panos2171 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Ερώτηση.! Έμαθα πως πλέον στολές και τα σχετικά τα αγοράζεις μόνος σου. Ποια είναι αυτά που πρέπει να αγοράσω? πόσα λεφτά θα χρειαστώ περίπου? **Παρακαλώ οι απαντήσεις με παράθεση Πες μου μόνο που το έμαθες!!! Παραλλαγές, αρβύλες, τζακετ, τζόκευ σου τα παρέχουν. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι στη λήξη της θητείας τα παραδίδεις. Εκεί αν έχεις χάσει κάτι όντως θα αναγκαστείς να βρεις, είτε από άλλον είτε αγοράζοντας.
Fulgore Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Πες μου μόνο που το έμαθες!!! Παραλλαγές, αρβύλες, τζακετ, τζόκευ σου τα παρέχουν. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι στη λήξη της θητείας τα παραδίδεις. Εκεί αν έχεις χάσει κάτι όντως θα αναγκαστείς να βρεις, είτε από άλλον είτε αγοράζοντας. Αυτο.Ειδικα τα Jacket τα βουτανε πολλοι αρα προσοχη. Μονο οι ντοπιοι παραμεθ. τα κρατανε τα πραγματα.
qsis Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Αλλο εννοουσα , απο αποψη καλοπερασης/κακουχιων , ναι ειναι γελοιο συγκριτικα με προηγουμενες γενιες οπως και αυτα που περασα εγω ηταν γελοια σε συγκριση με τον πατερα μου ,απλα πιστευω οτι πλεον ο πηχης ειναι υπερβολικα χαμηλος με αυτα που ακουω. Θες να σου κρατανε το χερακι στην σκοπια ?Φοβασαι τον μπαμπουλα ? Τωρα αν ειναι να ανοιξουμε κουβεντα για την χρησιμοτητα του , το συστημα , την λειτουργια , την διαφθορα , κακοδιαχειρηση δεν ενδιαφερομαι και δεν εχει και νοημα . Αλλα σιγουρα δεν πιστευω οτι ολα ειναι ασπρο/μαυρο και σιγουρα δεν μπορω να χαρακτηρισω τα παντα στον στρατο γελοια γιατι δεν ειναι αντικειμενικο Το ότι έχεις και δεύτερο άτομο στη σκοπιά συνεχίζω και δε καταλαβαίνω γιατί κάνει πιο εύκολη τη φάση.. Απλα βαριέσαι λιγότερο και αν είσαι με κάνα μαλάκα βαριέσαι και περισσότερο. Η σκοπιά είναι ακριβώς η ίδια όμως Ο στρατός όπως ήταν πάντα στην ουσία είναι και τώρα, η μικρή διάρκεια σίγουρα τον κάνει πιο ευκολο, αλλά όσο είσαι μέσα δε νομίζω ότι διαφέρει σήμερα τόσο από ότι διέφερε στα χρόνια σου τουλαχιστον για να μην πάμε πολύ πίσω, ίσα ίσα και σε κάποια πράγματα λόγω έλλειψης χρημάτων τα πράγματα είναι χειρότερα Για παράδειγμα δεν είδα ποτέ τα άπειρα φαγητά που μου έλεγαν ότι πετάνε, έχω πεσει σε φάση να δηλώνω αν θα φάω βραδινό αλλιως αν άλλαζα γνώμη θα εμένα νηστικός, έχω πέσει σε μονάδα που δεν είχα πρωινό και έχω τσακωθεί για τη ποσότητα άπειρες φορές. Επίσης έχω κοιμηθεί στο ψωλόκρυο γιατί δεν είχαν λεφτά να βάλουν πετρέλαιο. Έχω κάνει μπάνιο με κρύο νερό όσο αντεξω , έχω κανει μπάνιο σε βρωμιές και έχω κοιμηθεί δίπλα σε χυμένα σκατά για μέρες Δε καταλαβαίνω πού τη βλέπετε τη χλιδα μερικοί. Με όσους μεγαλύτερους έχω μιλήσει ειλικρινά και έχω μπει σε λεπτομέρειες αυτό που κατάλαβα είναι ότι πάντα η ίδια σκατούλα ηταν, ίσως προσαρμοσμένη στη κάθε εποχή, αλλά στο πυρήνα της η σκατούλα ήταν ακριβώς η ίδια. Άμα είναι να μιλήσουμε για αρχιδάτες θητείες να μιλήσουμε για αυτούς που όντως πολέμησαν 3
ChRis6 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Μπαίνω και εγώ τώρα παιδιά Είστε υπόχρεος για κατάταξη Στρατό Ξηράς με την 2015 Β΄ ΕΣΣΟ (Μάρτιος) δυνάμει της ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΣ 12/2015 την 11/03/2015 σε Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) (ΘΗΒΑ). Έχετε επιλεγεί Πυροβολικό. Τι φάση είναι το Πυροβολικό;
chrisxkar Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 ιδαιτερα καψονια στους νεους δεν γινονται αν δεν γινονται καθολου,καμπανες φοβερες και πριξημο τραγικο δεν πεφτει,να σε πιξει καποιος μονιμος δυσκολα γιατι στους λιγους μηνες θητειας που θα τον εχεις μπορεις απλα και να τον γραψεις στα αρχιδια σου μιας και μεχρι να αρχισει να γινεται ενοχλητικος θα εχεις φυγει,δεν προλαβαινει να σου δυσκολεψει για πολυ την ζωη μεσα.Το μονο χειροτερο που εχει ο στρατος απο τοτε ειναι τα ατομα γιατι οχι πολυ παλιαοτερα στρατοπαιδα των 90-120 φανταρων εχουν φτασει να εχουν 20 και αυτο επιρρεαζει α)τις αγγαρειες που πεφτουν πολλες στον καθενα β)τις υπηρεσιες και τις εξοδους αντιστοιχα και γ) το φιδιασμα γιατι στους 100 γινεσαι πολυ ευκολα φαντασμα μεσα στο στρατοπαιδο ενω στους 20 κατευθειαν λενε -ωπ ποιος λειπει?που ειναι ο μπαμπης? (μας εχουν πει εποπ που ηταν στην ιδια μοναδα οτι ειχανε πιασει ατομα να ειναι ξαπλα πισω απο βαλιτσες και να κοιμουνται και τους επιασαν απο ρουφιανια) Αυτο στις μικρες πλεον μοναδες δυσκολο να γινει
panos2171 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Εγώ τόσο στη σχολή ΔΕΑ όσο και στην μετέπειτα μονάδα έχω δει να πετιέται πολύ φαγητό, καμιά φορά το δίναμε στην εκκλησία απέναντι από το στρατόπεδο και το δινε σε απόρους. Πετρέλαιο είχαμε συνέχεια αλλά υπήρχαν και κλιματιστικά(ντουλάπες) που κάναν δουλειά. Κρύο νερό μόνο στη Θήβα όπου ήταν αδύνατο να υπάρχει ζεστό για 800 άτομα. Στη ΣΠΒ μόνο οι ανθυπολοχαγοί κάναν που και που με κρύο νερό γιατί ξεχνούσαμε να τους το ανάψουμε και δεν είχαν θερμοσίφωνα όπως οι λοχίες. Στη μονάδα μόνο θερμοσίφωνας υπήρχε οπότε δεν είχαν θέμα ούτε εκεί.
Fulgore Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Το ότι έχεις και δεύτερο άτομο στη σκοπιά συνεχίζω και δε καταλαβαίνω γιατί κάνει πιο εύκολη τη φάση.. Απλα βαριέσαι λιγότερο και αν είσαι με κάνα μαλάκα βαριέσαι και περισσότερο. Η σκοπιά είναι ακριβώς η ίδια όμως Ο στρατός όπως ήταν πάντα στην ουσία είναι και τώρα, η μικρή διάρκεια σίγουρα τον κάνει πιο ευκολο, αλλά όσο είσαι μέσα δε νομίζω ότι διαφέρει σήμερα τόσο από ότι διέφερε στα χρόνια σου τουλαχιστον για να μην πάμε πολύ πίσω, ίσα ίσα και σε κάποια πράγματα λόγω έλλειψης χρημάτων τα πράγματα είναι χειρότερα Για παράδειγμα δεν είδα ποτέ τα άπειρα φαγητά που μου έλεγαν ότι πετάνε, έχω πεσει σε φάση να δηλώνω αν θα φάω βραδινό αλλιως αν άλλαζα γνώμη θα εμένα νηστικός, έχω πέσει σε μονάδα που δεν είχα πρωινό και έχω τσακωθεί για τη ποσότητα άπειρες φορές. Επίσης έχω κοιμηθεί στο ψωλόκρυο γιατί δεν είχαν λεφτά να βάλουν πετρέλαιο. Έχω κάνει μπάνιο με κρύο νερό όσο αντεξω , έχω κανει μπάνιο σε βρωμιές και έχω κοιμηθεί δίπλα σε χυμένα σκατά για μέρες Δε καταλαβαίνω πού τη βλέπετε τη χλιδα μερικοί. Με όσους μεγαλύτερους έχω μιλήσει ειλικρινά και έχω μπει σε λεπτομέρειες αυτό που κατάλαβα είναι ότι πάντα η ίδια σκατούλα ηταν, ίσως προσαρμοσμένη στη κάθε εποχή, αλλά στο πυρήνα της η σκατούλα ήταν ακριβώς η ίδια. Άμα είναι να μιλήσουμε για αρχιδάτες θητείες να μιλήσουμε για αυτούς που όντως πολέμησαν Πες τα γιατι ολοι νομιζουν οτι καθε μερα ειχαμε 3 κομματια παστιτσιο για μεσημεριανο....Υπαρχουν οντως μοναδες που οι συνθηκες ειναι καλυτερες και απο πλευρας εγκαταστασεων και απο πλευρας φαγητου σιγουρα(ειδικα αν υπαρχει μεσα στα μαγειρια στελεχος και δεν ειναι μονοι τους οι φανταροι στην μοιρα τους) Στην πρωτη μοναδα μου πχ μια φορα πεταξαμε σακουλες ολοκληρες ταχα μου που ηταν για γλυκα και γαλατα ειχαμε σχεδον ανα 2 μερες που μας φερνανε Δελτα και Kellogs(μηχανοκινητο μεν το σωμα αλλα στο τελος ημασταν 7 φανταροι και μας προμηθευανε ιδια ποσοτητα με οταν ειμασταν 25).Στην αλλη μοναδα που πηγα που ηταν μικροτερη δεν ειχαμε ποτε γαλα του κουτιου μονο εφαπορε που κλασσικα δεν επινε κανεις. Και για το μεσημεριανο επειδη διναμε κλασσικα και σε αλλες μοναδες φαγητο μου ειχε τυχει αυτο που λεει ο Qsis παραπανω,δηλαδη να σε ρωτανε αν θα φας ή αν θα βγεις γιατι το φαγητο ηταν ισα ισα. Και τα προγευματα επισης ειναι αναλογα με την μοναδα.
alex2539 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Πως ειναι τωρα δεν ξερω , πριν 10 χρονια πολυ καλα ηταν , βεβαια αυτο ειναι προσωπικη αποψη καθως ο καθενας εχει τα δικα του κριτηρια , υπηρχουν αρκετοι "φλωροι" που οπου και να πανε κλαιγονται. Στην θητεια μου πετυχα παιδια απο πολυ "χειροτερες" μοναδες που την "παλευανε" περισσοτερο απο πολλους στην δικια μου . Γενικα πλεον ο στρατος ειναι γελοιος (διπλες σκοπιες?λολ) σε σχεση με αυτα που περασα εγω , ποσο μαλλον σε συγκριση με οσους πηγαν πριν το 12μηνο/9μηνο , οποτε δεν μπορω να καταλαβω γιατι αγχωνεστε μερικοι... Αντικειμενικα παντως μηχανικο ειναι πολυ καλο οπλο (ουτε πολυ αυστηρα πραγματα αλλα ουτε και ξεφτιλα) και ισως μαθεις και 2-3 πραγματα , αναλογα την ειδικοτητα που θα σου κατσει , τι εχεις σπουδασει και σε στειλαν μηχανικο? Το στρατοπεδο ειναι σχετικα μικρο και σε αποσταση περπατηματος απο την πολη , εισαι 2 ωρες απο αθηνα , ε αυτα θυμαμαι Ηλεκτρολογος μηχανικος και μηχανικος υπολογιστων. Αν ζητησω αναβολη για κοινονικους λογους, παιζει να με στηλουν αλλου μετα οταν ειναι να μπω?
Atallos1 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Nαι , το κεντρο υπαρχει περιπτωση να αλλαξει
Mikeasdf Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Οσον αφορα το φαγητο παντως, μαλλον αναφερονται στα λιγοτερο αρεστα φαγητα στο πληθος (δλδ φασολακια, μακαρονια ΣΤΡΑΤΟΥ, μπαμιες κλπ) τα οποια φυσικα και πετιουνται γιατι μενουν τεραστιες ποσοτητες.Π.χ εγω προτιμουσα να φαω κψμ παρα μπαμιες στην Αυλωνα για βραδινο και αν δεν ειχα λεφτα ετρωγα κανα κομματι ψωμι.Δε γινοταν ομως το ιδιο με τα σουτζουκακια, κοτοπουλα κλπ. Και σε Αυλωνα και σε Κυπρο παντως ειχα δει πολλες φορες να πεταμε μεγαλες ποσοτητες φαγητου στα σκουπιδια.Π.χ μαγειρευοταν φαγητο για 500 ατομα και απο αυτους οι 250 ηταν εξοδουχοι και οι 230 τρωγαν εξω..ετσι περισσευαν μεριδες τις οποιες ή τις τρωγαν σαν εξτρα αυτοι που εμεναν μεσα, η πετιουνταν στα σκουπιδια..
UpToDate_ Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Μην είσαι και 100% σίγουρος ότι θα σε στείλουν ΚΕΕΔ, ελληνικός στρατός είναι αυτός. Οντως...... τωρα τι κανω; πως θα παω Μ.Πευκο; Θελω να παω ΣΕΑΠ μετα.. ΠΖ....ειμαι ΤΘ τωρα λογικα δεν γινεται.. Είστε υπόχρεος για κατάταξη Στρατό Ξηράς με την 2015 Β΄ ΕΣΣΟ (Μάρτιος) δυνάμει της ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΣ 12/2015 την 10/03/2015 σεΚέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) (ΑΥΛΩΝΑ). Έχετε επιλεγεί Τεθωρακισμένα.
Tilemaxx Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Νωρίς μπαίνουν οι ποντικαράδες της 337, ευτυχώς. Φίλε UptoDate δυστυχώς μόνο με βύσμα μπορείς να αλλάξεις το σώμα σου. Κάνε τώρα οτι μπορείς όσο προλαβαίνεις.
UpToDate_ Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Να ρωτησω πριν ριξω κανα τηλεφωνο, εαν μπω ΣΑΤΘ(σχολη αξιωματικων τεθωρακισμενων) μετα το περας του 4μηνου, παιζει να παω ρεντινα ΚΕΑΠ.. κ μετα να κατεβω ΣΧΑΛ; Γιατι αυτο ηθελα να κατω απο ΠΖ. Μ.πευκο-ΣΕΑΠ-ΚΕΑΠ-ΣΧΑΛ
Tilemaxx Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Ηλεκτρολογος μηχανικος και μηχανικος υπολογιστων. Αν ζητησω αναβολη για κοινονικους λογους, παιζει να με στηλουν αλλου μετα οταν ειναι να μπω? Όχι μην πάρεις αναβολή τώρα, έχεις επιλεγεί σε καλό σώμα. Να ρωτησω πριν ριξω κανα τηλεφωνο, εαν μπω ΣΑΤΘ(σχολη αξιωματικων τεθωρακισμενων) μετα το περας του 4μηνου, παιζει να παω ρεντινα ΚΕΑΠ.. κ μετα να κατεβω ΣΧΑΛ; Γιατι αυτο ηθελα να κατω απο ΠΖ. Μ.πευκο-ΣΕΑΠ-ΚΕΑΠ-ΣΧΑΛ Μέχρι να τα κάνεις όλα αυτά θα έχεις φάει 4-5 μήνες. Δύσκολο αλλά όλα γίνονται. να ρωτησω...το σωμα διαβιβαστων (αυλωνα) τι παιζει,πως ειναι γενικα? εχει τις ιδιες σκοπιες με το κανονικο ξηρας ,ξενυχτια κ τετοια? Δεν λέει κάτι απαραίτητα αυτό, το θέμα είναι που θα πέσεις μετά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις