nikos-thess Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Γυθειο και Σπαρτη μονο εκει το φαγητο που πετανε θα ετρωγε η μιση Αφρικη... Μη το φιλοσοφουμε... ο στρατος ειναι χασιμο χρονου, σε μαθαινει να γινεσαι αγγαρειομαχος, να βαρας ανουσιες τις περισσοτερες φορες σκοπιες λεγοντας "αλτ τι συ" σε οτι περναει γυρω σου (πραγματικα ηλιθιο),να τρως χωσιμο σε δουλειες/ποστα που κανονικα θα επρεπε να κανουν αλλοι και να βαρας προσοχες στον καθε κομπλεξικο που την ειδε στρατηγος.
phanispal Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 μεταξυ μας,δε παθαινεις κατι.ολη αυτη η "βρωμια" εχει κ ενα σκοπο να σε "μυησει" σε συνθηκες πολεμου υποτιθεται που δε θαχεις μαντηλακια κ βρυσουλα στα 2 μετρα.χρειαζεται λιγο ταλαιπωρια για να μην εισαι οπως ειπα τεχνολογικα εξαρτημενος απο τις συγχρονες ανεσεις.εξαλλου δε προκειται περι ξενοδοχειου η κατασκηνωσης (που για μενα ειναι) αλλα υποτιθεται για πολεμικη μικρογραφια.υποτιθεται. Προσωπικά δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα, στην πραγματικότητα δε με απασχόλησε. Αυτό απέχει όμως απ' το να πούμε ότι είναι κάτι θεμιτό. Και αυτό περί εκπαίδευσης, καταντά κουραστικό. Στις Ειδικές Δυνάμεις δε μπορείς να διαμαρτυρηθείς για τίποτα. Η έτοιμη απάντηση είναι μία: «Μέρος της εκπαίδευσης». Τι; Ζεστό νερό; Πλάκα μας κάνεις; Και θες να λέγεσαι κομμάντο; Θες και πράσινο μπερέ; Κάνε ντους με παγωμένο νερό Δεκέμβρη και Γενάρη μήνα να ισιώσεις.
qsis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 θα σου φανεί φλωριά phanispal, αλλά η όταν έκανα ειδικότητα σε νοσοκομείο (όπου είχα μεν τη ζεστούλα μου ναι και το νεράκι 24/7 καυτό) έκανα μεταξύ άλλων μια δουλειά η οποία για μένα ήταν ότι πιο αηδιαστικό έχει υπάρξει κάθε πρωί πήγαινα σε ένα κάδο με σήμα biohazard και έπαιρνα τα σεντόνια και τις φόρμες από τα χειρουργεία τα μάζευα σε μια σακούλα και τα κατέβαζα στα πλυντήρια να πλυθούν και το μεσημεράκι τα έπαιρνα πίσω για να τα αποστειρώσουμε και να τα ξαναχρησιμοποιηθούν εντάξει δε ξέρω πώς σου ακούγεται τώρα, αλλά μιλάμε για ένα κάδο που μύριζε θάνατο είχε αίματα βλέννες , κάνα ξεχασμένο εργαλείο πού και πού (ευτυχώς δεν πέτυχα ποτέ αιχμηρό) και δε ξέρω κι εγώ τι μικρόβια και η μόνη προστασία που είχα για όλα αυτά ήταν ένα γαντάκι και φυσικά ποτέ καμιά μάσκα. (κάτι που είχα ζητήσει μετά από προτροπή άλλων φαντάρων πραγματικών νοσοκόμων που έκανα αυτή τη δουλειά irl , αλλά δε μου έδωσαν ποτέ) να μη ξεχάσουμε βέβαια ότι η μόνη προστασία που είχα απέναντι στα μικρόβια ήταν το αντιτετανικό παρόλα αυτά για το τακτικό προσωπικό έβγαιναν διαρκώς ανακοινώσεις να τρέξουν να εμβολιαστούν απλά έπαιρνα μια μεγάλη ανάσα και βουτούσα και μετά ξέπλενα με απολυμαντικό το χέρι μου μέχρι τον ώμο αυτό για μένα ήταν η μεγαλύτερη αηδία που μου έχει συμβεί, τα σκουπίδια και σκατά πραγματικά δεν ήταν τίποτα και ειδικά από μαγειρεία έχω μια γερή εμπειρία ήδη από τον Αυλώνα που γινόταν χαμός, τα σκουπίδια ήθελαν μπράτσα και όταν χύνονταν τα μαζεύμαμε με τα χεράκια μας και τα τεράστια ταψιά που είχαν μείνει ξεχασμένα άπλύτα με κοτόπουλα 5 ημερών πέρα από τη μπόχα ήθελαν και νυχάκι για να καθαρίσουν, το σύρμα δεν έφτανε πραγματικά το νοσοκομείο για μένα ήταν τόση σκατίλα (συν αυτά που έβλεπες, πχ έμπαινες στην μεθ και έβλεπες ένα λιωμένο κεφάλι.. και δίπλα οι νοσοκόμες να χαζολογούν γιατί προφανώς είχαν συνηθίσει) που όταν σε κάποια φάση μου δόθηκε ευκαιρία να πάω σε νοσοκομείο να τελειώσω τη θητεία μου αρνήθηκα παρόλο που θεωρητικά ήταν πολύ πιο χαλαρά στρατόπεδο και πάλι στρατόπεδο επίσης θυμάμαι μια μέρα που κουβαλούσα κούτες με φορμαλδεΰδη, η οποία δεν ήξερα ο κακόμοιρος πόσο επικίνδυνη είναι (αν μου έπεφτε) και με κοιτούσαν όλοι και απορούσαν που πάει ο νιούφης με τη χημική βόμβα τελικά μετά μου είπαν ότι αν έπεφτε και έσπαγαν τα μπουκάλια δε θα είχα χρόνο να αντιδράσω πλήρης άγνοια του κινδύνου το πιο αστείο πάντως εκεί μέσα για μένα (πέρα από το ότι με έστειλε μια μέρα η προισταμένη μου να κλέψω ολο τον αγιασμό από το εκκλησάκι χωρίς να με δει ο παπάς..) ήταν όταν με είχαν υπηρεσία στα επείγοντα μου σκάει κι εμένα μια γριά με έμφραγμα και δεν ήξερα τι να την κάνω.. ευτυχώς πρόλαβα να την βάλω σε ένα καρότσι και την έδωσα σε άλλον και δε μου έμεινε στα δικά μου χέρια 1
Asmodeus21 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Τι; Ζεστό νερό; Πλάκα μας κάνεις; Και θες να λέγεσαι κομμάντο; Θες και πράσινο μπερέ; Κάνε ντους με παγωμένο νερό Δεκέμβρη και Γενάρη μήνα να ισιώσεις. Καλα , αυτο το ειχαμε κι Αυλωνα στο κεντρο κι στη Λημνο στο "μαχημο" 290 , το ζεστο νερο ηρθε Μαρτιο με τις ζεστες γιατι τοτε εβαλαν πετρελαιο κι το χειμωνα δεν ειχε σχεδον ποτε. (ΠΖ κι οχι ΕΔ)
qsis Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 αυλώνα εμείς είχαμε μια χαρά νεράκι και επειδή είχαμε φέρει δικά μας καθαριστικά ντρεπόσουν να πατήσεις στα μπάνια τα καλύτερα μπάνια που είχα ποτέ (λόγω των ατόμων βέβαια, 25+ μ.ο. , όχι των εγκαταστάσεων) πιο μετά στους ΤΘ που ήμουν δεν είχαμε νερό επειδή είχε μικρό θερμοσίφωνα. το μπάνιο σου έπρεπε να κρατήσει ακριβώς 3-4 λεπτά αν έμπαιναν μέσα 2 μαζί (μετά έπρεπε να ξαναζεστάνεις) και στη συνέχεια είχες μπόνους και ένα κατοστάρι στους μείον μέχρι να πας στο θάλαμο ευτυχώς που είχα κοντό μαλλί τότε και με λίγες πετσετιές στέγνωνε
