3.Πάρε δυο κινητά ένα με κάμερα για τις εξόδους σου.. και ένα χωρίς για μέσα στο Στρατόπεδο 4.Μάθε την ειδικότητα σου.. μπορεί να κερδίσεις άδειες και να σε έχουν στα ωπα ωπα.. 5.Μην αγχώνεσαι για τίποτα, σε 9 μήνες θα είσαι σπίτι σου 6.Δείξε ενεργητικότητα και όταν ζητάνε εθελοντές για διάφορες δουλειές να πηγαίνεις, κάποια στιγμή θα βαρεθούν να σε βλέπουν και δεν θα σε επιλέγουν. 7.Οι χορηγήσεις που θα σου κάνει ο Στρατός είναι ελάχιστες και θα πρέπει να αγοράσεις επιπλέον ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ρούχα όπως: 6 φανέλες παραλλαγής 2 ισοθερμικά μπλουζάκια και ΑΝ θες και ένα παντελόνι Αν πέσεις σε χειμώνα μια Μπαλακλάβα 6-8 ζευγάρια ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ κάλτσες επιπλέον Αν έχεις πρόβλημα με το πλύσιμο των πιάτων κτλ.. πάρε γάντια κουζίνας Πρόσεχε στις σκοπιές και μην σου πάρουν πότε το όπλο..(είτε σε οπλοασκήσεις, είτε σε σκοπιά που μπορεί να σε πλησιάσει κοντά ΥΠΑΞ ή Αξιωματικός εφοδεύον.) είναι 20αρα . Να μην μπείς πεζικο Δεν γίνεται.. μόνο αν έχει μπάρμπα στην Κορώνη να τον βάλει κάπου βυσματικά. 3
ParhsG Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Εγω παντως ειχα δηλωσει αποκλειστικα ναυτικο και με πηραν ξηρας . Ελπιζω σε θαυμα να με αλλαξουν σωμα αλλα οκ , ουτε καν . Και εγω αλλα γραψει ξηράς
Gtr34 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Θα απεφευγα το καλοκαιρι. Θα προσπαθουσα να μην βαλω κιλα. Θα επαιρνα μια παραλλαγη ακομα. 1
AntiCambeR Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Συμφωνω με αυτα που εγραψε ο dacourt. Εχει σημασια να περνας οσο το δυνατον απαρατηρητος. Και αυτο με το οπλο πολυ σημαντικο.Και για κατουρημα οταν πας το οπλο παντα μαζι σου.Το καλυτερο ειναι να παει να σου το παρει κανας εξυπνος και να φαει το κοντακιο στην μουρη. Διαβαζω εντωμεταξυ για smartphones και θυμαμαι οτι μπηκα Στρατο τον Νοεμβρη του 2000 σειρα 269 με το 1ο μου κινητο Nokia 3310.Απολυθηκα Μαιο του 2012.2 χειμωνες και 1 καλοκαιρι στον Στρατό.Υπηρξαν στιγμες που νομιζα οτι δεν θα απολυθω ποτε,ειχα απελπιστει.Καλυτερα απο το να εκανα 2 καλοκαιρια και 1 χειμωνα.Μου ειχε ερθει χαρτι να παρουσιαστω ανοιξη του 2000 και πηρα προσωρινη αναβολη για να τελειωσω την σχολη,παλι καλα. Τοτε οι παλιοι δεν χαριζαν,το 1ο βραδυ μας υποδεχτηκε η σειρα 266 με βρισιδια,ειρωνιες κλπ.Μας φωναζαν Κωλοψαρα,θα πηξετε!Ποσες μετρατε ρε!1 κοντοστουπης φωναζε:Θα σας πιω το αιμα με το καλαμακι!