Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρωταω γιατί στη δική μου εσσο (317) είχαμε φύγει από Αυλώνα μόνο με αντιτετανικό λόγω αφραγκίας του στρατου και σε κάποιο νησί είχε ξεσπάσει κρούσμα.

Δεν είχα τότε ιδιαίτερη ενημέρωση τι γινόταν στο κόσμο αλλά σκέψου στα τελειώματα της θητείας μου μας κυνηγούσε ο γιατρός όσοι δεν είχανε κάνει πολιομυελίτιδα και μαντού να κάνουμε άμεσα, προφανώς λόγω του κρούσματος που έσκασε

Για αυτό αναρωτήθηκα μήπως ήταν το ίδιο περιστατικό, αλλά αν ηταν το ίδιο δε μας είπαν ότι πέθανε άνθρωπος κιόλας..

Τελείως επικίνδυνα ζώα

Καλά κι εγώ δεν είχα τις καλύτερες εμπειρίες από τους γιατρούς εκεί μέσα, δύο φορές που επαθα κάτι σα ζώο με είχαν, πλην μιας λαμπρής εξαίρεσης.. Ευτυχώς δεν ήταν κάτι πραγματικά σοβαρό

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για να ειμαι ειλικρινης, δεν εχω συναντησει ατομο το οποιο δεν εχει κανει ουτε 1 καλο φιλο μεσα στο στρατο, συμπεριλαμβανομενου κ του εαυτου μου.

Το πιο κοντινο παραδειγμα για μενα, ειναι ο πατερας μου και ο θειος μου οι οποιοι καναν φιλους στα 18 μεσα στον Ε.Σ

και ακομη και σημερα, μετα απο 30+ χρονια, εξακολουθουν να εχουν επαφες και να συναντιουνται, οχι τοσο οσο στο παρελθον λογω υποχρεωσεων βεβαια.

Εγώ δεν έκανα ούτε έναν φίλο στο στρατό. 

Και δεν ήθελα, και τα έφεραν έτσι οι καταστάσεις (πήγα Ειδικές Δυνάμεις στα 27 μου και οι περισσότεροι ήταν ανεγκέφαλα πιτσιρίκια).

• Like 2
Δημοσ.

ναι ρόλος ειναι, πες το στους γονεις του φαντάρου που σκοτωθηκε απο αστοχία πυρομαχικου και του άλλου που πήγε απο πολιομυελιτιδα. Να περιμένουν να λήξει η παρασταση να αναστηθούν; 

πιο γραφικος κ απτη λιμνη πλαστηρα.ελπιζω να αντιλαμβανεσαι οπως κ οι υπολοιποι,πως εξειδικευμενα επιχειρηματα ειρωνιας,δραματος,κ μεμονωμενης φρασεολογιας δεν προαγουν τη συζητηση.

αλλιως ας αλλαχθει ο τιτλος του θρεντ,κ να γραφει -κουτι παραπονων ΕΣ-

• Like 1
Δημοσ.

Και δεν ήθελα, και τα έφεραν έτσι οι καταστάσεις (πήγα Ειδικές Δυνάμεις στα 27 μου και οι περισσότεροι ήταν ανεγκέφαλα πιτσιρίκια).

Ναι και εγω που πετυχα 1-2παιδια λογω του οτι παιζαμε κανενα video game τι καταλαβα.Για 1 καφε ουτε λογος στην ΑΘηνα αλλα καθε μερα Online στο Battle net....

• Super Moderators
Δημοσ.

εμ ΕΔ ftw :P

Δημοσ.

Δεν έχω πάρει πτυχίο ακόμα αλλα θα μπω μάιο λέω. Τι χαρτιά πρέπει να τους πάω;Θυμάμαι αριθμό κτλ.

Εγω αν θυμαμαι καλα ειχα παει στο κοντικο ΚΕΠ και μου ειχαν ζητησει μονο μια βεβαιωση σπουδων(για να δικαιολογησει την παραταση που εχεις παρει )και το χαρτι που μου ποτε μου τελειωνει η αναβολη και φυσικα και αστυνομικη ταυτοτητα.