Pablo_Hasan Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 γραφικοτητα ειναι,με σκοπο την προωθηση της γνωμης "α ξερεις ο στρατος ειναι σκατα γιατι εμενα δε μου αρεσει" οποτε επιστρατευονται χιλια μυρια επιχειρηματα καθε τυπου,για ενα θεσμο που ειναι ορισμενου κ πεπερασμενου διαστηματος,κ δεν αλλαζει.φαντασου δηλαδη να υπηρχε κ περιπτωση να μεινει παραπανω η κ μονιμα καποιος μεσα παρα τη θεληση του τι θα γινοταν! ναι ο φανταρακος πεθανε δυστυχως οπως κ οι πιλοτοι χτες.αυτα ειναι δυσαρεστα γεγονοτα μεσα στη ζωη που συμβαινουν για χψ λογους. οσο για τις αγγαροδουλειες,ειλικρινα τι δουλειες πιστευεις οτι εχει ενα στρατοπεδο που χρειαζεται τους φανταρους για να ανταπεξελθει?σκοπους?περιπολα?πυλη?σκουπισμα? τα δυο πρωτα θα μπορουσαν να τα αντικαταστησουν καμερες.η πυλη οκ καθονται στελεχη συνηθως,ενω η καθαριοτητα θα μπορουσε να εκτελειται κ απτο δημο με 1-2 υπαλληλους,οπως μπαινουν κ οι σκουπιδιαρες μεσα στα στρατοπεδα για να αδειασουν τους καδους. οι ρολοι που διανεμονται στους στρατιωτες ειναι καθαρα για να εχουν κατι να κανουν κ να δικαιολογησουν την παρουσια τους κ την οποια εκπαιδευση τους. προσπαθώ με δυσκολία να σε πάρω στα σοβαρά, γράφεις κάτι και πέντε σειρές παρακάτω αυτοακυρώνεσαι. Για πες για ποιον λόγο σκοτώθηκε ο άλλος απο πολιομυελίτιδα; Κάθε φορά που σκοτώνεται ένας φαντάρος δεν ειναι γιατι πολεμουσε τους τζιχαντιστές, που λέει ο άλλος, αλλά λογω αμελειας, αδιαφορίας και αχρηστίας της υπηρεσίας. Απο αυτα τα περιστατικά που συμβαινουν κανα δυο φορές το χρόνο ο καθένας μπορεί να καταλάβει την νοοτροπία και την αντιμετώπιση στους φαντάρους...
phanispal Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 qsis, συμφωνώ, αυτό που περιγράφεις είναι περισσότερο αηδία από σκουπίδια κ.λπ.. 1
nemesiskp Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Με αυτα που διαβαζω νομιζω οτι εκανα πολυ καλα που πηγα Κυπρο. 1
Tenshi Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δύο Steyer σκουπίδια,απο τα "σκηνάκια" των Ευελπίδων.Ικανό μέρος ήτο χρησιμοποιημένες σερβιέτες. Οι σακούλες είχαν ανοίξει και η καρότσα είχε δύο δάχτυλα sludge. #tromos
aris1986 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Με αυτα που διαβαζω νομιζω οτι εκανα πολυ καλα που πηγα Κυπρο. Kαι γω εκει επρεπε να παω το μετανιωσα...
xifiassamsung Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δυστηχως το περι πεταματος χρηματων το εχω δει και εγω ειτε σε Γυθειο για την περιβοητη εκπαιδευση,ειτε μετα στην πρωτη μοναδα και ειναι γενικα αλλη μια μεγαλη κουβεντα . Αν και το γραφεις και εσυ το υποτιθεται αστο καλυτερα.Θες πχ να σου πω με βαση το παραπανω τι μας κανανε εμας για να νιωσουμε και καλα πως ειναι τα μαγειρια σε περιοδο πολεμου???Μας πηραν με την καναδεζα μας πηγαν σε ενα δασος και μας ειπαν οτι''εδω σας φεραμε για να δειτε υποτιθεται πως θα ειναι τα κινητα μαγειρια(ασχετως που εμεις πηγαμε απλα πισω απο την καναδεζα και ολο αυτο πιο πολυ σαν εκδρομη με το σχολιο ηταν)΄΄ περιμεναμε τσαμπα μεχρι κοντα 3 το βραδυ.Η βαρεμαρα και το χασμουριτο που ριξαμε δεν λεγοτανε. ε ναι σας πηγαν εκει που υποιτθεται ειναι τα πολεμικα μαγειρια.τι να εκαναν να σκηνοθετουσαν κανα πολεμο με μπομπες να πεφτουν ξερω γω υπηρεσια ειχαν κ οπως κ συ κ αυτοι βαριοντουσαν,απλα επρεπε να το κανουν.μη ψαχνειςβασει της λογικης.στο στρατο υπαρχει μονο το "πρεπει".οπως το λεει το προγραμα. Προσωπικά δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα, στην πραγματικότητα δε με απασχόλησε. Αυτό απέχει όμως απ' το να πούμε ότι είναι κάτι θεμιτό. Και αυτό περί εκπαίδευσης, καταντά κουραστικό. Στις Ειδικές Δυνάμεις δε μπορείς να διαμαρτυρηθείς για τίποτα. Η έτοιμη απάντηση είναι μία: «Μέρος της εκπαίδευσης». Τι; Ζεστό νερό; Πλάκα μας κάνεις; Και θες να λέγεσαι κομμάντο; Θες και πράσινο μπερέ; Κάνε ντους με παγωμένο νερό Δεκέμβρη και Γενάρη μήνα να ισιώσεις. οταν πηγαινεις ειδικες δυναμεις δε πας για τα μορια η για να περασεις το χρονο σου απλα,αλλα να αποκτησεις μια γενικη εμπειρια των δυνατοτητων σου.αν δε θελεις η σε προσβαλει η δυσκολευεσαι,μπορεις να φυγεις. καλως η κακως απτο κρυο νερο,μεχρι την ομαδικοτητα ειναι οντως ολα μερος της εκπαιδευσης.κ αν δεν ειναι,με το ηθικο που υποτιθεται εχεις κ αναπτυσεις,γινονται.δε ξερω αν με καταλαβαινεις. προσπαθώ με δυσκολία να σε πάρω στα σοβαρά, γράφεις κάτι και πέντε σειρές παρακάτω αυτοακυρώνεσαι. Για πες για ποιον λόγο σκοτώθηκε ο άλλος απο πολιομυελίτιδα; Κάθε φορά που σκοτώνεται ένας φαντάρος δεν ειναι γιατι πολεμουσε τους τζιχαντιστές, που λέει ο άλλος, αλλά λογω αμελειας, αδιαφορίας και αχρηστίας της υπηρεσίας. Απο αυτα τα περιστατικά που συμβαινουν κανα δυο φορές το χρόνο ο καθένας μπορεί να καταλάβει την νοοτροπία και την αντιμετώπιση στους φαντάρους... το υφος που γραφεις μου θυμιζει κλασσικο κρεσεντο γραφικων δημοσιογραφων σε παραθυρα.κοιταξε να δεις πως εχει το πραμα.αντιλαμβανεσαι πιστευω οτι ο στρατος εχει να κανει με επικινδυνο περιβαλλον με οπλα κ ενταση,με μεγαλο ογκο απτη μια ανεκπαιδευτου ασχετου προσωπικου (φανταροι)-κ απτην αλλη με στελεχη με την οποια εκπαιδευση εχουν ο καθενας. βαλε κ τον παραγοντα ανθρωπινη μλκια που ειμαι σιγουρος οτι εχεις γινει μαρτυρας σε πολλα παραδειγματα εντος η εκτος στρατου,κ δε θελει πολυ να γινει το κακο.με δυο λογια οφειλεις οπως κ στην ζωη σου εξω να εισαι υπευθυνος του εαυτου σου πανω απολα,κ αποκει κ επειτα να αποδιδεις ευθυνες.δεν εισαι ενα αβουλο τσουβαλι που το σερνουν εδω κ κει.ακομα κ γιαυτα υπαρχει προβλεψη,με το "αδυνατω να εκτελεσω".
phanispal Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Αν ήταν εθελοντικός ο στρατός, ίσως ευσταθούσαν περισσότερο τα λεγόμενά σου.
xifiassamsung Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Αν ήταν εθελοντικός ο στρατός, ίσως ευσταθούσαν περισσότερο τα λεγόμενά σου. το προβλημα δεν τοχει ο στρατος,μιας κ ειναι οπως ειπα ορισμενου διαστηματος,αλλα παρολα αυτα κατι υποχρεωτικο.λειτουργει με καποιους κανονες,κ σε εισαγει σε μια διαφορετικη πραγματικοτητα που εως τοτε δεν εχεις ξανασυνατησει. το προβλημα υπαρχει στις μεχρι τοτε αντιληψεις κ τον τροπο που εχουν μεγαλωσει οι νεοσυλλεκτοι,μαθημενοι στις συγχρονες ανεσεις,να εχουν παντα οτι επιθυμουν οταν το ζητησουν,λιγο πολυ οπως ενα μικρο παιδι που βαζει τα κλαματα ως μοχλο. απο κει κ επειτα πρεπει να δεις το θεμα σαν ωριμος αντρας που θες να λεγεσαι (ο καθενας,οχι εσυ προσωπικα) κ βουτας.οπως εκαναν κ οι προηγουμενοι πριν απο σενα,που βρηκαν τα κοχονες κ το περασαν(οχι οτι ειναι κατι σιγα). ειναι σχολειο για τις μετεπειτα καταστασεις που θα κληθεις να αντιμετωπισεις οντας πχ παντρεμενος,πατερας,εργαζομενος κλπ.σφυρηλατειται προσωπικοτητα κατα καποιο τροπο,μεσα απτην ορθοστασια κ την απλυσια. λιγο πολυ σα τον ντανιελ σαν κ τον μιγιαγκι που ηθελε να γινει καρατεκα μονομιας ενω ο γερος τον ειχε κανει παραδουλευτρα. ηξερε τι εκανε ομως.καπιτο? 1
qsis Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Βασικά το μόνο που κερδίζεις είναι ψυχολογικά και απωθημένα Δε λέω ότι και αυτά δεν είναι χρήσιμα για τη ζωή σου (εμένα για τη δουλειά για παράδειγμα ο στρατός με όπλισε με περίσσια υπομονή και ήμουν ήδη έτοιμος να παίρνω εντολές από ηλίθιους ), απλά θα μπορούσες και χωρίς αυτά ή θα μαθαινες έτσι κι αλλιώς να ξεπερνάς τα θέματα σου. Πόσω μάλλον αν είσαι άνθρωπος που ήδη στον έξω κοσμο στέκεσαι στα πόδια σου, αν είσαι ηδη πχ επιχειρηματίας ή επαγγελματίας... Τι να σου πει ο ψεύτικος μικρόκοσμος του στρατού όπου πάρα πολλά πράγματα είναι τελείως παράλογα και βασιλεύει πολλές φορες ο πιο προβληματικός; Δεν έχει νόημα να λέμε ότι ο στρατός έχει να σου προσφέρει κάτι, αντίθετα εσύ έχεις να προσφέρεις κάτι στο στρατό για αυτό και σς θέλουν να πας άλλωστε. 2
tritonas00 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 το προβλημα δεν τοχει ο στρατος,μιας κ ειναι οπως ειπα ορισμενου διαστηματος,αλλα παρολα αυτα κατι υποχρεωτικο.λειτουργει με καποιους κανονες,κ σε εισαγει σε μια διαφορετικη πραγματικοτητα που εως τοτε δεν εχεις ξανασυνατησει. το προβλημα υπαρχει στις μεχρι τοτε αντιληψεις κ τον τροπο που εχουν μεγαλωσει οι νεοσυλλεκτοι,μαθημενοι στις συγχρονες ανεσεις,να εχουν παντα οτι επιθυμουν οταν το ζητησουν,λιγο πολυ οπως ενα μικρο παιδι που βαζει τα κλαματα ως μοχλο. απο κει κ επειτα πρεπει να δεις το θεμα σαν ωριμος αντρας που θες να λεγεσαι (ο καθενας,οχι εσυ προσωπικα) κ βουτας.οπως εκαναν κ οι προηγουμενοι πριν απο σενα,που βρηκαν τα κοχονες κ το περασαν(οχι οτι ειναι κατι σιγα). ειναι σχολειο για τις μετεπειτα καταστασεις που θα κληθεις να αντιμετωπισεις οντας πχ παντρεμενος,πατερας,εργαζομενος κλπ.σφυρηλατειται προσωπικοτητα κατα καποιο τροπο,μεσα απτην ορθοστασια κ την απλυσια. λιγο πολυ σα τον ντανιελ σαν κ τον μιγιαγκι που ηθελε να γινει καρατεκα μονομιας ενω ο γερος τον ειχε κανει παραδουλευτρα. ηξερε τι εκανε ομως.καπιτο? μπουρδες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις