Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολλές φορές μπαίνουν εκεί και σπουδάζουν μετά έχοντας και το μισθό τους... εγώ πάντως δε θα τα παρατούσα

Ναι, αλλά μετά δεν μπορούν να παραιτηθούν όποτε θέλουν, είναι αναγκασμένοι να κάτσουν κάποια χρόνια.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα οποια ομως μεχρι να.περασουν , εχεις αλλαξει μυαλο δεδομενων των συνθηκων που υπαρχουν και που εχεις ζησει , συνηθιζεις,δεν εχεις το μυαλο 18χρονου που ειχες οταν μπηκες και απο τη στιγμη που εχεις συνηθισει , εχεις προσαρμοστει και εχεις γενικα μπει σε ενα προγραμμα και κυριως απο τη στιγμη που εχεις καταγλυκαθει απο το χρημα που ρεει καθε μηνα , απλα δεν φευγεις .

Σπανια καποιος θα παραιτηθει απο τον στρατο για να συνεχισει τη δουλεια ως μη-στρατιωτικος .

Εχω φιλη που ο πατερας της βριζει τον στρατο , δε παει σε παρελασεις , γενικα βαριεται την ολη φαση , αλλα δεν τον αφηνει διοτι εχει σπιταρωνα με κηπο , πισινα και 2 αυτοκινητα που τα εφτιαξε με τον μισθο του και πρεπει να τα συντηρησει .

Δημοσ.

εχει σπιταρωνα με κηπο , πισινα και 2 αυτοκινητα που τα εφτιαξε με τον μισθο του

Τα παραπάνω + η λέξη "στρατός" = οξύμωρο σχήμα.

Δημοσ.

Εχω αλλα 2 παραδειγματα γνωστων και οικογενειακων γνωστων,που πολυ απλα το επιβεβαιωνουν .

Βεβαια οχι με τον ιδιο τροπο αλλα αν μη τι αλλο με μια πολυ παραπανω ανετη ζωη απο τη μεση μη-στρατιωτικη οικογενεια.

Σημειωση , μιλαω για ηλικιες κοντα στην συνταξιοδοτηση των στρατιωτικων και για ατομα ΣΣΑΣ , Ευελπιδων και πανω .

Δημοσ.

Ναι, πήγα και γύρισα μέσα σε μία εβδομάδα από την κατάθεση του Δελτίου Απογραφής. :P

Kαλα δεν παρακολουθω τι κανεις απλα ρωτησα γιατι σε θυμηθηκα απο πιο παλια ποστ σου περι στρατου κλπ. Αντε καλη θητεια, σου ευχομαι καμια Σαμοθρακη-Λημνο να γουσταρεις, εσενα που σ'αρεσει το σπορ

Πάντως δεν είναι και λίγες οι φορές που έχω ακούσει φράσεις στυλ "Άνετα ξαναπήγαινα πίσω στην ΣΕΑΠ και ας είχα τον ΤΑΔΕ να με τρέχει!" ή "Και Έβρο να με ζήταγαν πάλι τώρα με χαρά θα ξαναπήγαινα!". (Και τα δύο τα έχω φρέσκα μιας και μου τα έλεγε σήμερα ένας φίλος ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων από την ΣΕΑΠ που πέρασε και ΚΕΑΠ και πέρασε από Έβρο και Τρίπολη.)

Εχουν χρονο για χασιμο αυτοι ή η ζωη τους ειναι μαυρη εντελως ή το πιθανοτερο ειναι οτι στη ζωη τους εκτος στρατου ηταν μηδενικα κι εκει επεκτησαν ελαχιστη αξια πανω απο το 0 κι χαρηκαν λιγο

Δημοσ.

Καλησπέρα, θέλω να κανω τη θητεία μου στην αεροπορία αλλα έχω αρκετα υψηλή μυωπία (5,5 και 4). Σίγουρα δεν θα μπω ιπταμενος. Υπαρχει κάποια μονάδα για να υπηρετήσω στο έδαφος αλλα στην ΠΑ πάλι (όχι ξηράς).

• Super Moderators
Δημοσ.

Καλησπέρα, θέλω να κανω τη θητεία μου στην αεροπορία αλλα έχω αρκετα υψηλή μυωπία (5,5 και 4). Σίγουρα δεν θα μπω ιπταμενος.

γιατί αν δεν είχες μυωπία θα ήσουν?

Δημοσ.

Καλησπέρα, θέλω να κανω τη θητεία μου στην αεροπορία αλλα έχω αρκετα υψηλή μυωπία (5,5 και 4). Σίγουρα δεν θα μπω ιπταμενος. Υπαρχει κάποια μονάδα για να υπηρετήσω στο έδαφος αλλα στην ΠΑ πάλι (όχι ξηράς).

jc-031.gif..

..έχεις;

• Like 3
Δημοσ.

Αεροπορία το μόνο που θες είναι βύσμα. Λογικά θα είσαι Ι3 άοπλο.

Δημοσ.

1) Αυτό ακριβώς, ειδικά αυτό που λες στα έντονα. Από το να κάθομαι και να προσποιούμαι τον φοιτητή, χίλιες φορές να έχω χέστρες να καθαρίσω και καψώνια να με περιμένουν.

2) Κοίτα, από μικρό με έχουν αφήσει ελεύθερο να επιλέξω εγώ τι θέλω να κάνω, ούτε με πίεζαν ούτε μου πρότειναν τίποτα. Η μητέρα μου μόνο με πιέζει για Πολυτεχνείο, αλλά της λέω πως δεν παίζει και φαίνεται να το έχει συνειδητοποιήσει τώρα τελευταία. Ο πατέρας μου δεν μου λέει τίποτα, ούτε με προτρέπει να πάω εκεί, αλλά ούτε και μου λέει να μην πάω. Απλά μου λέει να διαβάζω ώστε ό,τι θελήσω τότε να έχω τις δυνατότητες να το κάνω.

2) Δεν χρειάζεται να σου πουν τίποτα, αν εισαι έτσι μεγαλωμένος, στρατιωτικοι στο οικογενειακο περιβάλλον, επισκέψεις σε στρατοπεδα απο μικρός, ταξιδια με φρεγατες, κτλ. η στρατοκαυλιαση τυπωνεται καλα στο DNA σου (βλ. 1)

Όταν με το καλό μπεις θα δεις ότι δεν εισαι και ο μόνος, παρα πολλοι αξκοι ειναι και αυτοι απο οικογενειες στρατιωτικών, inbreeding καταστάσεις...

• Like 3
Δημοσ.

2) Δεν χρειάζεται να σου πουν τίποτα, αν εισαι έτσι μεγαλωμένος, στρατιωτικοι στο οικογενειακο περιβάλλον, επισκέψεις σε στρατοπεδα απο μικρός, ταξιδια με φρεγατες, κτλ. η στρατοκαυλιαση τυπωνεται καλα στο DNA σου (βλ. 1)

Όταν με το καλό μπεις θα δεις ότι δεν εισαι και ο μόνος, παρα πολλοι αξκοι ειναι και αυτοι απο οικογενειες στρατιωτικών, inbreeding καταστάσεις...

Επίσης από μικρός κάθε μέρα είμαι στο σχολείο, παρ' όλα αυτά το επάγγελμα του καθηγητή το μισώ όσο τίποτε άλλο (τρόπος του λέγειν). Η λογική σου μπάζει. Επίσης, στην οικογένεια έχω πάρα πολλούς οικονομολόγους-marketers. Με βάση την λογική σου θα έπρεπε να στραφώ και προς τα εκεί. Ε, δεν συνέβη. Στην τελική, και όντως να ισχύει αυτό που λες, από τη στιγμή που μου αρέσει, είτε εσύ συμφωνείς με αυτό είτε όχι, τις απόψεις των άλλων τις έχω γραμμένες εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Να κάνουν οι υπόλοιποι ό,τι θέλουν με την ζωή τους και να με αφήσουν να κάνω κι εγώ ό,τι θέλω.

Δημοσ.

Πόσο δύσκολο είναι να βγει ι5 κάποιος που έχει πραγματικά ψυχολογίκα προβλήματα?(όχι του στυλ άγχος κ τέτοια)

Τι διαδικασίες θα πρέπει να ακολουθήσει?

ευχαριστώ πολύ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...