Και κοπανουσε κλωτσιες 1 παλια σομπα πετρελαιου.Μιλαμε για ατομα με ψυχολογικα προβληματα που ειχαν πριν μπουν Στρατό και μετα χειροτερεψαν.Τσαμπουκαλευονταν με την 1 και αν εκανες κινηση υποστηριζαν ο 1 τον αλλον. Για 6 μηνες οι παλιοι απαγορευαν να πιασεις το κατω κρεβατι. Η μειωση της θητειας αρχισε να ισχυει σταδιακα απο την σειρα 270 και μετα,τους εγινε μειωση 1 μηνας και την ειδαν οτι θα μας αφηναν μεσα αλλα εγινε μειωση και στην 269 15 ημερες και τους αφησαμε μεσα. Αλιμονο σε καποιους που ειχαν φυλακες να κανουν και εβλεπαν την σειρα τους να απολυεται.Απ'οτι μας ελεγαν ηταν οτι χειροτερο. Μην μασατε,το 9 μηνο περναει πολυ πιο ευκολα.Και λιγοτερα εξοδα.Παιζει μεγαλο ρολο η ψυχολογια και το πως αντιλαμβανεσαι-αντιμετωπιζεις καταστασεις. Για αυτο γραφω παραπανω οτι αυτα δεν θα τα ανεχομουν σε μεγαλυτερη ηλικια ακομα και απο συνομηλικους μου.Στα 19 ειχα μεγαλυτερες ψυχολογικες αντοχες. 1
aris1986 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Aρα παλι καλα που υπαρχουν και οι Εποπ. Τουλαχιστον εμενα δεν μου φωναζαν θα σας πιω το αιμα με το καλαμακι οπως εκαναν οι παλιοι φανταροι που λες! Μια χαρα! Εκσυγχρονιστηκε ο στρατός!
AntiCambeR Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Φαντασου αυτα τα εζησα Πυροβολικο στην Κω 148 ΤΕ που ειναι normal σωμα.Τα τεθωρακισμενα που ηταν διπλα μας επηζαν,ετρωγαν φυλακες για πλακα.Οποτε εκει ισως θα ηταν χειροτερα με τους παλιους. Η μοναδα ηταν προβλεπε με ασκησεις στον ηλιο με κρανη κλπ.Ειχαμε κατι φιντανια Κρητικους που δεν μας αφηναν να κοιμηθουμε τα μεσημερια,φωναζαν και εβαζαν μουσικη.Ειχαμε και μερικους Καλυμνιους.Οι εγκαταστασεις χαλια,αντι για ταβανι ειχαν ελενιτ και δεν ειχαμε θερμανση.Η σομπα δεν δουλεψε ποτε. Ασκησεις,σχοινακια,ταξιαρχικες επιθεωρησεις(προετοιμασια πηξιμο,καθαρισμα,βαψιματα κλπ),αγγαριες. 1 μερα κατι μου'πε 1 παλιος 266 σειρα και του λεω"αρ@@@ια παλιος εισαι!Επειδη ειχε τα conne του με διοικητη κλπ,μαλλον μιλησε και με εστειλαν καπακι πακετο σε 1 ξεχασμενο φυλακιο στην Λερο για 1 μηνα.Εκει ηρεμησα,υπνος και φαγητο.Ο 1 μηνας μου φανηκε 3 μηνο.Εβγαινα λιγο Λερο αλλα ηταν νεκρα. Οποτε δηλωσα μεταθεση χωρις βυσμα και οπου με βγαλει.Ηθελα να φυγω απο'κει.Βγαιναμε εξοδουχοι στα Εξαρχεια της Κω και επρεπε να μπουμε παλι μεσα στις 23:00 οταν αρχισε να γινοταν πανικος απο γυναικες.Διανυκτερευση ο Διοικητης εδινε μονο στους ντοπιους.Βγαιναμε και πιναμε ποτα για να "πνιξουμε" τον πονο μας.