Tenshi Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Και για να συμπληρώσω επι της αναφοράς που έκανε ο antonl,οι Ευέλπιδες διδάσκονται Μαθηματικά-Φυσική (μεταξύ άλλων μαθημάτων), πανεπιστημιακού επιπέδου ~2ου έτους.Πληροφορίες δια στόματος καθηγητών που ανήκουν στο πολιτικό προσωπικό.Οπότε στρατός δέν είναι μόνο ο γιδοβοσκός που δέν είχε κάτι καλύτερο να κάνει και το μέσο του τον βόλεψε κάπου ώς Επαγγελματία οπλίτη ή τουλάχιστον δέν απαρτίζεται μόνο απο τους ανωτέρω. Παρεμπιπτόντως,δέν είναι ότι καλύτερο να σβήνει άρμα και να καταπλακώνει κιόσκι με εκπαιδευτές επειδή δέν δούλευαν πλέον τα φρένα του.Ο Τ/χης που τα είχε χρεωθεί έκανε 2+ χρόνια για να αποδείξει οτι δέν ήταν ελέφαντας (όσοι υπηρέτησαν '06~'07 ΕΣΣΟ πιθανότατα άκουσαν την περίπτωση). Όπως επίσης δέν είναι "πρέπον" να έχεις ΕΠΟΠ "λιποτάκτη" στον Λόχο,ο οποίος είχε τόσα εγκαλητήρια που αναγκάστηκε να πηδήξει την μάντρα στην κυριολεξία.
REDODIN7 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Τα μπλέκεις λίγο. Η ΣΣΕ (μιας και είπες για τον Εύελπη) θέλει (ή τουλάχιστον ήθελε όταν έδινα εγώ) αρκετό διάβασμα για να μπεις, καθώς η βάση ήταν μεγαλύτερη από πολλές «σχολές καθηγητών». Το βύσμα που κολλάει; Κι ο άλλος μπορεί να γυρίσει να σου πει ότι ο καθηγητής δουλεύει 15-20 ώρες τη βδομάδα, οπότε και πολλά παίρνει. Οι «σχολές καθηγητών» θέλουν αρκετό διάβασμα για να μπουν , να βγουν και για να βρουν δουλεία :-( Το βύσμα κολλάει στους εποπ , 15-20 ώρες τη βδομάδα ναι αλλά πολλές φορές η πνευματική εργασία είναι πιο δύσκολη από την χειρωνακτική . Επίσης ένας καθηγητής γίνεται μόνιμος στα 25-26 ( στην καλύτερη περίπτωση ) ενώ η στρατιωτικοί στα 22 ( αν είναι 4 χρόνια η σχολή ) , 20 ( αν είναι 2 χρόνια η σχολή ) και αν πάμε στους εποπ ίσως και στα 18 . Οπότε κακά τα ψέματα αλλά ο στρατιωτικός είναι μια χαρά δουλεία
lary7 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Εξήγησε μου λοιπόν,διότι δέν μπορώ να δω την βαθύτερη έννοια πίσω απο τα caps.Ο στρατός αποτελεί ίσως το πιο καθυστερημένο τμήμα του δημοσίου,απο εκεί και πέρα όμως; Tο καθυστερημενο τμημα δεν το καταλαβαινω αλλα να σου εξηγησω: Κανεις μια δουλεια χωρίς μεγαλο ανχος. Εχει τις δυσκολιες της αλλα η δουλεια αυτη απαιτεί απο εσενα το 40-60% των δυνατοτητων σου. Δεν κουραζεσαι ιδιαίτερα,δεν εχεις ανχος μη χασεις την δουλειά σου, ξέρεις οτι τα επομενα 20-30 χρονια εσυ και η οικογένεια σου θα έχεις ενα καλο εισόδημα, μια καλή συνταξη, καλή ασφάλεια για όλους και σχεδον καθε μερα 3 η ώρα θα είσαι μαζί τους. Δεν ξέρω αν εχεις δουλέψει ποτέ αλλά τα βρισκεις στο ιδιωτικο τομέα αυτα? Και μην ξεχάσω δεν συναναστρέφεσαι με πολίτες, αλλα με συναδέλφους. Με μια αρχιλοχια που το κουβεντιαζαμε (αντρας της μπατσος) ελεγε 1000 φορες στρατο και απομονωση παρα αστυνομια και να εισαι στον δρόμο να μαλώνεις με πολίτες. Προσωπικα 10 μηνες που συναναστρεφώμουν με στελέχη δεν τους λυπάμαι καθόλου, ουτε τους ΕΠΟΠ. Και αυτοι ΔΗΜΟΣΙΟ ειναι, δηλαδη δουλευω-εχω προσόντα για 600Ε αλλά παίρνω 1200Ε.
REDODIN7 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Και για να συμπληρώσω επι της αναφοράς που έκανε ο antonl,οι Ευέλπιδες διδάσκονται Μαθηματικά-Φυσική (μεταξύ άλλων μαθημάτων), πανεπιστημιακού επιπέδου ~2ου έτους.Πληροφορίες δια στόματος καθηγητών που ανήκουν στο πολιτικό προσωπικό.Οπότε στρατός δέν είναι μόνο ο γιδοβοσκός που δέν είχε κάτι καλύτερο να κάνει και το μέσο του τον βόλεψε κάπου ώς Επαγγελματία οπλίτη ή τουλάχιστον δέν απαρτίζεται μόνο απο τους ανωτέρω. Πλάκα με κάνεις εγώ που είμαι στα ΤΕΙ κάνω 42 μαθήματα τα 30 μαθηματικά ( απο ολοκληρώματα έως Laplace-Fourier ) και τα άλλα 12 φυσική (απο απλη θεωρια τον ηλεκτρονίων έως μαγνητικά ρευστά ) , οπότε δεν μπορώ να ακούω οτι έχουν δύσκολα μαθήματα , αν μιλήσουμε για τους εποπ οι περισσότεροι είναι οτι νάνε και γίνονται εποπ γιατί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο
imr Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Πλάκα με κάνεις εγώ που είμαι στα ΤΕΙ κάνω 42 μαθήματα τα 30 μαθηματικά ( απο ολοκληρώματα έως Laplace-Fourier ) και τα άλλα 12 φυσική (απο απλη θεωρια τον ηλεκτρονίων έως μαγνητικά ρευστά ) , οπότε δεν μπορώ να ακούω οτι έχουν δύσκολα μαθήματα , αν μιλήσουμε για τους εποπ οι περισσότεροι είναι οτι νάνε και γίνονται εποπ γιατί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο Οι ΕΠΟΠ ειναι επαγγελαμτιες φανταροι, δεν ειναι αξιωματικοι, ειναι η κατωτερη βαθμιδα στην τροφικη αλυσιδα που λεγεται ΕΣ. Οι περισοτεροι αξιωματικοι-υπαξ μια χαρα ατομα ειναι (πλην εξερεσεων που υπαρχουν παντου, και κομπλεξικοι καθηγητες υπαρχουν και κομπλεξικοι στρατιωτικοι) ---------- Προσθήκη στις 02:40 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:37 ---------- Ρε μάγκες, κανένας που να έχει επιλεγεί για ΕΛΔΥΚ ή να ξέρει από κάποιο φίλο τουέχουν πάει Αυλώνα αυτοί που είναι για ΕΛΔΥΚ; Και αν όχι, πότε; Να μάθουμε κ πότε επαναπατριζόμαστε εμείς οι ταλαίπωροι. Απο φιλο που ειναι σειρα επαναπατρισμου τωρα μου ειχε πει οτι οι νεοι εχουν ηδη παει Αυλωνα και ειναι σε τιμητικη και επαναπατριζεστε 20-27 Σεπτεμβρη
