Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

όχι ήμουν σε διευθυνση που λογοδοτούσε σε ένα στρατηγό στην ασδυς οπότε έκανα τις βύζιτες μου εκεί συχνά πυκνά 

από προηγούμενη μονάδα είχα σειρά που πήρε μετάθεση εκεί και πέρναγε ζάχαρη, ήταν όλη την ώρα σπίτι του, αλλά αυτός ήταν από τους πιο ευνοούμενους, μου έλεγε ότι οι περισσότεροι δεν ήταν έτσι και ξενέρωναν, αλλά γενικά όλοι χαλαρά ήταν.. δε λες ότι κάνεις στρατό εκεί μέσα, δεν έχει καν χώμα να πατήσεις λάσπη :lol:

υπηρεσίες λογικά θα έχουν θάλαμο, είδα ότι σίγουρα έχουν πύλη, άντε να χουν και κάνα περίπολο... σιγά 

επίσης κάποιοι εκεί μέσα έκαναν και οδηγοί στρατηγών, αυτοί δε ξέρω σε τι καθεστώς υπηρεσιών ήταν.. γιατί τους πηγαινόφερναν, οπότε δε ξέρω πόσο κάθονταν μέσω

πάντως δεν τους πάει όλους το ίδιο αυτό κατάλαβα από τις φάτσες τους, στο δικό μου στρατόπεδο μας πήγαινε όλους το ίδιο 2-1 κατά μ.ο. δεν είχαμε ιερά πρόβατα (πλην ελαχίστων περιπτώσεων που εκμεταλλεύονταν καταστάσεις) και είμασταν και μακριά από τους άλλους ώστε να μη μας ενοχλεί κανείς και να γυρνάμε σαν παρτάλια.. εκεί όπως και να χει είσαι σε στρατηγείο φαντάζομαι ότι πρέπει να κτρατάς κάποιους τύπους και να μην είσαι τελείως χυμαδιο.

σκέψου εγώ μόνο για εκεί γυάλιζα αρβύλες :lol: αν και δε μου έδινε κανείς σημασία, απλά έκανα τις διεκπεραιωτικές δουλειές μου έπινα καφέ στο κψμ και την έκανα 

αν μου πρότεινε κάποιος να πάω εκεί θα πήγαινα, μπορεί να μην είναι στο 100% της καλοπέρασης αλλά είναι πολύ ψηλά σε σχέση με ένα συνηθισμένο στρατόπεδο γενικά 

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ε κλάιν. να στο πω κι αλλιώς και σκατά όσο δε πάει να είναι αν πηγαίνεις ανά κάποιες (λογικές όχι ανά 20) μέρες σπίτι και είσαι με δικούς σου ανθρώπους σου το ξεχνάς 

εγώ μόλις πήρα μετάθεση τα ξέχασα όλα 

Δημοσ.

Κανονικα μπορεις να πας ΕΛΔΥΚ.Οσοι το δηλωνουν κατα 99% πανε.Το οτι εισαι υγειονομικο δεν σημαινει οτι θα μεινεις και μετα την μεταθεση σου,αλλα εαν μεινεις( και δεν γινεις πεζικο ας πουμε) και πας ελδυκ,στα χαρτια θα εισαι σιγουρα νοσοκομος τραυματιοφορεας(ΝΤ).Ουτε αυτο σημαινει ομως οτι και εκει θα ασχολεισαι με τα του ιατρου.Ειχα φιλο υγειονομικο ελδυκ αλλα τον εκαναν γραφεα γιατι ηταν ασχετος με το αντικειμενο.Αν παλι μεινεις σαν ΝΤ και σε χωσουν στα ιατρεια μην νομιζεις οτι θα γλυτωνεις και πολλα.

Εγω ας πουμε παρουσιαστικα τεχνικο στην σπαρτη και δηλωσα Κυπρο.Μου ηρθε μεταθεση για νοσοκομος-τραυματιοφορεας για Κυπρο.Οταν το ειδα λεω οτι να ναι!

Με τα πολλα παω εκει,περναμε απο συντευξεις κλπ και με το που παω ιατρεια για εξεταση κλπ με ρωταει η γιατρος οτι αφου εχω αυτην την ειδικοτητα μπας και μεινω.Της λεω δεν εχω καθολου σχεση με το αντικειμενο αλλα επειδη ειχα κανει παλαιοτερα καποια μαθηματα πρωτων βοηθειων(οχι τιποτα το ιδαιτερο) με κρατησε.Το ιδιο εγινε και με αλλους υγειονομικαριους τους οποιους ομως δεν τους κρατησε ολους γιατι δεν ειχαν καμια μα καμια σχεση.Αντιθετα κρατησε καποιους πεζικαριους με ειδικοτητα στα χαρτια τυφεκιοφορος απλα επειδη γνωριζαν οντως καποια πραγματα τα παιδια.

Ασφαλως δεν γλυτωσα ουτε σκοπιες,ουτε εκπαιδευσεις ουτε τιποτα.Ισα ισα πολλες φορες ενω ας πουμε ολους τους πηγαινε 2-1 στις υπηρεσιες στα σκοπετα,περιπολα κλπ,εμας τους ΝΤ μας πηγαινε 3-1 λογω και μιας υπηρεσιας σαν νοσοκομος υπηρεσιας.Μετα την βασικη εκπαιδευση μου κοτσαραν και δευτερη ειδικοτητα ΟΔ.ΕΡΠ.ΑΣ(οδηγος ερπυστριοφορου-ασυρματιστης) και οδηγουσα ενα απο Link.png Site: αυτα τα τερατακια απλα με τον υγειονομικο σταυρο στο πλαι(10,000 κυβικα παρακαλω  :devil:  ).Σαν ΝΤ κυριως ξεραμε καποια φαρμακα(ασφαλως ενημερωναμε τον γιατρο πριν δωσουμε οτιδηποτε) και κυριως χαρτουρα απο τις κινησεις στα νοσομεια κλπ.

Απο τα θετικα του ειναι οτι μετα τους 4 μηνες που γιναμε παλιοσειρα και εφυγαν οι παλαιοτεροι ,κοιμομασταν μονιμα η εσσο μου στα ιατρεια.Αυτο σημαινει καθαρο κρεβατι μονό,5 ατομα στον θαλαμο,καθαρες τουαλετες(οχι τουρκικες-δεν εχει η Κυπρος τουρκικες) στις οποιες χεζαμε 5-10 ατομα και οχι λοχος,καθαρες μπανιερες με θερμοσιφωνα τον οποιο ανοιγαμε οποτε θελαμε εμεις.

Επισης καθε μερα που εβγαινε κινηση για νοσοκομεια για αρωστους πηγαινε ενας νοσηλευτης συνοδος,οποτε εβγαινες και εξω και αραζες στο Γενικο Νοσοκομειο Λευωσιας και εβλεπες κοσμο.

Στα αρνητικα οτι μεχρι να παλιωσεις εχει τρεξιμο γιατι περα του οτι δεν γλυτωνεις τιποτα απο σκοπετα κλπ, καθαριζεις και τα ιατρεια που σημαινει οτι πρεπει να τα κανεις τεντα(σε εμας τουλαχιστον γυαλιζαν-καμια σχεση με οτι λεμε στρατος).

Ειναι ποστο με ευθηνες ειδικα στην χαρτουρα γιατι απο εκει φαινονται οι αρωστοι,ποιοι εχουν παει νοσοκομεια κλπ και αυτα τα βλεπουν λοχαγοι,ο δικας κλπ(εχουμε φαει ξεχεσιμο ουκ ολιγες φορες.)

Εαν σου τυχαινε περιστατικο μπορει και 2-3-4 το βραδυ να σηκωνοσουν και να τον πηγαινες εκτατη κινηση και επειδη χρειαζοταν εισαγωγη να επρεπε να κοιμηθεις στα προαναφερομενα νοσοκομεια σαν συνοδος(βεβαια αυτο ειχε και την πλακα του γιατι εκανες οτι ηθελες).

Ασφαλως οταν παλιωσεις δεν σε πιανει τιποτα εκει μεσα.Εμεις φτιαχναμε το προγραμμα τον ιατρειων και τον διναμε στον επιλοχια(σκοπετα παντα οι νεοι εννοειται :-D  ).Γενικα τους δυο τελευταιους μηνες τα ιατρεια για εμενα ηταν ξενοδοχειο.Αραγμα με την σειρα σου σε δικο σου χωρο με 5 κρεβατια.Ειχαμε ηχεια,τραπεζακι,μπανιερες-τουαλετες σαν το σπιτι σου και πολλα ακομα.Γενικα δεν μας ακουμπαγε τιποτα.Κοινως ζωαρα!

Προσωπικη αποψη ειναι οτι αν μεινεις υγειονομικο ελδυκ σαν ΝΤ,στο τελος δεν θα το μετανιωσεις.

Επισης εαν πας με αυτην την ειδικοτητα,σε κρατησουν δεν σε κρατησουν, στο ΓΕΣ φαινεσαι σαν ΝΤ υγειονομικου,οποτε στον επαναπατρισμο σου θα πας σε καποιο νοσοκομειο για τον τελευταιο μηνα.

Νταξ καλύτερη απάντηση δεν θα μπορούσα να είχα :Ρ

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου που έκατσες και έγραψες όλα αυτά!

Δημοσ.

Πανουργιάς!!!! Διοικητής πλωτών 4ου ΕΤΕΘ στο Καρλόβασι Σάμου το '97-'98... Α Ρ Χ Ι Κ Ο Μ Μ Α Ν Τ Α Ρ Α Σ ! ! !
Δημοσ.

Πανουργιάς!!!! Διοικητής πλωτών 4ου ΕΤΕΘ στο Καρλόβασι Σάμου το '97-'98... Α Ρ Χ Ι Κ Ο Μ Μ Α Ν Τ Α Ρ Α Σ ! ! !

Καλα αυτα εν μερη μας τα λενε και οι παπουδες μας ή οι πατεραδες μας εν μερη δεν περιμενω ενα ακυρο να μου το πει για τους 9 μηνες θητειας μου....  Δεν τον γνωριζω βεβαια τον συγκεκριμενο κυριο απλα τις κουβεντες του σχολιαζω.

Δημοσ.

Κανονικα μπορεις να πας ΕΛΔΥΚ.Οσοι το δηλωνουν κατα 99% πανε.Το οτι εισαι υγειονομικο δεν σημαινει οτι θα μεινεις και μετα την μεταθεση σου,αλλα εαν μεινεις( και δεν γινεις πεζικο ας πουμε) και πας ελδυκ,στα χαρτια θα εισαι σιγουρα νοσοκομος τραυματιοφορεας(ΝΤ).Ουτε αυτο σημαινει ομως οτι και εκει θα ασχολεισαι με τα του ιατρου.Ειχα φιλο υγειονομικο ελδυκ αλλα τον εκαναν γραφεα γιατι ηταν ασχετος με το αντικειμενο.Αν παλι μεινεις σαν ΝΤ και σε χωσουν στα ιατρεια μην νομιζεις οτι θα γλυτωνεις και πολλα.

Εγω ας πουμε παρουσιαστικα τεχνικο στην σπαρτη και δηλωσα Κυπρο.Μου ηρθε μεταθεση για νοσοκομος-τραυματιοφορεας για Κυπρο.Οταν το ειδα λεω οτι να ναι!

Με τα πολλα παω εκει,περναμε απο συντευξεις κλπ και με το που παω ιατρεια για εξεταση κλπ με ρωταει η γιατρος οτι αφου εχω αυτην την ειδικοτητα μπας και μεινω.Της λεω δεν εχω καθολου σχεση με το αντικειμενο αλλα επειδη ειχα κανει παλαιοτερα καποια μαθηματα πρωτων βοηθειων(οχι τιποτα το ιδαιτερο) με κρατησε.Το ιδιο εγινε και με αλλους υγειονομικαριους τους οποιους ομως δεν τους κρατησε ολους γιατι δεν ειχαν καμια μα καμια σχεση.Αντιθετα κρατησε καποιους πεζικαριους με ειδικοτητα στα χαρτια τυφεκιοφορος απλα επειδη γνωριζαν οντως καποια πραγματα τα παιδια.

Ασφαλως δεν γλυτωσα ουτε σκοπιες,ουτε εκπαιδευσεις ουτε τιποτα.Ισα ισα πολλες φορες ενω ας πουμε ολους τους πηγαινε 2-1 στις υπηρεσιες στα σκοπετα,περιπολα κλπ,εμας τους ΝΤ μας πηγαινε 3-1 λογω και μιας υπηρεσιας σαν νοσοκομος υπηρεσιας.Μετα την βασικη εκπαιδευση μου κοτσαραν και δευτερη ειδικοτητα ΟΔ.ΕΡΠ.ΑΣ(οδηγος ερπυστριοφορου-ασυρματιστης) και οδηγουσα ενα απο Link.png Site: αυτα τα τερατακια απλα με τον υγειονομικο σταυρο στο πλαι(10,000 κυβικα παρακαλω  :devil:  ).Σαν ΝΤ κυριως ξεραμε καποια φαρμακα(ασφαλως ενημερωναμε τον γιατρο πριν δωσουμε οτιδηποτε) και κυριως χαρτουρα απο τις κινησεις στα νοσομεια κλπ.

Απο τα θετικα του ειναι οτι μετα τους 4 μηνες που γιναμε παλιοσειρα και εφυγαν οι παλαιοτεροι ,κοιμομασταν μονιμα η εσσο μου στα ιατρεια.Αυτο σημαινει καθαρο κρεβατι μονό,5 ατομα στον θαλαμο,καθαρες τουαλετες(οχι τουρκικες-δεν εχει η Κυπρος τουρκικες) στις οποιες χεζαμε 5-10 ατομα και οχι λοχος,καθαρες μπανιερες με θερμοσιφωνα τον οποιο ανοιγαμε οποτε θελαμε εμεις.

Επισης καθε μερα που εβγαινε κινηση για νοσοκομεια για αρωστους πηγαινε ενας νοσηλευτης συνοδος,οποτε εβγαινες και εξω και αραζες στο Γενικο Νοσοκομειο Λευωσιας και εβλεπες κοσμο.

Στα αρνητικα οτι μεχρι να παλιωσεις εχει τρεξιμο γιατι περα του οτι δεν γλυτωνεις τιποτα απο σκοπετα κλπ, καθαριζεις και τα ιατρεια που σημαινει οτι πρεπει να τα κανεις τεντα(σε εμας τουλαχιστον γυαλιζαν-καμια σχεση με οτι λεμε στρατος).

Ειναι ποστο με ευθηνες ειδικα στην χαρτουρα γιατι απο εκει φαινονται οι αρωστοι,ποιοι εχουν παει νοσοκομεια κλπ και αυτα τα βλεπουν λοχαγοι,ο δικας κλπ(εχουμε φαει ξεχεσιμο ουκ ολιγες φορες.)

Εαν σου τυχαινε περιστατικο μπορει και 2-3-4 το βραδυ να σηκωνοσουν και να τον πηγαινες εκτατη κινηση και επειδη χρειαζοταν εισαγωγη να επρεπε να κοιμηθεις στα προαναφερομενα νοσοκομεια σαν συνοδος(βεβαια αυτο ειχε και την πλακα του γιατι εκανες οτι ηθελες).

Ασφαλως οταν παλιωσεις δεν σε πιανει τιποτα εκει μεσα.Εμεις φτιαχναμε το προγραμμα τον ιατρειων και τον διναμε στον επιλοχια(σκοπετα παντα οι νεοι εννοειται :-D  ).Γενικα τους δυο τελευταιους μηνες τα ιατρεια για εμενα ηταν ξενοδοχειο.Αραγμα με την σειρα σου σε δικο σου χωρο με 5 κρεβατια.Ειχαμε ηχεια,τραπεζακι,μπανιερες-τουαλετες σαν το σπιτι σου και πολλα ακομα.Γενικα δεν μας ακουμπαγε τιποτα.Κοινως ζωαρα!

Προσωπικη αποψη ειναι οτι αν μεινεις υγειονομικο ελδυκ σαν ΝΤ,στο τελος δεν θα το μετανιωσεις.

Επισης εαν πας με αυτην την ειδικοτητα,σε κρατησουν δεν σε κρατησουν, στο ΓΕΣ φαινεσαι σαν ΝΤ υγειονομικου,οποτε στον επαναπατρισμο σου θα πας σε καποιο νοσοκομειο για τον τελευταιο μηνα.

Τι σειρα ησουν και σε ποιο ταγμα? (να φανταστω αφου ειπες Η γιατρος, αναφερεσαι στο 1ο ταγμα με την υπιατρο ΔενΑναφερωΟνομα) :wub: :wub: :wub:

Δημοσ.

Καλα αυτα εν μερη μας τα λενε και οι παπουδες μας ή οι πατεραδες μας εν μερη δεν περιμενω ενα ακυρο να μου το πει για τους 9 μηνες θητειας μου.... Δεν τον γνωριζω βεβαια τον συγκεκριμενο κυριο απλα τις κουβεντες του σχολιαζω.

Ναι, έχεις δίκιο.

Ο ενθουσιασμός μου βγήκε επειδή υπηρέτησα μαζί του εκείνη την περίοδο και μαζί με τον Τσιπίδη (<----διοικητής του δικού μου λόχου) ήταν τα στελέχη που θαύμαζα όταν ήμουν στη Σάμο... μιλάμε, μ' αυτούς τους δυο πας και γυρνάς. 100%

Δημοσ.

Εγώ έχω να πω ένα πράγμα δεν είναι η Κύπρος ένα στρατόπεδο όπως τα γράφεις και παραπάνω... όλα αυτά που γράφεις είναι οι δικές σου εμπειρίες και για άλλους μπορεί να είναι τελείως διαφορετικά, ανάλογα σε τι διοικητές θα πέσουν, κτλπ κτλπ κτλπ...

Όσο για το χώσιμο των ελδυκάριων στην Ελλάδα, όταν γύρισα και ήμουν στο Χαιδάρι, που το θεωρώ το μέγιστο βυσματικό στρατόπεδο από όσα έχω δεί(και έχω δει αρκετά > 6) όχι μόνο δεν μας χώσανε, αλλά ήταν πολύ δίκαια τα παιδιά και μάλιστα φύγαμε και 10 μέρες νωρίτερα.... μην τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι. Όλα όσα έχεις γράψει και παραπάνω μπορούν πολύ απλά να ακυρωθούν αν πέσει σε δύσκολη κατάσταση/στρατόπεδο. Και για μια από τις πολλές "ανακρίβιες" που έγραψες, φυσικά έχει και τούρκικες τουαλέτες η κύπρος, και δωμάτια με υπερβολική ζέστη χωρίς κλιματισμό, και φαγητά που δεν τρώγονται, και πολλά άλλα... 

Κοιτα,πιστευω οτι οτιδηποτε πουμε εδω μεσα για τον στρατο ειναι προσωπικη εμπειρια.Κανενας δεν μπορει να σου πει εαν θα κανεις ζωαρα ή εαν θα μισησεις την ζωη σου.Και αυτο ισχυει γιατι κανενας δεν μπορει να γνωριζει που θα παει.

Αλλα τουλαχιστον για το θεμα ΝΤ στην ΕΛΔΥΚ ασε με να εχω μια παραπανω αποψη.Ουτε του ειπα οτι θα πας εκει και τελος ζωαρα,ουτε οτι θα μεινει υγειονομικο στην ΕΛΔΥΚ,ουτε καν οτι και υγειονομικο να μεινει θα τον παρουν στα ιατρεια.Του ειπα τι θα γινει εαν και μονο εαν τον παρουν στα ιατρεια.Και ναι και στα τρια ταγματα της ΕΛΔΥΚ να παει τα ιατρεια ειναι ζωαρα.Τοσα ατομα,μαζι βγαζαμε κινησεις(ειδικα με το συνταγμα) ολοι ζωαρα εκαναν.Αλλοι πιο πολυ,αλλοι λιγοτερο αλλα καμια σχεση με τους υπολοιπους φανταρους.

Ασφαλως εχεις δικιο στο θεμα της δικοικησης.Αλλα κατα την διαρκεια της θητειας μου πετυχα αλλαγη στελεχων.Αυτο σημαινει οτι εχουν τουλαχιστον εναμιση χρονο στην Κυρπο ακομα τα ιδια στελεχη.Αυτο σημαινει οτι τον φιλο που θελει να παει ΕΛΔΥΚ θα τον βρουν σιγουρα αυτα τα στελεχη.Ε με αυτα τα στελεχη οι ΝΤ ειναι ζωαρα.

Για τις τουρκικες τουαλετες τουλαχιστον στο πρωτο ταγμα και σε ενα που ηταν το ξαδερφακι(αν θυμαμαι καλα συνταγμα) ειχε κανονικες.

Παντα μιλαω για ΕΛΔΥΚ το τονιζω.Υπαρχουν και τα μισα-μισα στρατοπεδα με Κυπραιους μεσα(35 μ/κ,5η ΕΜΑ κλπ) στα οποια δεν γνωριζω τι παιζει.

Για επαναπατρισμο τωρα,δυστηχως οι περισσοτεροι περνανε ασχημα στην Ελλαδα.Το οτι ετυχες(οπως και εγω αλλωστε) σε καλη μονοαδα που δεν σε εχωναν δεν εχει να πει κατι.

Τελος πουθενα δεν ανεφερα οτι η Κυπρος δεν εχει ζεστα δωματια.Απο οσο γνωριζω κλιματισμο μονο το συνταγμα εχει στους λοχους και ασφαλως οι υπολοιπη βραζουν απο την ζεστη της Κυπρου.Στα ιατρεια(1ο ταγμα) ειχαμε 10!!!

Το φαγητο σε σχεση με την Σπαρτη και αυλωνα μου αρεσε.Γουστα.

Τι σειρα ησουν και σε ποιο ταγμα? (να φανταστω αφου ειπες Η γιατρος, αναφερεσαι στο 1ο ταγμα με την υπιατρο ΔενΑναφερωΟνομα) :wub: :wub: :wub:

ΜΙΑ ηταν η υπιατρος της ΕΛΔΥΚ.Δεν χρειαζεται το ταγμα. ;)

• Like 1
Δημοσ.

Κοιτα,πιστευω οτι οτιδηποτε πουμε εδω μεσα για τον στρατο ειναι προσωπικη εμπειρια.Κανενας δεν μπορει να σου πει εαν θα κανεις ζωαρα ή εαν θα μισησεις την ζωη σου.Και αυτο ισχυει γιατι κανενας δεν μπορει να γνωριζει που θα παει.

Αλλα τουλαχιστον για το θεμα ΝΤ στην ΕΛΔΥΚ ασε με να εχω μια παραπανω αποψη.Ουτε του ειπα οτι θα πας εκει και τελος ζωαρα,ουτε οτι θα μεινει υγειονομικο στην ΕΛΔΥΚ,ουτε καν οτι και υγειονομικο να μεινει θα τον παρουν στα ιατρεια.Του ειπα τι θα γινει εαν και μονο εαν τον παρουν στα ιατρεια.Και ναι και στα τρια ταγματα της ΕΛΔΥΚ να παει τα ιατρεια ειναι ζωαρα.Τοσα ατομα,μαζι βγαζαμε κινησεις(ειδικα με το συνταγμα) ολοι ζωαρα εκαναν.Αλλοι πιο πολυ,αλλοι λιγοτερο αλλα καμια σχεση με τους υπολοιπους φανταρους.

Ασφαλως εχεις δικιο στο θεμα της δικοικησης.Αλλα κατα την διαρκεια της θητειας μου πετυχα αλλαγη στελεχων.Αυτο σημαινει οτι εχουν τουλαχιστον εναμιση χρονο στην Κυρπο ακομα τα ιδια στελεχη.Αυτο σημαινει οτι τον φιλο που θελει να παει ΕΛΔΥΚ θα τον βρουν σιγουρα αυτα τα στελεχη.Ε με αυτα τα στελεχη οι ΝΤ ειναι ζωαρα.

Για τις τουρκικες τουαλετες τουλαχιστον στο πρωτο ταγμα και σε ενα που ηταν το ξαδερφακι(αν θυμαμαι καλα συνταγμα) ειχε κανονικες.

Παντα μιλαω για ΕΛΔΥΚ το τονιζω.Υπαρχουν και τα μισα-μισα στρατοπεδα με Κυπραιους μεσα(35 μ/κ,5η ΕΜΑ κλπ) στα οποια δεν γνωριζω τι παιζει.

Για επαναπατρισμο τωρα,δυστηχως οι περισσοτεροι περνανε ασχημα στην Ελλαδα.Το οτι ετυχες(οπως και εγω αλλωστε) σε καλη μονοαδα που δεν σε εχωναν δεν εχει να πει κατι.

Τελος πουθενα δεν ανεφερα οτι η Κυπρος δεν εχει ζεστα δωματια.Απο οσο γνωριζω κλιματισμο μονο το συνταγμα εχει στους λοχους και ασφαλως οι υπολοιπη βραζουν απο την ζεστη της Κυπρου.Στα ιατρεια(1ο ταγμα) ειχαμε 10!!!

Το φαγητο σε σχεση με την Σπαρτη και αυλωνα μου αρεσε.Γουστα.

ΜΙΑ ηταν η υπιατρος της ΕΛΔΥΚ.Δεν χρειαζεται το ταγμα. ;)

Μας ειχε κανει αρκετες επισκεψεις στο 2ο ταγμα οταν ελειπε ο δικος μας υπιατρος με αναρρωτικη (Φεβρουαριο-Μαρτιο '14) και ειδικα μεσα στην εμπλοκη του Πασχα. Χαχαχαχ καλα περνουσαμε!

Δημοσ.

Δεν διαφώνησα πουθενά μαζί σου, απλά διαβάζοντας τα κάποιος (όπως και φάνηκε από την απάντηση του φίλου παραπάνω) θα έχει μια πολύ απόλυτη άποψη που μπορεί να του βγεί ξινή αν πάει αλλού και όχι στην μονάδα που ήσουν και με την ειδικότητα που ήσουν, η ακόμα και αν η ψυχολογία του είναι διαφορετική από την δική σου. Γιαυτό έβαλα και την λέξη ανακρίβεια σε εισαγωγικά.

Να ξεκινήσουμε απο την αρχή, το 99% του να πάει ΕΛΔΥΚ επειδή θα το δηλώσει δεν ισχύει. εγώ, όπως και μερικοί ακόμα, έβαλα και βύσμα για να με βγάλουν και πάλι με πήραν με το ζόρι (όχι ότι με χάλασε βέβαια γιατί έκανα ζωάρα, αν και με πήγε ένα 6μηνο πίσω στην εξεταστική). Ήταν πολλά άτομα που είχαν δηλώσει και φάγαν άκυρο, πολλοί και με οικονομικά προβλήματα.

Επειδή έτυχε και πέρασα από πολλές μονάδες 3/1, και όχι μόνο, τα πράγματα είναι συνήθως αρκετά διαφορετικά από αυτά που περιγράφεις για την κανονική ΕΛΔΥΚ . Όποιος έχει περάσει από ΤΣΕΡΟΥΚ με κανα βαρβάτο διοικητή θα έχει καταλάβει ήδη. Επίσης αν φας φαγητό από 18χρονους κύπριους για κανα μήνα θα τρως μετά από ελδυκάριους και θα σου φαίνεται καλύτερο και από της μαμάς. Ακόμα θυμάμαι μια τηγανιά που είχα φάει από 2ο τάγμα ήταν κλάσης ανώτερη από αυτά που τρώγαμε εμείς. Γενικά η Κύπρος έχει τα καλά της, έχει και τα κακά της, ανάλογα που θα πέσεις. Εγώ ας πούμε έπεσα στα καλύτερα, αλλά είχα την τύχη να δω πώς είναι και τα άσχημα για λίγο καιρό. Μερικοί τα άσχημα τα φάγαν 6-7 μήνες στην μάπα :P

Δημοσ.

Πως ειναι τωρα δεν ξερω , πριν 10 χρονια πολυ καλα ηταν , βεβαια αυτο ειναι προσωπικη αποψη καθως ο καθενας εχει τα δικα του κριτηρια , υπηρχουν αρκετοι "φλωροι" που οπου και να πανε κλαιγονται.

Στην θητεια μου πετυχα παιδια απο πολυ "χειροτερες" μοναδες που την "παλευανε" περισσοτερο απο πολλους στην δικια μου .

Γενικα πλεον ο στρατος ειναι γελοιος (διπλες σκοπιες?λολ) σε σχεση με αυτα που περασα εγω , ποσο μαλλον σε συγκριση με οσους πηγαν πριν το 12μηνο/9μηνο , οποτε δεν μπορω να καταλαβω γιατι αγχωνεστε μερικοι...

ναι, διπλές σκοπιές μεγάλη ανεση. Ειχαμε διπλή σκοπιά στην ΑΟΤ, που ήταν 10 μέτρα απο τον λόχο και σε οπτική επάφη με τον λόχο και τα  εστιατορία, κάθε μερα δύο φαντάροι φύλαγαν καθε μέρα 8ωρο, απο τις 06.00 εως τις 14.00, γιατι οι υπολοιποι ήταν σε πόστα, γραφεία, αγγαρείες, κτλ. και δεν υπήρχε κανένας να τους αλλάξει. Το ίδιο και για τον θαλαμοφύλακα...

όλοι τα ίδια λένε, όταν πήγανε στρατο περάσανε του χριστού τα παθη και τώρα ειναι διακοπές, κατασκηνωση, κτλ. παραμύθια, λες και πήγατε σε κανα πολεμο. Χασιμο χρόνου ήταν και τιποτα παραπάνω.

Αλλο εννοουσα , απο αποψη καλοπερασης/κακουχιων , ναι ειναι γελοιο συγκριτικα με προηγουμενες γενιες οπως και αυτα που περασα εγω ηταν γελοια σε συγκριση με τον πατερα μου ,απλα πιστευω οτι πλεον ο πηχης ειναι υπερβολικα χαμηλος με  αυτα που ακουω.

Θες να σου κρατανε το χερακι στην σκοπια ?Φοβασαι τον μπαμπουλα ?

:D

ό,τι να ναι...

• Like 1
Δημοσ.

Γιατι νομιζεις οτι μαθανε και τιποτα???Και τα λεω που ειχα παει πριν 1 χρονο,απλα απαραδεκτοι.Αν πχ νομιζεις οτι μαθαινεις αν ειστε πανω απο 1 εστια 13ατομα και μαγειρευει καποιος αλλος τοτε γελιεσαι.Ακομα και ο ταξιαρχος οταν ειχε ερθει πριν φυγουμε εκανε παρατηρησεις στα στελεχη για το ολο συστημα μετα τα παραπονα που του καναμε(οχι οτι θα αλλαξει κατι αλλα λεμε τωρα).Και να πας σε μοναδα που θα εχεις στελεχη μεσα μαγειρες παει στο καλο κατι γινεται,αν ομως πας σε μικρη μοναδα που δεν εχει μεσα στελεχος να σε βοηθησει και εσυ δεν εχεις μαθει τιποτα εκει τι κανεις??...

1 χρονο πριν ησουν Γυθειο? Τι σειρα εισαι?

Οσον αφορα τους μαγειρες να προσθεσω πως ειναι καθαρα θεμα ενδιαφεροντος και καθημερινης τριβης. Στο Γυθειο λογω ποστου πρακτικα δεν εμαθα τιποτα απο μαγειρικη και οταν εφτασα στη μοναδα( Αθηνα ) ειπα στους τοτε μαγειρες πως δεν ηξερα να σπαω ουτε αυγο, που ηταν αλλωστε αληθεια. Με τον καιρο και με το κινητρο του ποστου οχι απλα εμαθα να σπαω αυγο, αλλα εγινα μεχρι και αρχιμαγειρας κανοντας πολλες φορες φαγητο πολυ παραπανω απο τα προβλεπομενα στανταρ του Στρατου. Με τα παιδια απλα ασχοληθηκαμε αρκετα, πολλες φορες αφου πειραματιστουμε και το αποτελεσμα ευτυχως ηταν πολυ καλο. Πιστευω ειναι απο τις ελαχιστες ειδικοτητες που μπορεις να μαθεις κατι χρησιμο για τη ζωη σου, ευτυχως γιατι μου εμεινε μια γλυκια γευση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...