Το καλο ηταν οτι υπηρχε φαγητο και ξενοδοχεια φθηνα,τουλαχιστον τοτε.Και οτι ειχαμε θαλασσα.Πολυ υγρασια και αερας,φορουσαμε 10 ρουχα σρην σκοπια και σε "τρυπουσε" η υγρασια.Αφου ειχα πηξει τοσο πολυ που ειχα σκεφτει να παρω αναβολη και να κατσω εκει για διακοπες. Μου σκαει μεταθεση στο Κιλκις.Αμαν λεω,σε καμια μαυρη μοναδα θα με στειλουν,καλο κουραγιο μαγκα.Τελικα με εστειλαν σε καλυτερη μοναδα Β'κυκλου οπου δεν ηταν προβλεπε-σπασαρχιδε,δεν ειχε οπλοασκησεις και πολλα πολλα.Επισης ειχε θερμανση(καλοριφερ) και πολυ λιγοτερες αγγαρειες.Πιναμε καφε και στην διπλα μοναδα Πυροβολικου(κοκκινομπερεδες) επηζαν και εκαναν γυμναστικη.Εκανε πολυ κρυο,-10 και βαλε,η σκοπια δεν αντεχοταν και καβαντζωνομασταν μεσα.Μολις εβγαινε εφοδευον με αρχη την κεντρικη πυλη εσκαγε τηλεφωνο allert απο σταθερο και βγαιναμε για λιγο εξω. 1
Fulgore Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Φαντασου αυτα τα εζησα Πυροβολικο στην Κω 148 ΤΕ που ειναι normal σωμα.Τα τεθωρακισμενα που ηταν διπλα μας επηζαν,ετρωγαν φυλακες για πλακα.Οποτε εκει ισως θα ηταν χειροτερα με τους παλιους. Η μοναδα ηταν προβλεπε με ασκησεις στον ηλιο με κρανη κλπ.Ειχαμε κατι φιντανια Κρητικους που δεν μας αφηναν να κοιμηθουμε τα μεσημερια,φωναζαν και εβαζαν μουσικη.Ειχαμε και μερικους Καλυμνιους.Οι εγκαταστασεις χαλια,αντι για ταβανι ειχαν ελενιτ και δεν ειχαμε θερμανση.Η σομπα δεν δουλεψε ποτε. Ασκησεις,σχοινακια,ταξιαρχικες επιθεωρησεις(προετοιμασια πηξιμο,καθαρισμα,βαψιματα κλπ),αγγαριες. 1 μερα κατι μου'πε 1 παλιος 266 σειρα και του λεω"αρ@@@ια παλιος εισαι!Επειδη ειχε τα conne του με διοικητη κλπ,μαλλον μιλησε και με εστειλαν καπακι πακετο σε 1 ξεχασμενο φυλακιο στην Λερο για 1 μηνα.Εκει ηρεμησα,υπνος και φαγητο.Ο 1 μηνας μου φανηκε 3 μηνο.Εβγαινα λιγο Λερο αλλα ηταν νεκρα. Οποτε δηλωσα μεταθεση χωρις βυσμα και οπου με βγαλει.Ηθελα να φυγω απο'κει.Βγαιναμε εξοδουχοι στα Εξαρχεια της Κω και επρεπε να μπουμε παλι μεσα στις 23:00 οταν αρχισε να γινοταν πανικος απο γυναικες.Διανυκτερευση ο Διοικητης εδινε μονο στους ντοπιους.Βγαιναμε και πιναμε ποτα για να "πνιξουμε" τον πονο μας.Το καλο ηταν οτι υπηρχε φαγητο και ξενοδοχεια φθηνα,τουλαχιστον τοτε.Και οτι ειχαμε θαλασσα.Πολυ υγρασια και αερας,φορουσαμε 10 ρουχα σρην σκοπια και σε "τρυπουσε" η υγρασια.Αφου ειχα πηξει τοσο πολυ που ειχα σκεφτει να παρω αναβολη και να κατσω εκει για διακοπες. Μου σκαει μεταθεση στο Κιλκις.Αμαν λεω,σε καμια μαυρη μοναδα θα με στειλουν,καλο κουραγιο μαγκα.Τελικα με εστειλαν σε καλυτερη μοναδα Β'κυκλου οπου δεν ηταν προβλεπε-σπασαρχιδε,δεν ειχε οπλοασκησεις και πολλα πολλα.Επισης ειχε θερμανση(καλοριφερ) και πολυ λιγοτερες αγγαρειες.Πιναμε καφε και στην διπλα μοναδα Πυροβολικου(κοκκινομπερεδες) επηζαν και εκαναν γυμναστικη.Εκανε πολυ κρυο,-10 και βαλε,η σκοπια δεν αντεχοταν και καβαντζωνομασταν μεσα.Μολις εβγαινε εφοδευον με αρχη την κεντρικη πυλη εσκαγε τηλεφωνο allert απο σταθερο και βγαιναμε για λιγο εξω. Καλα τι στο καλο σε οτι μοναδα πηγαινες οι διπλανες μοναδες επηζαν? 2
AntiCambeR Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Και συνεχιζω γιατι το κινητο δεν με αφηνει να ολοκληρωσω το "σεντονι": Το μαρτυριο δεν ειχε τελειωσει.Εκει που ειχα προσαρμοστει στην μοναδα,λιγο πριν απολυθω με στελνουν αποσπαση στην Λεσχη αξιωματικων μεσα στην πολη του Κιλκις.Καταλαβα οτι ειναι χωσιμο γιατι δεν ειχα βαλει καποιο βυσμα. Εκει λοιπον με εβαλαν υπευθυνο να κραταω το μπαρ στον 2ο οροφο.Τοτε αν θυμαμαι σωστα βγηκε το ευρω,καλα μπερδεματα με τα χρηματα σκεφτηκα.Μεχρι τοτε ζουσα με δραχμες.Επρεπε ανα πασα στιγμη οταν ερχοταν καποιος στρατιωτικος η καποια γυναικα του να φτιαξω καφε.Οτι ωρα και να ηταν,πηγαινα να κοιμηθω και δεν γινοταν.Μεχρι και σερβιτορο Στρατηγου με εκαναν με αλλο 1 ατομο.Οταν διοργανωναν εκδηλωσεις 200+ ατομα επρεπε να κουβαλησουμε τραπεζια κλπ στον 3ο οροφο.Μονο το βραδυ κοιμομουν. Σε καποια φαση με εβαλαν να κραταω την ταβερνα στι στο ισογειο.Εκει ηταν καλυτερα.Οταν εβαζα να φαω με το εσκαγε καποιος στρατιωτικος επρεπε να του παρω παραγγελια και να του σερβιρω.Θα ετρωγα οταν και αν ξεμπερδευα,μπορει να ερχοταν και αλλος καπακι. Ειχε και τα καλα του: Δεν φορουσαμε στρατιωτικα(4 ατομα),δεν καναμε σκοπιες,τα φαγητα που εφτιαχναν οι μαγειρες ηταν φοβερα,ακομα και το πιο απλο,ειχαμε θερμανση.Τρωγαμε παγωτα και πιναμε αναψυκτικα σε πολυ χαμηλες τιμες. Αυτο που εμενα με "τσακισε" στον Στρατό ηταν οτι αγχωνομουν πολυ εως παρα πολυ και για αυτο περασα ασχημα.Επισης η ελλειψη υπνου μς τρελαινε!Ειχα χασει πολλα κιλα. Λιγο πριν απολυθω με γυρισαν πισω στην μοναδα.Οταν πηρα στα χερια μου την ροζα ανατριχιασα!Δεν το πιστευα.Ταξι,κατεβηκα στην πολη και πηρα το Κτελ για να επιστρεψω στο σπιτι μου. ΟΛΑ ΕΙΧΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ...Η ζωη μου θα ειχε ξανα νοημα. Ποτε ξανα χακι. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις