Tempor Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 με το δικαίωμα ότι θα σε διατάζουν, δε θα κάτσουν να το συζητήσουν μαζί σου το τι θα κάνεις δεν είναι δημοκρατία ο οποιοσδήποτε στρατός, διαφορετικά θα μιλούσαμε για μπουλούκι και όχλο αν ο καθένας έκανε ό,τι του κατέβαινε στο κεφάλι το τι θεωρείς τους περισσότερους στρεατευμένους εσύ είναι προσωπική σου υπόθεση, εσύ ο ίδιος όμως θα θεωρηθείς ανυπότακτος όσο και αν προσπαθήσεις μες στο μυαλό σου να χρυσώσεις το χάπι για αυτό μάλλον υπάρχει ακόμα η θητεία, γιατί μερικοί δε μπορούν να καταλάβουν απλά πράγμα και νομίζουν ότι ο κόσμος υπάρχει μόνο μέσα από τη δική τους οπτική Εξηγησε τοτε την υπαρξη της εναλλακτικης θητειας και τη υποθαλψη των αντιρρησιων απο τον ιδιο το στρατο αν ισχυουν αυτα που λες.
mathsrule Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Εξηγησε τοτε την υπαρξη της εναλλακτικης θητειας Διότι υπάρχουν κάποιοι που λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων δεν μπορούν να υπηρετήσουν στον Στρατό. Γι' αυτόν τον λόγο, τους τοποθετούν σε διάφορες Δημόσιες Υπηρεσίες ώστε εν καιρώ πολέμου να σταλούν εκεί να υπηρετήσουν την χώρα και τους συνανθρώπους τους, όσο οι άνδρες υπάλληλοι των υπηρεσιών αυτών είναι στον Στρατό.
Tempor Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Διότι υπάρχουν κάποιοι που λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων δεν μπορούν να υπηρετήσουν στον Στρατό. Γι' αυτόν τον λόγο, τους τοποθετούν σε διάφορες Δημόσιες Υπηρεσίες ώστε εν καιρώ πολέμου να σταλούν εκεί να υπηρετήσουν την χώρα και τους συνανθρώπους τους, όσο οι άνδρες υπάλληλοι των υπηρεσιών αυτών είναι στον Στρατό. Υπαρχουν και οι ιδεολογοι. Απλα δε θελουν το στρατο η δε τους αρεσει η τον θεωρουν κακο οτιδηποτε αλλο. Αυτους πως τους δικαιολογεις και ανεχεσαι να εισαι ετοιμος να πας στην πρωτη γραμμη οταν αυτοι νομιμα δε θα πανε;
qsis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 για αντιρρησίας από όσο ξέρω δεν είναι και το πλέον εύκολο και η εναλλακτική δεν είναι και ότι πιο δελεαστικό και είναι πολλαπλάσιο χάσιμο χρόνου φυσικά αν κάποιος το πιστεύει πραγματικά ας προχωρήσει, για αυτό άλλωστε και υπάρχει αλλά αν πιστεύεις ότι ένας που πάει και κάνει τη θητεία του είναι ψευτοέλληνας και χέστης, αυτός με τη σειρά του μπορεί να σκεφτεί και για σένα χίλια δυο και να μη σε αντιμετωπίζει ως ισότιμο τα κίνητρα του καθενός όμως δε μπορείς να τα γνωρίζεις 2
mathsrule Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 εισαι ετοιμος να πας στην πρωτη γραμμη οταν αυτοι νομιμα δε θα πανε; Ναι, βεβαίως και είμαι. Εγώ ας είμαι σωστός, συνεπής και αξιοπρεπής, και οι άλλοι ας κάνουν ό,τι θέλουν. Από το να ήταν μέσα στο στρατόπεδο και λόγω μ@λ@κίας εν κρανίο να έκανε βλακείες και να προκαλούσε προβλήματα, καλύτερα να είναι όσο πιο μακρυά από το μέτωπο γίνεται, ώστε εκεί να μείνουμε άτομα που μπορούμε και θέλουμε να προσφέρουμε κάτι.
Tempor Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 αλλά αν πιστεύεις ότι ένας που πάει και κάνει τη θητεία του είναι ψευτοέλληνας και χέστης, αυτός με τη σειρά του μπορεί να σκεφτεί και για σένα χίλια δυο και να μη σε αντιμετωπίζει ως ισότιμο Δειλια ειπα με την εννοια οτι ειναι ετοιμος να προδωσει αν τον διαταξουν και οχι να αρνηθει τη διαταγη με ανδρεια και ψευτοελληνας αφου ειναι ετοιμος αν τον διαταξουν να σκοτωσει συνελληνες/συστρατιωτες του. Η μηπως αυτοι που υπηρετουν στρατιωτικους πραξικοπηματιες (που δεν θελει ο λαος) ειναι πατριωτες επειδη κανουν οτι τους λεει ο στρατος;
PavlaraS18 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Ναι, βεβαίως και είμαι. Εγώ ας είμαι σωστός, συνεπής και αξιοπρεπής, και οι άλλοι ας κάνουν ό,τι θέλουν. Από το να ήταν μέσα στο στρατόπεδο και λόγω μ@λ@κίας εν κρανίο να έκανε βλακείες και να προκαλούσε προβλήματα, καλύτερα να είναι όσο πιο μακρυά από το μέτωπο γίνεται, ώστε εκεί να μείνουμε άτομα που μπορούμε και θέλουμε να προσφέρουμε κάτι. πέρασα πολεμικό ναυτικό και δεν πήγα . Μέχρι μια ηλικία ήμουν στρατόκαυλος , άλλαξα μυαλά τα τελευταία χρόνια και ευτυχώς ! Έχω φάει τόσο πολύ δούλεμα γιατί όπως γνωρίζεις στα χωριά η μόνη δουλειά που είσαι καταξιωμένος είναι ο στρατός! Δεν ξέρω πως το βλέπεις εσύ τον στρατό , αλλά εγώ τον έβλεπα σαν κάτι που θα ζω μέσα στην μιζέρια , χωρίς προοπτικές εξέλιξεις με πάντα έναν πάνω απο το κεφάλι μου (και μην μου πεις οτι έτσι ειναι και σε εταιρία) γιατί το να είσαι 35-40 χρονων να βαράς προσοχές , εμένα με τρελαίνει μόνο στην ιδέα! Είναι κάποια πράγματα που ασχολούμαι πολύ και μου αρέσουν πολύ . Δεν θα μπορούσα να πω όχι στις σπουδές τους για να είμαι ένας ενστολος (!) με κάποια στανταρ λεφτά στην τσέπη!
aris1986 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 πέρασα πολεμικό ναυτικό και δεν πήγα . Μέχρι μια ηλικία ήμουν στρατόκαυλος , άλλαξα μυαλά τα τελευταία χρόνια και ευτυχώς ! Έχω φάει τόσο πολύ δούλεμα γιατί όπως γνωρίζεις στα χωριά η μόνη δουλειά που είσαι καταξιωμένος είναι ο στρατός! Δεν ξέρω πως το βλέπεις εσύ τον στρατό , αλλά εγώ τον έβλεπα σαν κάτι που θα ζω μέσα στην μιζέρια , χωρίς προοπτικές εξέλιξεις με πάντα έναν πάνω απο το κεφάλι μου (και μην μου πεις οτι έτσι ειναι και σε εταιρία) γιατί το να είσαι 35-40 χρονων να βαράς προσοχές , εμένα με τρελαίνει μόνο στην ιδέα! Είναι κάποια πράγματα που ασχολούμαι πολύ και μου αρέσουν πολύ . Δεν θα μπορούσα να πω όχι στις σπουδές τους για να είμαι ένας ενστολος (!) με κάποια στανταρ λεφτά στην τσέπη! Kαλα ακομα 18 εισαι Παυλαρα... Ελα ξανα στα 28 με το καλο και πες μας εδω, τι εκανες καθος και τι δεν εκανες... Γιατι και αλλου να σπουδασεις αμα νιωσεις την ανεργια στο πετσι σου, θα καταληξεις με απεριποίητα γενια lol και youjizz ολη μερα. Κατι σαν και αυτο!
PavlaraS18 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Kαλα ακομα 18 εισαι Παυλαρα... Ελα ξανα στα 28 με το καλο και πες μας εδω, τι εκανες καθος και τι δεν εκανες... Γιατι και αλλου να σπουδασεις αμα νιωσεις την ανεργια στο πετσι σου, θα καταληξεις με απεριποίητα γενια lol και youjizz ολη μερα. Κατι σαν και αυτο! Δεν είναι έτσι , είναι μία απόφαση που δεν πρόκειται να μετανιώσω ποτέ . Σιχαίνομαι τον τρόπο ζωής των ένστολων .
Pablo_Hasan Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Οι Έφεδροι εάν θέλουν να κρυφτούν πίσω από εμένα. Έχω και μεγάλες πλάτες οπότε μπορώ καλύψω και μερικούς. Μπορεί. Δεν το γνωρίζουμε, όμως. Κατάλαβα τι εννοείς. Αυτό ακριβώς. Η ιεραρχία και οι βαθμοί υπάρχουν για να ξεχωρίζουν αυτόν με το δικαίωμα να δίνει εντολές, και αυτόν με την υποχρέωση να τις εκτελεί. Το πιο απλό και λογικό σύστημα στον κόσμο: ο από πάνω δίνει εντολή και ο από κάτω την εκτελεί. όταν υπάρχουν όρια και κανονισμοι τι μπορεί ο αποπάνω να διατάξει, δεν ειναι δουλος ο αποκάτω. Η νοοτροπία κάνε ό,τι σου λένε είναι ό,τι πιο βλακώδες και αποτυχημένο υπάρχει στον κόσμο. Στον ΕΣ δεν υπάρχουν συγκεκριμένα όρια, μόνο κάτι αοριστίες του στυλ μην θιγεται η προσωπικότητα του υφισταμενου και άλλες τέτοιες μαλακίες. Όταν σκοτωθηκαν οι τρεις στον Βόλο και το πέρασαν στο ντούκου, νόμιζα ότι θα ξεκαβλωνες, αλλά μάλλον σε κρατάνε καβλωμένο οι δικοί σου.
tritonas00 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Το πιο απλό και λογικό σύστημα στον κόσμο: ο από πάνω δίνει εντολή και ο από κάτω την εκτελεί. Συμφωνω, αν μιλαμε για ατομα με προφανως καποιο προβλημα/ανυπαρξια στοιχειωδους λογικης-σκεψης, ναι ισχυει. 1
mathsrule Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 πέρασα πολεμικό ναυτικό και δεν πήγα . Μέχρι μια ηλικία ήμουν στρατόκαυλος , άλλαξα μυαλά τα τελευταία χρόνια και ευτυχώς ! Έχω φάει τόσο πολύ δούλεμα γιατί όπως γνωρίζεις στα χωριά η μόνη δουλειά που είσαι καταξιωμένος είναι ο στρατός! Δεν ξέρω πως το βλέπεις εσύ τον στρατό , αλλά εγώ τον έβλεπα σαν κάτι που θα ζω μέσα στην μιζέρια , χωρίς προοπτικές εξέλιξεις με πάντα έναν πάνω απο το κεφάλι μου (και μην μου πεις οτι έτσι ειναι και σε εταιρία) γιατί το να είσαι 35-40 χρονων να βαράς προσοχές , εμένα με τρελαίνει μόνο στην ιδέα! Είναι κάποια πράγματα που ασχολούμαι πολύ και μου αρέσουν πολύ . Δεν θα μπορούσα να πω όχι στις σπουδές τους για να είμαι ένας ενστολος (!) με κάποια στανταρ λεφτά στην τσέπη! Δεν γίνεται να αρέσουν σε όλους όλα τα επαγγέλματα, ούτε να ταιριάζουν όλα στον χαρακτήρα ενός. Προφανώς, εσένα δεν σου ταιριάζει/αρέσει το επάγγελμα των ένστολων. Εγώ, όμως, μια χαρά το γουστάρω. όταν υπάρχουν όρια και κανονισμοι τι μπορεί ο αποπάνω να διατάξει, δεν ειναι δουλος ο αποκάτω. Η νοοτροπία κάνε ό,τι σου λένε είναι ό,τι πιο βλακώδες και αποτυχημένο υπάρχει στον κόσμο. Στον ΕΣ δεν υπάρχουν συγκεκριμένα όρια, μόνο κάτι αοριστίες του στυλ μην θιγεται η προσωπικότητα του υφισταμενου και άλλες τέτοιες μαλακίες. Όταν σκοτωθηκαν οι τρεις στον Βόλο και το πέρασαν στο ντούκου, νόμιζα ότι θα ξεκαβλωνες, αλλά μάλλον σε κρατάνε καβλωμένο οι δικοί σου. Δηλαδή μου λες πως αν εν καιρώ πολέμου ο από πάνω Αξιωματικός σου πει τι να κάνει ο λόχος σου, τότε θα είσαι δούλος εάν ακολουθήσεις τις εντολές αυτές; Οκ, πες το δουλεία. Όταν γίνεται, όμως, αυτό καθημερινά παντού και στα πάντα (από δουλειές μέχρι και φορολογία που λέει ο Υπ. Οικ. να πληρώσεις και πας και πληρώνεις) δεν είναι δουλεία; Αν όχι, ποια η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου; Δεν με κρατάνε οι δικοί μου. Με έχουν αφήσει από έμβρυο εντελώς ελεύθερο να επιλέξω εγώ τι επάγγελμα θέλω να ακολουθήσω. Απλά, αυτό που δεν αρέσει σε εσένα, αρέσει σε εμένα. Και όχι, κατ' εμέ αδίκως δεν σου αρέσει και είσαι προκατειλημμένος απέναντί του, αλλά επειδή ξέρω πως ούτε εγώ μπορώ να σου αλλάξω γνώμη, ούτε εσύ να μου αλλάξεις γνώμη, καλύτερα ας το αφήσουμε εδώ. Συμφωνω, αν μιλαμε για ατομα με προφανως καποιο προβλημα/ανυπαρξια στοιχειωδους λογικης-σκεψης, ναι ισχυει. Βρίσκεις κάποια ασυνέχεια λογικής στο "ο από πάνω δίνει εντολές και ο από κάτω τις εκτελεί"; Δεν λέω εάν το θεωρείς σωστό ή όχι, αλλά εάν είναι λογικό ή όχι. Εάν ναι, τότε ελπίζω να είσαι επιχειρηματίας και αφεντικό του εαυτού σου σε ένα δικό σου κράτος, γιατί οπουδήποτε αλλού όλοι οι άνθρωποι ακολουθούν σε πολλά πράγματα εντολές/προστάξεις των από πάνω τους σε πολλούς και διάφορους τομείς.
mgs4 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Άσχετο με τη ροή της συζήτησης αλλά γνωρίζει κανείς πότε είναι στο περίπου οι ημερομηνίες για ΣΠΕΝ; Εχουν συγκεκριμμενες περιόδους που γίνονται ή μπορεί όποτε να ναι να οριστούν ημερομηνίες; Για την 335 άκουσα ότι κάποιοι πέρασαν σπεν αμεσως μετά τη μετάθεση τους το δεκέμβρη και είχαν διάρκεια συνολικά μόλις 10 μέρες! Η κανονική διάρκεια τους ξέρω ότι είναι 3 βδομάδες...
qsis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Στον ΕΣ δεν υπάρχουν συγκεκριμένα όρια, μόνο κάτι αοριστίες του στυλ μην θιγεται η προσωπικότητα του υφισταμενου και άλλες τέτοιες μαλακίες. φυσικά και υπάρχουν όρια δε μπορεί να σε διατάξει κανείς να κάνεις κάτι μη υπηρεσιακό (πχ να πλύνεις το ΙΧ του διοικητή σου) και δε μπορεί να σε διατάξει κανείς να καταλύσεις το πολίτευμα αν πχ σου έλεγε ο διοικητής σου πάμε να καταλάβουμε τη βουλή εκεί μάλλον θα μπορούσες να του τη μπουμπουνίσεις αυτά με τις προσωπικότητες είναι βλακείες, εκτός αν μιλάμε για καψώνια, που έμμεσα καψώνια στη τελική μπορείς να φας σε πολλές περιπτώσεις, όπως εγώ που μια μέρα σκούπιζα φύλλα σε τυφώνα
NT1G Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 φυσικά και υπάρχουν όρια δε μπορεί να σε διατάξει κανείς να κάνεις κάτι μη υπηρεσιακό (πχ να πλύνεις το ΙΧ του διοικητή σου) και δε μπορεί να σε διατάξει κανείς να καταλύσεις το πολίτευμα αν πχ σου έλεγε ο διοικητής σου πάμε να καταλάβουμε τη βουλή εκεί μάλλον θα μπορούσες να του τη μπουμπουνίσεις Μα αφού είναι ανώτερος σου και είναι λογικό να ακολουθείς εντολές. reference μια σελίδα πίσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις