Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδι μου εισαι περιορισμενης?

ποια καρεκλα?ξερεις να διαβαζεις?

τελος παντων,σε αφηνω στους υπολοιπους.

πολυ ασχοληθηκα.

και κανεις δεν θελει να γινει φονικη μηχανη.

θελεις να μαθεις αυτο για το οποιο πας.να υπερασπιζεσαι τα πατρια εδαφη οντας αρτια εκπαιδευμενος.

η σφουγγαριστρα,τα μαγειρια και η λαντζα...not so much.

εκτος και αν στην μαχη θα εχουμε διαλειμμα για τσαι οπως στον αστεριξ και οι βρεττανοι και αναγκαστηκα καποιος θα πρεπει να ξερει και απο λαντζα.

σε αφηνω τωρα στον κοσμο σου οπου καταλαβαινεις μονο οσα μπορεις.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

παιδι μου εισαι περιορισμενης?

ποια καρεκλα?ξερεις να διαβαζεις?

τελος παντων,σε αφηνω στους υπολοιπους.

πολυ ασχοληθηκα.

και κανεις δεν θελει να γινει φονικη μηχανη.

θελεις να μαθεις αυτο για το οποιο πας.να υπερασπιζεσαι τα πατρια εδαφη οντας αρτια εκπαιδευμενος.

η σφουγγαριστρα,τα μαγειρια και η λαντζα...not so much.

εκτος και αν στην μαχη θα εχουμε διαλειμμα για τσαι οπως στον αστεριξ και οι βρεττανοι και αναγκαστηκα καποιος θα πρεπει να ξερει και απο λαντζα.

σε αφηνω τωρα στον κοσμο σου οπου καταλαβαινεις μονο οσα μπορεις.

Δημοσ.

Όχι ουδεποτε θέλησα να υπηρετήσω υπερήφανα τη πατρίδα μου αλλά το έκανα υποχρεωτικά. Εσείς από την άλλη σας φταίει η ιδεολογία του στρατού αλλά θέλετε σε 2 μήνες να πετάνε οι φλέβες και να γίνετε ράμπο και μάλιστα πως; Μέσω εικονικής πραγματικότητας.

Τέλος πάντων, δεν έχω να πω κάτι άλλο, όσον αφορά τη δική μου θητεία, στη μονάδα έκανα αρκετές ασκήσεις και η εμπειρία που αποκόμισα απ' όλο αυτό το θέατρο που λέγεται στρατός, ήταν το γεγονός ό,τι δοκίμασα τα όρια των σωματικών μου αντοχών. Από ψυχή βαστάω νομίζω. Αυτά.

Δημοσ.

Όχι ουδεποτε θέλησα να υπηρετήσω υπερήφανα τη πατρίδα μου αλλά το έκανα υποχρεωτικά. Εσείς από την άλλη σας φταίει η ιδεολογία του στρατού αλλά θέλετε σε 2 μήνες να πετάνε οι φλέβες και να γίνετε ράμπο και μάλιστα πως; Μέσω εικονικής πραγματικότητας.

Τέλος πάντων, δεν έχω να πω κάτι άλλο, όσον αφορά τη δική μου θητεία, στη μονάδα έκανα αρκετές ασκήσεις και η εμπειρία που αποκόμισα απ' όλο αυτό το θέατρο που λέγεται στρατός, ήταν το γεγονός ό,τι δοκίμασα τα όρια των σωματικών μου αντοχών. Από ψυχή βαστάω νομίζω. Αυτά.

Δημοσ.

Δεν υπαρχει παρανομο κριτηριο στον ιδιωτικο τομεα. Ο καθε εργοδοτης θετει τα δικα του κριτηρια. Αλλος μπορει να σε θελει 2 μετρα και 100 κιλα για να σκαβεις ολη μερα, κι αλλος μπορει να σε θελει να εχεις διδακτορικο για να σε βαλει σε ανωτερη θεση. Αυτος κρινει οπως θελει τα προσοντα σου, και αυτο που λεω ειναι οτι οταν τους λες την ειδικοτητα στο στρατο, συνηθως γελανε και δικαιολογημενα, καθως πανω κατω ξερουν οτι στρατος=τουαλετες, αποψιλωση, κουβαλημα και σκοπια.

δηλαδη ουτε το Σώμα Έρευνας Πληροφορικής για παραδειγμα?

Στο δημοσιο δεν υπολογιζεται καν το χαρτι ειδικοτητας που ειχες στο στρατο. Μοριοδοτεισαι αποκλειστικα και μονο σε συγκεκριμενα επαγγελματα (αστυνομικος, πυροσβεστης κλπ) αν εχεις υπηρετησει στις ειδικες δυναμεις.

χμ αυτο δε το γνωριζα....:mad:

α και κατι αλλο. εμαθα απο τους γονεις μου πριν παρω αναβολη οτι με κατεταξαν στις διαβιβασεις στρατου ξηρας. εχει κανενας καμια γνωση επ αυτου για το μελλον? υπαρχει περιπτωση να με αλλαξουν οταν τελειωσει η αναβολη η ειναι τελεσιδικο αυτο? ευχαριστω

Δημοσ.
modified g3's με καλωδιο θεοχοντρο,που εφευγε απο την δεξια μερια και συνδεονταν με server.

you've must of been high, so high. you must have been high

έχουμε ακόμα g3 στο στρατό ?!

Δημοσ.
Νομίζεις ότι ΟΤΑΝ καταργηθεί η θητεία στην Ελλάδα τις τουαλέτες θα τις καθαρίζουν ΕΠ.ΟΠ; Οχι βέβαια...τότε θα προσλάβουν καθαρήστριες...αλλά τώρα υπάρχει ο δωρεάν δούλος βλέπεις.

Αρκετά στρατόπεδα πληρώνουν καθαρίστριες, αλλά αρκετοί "έξυπνοι" διοικητές, βάζουν τους φαντάρους (εκτός από τα βύσματα, βέβαια) να κάνουν τις δουλειές, για να αρπάξουν αυτά που γράφονται για τις καθαρίστριες. Επίσης αρπάζουν και από εικονικούς υδραυλικούς, εικονικούς ηλεκτρολόγους, εικονικούς άλλων ειδικοτήτων.

Το σίγουρο είναι ότι σαν θεσμός είναι σάπιος και μόνο αν έχει βύσμα κάποιος θα περάσει "ζωή χαρισάμενη". Όπως έχω πει σε προηγούμενο μήνυμα, ο στρατός θα έπρεπε να είναι από 2-4 εβδομάδες το πολύ. Και να κλείσουν τα παραπανήσια βυσματικά στρατόπεδα, που είναι μόνο για να λέμε πως έχουμε τόσα πολλά στρατόπεδα και να γεμίζουν με γιωτάδες, που οι "πετέρες" τους, κάνουν τα κουμάντα για να περάσουν ξένοιαστα τα μπουμπούκια τους, και να μην φοβούνται, μιας και θα είναι πάντα στο πλευρό τους.

Στην μονάδα που ήμουν, και πιστεύω και παντού, τα βύσματα, κάνουν ότι θέλουν. Και αυτό επιτρέπεται από την σαπίλα κάποιων ανώτερων, που κάνουν τα στραβά μάτια (ή και γνωριμίες με "αξιόλογα άτομα", αν προτιμάτε). Να κοιμούνται όλη μέρα για να μην χαλάσει η επιδερμίδα τους, και με μηνιαίες άδειες, γιατί είχαν ανάγκη στις επιχειρήσεις τους!!! Ενώ αλλα άτομα από χωριά, με σοβαρά οικογενειακά προβλήματα, ούτε μισή μέρα άδεια.

Αυτόν τον στρατό αντίκρυσα εγώ και το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν αντιπροσωπεύει κανέναν νοήμων Έλληνα. Μακάρι να ήταν 2 χρόνια όπως κάποτε (2 υπηρεσίες την βδομάδα), αλλά χωρίς βύσματα και λαμόγια.

Κάποτε συνάντησα έναν στρατιώτη, ο οποίος ήθελε απαλλαγή. Του μίλησα, σχετικά με την απόφασή του αυτή, και μου είπε τα εξης: "Και να κάτσω εδώ μέσα, δεν θα έχω κανενα συμφέρον, δεν θα μου χρειαστεί πουθενά και ποτέ το χαρτί". Του απάντησα λοιπόν: "Εφόσον τα σκέφτηκες καλά, και κατέληξες σ' αυτό το συμπέρασμα, τότε μπράβο σου, και εύχομαι να επιστρέψεις άμεσα στην πραγματικότητα".

Αν κάποιος από δω μέσα, μου έλεγε τα ίδια λόγια κατόπιν σκέψεως που μου είπε το παλικάρι, τότε θα του έδινα την ίδια απάντηση.

ΥΓ1. Με την σαπίλα κάποιων υψηλόβαθμων, είμαι σίγουρος, πως αν γίνει πόλεμος, και φτάσουν στο σημείο (αυτό που ονειρεύονταν από μικρά παιδιά) να πάρουν μια σημαντική απόφαση, μια κρίσιμη στιγμή που αν είναι σωστή θα μείνουν στην ιστορία, που θα πρέπει να επιλέξουν και να επιδείξουν την ανδρεία τους, το μόνο που θα κάνουν είναι να επικοινωνήσουν στον αντίπαλλο, για να ζητήσουν άσυλο.

ΥΓ2. Εφόσον ο στρατός είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας, τότε αυτοσυνεπάγονται πως είναι (ή καλύτερα, τα κατάντησαν) μπ...ελα.

Δημοσ.

α και κατι αλλο. εμαθα απο τους γονεις μου πριν παρω αναβολη οτι με κατεταξαν στις διαβιβασεις στρατου ξηρας. εχει κανενας καμια γνωση επ αυτου για το μελλον? υπαρχει περιπτωση να με αλλαξουν οταν τελειωσει η αναβολη η ειναι τελεσιδικο αυτο? ευχαριστω

Θα έχει αλλάξει σίγουρα.

Τα πτυχία συνήθως δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο με εξαίρεση τους γιατρούς-φαρμακοποιούς που καλούνται ως επί το πλείστον στο υγειονομικό.

Σε εμένα είχε έρθει αρχικά χαρτί κατάταξης για Πυροβολικό (Θήβα) όταν τέλειωσα το Λύκειο.

Αργότερα όταν τέλειωσε η αναβολή και ήμουν πια απόφοιτος Πληροφορικής, αξιοποίησαν το πτυχίο μου καλώντας με στο Πεζικό :P

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Νεος θεσμος επαγγελματικης θητειας με αμοιβη -μετα το 9μηνο υποχρεωτικης υπηρεσιας - καθιερώνεται με σχεδιο νομου του Υπουργείου Άμυνας.

Προκειται, οπως αναφερει σημερα η εφημεριδα ''ΤΑ ΝΕΑ'', για το θεσμό του ''Ειδικού Εφεδρου Οπλίτη'', τα βασικα χαρακτηριστικα του οποιου παρουσιασε ο υπουργος Αμυνας Ευ. Βενιζελος σε κλειστη συνεδριαση της αρμοδιας Επιτροπης της Βουλης τις προαλλες.

Οι νέοι αυτοί δεν θα έχουν «εργασιακή σχέση» αλλά θα θεωρούνται, όπως είπε ο υπουργός κ. Βενιζελος, «κληρωτοί με αξιοπρεπή παροχή η οποία δεν θα είναι μισθός». Ο κ. Βενιζέλος απέφυγε να πει το ύψος της αμοιβής: «Θα είναι μια αξιοπρεπής αποζημίωση, θα είναι ένα κίνητρο» ειπε. Οι θέσεις των '' Ειδικών Εφεδρων Οπλιτών'' θα προκηρύσσονται κατά περιόδους, αναλογα με τις αναγκες. Οπως προέκυψε από τη συζήτηση ο αριθμός των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ)- που προσλαμβανονται με μισθο περιπου 900 ευρω και μετα απο 7 χρονια μονιμοποιουνται- θα εκλογικευθει και ουσιαστικα θα περιοριστεί σε ειδικότητες όπου έχουν πραγματική ανάγκη οι Ενοπλες Δυνάμεις. για μόνιμα στελέχη.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται εντός του μηνός. Ηδη για το περιεχόμενό του ενημερώθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=40460&catid=3

Δημοσ.

Νεος θεσμος επαγγελματικης θητειας με αμοιβη -μετα το 9μηνο υποχρεωτικης υπηρεσιας - καθιερώνεται με σχεδιο νομου του Υπουργείου Άμυνας.

Προκειται, οπως αναφερει σημερα η εφημεριδα ''ΤΑ ΝΕΑ'', για το θεσμό του ''Ειδικού Εφεδρου Οπλίτη'', τα βασικα χαρακτηριστικα του οποιου παρουσιασε ο υπουργος Αμυνας Ευ. Βενιζελος σε κλειστη συνεδριαση της αρμοδιας Επιτροπης της Βουλης τις προαλλες.

Οι νέοι αυτοί δεν θα έχουν «εργασιακή σχέση» αλλά θα θεωρούνται, όπως είπε ο υπουργός κ. Βενιζελος, «κληρωτοί με αξιοπρεπή παροχή η οποία δεν θα είναι μισθός». Ο κ. Βενιζέλος απέφυγε να πει το ύψος της αμοιβής: «Θα είναι μια αξιοπρεπής αποζημίωση, θα είναι ένα κίνητρο» ειπε. Οι θέσεις των '' Ειδικών Εφεδρων Οπλιτών'' θα προκηρύσσονται κατά περιόδους, αναλογα με τις αναγκες. Οπως προέκυψε από τη συζήτηση ο αριθμός των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ)- που προσλαμβανονται με μισθο περιπου 900 ευρω και μετα απο 7 χρονια μονιμοποιουνται- θα εκλογικευθει και ουσιαστικα θα περιοριστεί σε ειδικότητες όπου έχουν πραγματική ανάγκη οι Ενοπλες Δυνάμεις. για μόνιμα στελέχη.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται εντός του μηνός. Ηδη για το περιεχόμενό του ενημερώθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=40460&catid=3

Άραγε προάγγελος κατάργησης της θητείας;

Δημοσ.
Άραγε προάγγελος κατάργησης της θητείας;

Μπα. Ειναι ενας ακομη θεσμος απο τους πολλους αποτυχημενους μεχρι στιγμης (ΟΒΑ/ΕΠΟΠ/ΕΦΥΕΣ κλπ), για να διατηρουν μεγαλυτερο αριθμο οπλιτων στο στρατο ξηρας.

Δημοσ.
Είναι κάποιος εδώ μέσα που να πιστεύει ότι ο στρατός είναι αναγκαίο κακό;

Είναι κάποιος εδώ μέσα που να πιστεύει ότι ο στρατός είναι αναγκαίο και ευχάριστο καλό;

Αυτή έπρεπε να είναι η ερώτηση ;)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...