tsakonass Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 @UpToDate_ Σου ηρθε το χαρτί ή μπά; Μαζί μπαινουμε Αυλώνα.Χαρτι δεν έχω λαβει.
cepola Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Μου φερανε το χαρτι και τους ειπα να το βαλουν στην πατουρα τους...αχαχαχα
Atallos1 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 @UpToDate_ Σου ηρθε το χαρτί ή μπά; Μαζί μπαινουμε Αυλώνα.Χαρτι δεν έχω λαβει. Μην περιμενετε να ερθει σπιτι , αν δειτε κ περνανε οι μερες απλα πατε στο ΑΤ της περιοχης σας
tritonas00 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 αν δειτε κ περνανε οι μερες απλα πατε στο ΑΤ της περιοχης σας τι μου θυμισες...
phanispal Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Νωρίς μπαίνουν οι ποντικαράδες της 337, ευτυχώς. Φίλε UptoDate δυστυχώς μόνο με βύσμα μπορείς να αλλάξεις το σώμα σου. Κάνε τώρα οτι μπορείς όσο προλαβαίνεις. Γιατί, δε μπορεί να δηλώσει ενδιαφέρον όταν περάσουν τα κλιμάκια Ειδικών Δυνάμεων στο κέντρο; Οντως...... τωρα τι κανω; πως θα παω Μ.Πευκο; Θελω να παω ΣΕΑΠ μετα.. ΠΖ....ειμαι ΤΘ τωρα λογικα δεν γινεται.. Είστε υπόχρεος για κατάταξη Στρατό Ξηράς με την 2015 Β΄ ΕΣΣΟ (Μάρτιος) δυνάμει της ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΣ 12/2015 την 10/03/2015 σεΚέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) (ΑΥΛΩΝΑ). Έχετε επιλεγεί Τεθωρακισμένα. Καταλαβαίνεις πόσο τυχαία γίνονται όλα στον ελληνικό στρατό. Τουλάχιστον πήρες μια ιδέα. Σκέψου ότι εγώ όταν είχα περάσει περιοδεύων, είχα δηλώσει Πεζικό, πήρα αναβολή για σπουδές και στα 27 μου πήγα να την κόψω και δήλωσα Ειδικές Δυνάμεις. Όλοι μου έλεγαν δεν υπάχει περίπτωση να πας ΚΕΕΔ, ξέχασέ το κ.λπ.. Φυσικά παρουσιάστηκα ΚΕΕΔ :Ρ Και σίγουρα υπήρξαν περιπτώσεις πιτσιρικάδων που όταν πέρασαν περιοδεύων δήλωσαν Ειδικές Δυνάμεις και τους ήρθε χαρτί για οτιδήποτε άλλο από αυτό που δήλωσαν. Επίσης, εγώ στο ΚΕΕΔ δήλωσα ότι ήθελα να πάω ορεινός (Ρεντίνα ή Δράμα ή Νάουσα) και με έστειλαν αμφίβιο στη Χίο. Θα μου πεις εκεί χρειαζόταν να πάνε πολλοί, εκεί με έστειλαν. Άλλοι όμως που δήλωσαν αμφίβιοι, τους έστειλαν ορεινούς. Οπότε καταλαβαίνεις για τι μπάχαλο μιλάμε.
Fulgore Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Γιατί, δε μπορεί να δηλώσει ενδιαφέρον όταν περάσουν τα κλιμάκια Ειδικών Δυνάμεων στο κέντρο; Καταλαβαίνεις πόσο τυχαία γίνονται όλα στον ελληνικό στρατό. Τουλάχιστον πήρες μια ιδέα. Σκέψου ότι εγώ όταν είχα περάσει περιοδεύων, είχα δηλώσει Πεζικό, πήρα αναβολή για σπουδές και στα 27 μου πήγα να την κόψω και δήλωσα Ειδικές Δυνάμεις. Όλοι μου έλεγαν δεν υπάχει περίπτωση να πας ΚΕΕΔ, ξέχασέ το κ.λπ.. Φυσικά παρουσιάστηκα ΚΕΕΔ :Ρ Και σίγουρα υπήρξαν περιπτώσεις πιτσιρικάδων που όταν πέρασαν περιοδεύων δήλωσαν Ειδικές Δυνάμεις και τους ήρθε χαρτί για οτιδήποτε άλλο από αυτό που δήλωσαν. Επίσης, εγώ στο ΚΕΕΔ δήλωσα ότι ήθελα να πάω ορεινός (Ρεντίνα ή Δράμα ή Νάουσα) και με έστειλαν αμφίβιο στη Χίο. Θα μου πεις εκεί χρειαζόταν να πάνε πολλοί, εκεί με έστειλαν. Άλλοι όμως που δήλωσαν αμφίβιοι, τους έστειλαν ορεινούς. Οπότε καταλαβαίνεις για τι μπάχαλο μιλάμε. Και εγω Ερμουπολη δηλωσα και με στειλανε Μυτιληνη.Ετρωγα και καμια μαστιχα πριν φτασω Αθηνα απο την ΧΙο που εκανε σταση το πλοιο
UpToDate_ Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 θα το δηλωσω στην περιοδευων επιτροπη για ειδικες δυναμεις... απλα δεν μπορω να καταλαβω. Γιατι να παω πρωτα κετθ κ μετα κεεδ αφου εκει θελω να παω.. περιμενουν να κοπουν ατομα για να παρουν αλλους; αυριο θα παω στρατολογικο για να καταθεσω ενα πτυχειο αλεξιπτωτιστη που εχω.Γινεται να μιλησω με κανεναν εκει λετε; Για το παιδι που με ρωτησε..οχι δεν μου εχει ερθει χαρτι. Απο τον ιστοτοπο του στρατολογια το ειδα
phanispal Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δεν περιμένουν τίποτα, απλά δεν ασχολούνται. Δεν ενδιαφέρει κανέναν. Είναι απλά δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά με την κακή έννοια. Χωρίς βύσμα είναι αρκετά δύσκολο να πας Αλεξίπτωτα. Όχι αδύνατον, αλλά δύσκολο.
Tilemaxx Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Αν δεν μπορέσεις για Β' ΜΑΛ μην πάς Ειδικές Δυνάμεις, δεν αξίζει. Παλιά έπαιρναν και χωρίς βύσμα εκεί, πλέον όχι. Εκεί θα σε πηγαίνει αυστηρώς 1-1 και θα κάνεις μόνο περίπολα και ΑΜ. Οπουδήποτε αλλού θα είσαι αγγαρειομάχος-σκοπάνθρωπος και θα τραβάς και την εκπαίδευση των πρασινομπερέδων. Ήμουν χθές συνοδηγός σε κίνηση στους πυροβολικάριους Πεζοναύτες στη Λάρισα, σκέτη μαυρίλα. Αγγαρεία φούλ, 5 αναφορές την ημέρα, υπηρεσίες αδικαιολόγητα πολλές για την θέση και το σκοπό της μονάδας, και 7-1 απο θέμα υπηρεσιών. Τους λυπήθηκα λίγο γιατί εγώ άραζα ΚΨΜ και κοιμόμουν 10 με 6 σερί όταν αυτοί άλλαζαν ανα 2ωρο σκοπιά. Και οι πούστηδες εκεί ούτε καν έξοδο δεν μου έδωσαν, αλλά δεν με πείραξε τόσο γιατί έκανα ζωάρα 3 μέρες. Δεν σου λέω οτι αυτή είναι η νόρμα, αλλά αυτό έζησα εγώ προσωπικά σε μια μονάδα πρασινομπερέδων.Anyway, μακριά απο ΕΔ-Πεζοναύτες (εκτός και αν πας 575 στη Χαλκίδα, αλλά αφού είσαι τέθωρας δεν ξέρω αν γίνεται).Γενικώς παίδες, οτιδήποτε άλλο εκτός απο Στρατό Ξηράς είναι οτι πρέπει. Αν μπορείτε να αποφύγετε ΠΖ-ΠΒ-ΤΘ και να πάτε Αεροπορία-Ναυτικό, κάντε το.
Fulgore Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Αν δεν μπορέσεις για Β' ΜΑΛ μην πάς Ειδικές Δυνάμεις, δεν αξίζει. Παλιά έπαιρναν και χωρίς βύσμα εκεί, πλέον όχι. Εκεί θα σε πηγαίνει αυστηρώς 1-1 και θα κάνεις μόνο περίπολα και ΑΜ. Οπουδήποτε αλλού θα είσαι αγγαρειομάχος-σκοπάνθρωπος και θα τραβάς και την εκπαίδευση των πρασινομπερέδων. Ήμουν χθές συνοδηγός σε κίνηση στους πυροβολικάριους Πεζοναύτες στη Λάρισα, σκέτη μαυρίλα. Αγγαρεία φούλ, 5 αναφορές την ημέρα, υπηρεσίες αδικαιολόγητα πολλές για την θέση και το σκοπό της μονάδας, και 7-1 απο θέμα υπηρεσιών. Τους λυπήθηκα λίγο γιατί εγώ άραζα ΚΨΜ και κοιμόμουν 10 με 6 σερί όταν αυτοί άλλαζαν ανα 2ωρο σκοπιά. Και οι πούστηδες εκεί ούτε καν έξοδο δεν μου έδωσαν, αλλά δεν με πείραξε τόσο γιατί έκανα ζωάρα 3 μέρες. Δεν σου λέω οτι αυτή είναι η νόρμα, αλλά αυτό έζησα εγώ προσωπικά σε μια μονάδα πρασινομπερέδων. Anyway, μακριά απο ΕΔ-Πεζοναύτες (εκτός και αν πας 575 στη Χαλκίδα, αλλά αφού είσαι τέθωρας δεν ξέρω αν γίνεται). Γενικώς παίδες, οτιδήποτε άλλο εκτός απο Στρατό Ξηράς είναι οτι πρέπει. Αν μπορείτε να αποφύγετε ΠΖ-ΠΒ-ΤΘ και να πάτε Αεροπορία-Ναυτικό, κάντε το. Και εγω παλια που ειχα κοψει την αναβολη(το 2005 αν θυμαμαι καλα) για Ναυτικο ειχα δηλωσει αλλα αφου μου ειρθε μετα το χαρτι για Πεζικο πηρα αναβολη λογω σχολης. Ειχα δυο παιδια που ηταν Αεροπορια και μαλιστα ειχαν ερθει στο Τατοι για ''εκπαιδευση''.Φαντασου τα παιδια μενανε κανονικα εκτως Αθηνων αλλα περνανε κανονικα διανυκτερευση στην Αθηνα αν ειχαν σε καποιο να μεινουν... Εννοειται οτι καθε μερα μετα τις 1 ειχαν εξοδο καθε μερα και τους δωσανε και δωρεαν μερες οταν τελειωσανε την εκπαιδευση να πανε να ψηφισουν.Τεταρτη τους διωξανε και τους ειπαν να παρουσιαστουν στην Μοναδα τους την Δευτερα. Οσο για υπηρεσιες απο οτι μου ειπε τον παει 2-2. Αλλα προφανως και ο γνωστος μου και τα αλλα παιδια βαλανε κλασσικα χοντρο βυσμα αλλιως Δεν.... Και αν μπορεις να βαλεις βυσμα πχ για Αεροπορια ή Ναυτικο,μπορεις να βαλεις απο την αρχη μετα το κεντρο που παρουσιαζεσαι να περασεις κοντα στο σπιτι σου(κατι σαν και εσενα δηλαδη )
Tilemaxx Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Ναι, εκεί αν είσαι 2 μέρες έξω το παίρνεις off εντελώς και πάς μετά απο 2 μέρες. Στον Ξηράς πρέπει να παρουσιάζεσαι στη μονάδα κάθε μέρα ακόμα και αν σε πηγαίνει 1-5 (που λέει ο λόγος). Δεν είναι τυχαίο που όλοι εμείς είμαστε οι Αλβανοί του ΕΣ, και το 9μηνο το δικό μας είναι πολύ παραπλανητικό σε σχέση με το 12μηνο το δικό τους. Περνάει πολύ πιο ευχάριστα ο καιρός σε αυτά τα σώματα κακά τα ψέμματα.
Fulgore Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Βασικα παιρναει μονο αν ειναι κοντα στο σπιτι σου.Γιατι οπως και να το κανεις οταν εσυ θα απολυεσαι ο αλλος θα κατσει αλλους 3 μηνες μεσα.Και σε 3 μηνες μπορεις να εχεις κανει πολλα πραγματα,απο εξεταστικες για την σχολη,πτυχιακες ή ακομα και να ξεκινησεις πρακτικη μεχρι να βρεις δουλεια. Γιαυτο και ολοι κοιταζουν να βαλουν μεσο και πανε κατα κυριο λογο 9μηνο.
nemesiskp Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα παιδιά.Σήμερα έμαθα ότι 9 Μαρτίου μπαίνω στο Υγειονομικό στην Άρτα..Τώρα το πως και το γιατί ενώ δεν έχω σχέση με τα "ιατρικά" δεν το ξέρω..Ξέρεις κανείς τι παίζει εκεί;Εγώ στην συνέχεια θέλω να δηλώσω ΕΛΔΥΚ θα μπορώ να το κάνω κανονικά έτσι; Κανονικα μπορεις να πας ΕΛΔΥΚ.Οσοι το δηλωνουν κατα 99% πανε.Το οτι εισαι υγειονομικο δεν σημαινει οτι θα μεινεις και μετα την μεταθεση σου,αλλα εαν μεινεις( και δεν γινεις πεζικο ας πουμε) και πας ελδυκ,στα χαρτια θα εισαι σιγουρα νοσοκομος τραυματιοφορεας(ΝΤ).Ουτε αυτο σημαινει ομως οτι και εκει θα ασχολεισαι με τα του ιατρου.Ειχα φιλο υγειονομικο ελδυκ αλλα τον εκαναν γραφεα γιατι ηταν ασχετος με το αντικειμενο.Αν παλι μεινεις σαν ΝΤ και σε χωσουν στα ιατρεια μην νομιζεις οτι θα γλυτωνεις και πολλα. Εγω ας πουμε παρουσιαστικα τεχνικο στην σπαρτη και δηλωσα Κυπρο.Μου ηρθε μεταθεση για νοσοκομος-τραυματιοφορεας για Κυπρο.Οταν το ειδα λεω οτι να ναι! Με τα πολλα παω εκει,περναμε απο συντευξεις κλπ και με το που παω ιατρεια για εξεταση κλπ με ρωταει η γιατρος οτι αφου εχω αυτην την ειδικοτητα μπας και μεινω.Της λεω δεν εχω καθολου σχεση με το αντικειμενο αλλα επειδη ειχα κανει παλαιοτερα καποια μαθηματα πρωτων βοηθειων(οχι τιποτα το ιδαιτερο) με κρατησε.Το ιδιο εγινε και με αλλους υγειονομικαριους τους οποιους ομως δεν τους κρατησε ολους γιατι δεν ειχαν καμια μα καμια σχεση.Αντιθετα κρατησε καποιους πεζικαριους με ειδικοτητα στα χαρτια τυφεκιοφορος απλα επειδη γνωριζαν οντως καποια πραγματα τα παιδια. Ασφαλως δεν γλυτωσα ουτε σκοπιες,ουτε εκπαιδευσεις ουτε τιποτα.Ισα ισα πολλες φορες ενω ας πουμε ολους τους πηγαινε 2-1 στις υπηρεσιες στα σκοπετα,περιπολα κλπ,εμας τους ΝΤ μας πηγαινε 3-1 λογω και μιας υπηρεσιας σαν νοσοκομος υπηρεσιας.Μετα την βασικη εκπαιδευση μου κοτσαραν και δευτερη ειδικοτητα ΟΔ.ΕΡΠ.ΑΣ(οδηγος ερπυστριοφορου-ασυρματιστης) και οδηγουσα ενα απο Site: αυτα τα τερατακια απλα με τον υγειονομικο σταυρο στο πλαι(10,000 κυβικα παρακαλω ).Σαν ΝΤ κυριως ξεραμε καποια φαρμακα(ασφαλως ενημερωναμε τον γιατρο πριν δωσουμε οτιδηποτε) και κυριως χαρτουρα απο τις κινησεις στα νοσομεια κλπ. Απο τα θετικα του ειναι οτι μετα τους 4 μηνες που γιναμε παλιοσειρα και εφυγαν οι παλαιοτεροι ,κοιμομασταν μονιμα η εσσο μου στα ιατρεια.Αυτο σημαινει καθαρο κρεβατι μονό,5 ατομα στον θαλαμο,καθαρες τουαλετες(οχι τουρκικες-δεν εχει η Κυπρος τουρκικες) στις οποιες χεζαμε 5-10 ατομα και οχι λοχος,καθαρες μπανιερες με θερμοσιφωνα τον οποιο ανοιγαμε οποτε θελαμε εμεις. Επισης καθε μερα που εβγαινε κινηση για νοσοκομεια για αρωστους πηγαινε ενας νοσηλευτης συνοδος,οποτε εβγαινες και εξω και αραζες στο Γενικο Νοσοκομειο Λευωσιας και εβλεπες κοσμο. Στα αρνητικα οτι μεχρι να παλιωσεις εχει τρεξιμο γιατι περα του οτι δεν γλυτωνεις τιποτα απο σκοπετα κλπ, καθαριζεις και τα ιατρεια που σημαινει οτι πρεπει να τα κανεις τεντα(σε εμας τουλαχιστον γυαλιζαν-καμια σχεση με οτι λεμε στρατος). Ειναι ποστο με ευθηνες ειδικα στην χαρτουρα γιατι απο εκει φαινονται οι αρωστοι,ποιοι εχουν παει νοσοκομεια κλπ και αυτα τα βλεπουν λοχαγοι,ο δικας κλπ(εχουμε φαει ξεχεσιμο ουκ ολιγες φορες.) Εαν σου τυχαινε περιστατικο μπορει και 2-3-4 το βραδυ να σηκωνοσουν και να τον πηγαινες εκτατη κινηση και επειδη χρειαζοταν εισαγωγη να επρεπε να κοιμηθεις στα προαναφερομενα νοσοκομεια σαν συνοδος(βεβαια αυτο ειχε και την πλακα του γιατι εκανες οτι ηθελες). Ασφαλως οταν παλιωσεις δεν σε πιανει τιποτα εκει μεσα.Εμεις φτιαχναμε το προγραμμα τον ιατρειων και τον διναμε στον επιλοχια(σκοπετα παντα οι νεοι εννοειται ).Γενικα τους δυο τελευταιους μηνες τα ιατρεια για εμενα ηταν ξενοδοχειο.Αραγμα με την σειρα σου σε δικο σου χωρο με 5 κρεβατια.Ειχαμε ηχεια,τραπεζακι,μπανιερες-τουαλετες σαν το σπιτι σου και πολλα ακομα.Γενικα δεν μας ακουμπαγε τιποτα.Κοινως ζωαρα! Προσωπικη αποψη ειναι οτι αν μεινεις υγειονομικο ελδυκ σαν ΝΤ,στο τελος δεν θα το μετανιωσεις. Επισης εαν πας με αυτην την ειδικοτητα,σε κρατησουν δεν σε κρατησουν, στο ΓΕΣ φαινεσαι σαν ΝΤ υγειονομικου,οποτε στον επαναπατρισμο σου θα πας σε καποιο νοσοκομειο για τον τελευταιο μηνα. 2
Fulgore Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Κανονικα μπορεις να πας ΕΛΔΥΚ.Οσοι το δηλωνουν κατα 99% πανε.Το οτι εισαι υγειονομικο δεν σημαινει οτι θα μεινεις και μετα την μεταθεση σου,αλλα εαν μεινεις( και δεν γινεις πεζικο ας πουμε) και πας ελδυκ,στα χαρτια θα εισαι σιγουρα νοσοκομος τραυματιοφορεας(ΝΤ).Ουτε αυτο σημαινει ομως οτι και εκει θα ασχολεισαι με τα του ιατρου.Ειχα φιλο υγειονομικο ελδυκ αλλα τον εκαναν γραφεα γιατι ηταν ασχετος με το αντικειμενο.Αν παλι μεινεις σαν ΝΤ και σε χωσουν στα ιατρεια μην νομιζεις οτι θα γλυτωνεις και πολλα. Εγω ας πουμε παρουσιαστικα τεχνικο στην σπαρτη και δηλωσα Κυπρο.Μου ηρθε μεταθεση για νοσοκομος-τραυματιοφορεας για Κυπρο.Οταν το ειδα λεω οτι να ναι! Με τα πολλα παω εκει,περναμε απο συντευξεις κλπ και με το που παω ιατρεια για εξεταση κλπ με ρωταει η γιατρος οτι αφου εχω αυτην την ειδικοτητα μπας και μεινω.Της λεω δεν εχω καθολου σχεση με το αντικειμενο αλλα επειδη ειχα κανει παλαιοτερα καποια μαθηματα πρωτων βοηθειων(οχι τιποτα το ιδαιτερο) με κρατησε.Το ιδιο εγινε και με αλλους υγειονομικαριους τους οποιους ομως δεν τους κρατησε ολους γιατι δεν ειχαν καμια μα καμια σχεση.Αντιθετα κρατησε καποιους πεζικαριους με ειδικοτητα στα χαρτια τυφεκιοφορος απλα επειδη γνωριζαν οντως καποια πραγματα τα παιδια. Ασφαλως δεν γλυτωσα ουτε σκοπιες,ουτε εκπαιδευσεις ουτε τιποτα.Ισα ισα πολλες φορες ενω ας πουμε ολους τους πηγαινε 2-1 στις υπηρεσιες στα σκοπετα,περιπολα κλπ,εμας τους ΝΤ μας πηγαινε 3-1 λογω και μιας υπηρεσιας σαν νοσοκομος υπηρεσιας.Μετα την βασικη εκπαιδευση μου κοτσαραν και δευτερη ειδικοτητα ΟΔ.ΕΡΠ.ΑΣ(οδηγος ερπυστριοφορου-ασυρματιστης) και οδηγουσα ενα απο Site: αυτα τα τερατακια απλα με τον υγειονομικο σταυρο στο πλαι(10,000 κυβικα παρακαλω ).Σαν ΝΤ κυριως ξεραμε καποια φαρμακα(ασφαλως ενημερωναμε τον γιατρο πριν δωσουμε οτιδηποτε) και κυριως χαρτουρα απο τις κινησεις στα νοσομεια κλπ. Απο τα θετικα του ειναι οτι μετα τους 4 μηνες που γιναμε παλιοσειρα και εφυγαν οι παλαιοτεροι ,κοιμομασταν μονιμα η εσσο μου στα ιατρεια.Αυτο σημαινει καθαρο κρεβατι μονό,5 ατομα στον θαλαμο,καθαρες τουαλετες(οχι τουρκικες-δεν εχει η Κυπρος τουρκικες) στις οποιες χεζαμε 5-10 ατομα και οχι λοχος,καθαρες μπανιερες με θερμοσιφωνα τον οποιο ανοιγαμε οποτε θελαμε εμεις. Επισης καθε μερα που εβγαινε κινηση για νοσοκομεια για αρωστους πηγαινε ενας νοσηλευτης συνοδος,οποτε εβγαινες και εξω και αραζες στο Γενικο Νοσοκομειο Λευωσιας και εβλεπες κοσμο. Στα αρνητικα οτι μεχρι να παλιωσεις εχει τρεξιμο γιατι περα του οτι δεν γλυτωνεις τιποτα απο σκοπετα κλπ, καθαριζεις και τα ιατρεια που σημαινει οτι πρεπει να τα κανεις τεντα(σε εμας τουλαχιστον γυαλιζαν-καμια σχεση με οτι λεμε στρατος). Ειναι ποστο με ευθηνες ειδικα στην χαρτουρα γιατι απο εκει φαινονται οι αρωστοι,ποιοι εχουν παει νοσοκομεια κλπ και αυτα τα βλεπουν λοχαγοι,ο δικας κλπ(εχουμε φαει ξεχεσιμο ουκ ολιγες φορες.) Εαν σου τυχαινε περιστατικο μπορει και 2-3-4 το βραδυ να σηκωνοσουν και να τον πηγαινες εκτατη κινηση και επειδη χρειαζοταν εισαγωγη να επρεπε να κοιμηθεις στα προαναφερομενα νοσοκομεια σαν συνοδος(βεβαια αυτο ειχε και την πλακα του γιατι εκανες οτι ηθελες). Ασφαλως οταν παλιωσεις δεν σε πιανει τιποτα εκει μεσα.Εμεις φτιαχναμε το προγραμμα τον ιατρειων και τον διναμε στον επιλοχια(σκοπετα παντα οι νεοι εννοειται ).Γενικα τους δυο τελευταιους μηνες τα ιατρεια για εμενα ηταν ξενοδοχειο.Αραγμα με την σειρα σου σε δικο σου χωρο με 5 κρεβατια.Ειχαμε ηχεια,τραπεζακι,μπανιερες-τουαλετες σαν το σπιτι σου και πολλα ακομα.Γενικα δεν μας ακουμπαγε τιποτα.Κοινως ζωαρα! Προσωπικη αποψη ειναι οτι αν μεινεις υγειονομικο ελδυκ σαν ΝΤ,στο τελος δεν θα το μετανιωσεις. Επισης εαν πας με αυτην την ειδικοτητα,σε κρατησουν δεν σε κρατησουν, στο ΓΕΣ φαινεσαι σαν ΝΤ υγειονομικου,οποτε στον επαναπατρισμο σου θα πας σε καποιο νοσοκομειο για τον τελευταιο μηνα. Να το τονισω αυτο γιατι οποτε το βλεπω και το γραφει καποιος σκεφτομαι πως νιωθει εκεινη την στιγμη και τι του ερχεται στο μιαλο 1
Tilemaxx Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Φίλε Tzakal οτι σου είπε ο αποπάνω. Πήγαινε Κύπρο για να γλιτώσεις απ' τα βύσματα, εκεί θα σεβαστούν το σώμα σου και δεν θα σε βάλουν πεζικάριο, ζωάρα θα κάνεις. Βασικα παιρναει μονο αν ειναι κοντα στο σπιτι σου.Γιατι οπως και να το κανεις οταν εσυ θα απολυεσαι ο αλλος θα κατσει αλλους 3 μηνες μεσα.Και σε 3 μηνες μπορεις να εχεις κανει πολλα πραγματα,απο εξεταστικες για την σχολη,πτυχιακες ή ακομα και να ξεκινησεις πρακτικη μεχρι να βρεις δουλεια. Γιαυτο και ολοι κοιταζουν να βαλουν μεσο και πανε κατα κυριο λογο 9μηνο. Να απολυθείς να κάνεις τι έξω αν δεν έχεις στρωμένη δουλειά; Καλύτερα είναι μέσα αν το καλοσκεφτείς, ειδικά σε αεροπορία/ναυτικό. Πτυχιακές και σχολές να τα τελειώνετε πρίν μπείτε φαντάροι, δεν μπορώ άλλο την γκρίνια των 25-26-27άρηδων σειρών μου που έξυναν την πουτσάρα τους τόσα χρόνια και τώρα τους κακοφαίνεται που είναι μέσα. Και έχουν και την πονηριά όλοι να αφήνουν μαθήματα (και καλά) και να σκοτώνονται να κατεβάζουν φοιτητικές άδειες τάχα μου γιατί "καίγονται" να δώσουν "μαθήματα", ενώ όλοι ξέρουμε τι κάνουν όταν εμάς μας πάει γαμιόντας όταν αδειάζει το μισό στρατόπεδο για 1 μήνα...Όσοι έλεγαν για υποχρεωτική θητεία στα 18 κάτι ήξεραν... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις