Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επίσης για τα προβλήματα σου καλύτερα να τους τα πεις από πριν μπας και βγεις άοπλος και όχι μετά, γιατί μετά δε τους αρέσει και πολύ να σκάνε προβλήματα, γιατί θα φαίνονται αυτοί υπεύθυνοι

Ο από πάνω φίλος λέει ότι μπορεί να μου δώσουν αναβολή και θα 'ναι ό,τι χειρότερο αυτό, γιατί τσάμπα θα περίμενα τόσους μήνες.

αμα τους τα πεις στην καταταξη μάλλον θα σου δώσουν αναβολή, αν περιμένεις και μετα τα πεις θα πρέπει να εξηγείς στον κάθε καραβανά τι προβλήματα έχεις και γιατι πρέπει να πας στο νοσοκομείο, ασε που μπορούν να σε βάλουν στο τέλος να υπηρετήσεις παραπάνω...

Άμα μπω κανονικά και μετά από λίγες βδομάδες τους πω ότι με πόνεσε πολύ το γόνατο, στο σημείο που είχα παλιά θέμα; Και καλά μού είχε περάσει και με ξανάπιασε τώρα.

Είναι και σε τι άτομα θα τύχεις βέβαια...

Όποιος άλλος έχει άποψη -και γνώση- πάνω στο θέμα ας την πει...

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άμα μπω κανονικά και μετά από λίγες βδομάδες τους πω ότι με πόνεσε πολύ το γόνατο, στο σημείο που είχα παλιά θέμα; Και καλά μού είχε περάσει και με ξανάπιασε τώρα.

Είναι και σε τι άτομα θα τύχεις βέβαια...

Όποιος άλλος έχει άποψη -και γνώση- πάνω στο θέμα ας την πει...

ρισκο, και πάλι μέχρι να κάνεις την αρθροσκοπηση/χειρουργείο θα περάσουν κάτι μηνες, οι φαντάροι έχουν χαμηλή προτεραιοτητα, και μέχρι τότε θα ταλαιπωρηθείς άσχημα...

Δημοσ.

Θα σου πω 2 μικρές ιστορίες για τον περιβόητο μύθο πως ο Ε.Σ. νοιάζεται για τους φαντάρους, τους προσέχει μην πάθουν τιποτα κτλ κτλ.

Σε ένα στρατόπεδο σε παραμεθώριο είχαμε ένα παιδί που είχε ένα χρόνιο πρόβλημα με την καρδιά του. Η κατάσταση του ήταν τόσο σοβαρή που σε περίπτωση επεισοδίου θα έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο επείγον μέσα σε 2 ώρες το αργότερο αλλιώς τέλος.

Το πρόβλημα ήταν πως η μονάδα ήταν στη μέση του πουθενά και όχι νοσοκομείο δεν υπήρχε στις 2 ώρες απόσταση αλλά με το ζόρι κανας γιατρός και άμα. Ασφαλώς τον βγάλανε Ι4 με την μια αλλά παρόλο που έκανε ολόκληρο γραφειοκρατικό αγώνα για να τον μεταφέρουν σε μονάδα κοντά σε αστικό κέντρο με σημείωματα από 401, γιατρούς, ιστορικό κτλ, τελικά δε κατάφερε τίποτα και πέρασε όλη του την θητεία σε μια σκληρή μονάδα γεμάτη τρέξιμο στη μέση του πουθενά..

Η άλλη περίπτωση είναι με εκείνον τον φουκαρά όπου έπαθε χρόνιο πρόβλημα με την μέση του λόγω αγγαρειων στα μαγειρία και έπρεπε να παίρνει για ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ χάπια. Μιλάμε για 20-25 χρονών παιδάκι τωρα. Δεν κατάφερε ποτέ να αποδείξει πως ότι έπαθε το έπαθε λόγω αγγαρειων και για να τον ηρεμίσουν απλά του δίνανε χαλαρές άοπλες υπηρεσίες, άδειες κτλ. 

Το παιδί αυτό καταστράφηκε για πάντα όπως καταλαβαίνεις.

Μην ρισκάρεις την υγεία σου σε ένα σάπιο και απαρχαιωμένο σύστημα που όλοι θα τσακώνονται μέρα νυχτα μπροστα σου για το ποιος θα έχει/δε θα εχει την ευθύνη πάνω του. Ειδικά από την στιγμή που όπως λες χρειάζεται να σε παρακολουθεί γιατρός, από την στιγμή που δε θα κάνεις θητεία στο 401 μην περιμένεις πως θα έχεις τον προσωτπικό σου φυσικοθεραπευτή εκεί να σε ξυπνάει κάθε πρωί για ασκήσεις. Γενικά, ΜΗΝ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ. Άμα χρειάζεσαι απλά ξεκούραση και όχι ασκήσεις με φυσικοθεραπευτή τότε 

πήγαινε να καταταγείς κανονικά και να απαιτήσεις να σε βγάλουν Ι4 ώστε να μη σε έχουν στο τρέξιμο.

• Like 1
Δημοσ.

Nα ρωτησω κατι ρε παιδια, επειδη θα παω ΥΕΑ.
Εχω εναν μηνα φυλακη(προστιμο 90 ευρω)
Αν το αφησω και δεν το πληρωσω θα κατσω συνολο 15 μηνες; Δηλαδη συν εναν μισθο;

Δημοσ.

Τόσο καλά...

Άρα καλύτερα να κάνω την εγχείρηση στο γόνατο τώρα, η οποία με καίει πιο πολύ από τα άλλα προβλήματα, λόγω του ότι κάνω Στίβο 100 μέτρα. Το πρόβλημα στον ώμο το έχω κανά χρόνο, αλλά με ενοχλεί μόνο σε κινήσεις όταν σηκώνω το χέρι. Το οποίο πρόβλημα θα φύγει με χειρουργείο μού έχουν πει οι γιατροί, αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να το κάνω, γιατί είναι λίγο επικίνδυνο σ'αυτό το σημείο.

Άρα και με αυτό το πρόβλημα να μπω τον Μάιο (ανεξάρτητα αν είναι στο 100% το γόνατο μου, που ο γιατρός μού είπε σε 1μιση μήνα θα 'σαι κομπλέ) πάλι άοπλος θα είμαι λογικά.

Αν κόψω την αναβολή τώρα για να μπω Μάιο, αλλά προς τον Απρίλιο αλλάξω γνώμη (λόγω αγώνων) και δε θελήσω να μπω, μπορώ να ξαναπάρω αναβολή;

Δημοσ.

αν έχεις αναβολή για σπουδές και την κόψεις μπορείς να ξαναπάρεις για λόγους υγειας κανα εξαμηνο. Αν εισαι σε καμια εθνική κτλ. ρώτα προπονητές κτλ. μήπως μπορούν να σε στείλουν στο ασαεδ, θα είσαι απειρως καλύτερα απο όποιοδήποτε κοινο στρατοπεδο.

Δημοσ.

Λογικά η αρθροσκόπηση που θα κάνω στο γόνατο θα δικαιολογήσει την αναβολή. Ναι το ξέρω έχουν πολλά προνόμια, αλλά δεν είμαι σε εθνική.

Δημοσ.

Θα σου πω 2 μικρές ιστορίες για τον περιβόητο μύθο πως ο Ε.Σ. νοιάζεται για τους φαντάρους, τους προσέχει μην πάθουν τιποτα κτλ κτλ.

Σε ένα στρατόπεδο σε παραμεθώριο είχαμε ένα παιδί που είχε ένα χρόνιο πρόβλημα με την καρδιά του. Η κατάσταση του ήταν τόσο σοβαρή που σε περίπτωση επεισοδίου θα έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο επείγον μέσα σε 2 ώρες το αργότερο αλλιώς τέλος.

