Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ειναι ξεφτιλα μια "υποχρεωση" που εχεις σε αυτη τη χωρα που ζεις, με την ιδια λογικη που λες για τις τουαλετες και η δουλεια της καθαρίστριας ειναι "ξεφτιλα", ασχετο με πατριδες και τετοια γραφικα ζεις σε μια χωρα στην οποια καλως η κακως εχεις αυτη την υποχρεωση σαν πολιτης της. Αν δεν την κανεις και το παιξεις τρελος για να το αποφυγεις εσυ ξεφτιλίζεσαι οχι σε κανενα αλλο αλλα στον εαυτο σου πανω απο ολα.

Αλλο αυτο και αλλο φευγω στο εξωτερικο γιατι απλα δεν θελω να ζω σε μια τετοια χωρα κατι που ειναι απολυτα φυσιολογικο και σεβαστο.

Την καθαριστια δεν την πηρε κανενας και της λεει δευτερα ελα να μου καθαρισεις το πατωμα θες δεν θες,Φυσικα και δεν ειναι ντροπη καμια δουλεια.Και μεσα ειμαι και στρατο να εχει η χωρα που ζω και να γουσταρω αλλα με ΝΟΗΜΑ.οχι να βγενεις απο εκει τελειως ζομπι και χωρις εστω 1 πραγμα ουσιαστιοκο.Δεν χρειαζεται να το παιξεις ουτε τρελος ουτε βλαμμενος ουτε πρεζακιας για να μην πας.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ενω οι αλλοι που σκουπιζουν τουαλετες και κανουν ασυστολα σκοπετα για 8.62 και το θεωρουν και υποχρεωση για την πατριδα που τους πας?Βασικα ολοι τους να μην πανε θελουν αλλα ειναι τοσο χεστες για το τι θα πει ο περιγυρος που τελικα πανε

Προσωπικα, θεωρω μεγαλη καταντια και απαξιωση του εαυτου μου το να παω να κανω τον τρελο για να γλυτωσω 9 μηνες διακοπων.

Γιατι αυτο κανεις στο στρατο.Σε πληρωνουν, σε ταϊζουν και καθεσαι.

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικα, θεωρω μεγαλη καταντια και απαξιωση του εαυτου μου το να παω να κανω τον τρελο για να γλυτωσω 9 μηνες διακοπων.

Γιατι αυτο κανεις στο στρατο.Σε πληρωνουν, σε ταϊζουν και καθεσαι.

Μαζι σου και εγω.Ο καθενας εχει τη γνωμη.Αλλοι θεωρουν καταντια οταν ειναι μεσα αλλοι θεωρουν καταντια το ι5.Οτι γουσταρει ο καθενας κανει/σκεφτεται

• Like 1
Δημοσ.

Ουτε στο στρατο θα σε αναγκασει κανεις, ισα ισα οι κυρωσεις στις περισσοτερες περιπτωσεις μπορει να ειναι και μικροτερες απο τον ιδιωτικο τομεα(στον οποιο θα απολυθεις αν αρνηθεις να εκτελεσεις την εργασια σου οποτε θα εχεις και βιοποριστικό προβλημα) στον στρατο θα φας 5-10Φ που στο τελος θα στα σβησουν κιολας. Οι περισσοτεροι που γνωρισα εγω ουτε στο ελαχιστο δεν εκτελουσαν τις υποχρεωσεις τους, φυσικα με μηδενικες κυρωσεις.

Ειμαι κατα της υποχρεωτικης στρατευσης ουτε με νοημα ουτε με τιποτα ΑΛΛΑ απο τη στιγμη που υπαρχει και θελεις να εισαι πολιτης αυτης της χωρας οφειλεις να το σεβαστεις και να πας οπως πηγαινουν και οι υπολοιποι.

• Like 2
Δημοσ.

Η βασική εκπαίδευση στο ΚΕΝ είναι 20 μέρες περίπου και η ειδικότητα άλλες τόσες. Αν δηλαδή σαν διαβιβαστή σε κάνουν οδηγό θα κάτσεις κανα δίμηνο.

Δημοσ.

Άσχετο με τη ροή της συζήτησης αλλά γνωρίζει κανείς πότε είναι στο περίπου οι ημερομηνίες για ΣΠΕΝ; Εχουν συγκεκριμμενες περιόδους που γίνονται ή μπορεί όποτε να ναι να οριστούν ημερομηνίες;

Για την 335 άκουσα ότι κάποιοι πέρασαν σπεν αμεσως μετά τη μετάθεση τους το δεκέμβρη και είχαν διάρκεια συνολικά μόλις 10 μέρες! Η κανονική διάρκεια τους ξέρω ότι είναι 3 βδομάδες...

Κανονικά είναι 3 βδομάδες αλλά για τη σειρά μας ήταν 9 μέρες λόγω χριστουγέννων, Εγώ δεν πέρασα ΣΠΕΝ αλλά ειλικρινά σου μιλάω θα ήθελα να περάσω έτσι για τη φάση και να φάω άκομα 3 βδομαδούλες κάνοντας τίποτα! Απ 'οτι μου είπαν οι άλλοι είχε φάση στο Ναύπλιο, αν εξαιρέσεις τη βρώμα που έχει σαν κέντρο, έχεις σχεδόν κάθε μέρα 12ωρη έξοδο. 

Δημοσ.

:wub:

@mathsrule στον πόλεμο όλοι θα ακούσουμε τον αξιωματικό γιατί έχει μια παραπάνω γνώση απο όλους μας . Τι πιθανότητες έχει να γίνει πόλεμος όμως? Ειδικά όταν μπεις θα σε χειρίζονται σαν σκουπίδι , θα σε αποκαλούν μουλάρι και θα σε έχουν όλη μέρα στα καψώνια . Αφού βγεις απο την σχολή θα βαράς μια ζωή προσοχή σε ανώτερους ( :mellow: ) , εξαρτάται και το σώμα , αλλά κατα πασα πιθανότητα δεν θα κανεις τιποτα , ουτε που θα κουράζεσαι . Δεν θα χρειάζεται να διαβάσεις ποτέ γιατί ακόμα και να ξεσκιστείς και να πάρεις πτυχίο θα είσαι ένας στρατιωτικός που θα πληρώνεται με τα ίδια λεφτά απο το δημόσιο . Αυτή τη ζωή ονειρέυεσαι?

Και στο τέλος θεωρούν πως παίρνουν και λίγα γιατί προστατεύουν την χώρα!   :cry:

Οι μόνοι που σέβομαι στον ΕΣ είναι οι Ικαροι και τα παλικάρια που είναι στα ρανταρ και τους καθοδηγούν , όλοι οι άλλοι τρώνε λεφτά του δημοσίου.

Ο θείος μου όταν συζητούσαμε μου είπε κάτι πολύ σοφο και μου έμεινε στο μυαλό . Τι θες μια ζωή ήρεμη , χωρίς προοπτικές αλλά με σταθερό μισθό και ένα μέτριο αμάξι . Ή θες να πάρεις ρίσκο και να έχεις πιθανότητες να ζεις μια πλούσια ζωή με λεφτά , ταξίδια και ενα υπέροχο αμάξι αλλά και πάντα να υπάρχει πιθανότητα να αποτύχεις?Διάλεξα το δεύτερο και το ρίσκο , γιατί μου φαίνεται πως άνθρωπος , ο καθένας ξεχωριστά , πρέπει να ξεπερνάει τα όρια του και πάντα να σκέφτεται σε κάτι καλύτερο και όχι σε κάτι στάσιμο. Έτσι σκέφτομαι εγώ τουλάχιστον !

Έχω μεγαλώσει ανάμεσα σε ένστολους και ξέρω πως είναι η ζωή τους. Πιστεύω πως μια χαρά μου ταιριάζει και μου αρέσει. Απλά, όπως είπα και σε προηγούμενο post, δεν ταιριάζουν όλα τα επαγγέλματα σε όλους. Στην τελική, κάποιος δεν πρέπει να κάνει και αυτή την δουλειά; :P

Όσον αφορά το τελευταίο ενίσταμαι. Πιστεύω πως εξαρτάται από τους στόχους που έχει ο καθένας, μιας και σε εμένα το να έχω πολλά λεφτά δεν με ικανοποιεί (ή "ολοκληρώνει" για να το θέσω καλύτερα) όσο το να ξυπνάω κάθε πρωί στο μικρό μου σπιτάκι και να είμαι χαρούμενος που θα πάω σε μία δουλειά που μου αρέσει. Το να έχω λεφτά δεν μου λέει τίποτα εάν είναι να βρίζω 24/7 για την δουλειά που κάνω και την ρουτίνα που θα πρέπει να επαναλαμβάνω συνέχεια μέχρι να βγω στη σύνταξη. Άποψή μου, ε;

Δημοσ.

Πηγες φανταρος τελικα;

Ναι, πήγα και γύρισα μέσα σε μία εβδομάδα από την κατάθεση του Δελτίου Απογραφής. :P

οχι, αλλα του αρεσει απο τωρα...

Επειδή δεν αρέσει σε κάποιους δεν πάει να πει ότι δεν αρέσει σε όλους.

Δημοσ.

Ναι, πήγα και γύρισα μέσα σε μία εβδομάδα από την κατάθεση του Δελτίου Απογραφής. :P

Επειδή δεν αρέσει σε κάποιους δεν πάει να πει ότι δεν αρέσει σε όλους.

Κοιτα να δεις μιας και απολυθηκα πριν 3 μηνες θα σου πω οτι μονο σε μια κατηγορια ατομων ηταν που οντως τους αρεσε.Και αυτοι ηταν που η μοναδα ηταν 5-10λεπτα απο το σπιτι τους και ειδικα αν ηταν Αθηνα και τους πηγαινε 1-3 οντως δεν καταλαβαν και καθολου στρατο(καλα δεν μιλαμε για Ασδεν που μου ελεγε ενα παιδι οτι τους πηγαινε 1-7 εκει λιγοτερο πηγαινες παρα για να πας στην σχολη.... Τωρα στους υπολοιπους και ειδικα αν ηταν μακρυα απο το σπιτι τους ναι προφανως και δεν τους αρεσε χωρις καμια εξαιρεση.

Δημοσ.

Κοιτα να δεις μιας και απολυθηκα πριν 3 μηνες θα σου πω οτι μονο σε μια κατηγορια ατομων ηταν που οντως τους αρεσε.Και αυτοι ηταν που η μοναδα ηταν 5-10λεπτα απο το σπιτι τους και ειδικα αν ηταν Αθηνα και τους πηγαινε 1-3 οντως δεν καταλαβαν και καθολου στρατο(καλα δεν μιλαμε για Ασδεν που μου ελεγε ενα παιδι οτι τους πηγαινε 1-7 εκει λιγοτερο πηγαινες παρα για να πας στην σχολη.... Τωρα στους υπολοιπους και ειδικα αν ηταν μακρυα απο το σπιτι τους ναι προφανως και δεν τους αρεσε χωρις καμια εξαιρεση.

Πάντως δεν είναι και λίγες οι φορές που έχω ακούσει φράσεις στυλ "Άνετα ξαναπήγαινα πίσω στην ΣΕΑΠ και ας είχα τον ΤΑΔΕ να με τρέχει!" ή "Και Έβρο να με ζήταγαν πάλι τώρα με χαρά θα ξαναπήγαινα!". (Και τα δύο τα έχω φρέσκα μιας και μου τα έλεγε σήμερα ένας φίλος ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων από την ΣΕΑΠ που πέρασε και ΚΕΑΠ και πέρασε από Έβρο και Τρίπολη.)

Δημοσ.

Κοίτα, ο mathsrule δε φαίνεται να ανήκει στην κατηγορία που περιγράφεις. Φαίνεται να γουστάρει το χώσιμο, ενδεχομένως και να το προτιμά απ' το να είναι κάθε μέρα σπίτι του.

Εκεί που διατηρώ τις επιφυλάξεις μου, είναι στο ότι του αρέσει πραγματικά κάτι τέτοιο, και ότι δεν έχει να κάνει με την πλύση εγκεφάλου την οποία έχει δεχτεί και δέχεται ακόμα απ' το οικογενειακό του περιβάλλον.

Θα ήμουν σίγουρος ότι είναι θέμα πλύσης εγκεφάλου, αλλά φαίνεται συγκροτημένο άτομο, οπότε δεν είμαι και τελείως απόλυτος.

Είχα κι εγώ στη μονάδα έναν πιτσιρικά που ήταν πολλά υποσχόμενο κομμάντο, πολλή τυπικούρα και είχε ξενερώσει όταν τον έφεραν Αθήνα. Βέβαια εκείνος ήταν πιο λογικός, για παράδειγμα δεν τον χαλούσε όταν είχε έξοδο (βέβαια μας πήγαινε μόνιμα εμπλοκή).

Το θέμα είναι πώς θα αντιμετωπίσει όλη τη σαπίλα που σίγουρα θα δει σε αυτούς τους 9 μήνες. Αν φορέσει παρωπίδες και δε θέλει να παραδεχτεί ούτε στον ίδιο του τον εαυτό ότι υπάρχει αδιανόητη σαπίλα εκεί μέσα, εκεί υπάρχει πρόβλημα. Αν βλέπει τα αρνητικά σα θετικά, ή δεν τα βλέπει καν, κάτι δεν πάει καλά.

mathsrule, κι εγώ ώρες-ώρες αναπολώ το ΤΠΕΝ στη Χίο (Γ' ΜΑΚ), αλλά θα το ξανάκανα μόνο υπό διαφορετικές συνθήκες, π.χ. κάθε μέρα έξοδο και γενικά χωρίς τον παραλογισμό του στρατού.

Δημοσ.

Ναι οσοι το λενε αυτο το λενε ολως τυχαιως οταν τελειωσει η θητεια τους και οχι κατα την διαρκεια αυτης.Επισης υπαρχει το θετικο οτι οταν εισαι στο στρατο δεν εχεις ας το πουμε υποχρεωσεις.Και εγω πχ στην τελευταια μοναδα που ημουν μεχρι να απολυθω επειδη ηταν πιο χαλαρη η φαση απο την πρωτη μοναδα λεγαμε ολοι εκει οταν απολυομασταν οτι μακαρι να ξαναμπεναμε στρατο σε τετοιες μοναδες,ασχετως που λιγες μερες πριν απολυθουνε μετραγανε τα λεπτα μεχρι την απολυση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...