REDODIN7 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Οι ΕΠΟΠ ειναι επαγγελαμτιες φανταροι, δεν ειναι αξιωματικοι, ειναι η κατωτερη βαθμιδα στην τροφικη αλυσιδα που λεγεται ΕΣ. Οι περισοτεροι αξιωματικοι-υπαξ μια χαρα ατομα ειναι (πλην εξερεσεων που υπαρχουν παντου, και κομπλεξικοι καθηγητες υπαρχουν και κομπλεξικοι στρατιωτικοι) Δεν έχω ακούσει τα ίδια από γνωστούς και φίλους , όλοι παραπονούνται για την συμπεριφορά των αξιωματικών . Όντος οι εποπ είναι κατώτερη βαθμίδα αλλά με αυτούς έχουν επαφή οι περισσότεροι φαντάροι . Θα συμφωνήσω για τους καθηγητές αλλά εκεί έχεις την δυνατότητα ακόμα και να κινηθείς νομικά , δεν πιστεύω να έχεις αυτήν την δυνατότητα στον στρατό
Tenshi Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Tο καθυστερημενο τμημα δεν το καταλαβαινω αλλα να σου εξηγησω:Κανεις μια δουλεια χωρίς μεγαλο ανχος. Εχει τις δυσκολιες της αλλα η δουλεια αυτη απαιτεί απο εσενα το 40-60% των δυνατοτητων σου. Δεν κουραζεσαι ιδιαίτερα,δεν εχεις ανχος μη χασεις την δουλειά σου, ξέρεις οτι τα επομενα 20-30 χρονια εσυ και η οικογένεια σου θα έχεις ενα καλο εισόδημα, μια καλή συνταξη, καλή ασφάλεια για όλους και σχεδον καθε μερα 3 η ώρα θα είσαι μαζί τους. Δεν ξέρω αν εχεις δουλέψει ποτέ αλλά τα βρισκεις στο ιδιωτικο τομέα αυτα? Και μην ξεχάσω δεν συναναστρέφεσαι με πολίτες, αλλα με συναδέλφους. Με μια αρχιλοχια που το κουβεντιαζαμε (αντρας της μπατσος) ελεγε 1000 φορες στρατο και απομονωση παρα αστυνομια και να εισαι στον δρόμο να μαλώνεις με πολίτες. Προσωπικα 10 μηνες που συναναστρεφώμουν με στελέχη δεν τους λυπάμαι καθόλου, ουτε τους ΕΠΟΠ. Και αυτοι ΔΗΜΟΣΙΟ ειναι, δηλαδη δουλευω-εχω προσόντα για 600Ε αλλά παίρνω 1200Ε. Τα τελευταία 6 χρονια δουλευω -επίσημα- σε έναν απο τους ποιους δύσκολους κλάδους του ιδιωτικού τομέα,για κάποιους την βαριά βιομηχανία αυτής της χώρας.Σαφώς και δέν θεωρώ κάτι αυτονόητο (όπως την Κυριακή-αργία),αφού ανα πάσα στιγμή μπορεί και να πάω σπίτι μου με κόκκινη κάρτα,σαφώς και αντιμετωπίζω "πρόβλημα" όταν συναναστρέφομαι με άτομα που δέν ανοίγουν στο στο εργασιακό μου περιβάλλον (το 95% του χρόνου μου δλδ.) Να αναγνωρίσω σάν ελαφρυντικό την γενικότερη φιλοσοφία του στρατού που κάνει την δουλειά πιο εύκολη.Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις,με ποιον να μιλήσεις,που και πότε.Συγκεκριμένα πράγματα-τυφλοσούρτης.Αυτό δέν σημαίνει οτι δέν δίνεις λόγο σε κανέναν και έχεις το απυρόβλητο.Μια παρατυπία κάλλιστα μπορεί να κοστίσει σε χρήμα (ποινή) αν κάποιοι το θεωρήσουν απαραίτητο.Γενικότερα στον στρατό υπάρχει το κόμπλεξ του βαθμού περισσότερο απο ότι θα το συναντούσες,για παράδειγμα,σε μια ΔΕΚΟ. Πλάκα με κάνεις εγώ που είμαι στα ΤΕΙ κάνω 42 μαθήματα τα 30 μαθηματικά ( απο ολοκληρώματα έως Laplace-Fourier ) και τα άλλα 12 φυσική (απο απλη θεωρια τον ηλεκτρονίων έως μαγνητικά ρευστά ) , οπότε δεν μπορώ να ακούω οτι έχουν δύσκολα μαθήματα , αν μιλήσουμε για τους εποπ οι περισσότεροι είναι οτι νάνε και γίνονται εποπ γιατί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο Η σχολή σου όμως εξειδικεύεται σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα.Και νάι,είναι δύσκολα τα μαθήματα απο την στιγμή που α)δέν έχεις χρόνο για να διαβάσεις επαρκώς, γιατι β)ακολουθείς ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα,υπο γ)καθεστώς πίεσης. Σε τελευταία ανάλυση μιλάμε για στρατιωτικούς.Δέν πρέπει να έχεις απαίτηση να γνωρίζουν ολοκληρώματα,για τον ίδιο λόγο που δέν μπορεί να σου ζητήσει κάποιος να γνωρίζεις παιδοψυχολογία. Btw...είναι 3:35 ξημερώματα.O Εύελπις θα πρέπει να σηκωθεί σε περίπου 3 ώρες (αν είναι τυχερός και δεν έχει ήδη υπηρεσία),να δώσει αναφορά και στην συνέχεια να στριμώξει στο ωράριό του θεωρητικά μαθήματα,εκπαίδευση και αθλοπαιδίες.Φαντάρος-φοιτητής για 4 χρόνια.Easy stuff...
Kasrith Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Οι ΕΠΟΠ ειναι επαγγελαμτιες φανταροι, δεν ειναι αξιωματικοι, ειναι η κατωτερη βαθμιδα στην τροφικη αλυσιδα που λεγεται ΕΣ. Οι περισοτεροι αξιωματικοι-υπαξ μια χαρα ατομα ειναι (πλην εξερεσεων που υπαρχουν παντου, και κομπλεξικοι καθηγητες υπαρχουν και κομπλεξικοι στρατιωτικοι) Αυτο δεν συνεπαγεται ομως και οτι δεν σου κανουν την ζωη μιζερη... Ειναι αναλογα την μοναδα, και ποση εξουσια εχουν δωθει σαυτους. Εμας μας βγαλανε την ψυχη στον Εβρο οι ΕΠΟΠ...
karabouzouk... Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Έχει κανείς ιδέα τι παίζει με Έλληνες στην Αμερική και τι γίνεται αν επιστρέψουν Ελλάδα σχετικά με το στρατό..? Ο συγκεκριμένος ξαδέρφος μου είναι Chicago από αρκετά μικρή ηλικία και τώρα θέλει να έρθει για κανά δυο χρόνια Ελλάδα και ίσως να δουλέψει.. υπάρχει περίπτωση να τον καλέσουν να πάει στρατό..?
REDODIN7 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Έχει κανείς ιδέα τι παίζει με Έλληνες στην Αμερική και τι γίνεται αν επιστρέψουν Ελλάδα σχετικά με το στρατό..? Ο συγκεκριμένος ξαδέρφος μου είναι Chicago από αρκετά μικρή ηλικία και τώρα θέλει να έρθει για κανά δυο χρόνια Ελλάδα και ίσως να δουλέψει.. υπάρχει περίπτωση να τον καλέσουν να πάει στρατό..? Καταρχήν αν έχει γεννηθεί στην Αμερική και έχει μόνο την Αμερικανική υπηκοότητα δεν υπηρετεί . Αλλιώς αν έχει περάσει τα 35 πάει για 40 μέρες και πληρώνει κάποιο ποσό από οτι ξέρω αλλιώς κανονική θητεία την οποία μπορεί να υπηρετήσει τμηματικά
imr Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Αυτο δεν συνεπαγεται ομως και οτι δεν σου κανουν την ζωη μιζερη... Ειναι αναλογα την μοναδα, και ποση εξουσια εχουν δωθει σαυτους. Εμας μας βγαλανε την ψυχη στον Εβρο οι ΕΠΟΠ... Εμεις ευτυχως στην Κυπρο δεν ειχαμε ουτε 1 εποπ , αλλα δεν νομιζω να φταιει ο εποπ , αλλα ο διοικητης που τους αφησε να κανουν οτι θελουν Επειδη στην θητεια μου ειχα επαφη με παρα πολους αξιωματικους οι κομπλεξικοι ηταν μεσα στα στατιστικα ορια του πλυθησμου, απλα μεσα στον στρατο ο μαλακας διοικητης σου κανει την ζωη δυσκολη, ενω εξω μπορεις απλα να τον αγνοησεις
karabouzouk... Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Καταρχήν αν έχει γεννηθεί στην Αμερική και έχει μόνο την Αμερικανική υπηκοότητα δεν υπηρετεί .Αλλιώς αν έχει περάσει τα 35 πάει για 40 μέρες και πληρώνει κάποιο ποσό από οτι ξέρω αλλιώς κανονική θητεία την οποία μπορεί να υπηρετήσει τμηματικά Δεν έχει περάσει τα 35 και έχει γεννηθεί στην Ελλάδα... αυτό σημαίνει ότι θα τον καλέσουν για στρατό κανονικά 12 μήνες δλδ...??
Kasrith Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν έχει περάσει τα 35 και έχει γεννηθεί στην Ελλάδα... αυτό σημαίνει ότι θα τον καλέσουν για στρατό κανονικά 12 μήνες δλδ...?? Μετα απο 6 μηνες παραμονη στην Ελλαδα (παιζει να το εχουν κανει 3 μηνες τωρα, δεν το γνωριζω) θα τον καλεσουν. Δεν θα κανει ολοκληρη θητεια (9 μηνο?) αλλα μειωμενη. Αρκει να μην παρει αναβολες, γιατι μετα απο αρκετα μεγαλη περιοδο παραμονης θα πρεπει να την κανει ολοκληρη. Εκτος εαν ειναι κοντα στα 35 βεβαια, και με μια-δυο αναβολες τα φτασει και την γλυτωσει με 45μερο. Εμεις ευτυχως στην Κυπρο δεν ειχαμε ουτε 1 εποπ , αλλα δεν νομιζω να φταιει ο εποπ , αλλα ο διοικητης που τους αφησε να κανουν οτι θελουν Ειναι αναλογα την μοναδα, και ποση εξουσια εχουν δωθει σαυτους.
Krokodilos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Ενας φιλος μου τελειωσε το σχολειο, πηρε απολυτηριο λυκειου(ενιαιου γενικου λυκειου), δεν μπηκε σε καμια σχολη ΑΕΙ ή ΤΕΙ, δεν γραφτηκε σε ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ κλπ, δεν τον πηραν σε ΙΕΚ και θελει να ξαναδωσει εξετασεις πανελληνιες. Το θεμα ειναι με την αναβολη του τι γινεται? Θα τον παρουν στρατο τωρα ή επειδη θελει να δωσει εξετασεις πανελληνιες δικαιουται ενα χρονο αναβολη? Αν οχι και δεν δικαιουται δηλαδη, μπορει να το καθυστερησει για ενα χρονο ακομη ωστε να δωσει παννεληνιες, και πως? Παρακαλω να απαντησει μόνο οποιος ξερει σιγουρα, και οχι καποιος που υποθετει χωρις να ειναι σιγουρος.
elven Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 αυτοί ακούγονται σίγουροι http://ischool.e-steki.gr/showthread.php?t=65406
Προτεινόμενες αναρτήσεις