Δημοσ.

πιο γραφικος κ απτη λιμνη πλαστηρα.ελπιζω να αντιλαμβανεσαι οπως κ οι υπολοιποι,πως εξειδικευμενα επιχειρηματα ειρωνιας,δραματος,κ μεμονωμενης φρασεολογιας δεν προαγουν τη συζητηση.

αλλιως ας αλλαχθει ο τιτλος του θρεντ,κ να γραφει -κουτι παραπονων ΕΣ-

Από πότε είναι γραφικό να λέει κάποιος την αλήθεια ; Για την πολιομυελίτιδα δε το έχω ακούσει αλλά ο πιτσιρικάς από την Πάτρα μόλις πριν λίγους μήνες διαμελίστηκε κυριολεκτικά υπηρετώντας την θητεία του...   

Επειδή χρειάζεται ο στρατός άτομα για να κάνουν τζάμπα τις αγγαροδουλειές τους (γιατί αυτό είναι ουσιαστικά ο στρατός πλέον, τζάμπα εργασία από πολίτες επειδή δεν φτάνουν οι μόνιμοι και δεν υπάρχουν λεφτά για εποπ), σκοτώνονται νέοι άνθρωποι... 

Δημοσ.

Δεν έχω πάρει πτυχίο ακόμα αλλα θα μπω μάιο λέω. Τι χαρτιά πρέπει να τους πάω;Θυμάμαι αριθμό κτλ.

Μην μπείς Μάη, είναι η χειρότερη ΕΣΣΟ μαζί με του Ιουλίου, φούλ εμπλοκή όλο το καλοκαίρι μέχρι να μπεί τον Οκτώβρη στις μονάδες η φετινή 340 του Σεπτέμβρη (καλύτερα μπες με αυτή).

Δημοσ.

Από πότε είναι γραφικό να λέει κάποιος την αλήθεια ; Για την πολιομυελίτιδα δε το έχω ακούσει αλλά ο πιτσιρικάς από την Πάτρα μόλις πριν λίγους μήνες διαμελίστηκε κυριολεκτικά υπηρετώντας την θητεία του...   

Επειδή χρειάζεται ο στρατός άτομα για να κάνουν τζάμπα τις αγγαροδουλειές τους (γιατί αυτό είναι ουσιαστικά ο στρατός πλέον, τζάμπα εργασία από πολίτες επειδή δεν φτάνουν οι μόνιμοι και δεν υπάρχουν λεφτά για εποπ), σκοτώνονται νέοι άνθρωποι... 

γραφικοτητα ειναι,με σκοπο την προωθηση της γνωμης "α ξερεις ο στρατος ειναι σκατα γιατι εμενα δε μου αρεσει" οποτε επιστρατευονται χιλια μυρια επιχειρηματα καθε τυπου,για ενα θεσμο που ειναι ορισμενου κ πεπερασμενου διαστηματος,κ δεν αλλαζει.φαντασου δηλαδη να υπηρχε κ περιπτωση να μεινει παραπανω η κ μονιμα καποιος μεσα παρα τη θεληση του τι θα γινοταν!

ναι ο φανταρακος πεθανε δυστυχως οπως κ οι πιλοτοι χτες.αυτα ειναι δυσαρεστα γεγονοτα μεσα στη ζωη που συμβαινουν για χψ λογους.

οσο για τις αγγαροδουλειες,ειλικρινα τι δουλειες πιστευεις οτι εχει ενα στρατοπεδο που χρειαζεται τους φανταρους για να ανταπεξελθει?σκοπους?περιπολα?πυλη?σκουπισμα?

τα δυο πρωτα θα μπορουσαν να τα αντικαταστησουν καμερες.η πυλη οκ καθονται στελεχη συνηθως,ενω η καθαριοτητα θα μπορουσε να εκτελειται κ απτο δημο με 1-2 υπαλληλους,οπως μπαινουν κ οι σκουπιδιαρες μεσα στα στρατοπεδα για να αδειασουν τους καδους.

οι ρολοι που διανεμονται στους στρατιωτες ειναι καθαρα για να εχουν κατι να κανουν κ να δικαιολογησουν την παρουσια τους κ την οποια εκπαιδευση τους.

Δημοσ.

γραφικοτητα ειναι,με σκοπο την προωθηση της γνωμης "α ξερεις ο στρατος ειναι σκατα γιατι εμενα δε μου αρεσει" οποτε επιστρατευονται χιλια μυρια επιχειρηματα καθε τυπου,για ενα θεσμο που ειναι ορισμενου κ πεπερασμενου διαστηματος,κ δεν αλλαζει.φαντασου δηλαδη να υπηρχε κ περιπτωση να μεινει παραπανω η κ μονιμα καποιος μεσα παρα τη θεληση του τι θα γινοταν!

ναι ο φανταρακος πεθανε δυστυχως οπως κ οι πιλοτοι χτες.αυτα ειναι δυσαρεστα γεγονοτα μεσα στη ζωη που συμβαινουν για χψ λογους.

οσο για τις αγγαροδουλειες,ειλικρινα τι δουλειες πιστευεις οτι εχει ενα στρατοπεδο που χρειαζεται τους φανταρους για να ανταπεξελθει?σκοπους?περιπολα?πυλη?σκουπισμα?

τα δυο πρωτα θα μπορουσαν να τα αντικαταστησουν καμερες.η πυλη οκ καθονται στελεχη συνηθως,ενω η καθαριοτητα θα μπορουσε να εκτελειται κ απτο δημο με 1-2 υπαλληλους,οπως μπαινουν κ οι σκουπιδιαρες μεσα στα στρατοπεδα για να αδειασουν τους καδους.

οι ρολοι που διανεμονται στους στρατιωτες ειναι καθαρα για να εχουν κατι να κανουν κ να δικαιολογησουν την παρουσια τους κ την οποια εκπαιδευση τους.

Τωρα εγω αν πω οτι ενω ημουν στην αρχη μαγειρας με βαλαν να παω να πεταξω τα σκουπιδια στις σκουπιδιαρες και μετα να ξαναγυρισω στα μαγειρια θα ειμαι κακος??? 

Δημοσ.

εμ ΕΔ ftw :P

Σ' ένα βαθμό τα περίμενα, αλλά οι τύποι δεν παλεύονταν. Για πολλές κλωτσιές.

Τωρα εγω αν πω οτι ενω ημουν στην αρχη μαγειρας με βαλαν να παω να πεταξω τα σκουπιδια στις σκουπιδιαρες και μετα να ξαναγυρισω στα μαγειρια θα ειμαι κακος??? 

Μου θύμισες μια δύσκολη μέρα στο Πεύκο, που με είχαν μαζέψει μεταξύ άλλων για το πλοίο της αγάπης, και ήμουν και μαγειρία.

Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλα κέντρα, αλλά τόσο μικρόβιο, τόση βρώμα, τόση μπόχα, τόση γλίτσα, τόση μούχλα, τόσο πέταμα χρημάτων, δεν είμαι σίγουρος ότι θα ξαναδώ.

Ειδικά αυτό το τυρί στη στρογγυλή κονσέρβα, ενδεχομένως να μου έχει δημιουργήσει ακόμα και φοβίες. Και αν εξαιρέσεις τις κατσαρίδες, δε σιχαίνομαι εύκολα.

Και μετά απ' όλα αυτά βέβαια, εννοείται συνέχεια στα μαγειρία να σερβίρεις τον κόσμο.

Θα μου πεις μετά στη μονάδα που τσιμπούσαμε έξω απ' τα μαγειρία, για να φάμε αμέσως μετά με βρώμικα χέρια, και αυτό σε καθημερινή βάση, ήταν καλύτερα;

Δημοσ.

ε και?που ειναι το θεμα?

Μου θύμισες μια δύσκολη μέρα στο Πεύκο, που με είχαν μαζέψει μεταξύ άλλων για το πλοίο της αγάπης, και ήμουν και μαγειρία.

Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλα κέντρα, αλλά τόσο μικρόβιο, τόση βρώμα, τόση μπόχα, τόση γλίτσα, τόση μούχλα, τόσο πέταμα χρημάτων, δεν είμαι σίγουρος ότι θα ξαναδώ.

Ειδικά αυτό το τυρί στη στρογγυλή κονσέρβα, ενδεχομένως να μου έχει δημιουργήσει ακόμα και φοβίες. Και αν εξαιρέσεις τις κατσαρίδες, δε σιχαίνομαι εύκολα.

Και μετά απ' όλα αυτά βέβαια, εννοείται συνέχεια στα μαγειρία να σερβίρεις τον κόσμο.

Θα μου πεις μετά στη μονάδα που τσιμπούσαμε έξω απ' τα μαγειρία, για να φάμε αμέσως μετά με βρώμικα χέρια, και αυτό σε καθημερινή βάση, ήταν καλύτερα;

μεταξυ μας,δε παθαινεις κατι.ολη αυτη η "βρωμια" εχει κ ενα σκοπο να σε "μυησει" σε συνθηκες πολεμου υποτιθεται που δε θαχεις μαντηλακια κ βρυσουλα στα 2 μετρα.χρειαζεται λιγο ταλαιπωρια για να μην εισαι οπως ειπα τεχνολογικα εξαρτημενος απο τις συγχρονες ανεσεις.εξαλλου δε προκειται περι ξενοδοχειου η κατασκηνωσης (που για μενα ειναι) αλλα υποτιθεται για πολεμικη μικρογραφια.υποτιθεται.

Δημοσ.

Δυστηχως το περι πεταματος χρηματων το εχω δει και εγω ειτε σε Γυθειο για την περιβοητη εκπαιδευση,ειτε μετα στην πρωτη μοναδα και ειναι γενικα αλλη μια μεγαλη κουβεντα .

ε και?που ειναι το θεμα?

μεταξυ μας,δε παθαινεις κατι.ολη αυτη η "βρωμια" εχει κ ενα σκοπο να σε "μυησει" σε συνθηκες πολεμου υποτιθεται που δε θαχεις μαντηλακια κ βρυσουλα στα 2 μετρα.χρειαζεται λιγο ταλαιπωρια για να μην εισαι οπως ειπα τεχνολογικα εξαρτημενος απο τις συγχρονες ανεσεις.εξαλλου δε προκειται περι ξενοδοχειου η κατασκηνωσης (που για μενα ειναι) αλλα υποτιθεται για πολεμικη μικρογραφια.υποτιθεται.

Αν και το γραφεις και εσυ το υποτιθεται αστο καλυτερα.Θες πχ να σου πω με βαση το παραπανω τι μας κανανε εμας για να νιωσουμε και καλα πως ειναι τα μαγειρια σε περιοδο πολεμου???Μας πηραν με την καναδεζα μας πηγαν σε ενα δασος και μας ειπαν οτι''εδω σας φεραμε για να δειτε υποτιθεται πως θα ειναι τα κινητα μαγειρια(ασχετως που εμεις πηγαμε απλα πισω απο την καναδεζα και ολο αυτο πιο πολυ σαν εκδρομη με το σχολιο ηταν)΄΄  περιμεναμε τσαμπα μεχρι κοντα 3 το βραδυ.Η βαρεμαρα και το χασμουριτο που ριξαμε δεν λεγοτανε.

Δημοσ.

Άστα.

Ήμασταν περίπολα το βράδυ (πρωί) στο στρατόπεδο στο Τατόι (Δεκέλεια), και τρυπώναμε στο χώρο του εστιατορίου (ο οποίος χρησιμοποιείται μόνο όταν έχει άσκηση) για να ζεσταθούμε.

Καιγόταν πετρέλαιο έτσι, χωρίς λόγο. Ακόμα έτσι θα γίνεται.

Και ποιος το πληρώνει;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...