Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλα ακομα 18 εισαι Παυλαρα...

Ελα ξανα στα 28 με το καλο και πες μας εδω, τι εκανες καθος και τι δεν εκανες...

Γιατι και αλλου να σπουδασεις αμα νιωσεις την ανεργια στο πετσι σου, θα καταληξεις με απεριποίητα γενια lol και youjizz ολη μερα.

Κατι σαν και αυτο!

όχι ρε συ καλά λέει, καλύτερα να σπουδάσεις και να πεθάνεις στη πείνα παρά αούγκανος με αρβύλες

εγώ τον σέβομαι και μαγκιά του που πήγε κόντρα στο περιγυρό του 

Μα αφού είναι ανώτερος σου και είναι λογικό να ακολουθείς εντολές. :rolleyes:

reference μια σελίδα πίσω.

ναι δεν πάει έτσι όμως

υπάρχουν κανόνες στο τι κάνεις και τι δεν κάνεις, απλά λίγοι θα κάτσουν να στους πουν και επίσης λίγοι το αντιλαμβάνονται αυτό (ειδικά καραβανάδες) 

με το μόνο που ασχολείται ο μέσος οπλίτης είναι αν η τέταρτη μεταβολή είναι καψώνι και πόσες ειδικές "δικαιούται" ενώ δε δικαιούται καμιά

για πιο σοβαρά θέματα κάνει το μαλάκα 

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μα αφού είναι ανώτερος σου και είναι λογικό να ακολουθείς εντολές. :rolleyes:

Όσο οι εντολές δεν είναι αντισυνταγματικές, προφανώς και είναι λογικό. Εκτός κι εάν μιλάμε για τίποτα βουτυρομπεμπέδες που πάντα έκαναν ότι γούσταραν και δεν έχουν μάθει πως δεν κάνουν παντού και πάντοτε εκείνοι κουμάντο.

Δημοσ.

φυσικά και υπάρχουν όρια

δε μπορεί να σε διατάξει κανείς να κάνεις κάτι μη υπηρεσιακό (πχ να πλύνεις το ΙΧ του διοικητή σου) και δε μπορεί να σε διατάξει κανείς να καταλύσεις το πολίτευμα

αν πχ σου έλεγε ο διοικητής σου πάμε να καταλάβουμε τη βουλή εκεί μάλλον θα μπορούσες να του τη μπουμπουνίσεις :lol:

αυτά με τις προσωπικότητες είναι βλακείες, εκτός αν μιλάμε για καψώνια, που έμμεσα καψώνια στη τελική μπορείς να φας σε πολλές περιπτώσεις, όπως εγώ που μια μέρα σκούπιζα φύλλα σε τυφώνα 

αυτα ειναι τα σοβαρά όρια; όταν ο φαντάρος κάνει 30 υπηρεσίες και όλες τις δουλειες ο μονιμάς κάνει 4 και ξυνεται όλη μέρα ειναι εξαιτίας αυτής της νοοτροπίας, ιεραρχιες και μαλακίες, αφορμή για ανελεητο χώσιμο λεγεται.

Οσο για τα μη υπηρεσιακά, ξερεις πολύ καλά ότι οι φαντάροι κανουν και μη υπηρεσιακές δουλειές, με ανταλλαγμα τιμητικές. Με κοστος ουσιαστικά στους άλλους φαντάρους που μένουν μέσα. 

Μου κάνουν εντυπωση αυτοι που έχουν μπερδέψει τον στρατό με ιδρυμα προνοιας ανεργων, αν και για πολλούς μονιμάδες έτσι είναι, αλλά σε σοβαρούς στρατούς κάνουν και μια επιλογή ποιος κάνει για το επαγγελμα και ποιος όχι. 

• Like 1
Δημοσ.

αυτα ειναι τα σοβαρά όρια; όταν ο φαντάρος κάνει 30 υπηρεσίες και όλες τις δουλειες ο μονιμάς κάνει 4 και ξυνεται όλη μέρα ειναι εξαιτίας αυτής της νοοτροπίας, ιεραρχιες και μαλακίες, αφορμή για ανελεητο χώσιμο λεγεται.

Οσο για τα μη υπηρεσιακά, ξερεις πολύ καλά ότι οι φαντάροι κανουν και μη υπηρεσιακές δουλειές, με ανταλλαγμα τιμητικές. Με κοστος ουσιαστικά στους άλλους φαντάρους που μένουν μέσα. 

Μου κάνουν εντυπωση αυτοι που έχουν μπερδέψει τον στρατό με ιδρυμα προνοιας ανεργων, αν και για πολλούς μονιμάδες έτσι είναι, αλλά σε σοβαρούς στρατούς κάνουν και μια επιλογή ποιος κάνει για το επαγγελμα και ποιος όχι. 

Άλλη είναι η δουλειά των στελεχών και άλλη των φαντάρων. Όσα κάνουν οι φαντάροι τα έχουν κάνει και τα στελέχη για πολλά περισσότερα χρόνια από τους φαντάρους και σε πολύ μεγαλύτερη δυσκολία/συχνότητα.

Βαυκαλίζεται όποιος φαντάρος πιστεύει πως έχει την ίδια θέση και τις ίδιες υποχρεώσεις με τα στελέχη.

Έτσι όπως δουλεύει και στις εταιρίες με τους υφιστάμενους και τους προϊστάμενους.

Δημοσ.

μπουρδες, απο τη στιγμή που έγιναν μονιμοι έχουν και τους φαντάρους "στη δουλεψη τους". Kαι για διακοπές που πάνε στα κααυ έχουν τους φαντάρους να κάνουν τους μαγειρες και τους σερβιτόρους.

• Like 1
Δημοσ.

μπουρδες, απο τη στιγμή που έγιναν μονιμοι έχουν και τους φαντάρους "στη δουλεψη τους". Kαι για διακοπές που πάνε στα κααυ έχουν τους φαντάρους να κάνουν τους μαγειρες και τους σερβιτόρους.

Έχω πολύ καλή απάντηση, αλλά ξέρω πως θα μου την πέσετε μετά 2-3 συγκεκριμένοι να με γράδερετε ζωντανό μιας και δεν πρόκειται να καταλάβετε, οπότε το αφήνω. Θεώρησε ότι είχες ΤΟ αποστομωτικό επιχείρημα.

Δημοσ.

Γιατι το σκαλιζετε τοσο πολυ το θεμα? Ο στρατος ειναι ενα αγγουρι που σου σταματαει τη ζωη για 9 μηνες και οσο κ αν παραπονιεστε στο ινσομνια δε προκειται να αλλαξει κατι και εμεις οι "κοινοι θνητοι" δε μπορουμε να το αποφυγουμε.Στο κατω-κατω, σιγα, και ποιος δεν εχει παει στρατο σημερα, κανετε λες και θα σας στειλουν στην κρεμαλα.Ειναι μια ωραια εμπειρια που ακομα και αν δε μαθετε κατι (δυσκολα να μην αποκομισεις καμια εμπειρια) , θα κανετε καλους φιλους.Αν βεβαια προκειται να χασεις πολλα λεφτα λογω δουλειας, τοτε πληρωνεις τα 6000 ευρω και τελος :-D

• Like 2
Δημοσ.

Ο φαντάρος που κάνει τα μη υπηρεσιακά για τις τιμητικές είναι το ίδιο με τον τύπο που λαδωνει στην εφορία ή δίνει φακελάκι στο γιατρό

Τώρα για τις υπηρεσίες μαζί σου και οι 4 υπηρεσίες για τους χαμηλόβαθμους είναι λίγες και οι απαλλαγές που παίρνουν ξεφτίλα

Εμένα τα θέματα μου είναι κι άλλα πάντως

Αν για παράδειγμα γίνει μαλακία στην υπηρεσία ποιος θα πάει να ζητήσει το δίκιο του και να μιλήσει εναντιον στελέχους;

Σε όλη τη θητεία μου ο μόνος που ξέρω να έκανε κάτι τέτοιο ήμουν εγώ και μετά και μπήκα στο μάτι μερικών και φυσικά ο ανώτερος μου που "έδωσα" τη γλίτωσε απλά με επίπληξη, αλλά το θέμα είναι πόσοι ασχολούνται με τα πιο σοβαρά ζητήματα όταν αυτά πρέπει τη στιγμή που πρεπει;

Όταν όμως γίνεται καμιά στραβη και τραυματίζεται ή σκοτώνεται κόσμος λέμε ότι ήταν θέλημα θεού ή η κακιά η ωρα..

Ο περισσότερος κόσμος γενικά είναι βούρλα και μέσα στο στρατό που το επίπεδο είναι στα τάρταρα τα βούρλα αλωνίζουν.

Δημοσ.

Η μόνη ελπίδα είναι να περιμένεις μέχρι τα 35 για εξαγορά, πιο φθηνά βγαίνει απο το να πας.

Τι εννοεις πιο φθηνα;

Δημοσ.

Εμένα τουλάχιστον, με συμφέρει να πάω 35 και να την εξαγοράσω γιατί αν πάω θα χάσω πιο πολλά απο μισθούς αυτούς τους 9 μήνες.

Δημοσ.

Εμένα τουλάχιστον, με συμφέρει να πάω 35 και να την εξαγοράσω γιατί αν πάω θα χάσω πιο πολλά απο μισθούς αυτούς τους 9 μήνες.

Ναι, ετσι συμφερει

Δημοσ.

όχι ρε συ καλά λέει, καλύτερα να σπουδάσεις και να πεθάνεις στη πείνα παρά αούγκανος με αρβύλες

εγώ τον σέβομαι και μαγκιά του που πήγε κόντρα στο περιγυρό του 

:wub:

@mathsrule στον πόλεμο όλοι θα ακούσουμε τον αξιωματικό γιατί έχει μια παραπάνω γνώση απο όλους μας . Τι πιθανότητες έχει να γίνει πόλεμος όμως? Ειδικά όταν μπεις θα σε χειρίζονται σαν σκουπίδι , θα σε αποκαλούν μουλάρι και θα σε έχουν όλη μέρα στα καψώνια . Αφού βγεις απο την σχολή θα βαράς μια ζωή προσοχή σε ανώτερους ( :mellow: ) , εξαρτάται και το σώμα , αλλά κατα πασα πιθανότητα δεν θα κανεις τιποτα , ουτε που θα κουράζεσαι . Δεν θα χρειάζεται να διαβάσεις ποτέ γιατί ακόμα και να ξεσκιστείς και να πάρεις πτυχίο θα είσαι ένας στρατιωτικός που θα πληρώνεται με τα ίδια λεφτά απο το δημόσιο . Αυτή τη ζωή ονειρέυεσαι?

Και στο τέλος θεωρούν πως παίρνουν και λίγα γιατί προστατεύουν την χώρα!   :cry:

Οι μόνοι που σέβομαι στον ΕΣ είναι οι Ικαροι και τα παλικάρια που είναι στα ρανταρ και τους καθοδηγούν , όλοι οι άλλοι τρώνε λεφτά του δημοσίου.

Ο θείος μου όταν συζητούσαμε μου είπε κάτι πολύ σοφο και μου έμεινε στο μυαλό . Τι θες μια ζωή ήρεμη , χωρίς προοπτικές αλλά με σταθερό μισθό και ένα μέτριο αμάξι . Ή θες να πάρεις ρίσκο και να έχεις πιθανότητες να ζεις μια πλούσια ζωή με λεφτά , ταξίδια και ενα υπέροχο αμάξι αλλά και πάντα να υπάρχει πιθανότητα να αποτύχεις?Διάλεξα το δεύτερο και το ρίσκο , γιατί μου φαίνεται πως άνθρωπος , ο καθένας ξεχωριστά , πρέπει να ξεπερνάει τα όρια του και πάντα να σκέφτεται σε κάτι καλύτερο και όχι σε κάτι στάσιμο. Έτσι σκέφτομαι εγώ τουλάχιστον !

• Like 1
Δημοσ.

Nα έχεις και κάποιες βάσεις όμως και να σε θέλει και λίγο η τύχη για κάτι τέτοιο. Ο μισθός του δημοσίου ναι δε θα σε κάνει πλούσιο, θα σε δώσει όμως τη σιγουριά και μια αξιοπρεπή ζωή.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...