Το πρόβλημα ήταν πως η μονάδα ήταν στη μέση του πουθενά και όχι νοσοκομείο δεν υπήρχε στις 2 ώρες απόσταση αλλά με το ζόρι κανας γιατρός και άμα. Ασφαλώς τον βγάλανε Ι4 με την μια αλλά παρόλο που έκανε ολόκληρο γραφειοκρατικό αγώνα για να τον μεταφέρουν σε μονάδα κοντά σε αστικό κέντρο με σημείωματα από 401, γιατρούς, ιστορικό κτλ, τελικά δε κατάφερε τίποτα και πέρασε όλη του την θητεία σε μια σκληρή μονάδα γεμάτη τρέξιμο στη μέση του πουθενά..

Η άλλη περίπτωση είναι με εκείνον τον φουκαρά όπου έπαθε χρόνιο πρόβλημα με την μέση του λόγω αγγαρειων στα μαγειρία και έπρεπε να παίρνει για ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ χάπια. Μιλάμε για 20-25 χρονών παιδάκι τωρα. Δεν κατάφερε ποτέ να αποδείξει πως ότι έπαθε το έπαθε λόγω αγγαρειων και για να τον ηρεμίσουν απλά του δίνανε χαλαρές άοπλες υπηρεσίες, άδειες κτλ. 

Το παιδί αυτό καταστράφηκε για πάντα όπως καταλαβαίνεις.

Μην ρισκάρεις την υγεία σου σε ένα σάπιο και απαρχαιωμένο σύστημα που όλοι θα τσακώνονται μέρα νυχτα μπροστα σου για το ποιος θα έχει/δε θα εχει την ευθύνη πάνω του. Ειδικά από την στιγμή που όπως λες χρειάζεται να σε παρακολουθεί γιατρός, από την στιγμή που δε θα κάνεις θητεία στο 401 μην περιμένεις πως θα έχεις τον προσωτπικό σου φυσικοθεραπευτή εκεί να σε ξυπνάει κάθε πρωί για ασκήσεις. Γενικά, ΜΗΝ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ. Άμα χρειάζεσαι απλά ξεκούραση και όχι ασκήσεις με φυσικοθεραπευτή τότε 

πήγαινε να καταταγείς κανονικά και να απαιτήσεις να σε βγάλουν Ι4 ώστε να μη σε έχουν στο τρέξιμο.

Παντως αυτο που παρατηρω, ειναι οτι αναφερετε μονο αυτους που παθανε κατι στο στρατο (που στο κατω-κατω μερικοι το παθανε και απο δικη τους μαλακια) ενω υπαρχουν εκατομμυρια ατομα που πηγαν στρατο και δεν παθανε τιποτα.

Αυτοι τι? ηταν τυχεροι? Η μηπως δεν κανανε αγγαρειες, ασκησεις κλπ οπως ολοι μας?

• Like 1
Δημοσ.

Παντως αυτο που παρατηρω, ειναι οτι αναφερετε μονο αυτους που παθανε κατι στο στρατο (που στο κατω-κατω μερικοι το παθανε και απο δικη τους μαλακια) ενω υπαρχουν εκατομμυρια ατομα που πηγαν στρατο και δεν παθανε τιποτα.

Αυτοι τι? ηταν τυχεροι? Η μηπως δεν κανανε αγγαρειες, ασκησεις κλπ οπως ολοι μας?

Ο Zein ήθελε να μου δείξει πως αντιμετωπίζονται αυτοί που έχουν πρόβλημα -είτε το είχαν από πριν είτε το έπαθαν μέσα- για να ξέρω τι μπορεί να μου συμβεί.

Άλλοι μπορεί να έπεσαν σε περιπτώσεις που τους φρόντισαν, αλλά όπως είπε καλό είναι να μη ρισκάρεις την υγεία σου και το παίξεις 50-50 αν θα βρεθείς σε καλά άτομα ή όχι.

Και μένα ο φυσιοθεραπευτής μου μού είπε ότι υπήρχαν άτομα που κάνανε εγχείριση σε χιαστούς και μετά απλά καθόντουσαν χωρίς αποκατάσταση κτλ. πράγμα κακό για μένα, άρα καλό θα ήταν να την κάνω τώρα.

