Pablo_Hasan Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 όταν η θητεία ήταν 18μηνη πήγαιναν και φανταροι στην ελδυκο, δεν επαιρναν όμως με τιποτα 5 χιλιαρικα, κατι παραπάνω απο τους ελδυκαριους επαιρναν. Το να έπερνε τοσα χρήματα μπορεί να πήγε ως μισθοφόρος, όχι όμως σε ειρηνευτική δύναμη, για να σφάζουν κοσμο πάνε εκτος και αν ο εποπ σου λέει παπατζες, πήγε σαν φαντάρος καθαριζε τουαλέτες και σου λέει ότι εβγαζε και 5 χιλιαρικα...
Mikeasdf Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 όταν η θητεία ήταν 18μηνη πήγαιναν και φανταροι στην ελδυκο, δεν επαιρναν όμως με τιποτα 5 χιλιαρικα, κατι παραπάνω απο τους ελδυκαριους επαιρναν. Το να έπερνε τοσα χρήματα μπορεί να πήγε ως μισθοφόρος, όχι όμως σε ειρηνευτική δύναμη, για να σφάζουν κοσμο πάνε εκτος και αν ο εποπ σου λέει παπατζες, πήγε σαν φαντάρος καθαριζε τουαλέτες και σου λέει ότι εβγαζε και 5 χιλιαρικα... Δε ξερω ποσα επαιρνε ακριβως, σε 1 χρονο μεσα παντως ειχε παρει αυτοκινητο, μηχανη και εφτιαξε το σπιτι που εμενε + το εξοχικο του. Σαν εκπαιδευτης μπηκε γιατι εκανε καποιες γνωριμιες εκει περα και τον βολεψαν μετα.
tsakonass Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Η ορκομωσία γινεται την ημερα που παρουσιάζεσαι; Μετα φεύγεις και ξαναγυρνας; Δεν εχω καταλαβει.
Fulgore Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Η ορκομωσία γινεται την ημερα που παρουσιάζεσαι; Μετα φεύγεις και ξαναγυρνας; Δεν εχω καταλαβει. Οχι η ορκομωσια γινεται στα τελη της παραμονης σου στο κεντρο.Παιρνεις μετα αδεια 4-5μερες και γυρνας πισω στο κεντρο για να μαθεις που θα σε στειλουν.Βεβαια μην αγχωνεσαι γιατι θα σας τα πουν και εκει οταν φτασει αυτη η ωρα. 1
ParhsG Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Αν διαβάσεις λίγο ενα απο τα πολλα forum (fora) που υπάρχουν θα βρεις πληροφορίες. Μαλλον θα μπω με την επομενη εσσο.Φυσικά και δεν ορκίζεσαι με τη πρώτη. Και θέλαν δε γίνεται λόγο χρόνου/διαδικασίας. Συνήθως απο ότι έχω δει ~10 μέρες.
Fulgore Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Παντως θα το ξαναπω και εγω αν και το εχουμε πει πολλες φορες οτι οι χειροτερες ΕΣΣΟ για να μπεις στρατο ειναι του Μαρτιου και του Μαιου,γιατι τρως ολη την εμπλοκη του καλοκαιριου που ειναι πραγματικα μαρτυριο. Οι καλυτερες ΕΣΣΟ ειναι πρωτα του Σεπτεμβριου(που τελειωνεις και πανω στο καλοκαιρακι να πας και διακοπες και γλυτωνεις και την εμπλοκη)και μετα του Νοεμβριου,που παιρνεις αδεια απολυσεως πανω στην εμπλοκη οποτε ειναι καπως καλυτερα τα πραγματα. 2
flik Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Σπτέμβρη και Νοέμβρη έχεις και τα 2 γκρουπάκια ακόμα κι αν είσαι μηνος. Ε απο μόνο του αυτό, βάλε και το καλοκαίρι μέσα. ΜΙλάμε για τρελή διαφορά.
Adon1s Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Συν αποτι ακουσα , οι του Σεπτεμβρη και Νοεμβρη εχουν πολλα ατομα μιας και παρα πολλα λυκειοπαιδα πανε στρατο πριν την οποια σχολη τους , οποτε και οι υπηρεσιες θα μοιραζονται σε πολλα ατομα . Το αρνητικο αυτου βεβαια ειναι ο μεσος ορος νοοτροπιας που θα πρεπει να αντιμετωπισεις . Εν ολιγοις , αν πας στρατο στα 25 και εχεις να βγαλεις το φανταρικο με βλαμμενα 18χρονα , ε , τα νευρα σου την εχουν πουτσισει .
Tilemaxx Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Η μαλακία με την δική μας την ΕΣΣΟ Νοέμβρη είναι οτι συνήθως μπορεί να σου κάνουν κολπάκια με τις τιμητικές στο τέλος για να μην φάει μεγάλο χώσιμο ο υπόλοιπος κόσμος που θα έχει φούλ εμπλοκή μέχρι τον επόμενο Οκτώβρη-Νοέμβρη, αν και αυτό πάει ανάλογα την μονάδα και τους λοχαγούς βέβαια. Π.χ στη μονάδα μου την προηγούμενη ΣΤ' ΕΣΣΟ του 2013 (329) μέσα στο καλοκαίρι δεν την πήγε καθόλου εμπλοκή, αφού το χώσιμο το έτρωγαν οι Α-Β-Γ (330-31-32) μέχρι να απολυθούν αυτοί. Και μια χαρά τιμητικές είχαν στο τέλος. Βέβαια αυτό σε κάνα νησί ή αλλού μπορεί να διαφέρει. Αλλά γενικά αν είναι να μπεί κάποιος στρατό, να μπεί Σεπτέμβρη ή Νοέμβρη. Εγώ προσωπικά δεν θα έμπαινα κανέναν άλλο μήνα, και ήθελα Σεπτέμβρη να φανταστείτε. Το αρνητικο αυτου βεβαια ειναι ο μεσος ορος νοοτροπιας που θα πρεπει να αντιμετωπισεις . Εν ολιγοις , αν πας στρατο στα 25 και εχεις να βγαλεις το φανταρικο με βλαμμενα 18χρονα , ε , τα νευρα σου την εχουν πουτσισει . Τα 18χρονα συνήθως μπαίνουν με τις 3-4 πρώτες ΕΣΣΟ κάθε χρονιάς.
MT60RS Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Οι καλυτερες ΕΣΣΟ ειναι αυτες που περνεις αναβολη, και η κορυφαια αυτη που απαλλασεσαι 6
dacourt Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Αυτοι που πανε ως ειρηνευτικη δυναμη.Εχω ενα ξαδερφο που αφου τελειωσε το στρατο πηγε στο κοσοβο και επαιρνε 5 χιλιαρικα το μηνα, "γεμισε" τον λογαριασμο του στην τραπεζα αφου εκατσε αρκετους μηνες εκει, γυρισε και μπηκε μονιμας ΕΠΟΠ σε μοναδα ΚΔ και βολευτηκε μια χαρα. Πότε πήγε; Ένα χιλιάρικο έπαιρνε ο Στρατιώτης.. 1.100 ο Δεκανέας και 1.2000 ο Λοχίας, αναφέρομαι σε έφεδρους πριν 13 χρόνια που ήξερα εγώ.. μετά κόπηκαν μαχαίρι οι 18μηνο και μετά πήγαιναν στελέχη μέχρι που η Δύναμη οργανικά αποχώρησε και έχει μείνει μόνο με Αξιωματικούς σε επιτελικές θέσεις. δεν παιζει αυτο που λες, κοσσοβο πάνε οι εποπ, οι εμθ, οι απο σχολές, δεν γινονται μετά. Η ΕΛΔΥΚΟ (ελληνική δυναμη κοσσοβου) ειναι βύσματα απο τον ΕΣ που πάνε εκει για κανα εξαμηνο, τα πολύ βύσματα πάνε δυο και τρεις φορές. Δεν έχει πολεμο πια, σε καμια διαδηλωση το πολύ να τους πετάξουν καμια πέτρα... Μπα τίποτα δεν ήταν.. ούτε βύσματα, ούτε τίποτα, εγώ είχα επιλεγεί για Κόσοβο και 12 μέρες πριν φύγω για εκπαίδευση στην Θεσσαλονίκη ξέσπασαν ταραχές και έκοψαν τα 18μηνα για λόγους ασφαλείας και για να μην γίνει εκπαίδευση που έπαιρνε ένα μήνα, έστειλαν τελικά μόνιμους. Τα χαρτιά μάλιστα τα είχα δει και τα είχα υπογράψει, με πρότειναν ο ΔΚΤΗΣ μου και ο Λοχαγός μου, εγώ το μόνο που έκανα ήταν να το ζητήσω στην πρωινή αναφορά. Έγινε όμως μπάχαλο πάνω και δεν μας έστειλαν.. Ετσι εγινε τωρα, εγω μιλαω για 10 χρονια πριν (μπορει κ παραπανω) 13 χρόνια πριν λέω και εγώ.. και ο μισθός του Στρατιώτη ήταν 970-990 ευρώ! Και έπαιρνες και μετάλλιο για την υπηρεσία σου και άλλη ρόζα που έδινε μόρια. Απλά έμενες πάνω 6 μήνες ΜΟΝΟ... και μετά 1 μήνα Θεσσαλονίκη για εξετάσεις στο Νοσοκομείο. όταν η θητεία ήταν 18μηνη πήγαιναν και φανταροι στην ελδυκο, δεν επαιρναν όμως με τιποτα 5 χιλιαρικα, κατι παραπάνω απο τους ελδυκαριους επαιρναν. Το να έπερνε τοσα χρήματα μπορεί να πήγε ως μισθοφόρος, όχι όμως σε ειρηνευτική δύναμη, για να σφάζουν κοσμο πάνε εκτος και αν ο εποπ σου λέει παπατζες, πήγε σαν φαντάρος καθαριζε τουαλέτες και σου λέει ότι εβγαζε και 5 χιλιαρικα... 5 χιλιάρικα θα έβγαλε συνολικά.. γιατί 6 μήνες ήταν το ανώτατο όριο! άρα αν πήγε ως Στρατιώτης κάπου στα 990 εύρω ήταν το μπαγιόκο, κάτι να έφαγε.. κάτι να ξόδεψε, του έμειναν 5χιλιάρικα. Η ορκομωσία γινεται την ημερα που παρουσιάζεσαι; Μετα φεύγεις και ξαναγυρνας; Δεν εχω καταλαβει. ΟΧΙ, Μπαίνεις στο κέντρο... , η πρώτη εβδομάδα είναι εβδομάδα κατάταξης και θα βαρεθείς την ζωή σου γιατί ΔΕΝ θα κάνετε τίποτα,πρώτο Σ/Κ έχεις επισκεπτήριο... δεύτερο το ίδιο και μετά 4η ή 5η εβδομάδα ορκωμοσία και άδεια μεταθέσεως 4 ημερών. Αγγαρείες έχει κάτι λίγες.. φούρνους ή καλιόπες ή γοπινκ ή εστιατόρια, μπούρδες αγγαρείες δλδ.
Pablo_Hasan Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Μπα τίποτα δεν ήταν.. ούτε βύσματα, ούτε τίποτα, εγώ είχα επιλεγεί για Κόσοβο και 12 μέρες πριν φύγω για εκπαίδευση στην Θεσσαλονίκη ξέσπασαν ταραχές και έκοψαν τα 18μηνα για λόγους ασφαλείας και για να μην γίνει εκπαίδευση που έπαιρνε ένα μήνα, έστειλαν τελικά μόνιμους. Τα χαρτιά μάλιστα τα είχα δει και τα είχα υπογράψει, με πρότειναν ο ΔΚΤΗΣ μου και ο Λοχαγός μου, εγώ το μόνο που έκανα ήταν να το ζητήσω στην πρωινή αναφορά. Έγινε όμως μπάχαλο πάνω και δεν μας έστειλαν.. 13 χρόνια πριν λέω και εγώ.. και ο μισθός του Στρατιώτη ήταν 970-990 ευρώ! Και έπαιρνες και μετάλλιο για την υπηρεσία σου και άλλη ρόζα που έδινε μόρια. Απλά έμενες πάνω 6 μήνες ΜΟΝΟ... και μετά 1 μήνα Θεσσαλονίκη για εξετάσεις στο Νοσοκομείο. 5 χιλιάρικα θα έβγαλε συνολικά.. γιατί 6 μήνες ήταν το ανώτατο όριο! άρα αν πήγε ως Στρατιώτης κάπου στα 990 εύρω ήταν το μπαγιόκο, κάτι να έφαγε.. κάτι να ξόδεψε, του έμειναν 5χιλιάρικα. πάνε και εποπ ακομα, και ειναι σχετικά βυσματική μεταθεση, ειδικά κάτι τύποι που πάνε δυο και τρεις φορές... με πεντε χιλιαρικα, πως αγορασε αυτοκινητο, μηχανη και εφτιαξε δυο σπίτια; μάλλον παπατζες λέει ο εποπ
Agnostos__ Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Λεει ειμαι υποχρεος για το παρακατω : 09/03/2015 σε Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) (ΛΑΜΙΑ). 1ον ΥΠΟΧΡΕΟΣ ΓΙΑΤΙ; 2ον ΔΕΝ ΤΙΣ ΜΠΟΡΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ "ΠΟΛΕΜΟΥ" 3ον ΑΝΑΒΟΛΗ 4ον ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ 4
Panagiotis32 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 TOP 5-10 tips που θα δίνατε σε κάποιον πριν πάει φαντάρος? Ή αλλιώς όσοι έχετε βγάλει στρατό, αν τώρα ξαναπηγαίνατε, τι θα αλλάζατε, τι θα κάνατε/δεν θα κάνατε, οτιδήποτε αφορά την διαμονή σας στον στρατό απο την συμπεριφορά ή την πειθαρχεία μέχρι το φαγητό, τις άδειες, τις σκοπιές, τις αγγαρείες και τα πράγματα που θα παίρνατε μέσα.
Fulgore Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 TOP 5-10 tips που θα δίνατε σε κάποιον πριν πάει φαντάρος? Ή αλλιώς όσοι έχετε βγάλει στρατό, αν τώρα ξαναπηγαίνατε, τι θα αλλάζατε, τι θα κάνατε/δεν θα κάνατε, οτιδήποτε αφορά την διαμονή σας στον στρατό απο την συμπεριφορά ή την πειθαρχεία μέχρι το φαγητό, τις άδειες, τις σκοπιές, τις αγγαρείες και τα πράγματα που θα παίρνατε μέσα. Να μην παρεις κινητο στο κεντρο που παρουσιαζομαι ειναι το ενα και το αλλο για ΕΣΣΟ μονο Σεπτεμβριο αν γινεται να γλυτωσεις την εμπλοκη του καλοκαιριου. Ξερω οτι μπορει να ακουγονται πολυ γενικα αλλα πιστεψε με οτι η ξενερα του να εισαι 30μερες μεσα στην μοναδα απο τις 6 το πρωι μεχρι τις 21;30-22;00 το βραδυ στα μαγειρια δυσκολα ξεχνιεται και ακομα χειροτερα καλοκαιριατικα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις