Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να προσθεσω στα παραπανω και τα ατυχηματα που γινονται και μεσα στα μαγειρια.Πχ εμενα στο ενα μου χερι εχει μεινει ακομα ''ζωγραφια'' απο ταψι :P Και αυτο γιατι αλιμονο που θα ειχανε ολοκληρα μαγειρια που κατα τα αλλα ειναι και για ΣΠΕΝ 2 ρημαδο γαντια και  αλλα πολλα ατυχηματα λογω κακων εγκαταστασεων.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ναι και αυλώνα με πατσαβούρες τα έβγαζαν

μόλις το είδα αυτό (σε συνδυασμό με ότι είναι και σαν τραπέζια όπως ανέφερα) είπα ότι δεν αγγίζω τίποτα να τα έβγαζαν οι οργανικοί του στρατοπέδου που τα έξυναν μόλις έμπαινε εσσο

γενικά εγώ μόλις μύριζα κίνδυνο έβγαζα την ουρά μου απ'έξω :lol:

και πάντα προσπαθούσα να λέω και στους άλλους να μη τσακιστούν για μαλακίες, αλλά δυστυχώς πολλοί δεν άκουγαν.. 

στα κουβαλήματα γινόταν η μεγάλη φάση που ήθελαν τα επόπια να διαλύσουμε τις μέσες μας κι εγώ πάντα περίμενα να μαζευτούμε πολλοί να κουβαλήσουμε κάτι βαρύ και μετά μου στράβωναν

ε άμα δε σου αρέσει μεγάλε και σε καθυστερούμε από το ξύσιμο με φραπεδιά έλα και κουβάλα εσύ!

Δημοσ.

αντίστοιχο σκηνικό ξέρω κι εγώ (καρδιά Ι4, μακριά από νοσοκομείο), αλλά κατάφερε τελικά να πάρει μετάθεση έστω και αν καθυστέρησε και ταλαιπωρήθηκε.. 

δε καταλαβαίνω το προβληματισμό σου.. ναι κάποιοι άνθρωποι πάθανε και κάποιοι άνθρωποι παθαίνουν συνέχεια διάφορα.. γιατί σου κάνει εντύπωση; άμα δεν πάθαινε κανείς κάτι δε θα υπήρχαν γιατροί και νοσοκομεία ξέρεις..

το θέμα είναι η αντιμετώπιση στη συνέχεια, η οποία κατά τη γνώμη μου και εμπειρία δεν είναι η καλύτερη όσο κάνεις θητεία

επίσης το να λες ότι κάποιος έπαθε κάτι από δική του μαλακία ενώ έκανε υποχρεωτική θητεία είναι χαζομάρα..

είναι πολύ εύκολο να τραυματιστείς στο στρατό, ειδικά αν είσαι και λίγο παραπάνω απρόσεκτος ή ακόμα και αν οι γύρω σου είναι απρόσεκτοι

απλά παραδειγματάκια που μου έτυχαν εμένα και ευτυχώς τη γλίτωσα:

1) δεν έβαλε κάποιο χειρόφρενο σε steyr, κύλησε προς τα πίσω και παρα λίγο να παρασύρει 3 άτομα

2) ένας βλάκας στον αυλώνα δεν έβαζε τα ταψιά σταυρωτά (αυτά που είναι σαν τραπέζια και πάνε πολλά κιλά) και κάποια στιγμή πέσανε δίπλα μου (δεν είχα πάρει χαμπάρι). αυτά από το πιο ψηλό ράφι στη κορυφή άνετα με άφηναν στο τόπο αν έβρισκαν κεφάλι

3)φόρτωμα βαρελιών 150 κιλών το ένα σε φορτηγά με τη βοήθεια 2 σανίδων. αν ένα από αυτά έπεφτε πάνω σε κάποιον θα τον έκλαιγαν οι ρέγγες και δε μπορείς να πάρεις σωστά μέτρα προστασίας όταν φορτώνεις βαρέλια σε σανίδες λες και είσαι στην αφρική.. 

και πολλά άλλα φυσικά.. όλοι έχουν να περιγράψουν στιγμές που θα μπορούσαν να τραυματιστούν σοβαρά

αν εννοείς από μαλακία φαντάρου σκηνικά όπως το να πηδούν από steyr με όπλα κράνη, εξάρτυση και αρβλύλες και να διαλύουν τα γόνατά τους (γιατί το έχω δει και αυτό, ο τύπος έπαθε τρελή ζημιά) , είναι από τη μία μαλακία του φαντάρου που δεν έχει κοινή λογική, αλλά είναι και μαλακία των ανωτέρων του που δε τον προειδοποίησαν , έστω και για το αυτονόητο

Δε μου κανει εντυπωση, με ενοχλει που οι περισσοτεροι λενε μονο τη μια πλευρα του νομισματος.Και δε μιλαω μονο για το θεμα του στρατου, αλλα γενικοτερα, απλα το τοπικ ειναι για το συγκεκριμενο θεμα.

Οταν λεω "μαλακια του καθενος", εννοω π.χ οταν καποιος ειναι τοσο ορθομπαλος που δε μπορει να τρεξει σε μια ευθεια, πεφτει κατω τρωει τα μουτρα του και μετα φταινε οι αλλοι.Ε οχι δε φταινε οι αλλοι γι'αυτο.Η οταν ο αλλος ειναι αρκετα βλακας ωστε να πηδαει απο τα steyr με πληρες φορτο.Δε χρειαζεται προειδοποιηση απο στελεχος, χρειαζεται κοινη λογικη ωστε να σκεφτεις οτι δεν πρεπει να σκασεις σαν καρπουζι στο τσιμεντο με 15 κιλα πανω σου απο 2 μετρα υψος και να το παιζεις κομαντο mawtaw.

Και εννοειται πως δεν ειμαι με το μερος του Ε.Σ, ουτε τους δινω δικιο, αλλα να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους.

Δημοσ.

Το πόσο βλάκας είναι ο άλλος όμως που του δίνεις και ενα όπλο δε το ξέρεις, για αυτό και πολύ συχνά φέρονται σε όλους λες και είναι βλακες και καλά κάνουν στη τελική

Μερικοί όμως απλα δεν ενδιαφέρονται

• Like 1
Δημοσ.

Στη μια μονάδα που ήμουν αυτοι που είχαν πάει ήταν Τρίπολη και έκλαιγαν όποτε το θυμούνταν. Μόνο οι άοπλοι δεν πήγαν

Στην άλλη μονάδα που ήμουν πριν και το πέρασα εκεί έπαιζε το ζόρι ανάλογα με το ποια μονάδα του στρατοπέδου το οργάνωνε,γιατί πήγαινε κυκλικά.

Εκεί ειχαμε και φιλοξενούμενους από αλλά στρατόπεδα που δε μπορούσαν να κάνουν εκπαίδευση στο χώρο τους, έστελναν και άοπλους που απλά κοιτούσαν, αλλά παρόλα αυτά έτρωγαν το μήνα σε μας

Υπηρεσίες επαιζαν κανονικά και για όσους έκαναν σπεν και τα όσους είχαν κάνει ή επρόκειτο να κάνουν.

Εγώ όταν το πέρασα ήμουν σε αυτή τη περιπτωση και απλα χωναμε τους φιλοξενούμενους για να φαίνεται ότι πάει μπουγιο και από τη μονάδα μας.

Οι της μονάδας που το περνούσαμε εκείνη την ώρα εξαφανιζόμασταν. 2-3 φορές προσωπικά χωθηκα και πήγα και τη πορεία που την έκαναν όλοι όλοι ακόμα και στελέχη τη γλίτωσα :P

Γενικά όμως δύσκολα το αποφευγεις και σε νοσοκομείο που έκανα ειδικότητα πήγαιναν κανονικά όσο και να προσπαθούσαν να το αποφύγουν και από Αθήνα πήγαν όλοι ακόμα και 35αρης γιατρός, έστω και αν πήγε στα ιατρεία και δεν έκανε απολύτως τίποτα (και) εκεί..

Το μόνο χεσιμο μου ηταν όταν δεν ερχόταν ο φάκελος μου μετά τη μετάθεση και μόνο το λόγο μου είχαν ότι πέρασα, αλλιως ήταν έτοιμοι να με στείλουν κι εμένα Τρίπολη ή Κόρινθο.

Μάγειρα από τον Έβρο που ήρθε να κάνει τους 3 μήνες πριν απολυθεί τον στέλνουν προτελευταίο μήνα της θητείας του Τρίπολη επειδή δεν είχε περάσει εκεί που ήταν επειδή τον ήθελαν στα μαγειρεία και τα ζώα της μονάδας του δε το είχαν περάσει έστω και στα χαρτιά ότι πήγε.. Ντροπής πράγματα

Για ΣΠΕΝ και εγώ έχω ακούσει άσχημα πράγματα αλλά είναι σίγουρα θέμα και ΠΟΥ θα τα περάσεις και αναλόγως τα άτομα. Το να το παίζεις άρρωστος όντως δεν αλλάζει κάτι με τα ΣΠΕΝ απλά μπορείς να το αναβάλεις και να σε στείλουν στο επόμενο...

Επίσης πάνε και οι άοπλοι σπεν απ όσο ξέρω και κάνουν κανονικά άοπλες υπηρεσίες... Τεσπα, με βύσμα σίγουρα δεν το αποφεύγεις δλδ; Είναι επιβεβαιωμένο αυτό;

Δημοσ.

Ειχα ατομο που ηταν 5μηνες Αυλωνα και μετα εφυγε απο εκει για Μυτιλληνη,ουτε Σπεν περασε ουτε ειδικοτητα ουτε τιποτα.Ενα χαος μεγαλο δηλαδη.Οσο για τα Σπεν κανονικα λενε οτι περνανε μεχρι και αν εισαι I3 αοπλος,αλλα αν εισαι πραγματικα Ι3 αοπλος ειναι μακραν οτι πιο βαρετο εχεις περασει στην ζωη σου. Γιαυτο και οι πιο πολλοι τους βαζουν με τις ωρες θαλαμοφυλακες,μιλαμε μου ελεγε ατομο που ηταν επι ΣΠΕΝ μεχρι και 13ωρες περιπου σερι θαλαμοφυλακας.....

Δημοσ.

Πάνω από 150Ε για βενζίνη είχα δώσει για να μπορώ να πηγαίνω 401 στην ώρα μου.

Αν περίμενα από το στρατό ακόμα θα με έστελναν.

Δημοσ.

Εγω ειχα προβλημα με τα δοντια(φρονιμ)με ειχε ταραξει στον πονο.Τους λεω θελω να παω στο κοντινο στρατιωτικο νοσοκομειο του νησιου.Τους το λεω τελη Μαιου και μου κλεισανε ραντεβου για Αυγουστο.....Και επειδη δεν ειχαν καν για πανοραμιτη ακτινογραφια και επρεπε να περιμενω μετα ποτε θα παρω αδεια απολυσεως για να παω 401 να βγαλω μια,τελικα πηγα μετα το στρατο για τα δοντια και ευτυχως που ειχαμε απο καποιους ντοπιους κατι ουζα γιατι αλλιως δεν παλευοταν ο πονος ....

Δημοσ.

Εγω ειχα προβλημα με τα δοντια(φρονιμ)με ειχε ταραξει στον πονο.Τους λεω θελω να παω στο κοντινο στρατιωτικο νοσοκομειο του νησιου.Τους το λεω τελη Μαιου και μου κλεισανε ραντεβου για Αυγουστο.....Και επειδη δεν ειχαν καν για πανοραμιτη ακτινογραφια και επρεπε να περιμενω μετα ποτε θα παρω αδεια απολυσεως για να παω 401 να βγαλω μια,τελικα πηγα μετα το στρατο για τα δοντια και ευτυχως που ειχαμε απο καποιους ντοπιους κατι ουζα γιατι αλλιως δεν παλευοταν ο πονος ....

Τα πολιτικα νοσοκομεια/οδοντιατρεια παντως δεν ειναι υποχρεωμενα να κανουν τιποτα σε φανταρους, αν σου εκλεισαν ραντεβου σε πολιτικο, τοτε θα μπορουσαν να σε ακυρωσουν απο το οδοντιατρειο.

Αν παλι ηταν σε στρατιωτικο, επειδη στη θητεια μου ημουν μεσα στα παραϊατρικα, ξερω οτι εχουν τεραστιες λιστες με φανταρους που ο καθενας ειναι με τον πονο του.Αλλος το κανει για την αναρρωτικη, αλλος εχει οντως θεμα κλπ.

Δημοσ.

Τα πολιτικα νοσοκομεια/οδοντιατρεια παντως δεν ειναι υποχρεωμενα να κανουν τιποτα σε φανταρους, αν σου εκλεισαν ραντεβου σε πολιτικο, τοτε θα μπορουσαν να σε ακυρωσουν απο το οδοντιατρειο.

Αν παλι ηταν σε στρατιωτικο, επειδη στη θητεια μου ημουν μεσα στα παραϊατρικα, ξερω οτι εχουν τεραστιες λιστες με φανταρους που ο καθενας ειναι με τον πονο του.Αλλος το κανει για την αναρρωτικη, αλλος εχει οντως θεμα κλπ.

Στρατιωτικο νοσοκομειο ηταν(ειχα παει για τις εξετασεις μαγειρα).Αν εχουν μεγαλη λιστα ας μου εκλειναν να πηγαινα στο 401 οχι κατσε περιμενε μια αιωνιοτητα πρωτα για να σε δουμε και μετα να ξαναερθεις...

Δημοσ.

Σε έναν από τη μονάδα μου που είχε πάει για φρονιμίτη κατέληξε με κύστη από υγρό που μαζεύτηκε στο μάγουλο και φαινόταν αστείο γιατί προεξείχε :lol:

Τελικά πήγε κάτι μέρες μετά και του έβγαλαν το υγρό με βελόνα

Δημοσ.

Μιας και η συζήτηση πήγε σε νοσοκομεία,Ι κλπ, να ρωτήσω κάτι που το έχω απορία αρκετά χρόνια. Στην θητεία μου, είχαμε άτομο που είχε κάποια σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα  και ήταν Ι4 ψυχολογικό. Κάποια στιγμή ζητάει να γίνει επανεξέταση για να γίνει Ι1. Η δικαιολογία του ήταν πως ήθελε να πάρει μέρος σε μια προκήρυξη για σώματα ασφαλείας όταν απολυθεί.

Όλοι μας το θεωρούσαμε απίθανο να γίνει η αλλαγή (βασικά απορούσαμε γιατί δεν πήρε Ι5..), αλλά η επιτροπή το δέχτηκε!

Η απορία μου είναι, πως μπορεί η επιτροπή να βγάζει Ι1 άτομα σαν αυτόν, βλέποντας πως έχει ιστορικό σοβαρών προβλημάτων, θέτοντας σε κίνδυνο μια μονάδα? Σε εμάς βέβαια δεν έκανε ένοπλη υπηρεσία μέχρι να απολυθεί.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...