Εγώ αυτά ήθελα να μάθω, όχι για τα εκατομμύρια άτομα που πήγαν στρατό χωρίς να πάθουν τίποτα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο Zein ήθελε να μου δείξει πως αντιμετωπίζονται αυτοί που έχουν πρόβλημα -είτε το είχαν από πριν είτε το έπαθαν μέσα- για να ξέρω τι μπορεί να μου συμβεί.

Άλλοι μπορεί να έπεσαν σε περιπτώσεις που τους φρόντισαν, αλλά όπως είπε καλό είναι να μη ρισκάρεις την υγεία σου και το παίξεις 50-50 αν θα βρεθείς σε καλά άτομα ή όχι.

Και μένα ο φυσιοθεραπευτής μου μού είπε ότι υπήρχαν άτομα που κάνανε εγχείριση σε χιαστούς και μετά απλά καθόντουσαν χωρίς αποκατάσταση κτλ. πράγμα κακό για μένα, άρα καλό θα ήταν να την κάνω τώρα.

Εγώ αυτά ήθελα να μάθω, όχι για τα εκατομμύρια άτομα που πήγαν στρατό χωρίς να πάθουν τίποτα.

Δε μπορει κανεις να σε διαβεβαιωσει γι'αυτα που ρωτας.Σε καποια στρατοπεδα μπορει να τυχεις αριστη ιατρικη περιθαλψη και σε αλλα μπορει να σε γραψουν στα παπαρια τους.Ο καθενας εχει διαφορετικη ιστορια να σου διηγηθει.Και 'γω σου λεω πως στην Κυπρο που ημουν τους φανταρους τους προσεχαν παρα πολυ, καθε μερα βγαζαμε κινησεις για ιατρεια και νοσοκομεια 12 ατομα (και παραπανω καποιες φορες με διπλα και τριπλα δρομολογια) ακομα και για ψυλλου πηδημα (εφοσον το ενεκρινε ο ιατρος).

Επεξ/σία από Mikeasdf
Δημοσ.

θυμαμαι όσοι επρεπε να πανε περισσότερες φορές στο νοσοκομείο, τις πρώτες δυο φορές τους έδιναν κατασταση επιβίβασης, μετά τους έλεγαν ότι πρέπει να τα πληρώνουν απο την τσέπη τους...

Δημοσ.

Nα ρωτησω κατι ρε παιδια, επειδη θα παω ΥΕΑ.

Εχω εναν μηνα φυλακη(προστιμο 90 ευρω)

Αν το αφησω και δεν το πληρωσω θα κατσω συνολο 15 μηνες; Δηλαδη συν εναν μισθο;

Πότε πρόλαβες;

Δημοσ.

Τόσο καλά...

Άρα καλύτερα να κάνω την εγχείρηση στο γόνατο τώρα, η οποία με καίει πιο πολύ από τα άλλα προβλήματα, λόγω του ότι κάνω Στίβο 100 μέτρα. Το πρόβλημα στον ώμο το έχω κανά χρόνο, αλλά με ενοχλεί μόνο σε κινήσεις όταν σηκώνω το χέρι. Το οποίο πρόβλημα θα φύγει με χειρουργείο μού έχουν πει οι γιατροί, αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να το κάνω, γιατί είναι λίγο επικίνδυνο σ'αυτό το σημείο.

Άρα και με αυτό το πρόβλημα να μπω τον Μάιο (ανεξάρτητα αν είναι στο 100% το γόνατο μου, που ο γιατρός μού είπε σε 1μιση μήνα θα 'σαι κομπλέ) πάλι άοπλος θα είμαι λογικά.

Αν κόψω την αναβολή τώρα για να μπω Μάιο, αλλά προς τον Απρίλιο αλλάξω γνώμη (λόγω αγώνων) και δε θελήσω να μπω, μπορώ να ξαναπάρω αναβολή;

Μην μπεις τον Μαιο,θα φας την εμπλοκη του καλοκαιριου και θα ξενερωσεις την ζωη σου.Μπες καλυτερα τον Σεπτεμβριο,να απολυθεις πριν το καλοκαιρι να χαλαρωσεις και αυτο το καλοκαιρι και να μην φας τσαμπα εμπλοκη.Σκεψου οτι τους περισσοτερους που περασαν μακρυα απο το σπιτι τους(ακομα και μενα)το καλοκαιρι ετυχε να μας παει 25 και 30 μεσα 1 εξοδο εξω. Αλλο παιδι μου ελεγε πριν μια εβδομαδα οτι σε μαυρο στρατοπεδο πριν 2 με 3 χρονια τους ειχε παει το καλοκαιρι 60μεσα 1 εξω λογω εμπλοκης.

Και αν δεν ξερεις τι ειναι η εμπλοκη ειναι η περιοδος κυριως του καλοκαιριου ή χριστουγεννων ή πασχα που λογω αδειων και μεταθεσεων μενουν λιγα ατομα στο στρατοπεδο για τις υπηρεσιες και αρα εισαι σχεδον καθε μερα υπηρεσια με σχεδον καθολου εξοδους ή αντε κανενα υπηρεσιακο(δηλαδη εξοδος απο το στρατοπεδο για λιγο χρονικο διαστημα και μετα παλι μεσα)

• Like 2
Δημοσ.

αντίστοιχο σκηνικό ξέρω κι εγώ (καρδιά Ι4, μακριά από νοσοκομείο), αλλά κατάφερε τελικά να πάρει μετάθεση έστω και αν καθυστέρησε και ταλαιπωρήθηκε.. 

δε καταλαβαίνω το προβληματισμό σου.. ναι κάποιοι άνθρωποι πάθανε και κάποιοι άνθρωποι παθαίνουν συνέχεια διάφορα.. γιατί σου κάνει εντύπωση; άμα δεν πάθαινε κανείς κάτι δε θα υπήρχαν γιατροί και νοσοκομεία ξέρεις..

το θέμα είναι η αντιμετώπιση στη συνέχεια, η οποία κατά τη γνώμη μου και εμπειρία δεν είναι η καλύτερη όσο κάνεις θητεία

επίσης το να λες ότι κάποιος έπαθε κάτι από δική του μαλακία ενώ έκανε υποχρεωτική θητεία είναι χαζομάρα..

είναι πολύ εύκολο να τραυματιστείς στο στρατό, ειδικά αν είσαι και λίγο παραπάνω απρόσεκτος ή ακόμα και αν οι γύρω σου είναι απρόσεκτοι

απλά παραδειγματάκια που μου έτυχαν εμένα και ευτυχώς τη γλίτωσα:

1) δεν έβαλε κάποιο χειρόφρενο σε steyr, κύλησε προς τα πίσω και παρα λίγο να παρασύρει 3 άτομα

2) ένας βλάκας στον αυλώνα δεν έβαζε τα ταψιά σταυρωτά (αυτά που είναι σαν τραπέζια και πάνε πολλά κιλά) και κάποια στιγμή πέσανε δίπλα μου (δεν είχα πάρει χαμπάρι). αυτά από το πιο ψηλό ράφι στη κορυφή άνετα με άφηναν στο τόπο αν έβρισκαν κεφάλι

3)φόρτωμα βαρελιών 150 κιλών το ένα σε φορτηγά με τη βοήθεια 2 σανίδων. αν ένα από αυτά έπεφτε πάνω σε κάποιον θα τον έκλαιγαν οι ρέγγες και δε μπορείς να πάρεις σωστά μέτρα προστασίας όταν φορτώνεις βαρέλια σε σανίδες λες και είσαι στην αφρική.. 

και πολλά άλλα φυσικά.. όλοι έχουν να περιγράψουν στιγμές που θα μπορούσαν να τραυματιστούν σοβαρά

αν εννοείς από μαλακία φαντάρου σκηνικά όπως το να πηδούν από steyr με όπλα κράνη, εξάρτυση και αρβλύλες και να διαλύουν τα γόνατά τους (γιατί το έχω δει και αυτό, ο τύπος έπαθε τρελή ζημιά) , είναι από τη μία μαλακία του φαντάρου που δεν έχει κοινή λογική, αλλά είναι και μαλακία των ανωτέρων του που δε τον προειδοποίησαν , έστω και για το αυτονόητο

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...