Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τι εννοείς mainstream; ναι, σε λιποτακτες αναφέρομαι. Τι νομιζες ότι αν γινει κανα ντου θα κάτσουν οι φαντάροι να σκοτωθουν;

Εννοώ ότι πριν 70 και χρόνια θεωρούταν πολύ λογικό το να εκτελούνται οι λιποτάκτες. Και όχι μόνο στον Ελληνικό Στρατό, αλλά παγκοσμίως, με αποκορύφωμα, ειδικά, τους Βρετανούς. Αλλά και πάλι, απ' όσο γνωρίζω, δεν είχε ο ΕΣ ποτέ κανένα σοβαρό πρόβλημα με τους λιποτάκτες.

Κάποιοι θα κάτσουν να πολεμήσουν, κάποιοι άλλοι όχι. Τώρα πια δεν εκτελούνται οι λιποτάκτες, άρα ας πάνε σε όποια άλλη κοινωνία του εξωτερικού θέλουν να γίνουν άχρηστα μέλη της, όσο εδώ θα παραμείνουν αυτοί που τουλάχιστον θα έχουν την αξιοπρέπεια να πολεμήσουν για να μείνει ελεύθερος ο τόπος που μεγάλωσαν και όπου ζουν εκείνοι, οι οικογένειές τους και οι φίλοι τους.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τι εννοείς mainstream; ναι, σε λιποτακτες αναφέρομαι. Τι νομιζες ότι αν γινει κανα ντου θα κάτσουν οι φαντάροι να σκοτωθουν;

θα εκτελεστούν μερικές 10αδες για παραδειγματισμό και δε θα πάει κανείς πουθενά

αυτούς που τους εκτελούσαν παλιότερα πολύ καλώς τους εκτελούσαν 

άλλο η θητεία, άλλο ο πόλεμος μη τα μπερδεύουμε αυτά τα 2 και ας μην το γυρίσουμε σε πολιτικό γιατί εκεί πάει αυτό το θέμα, μόνο μια μερίδα του πολιτικού φάσματος θυμάμαι να είχε πρόβλημα με αυτές τις εκτελέσεις που λες και επειδή γινόταν κυρίως σε συγκεκριμένη μερίδα του πληθυσμού που έτσι κι αλλιώς τους μαζεύουν ακόμα μακριά από τη "δράση" γιατί θεωρούνται επίφοβοι

δηλαδή τι πρέπει να γίνει να τσιτώνουν όλοι μέρα οι φαντάροι για να έχουν κάβλες; άμα βρεθείς να απειλείσαι και έχεις ένα όπλο στο χέρι θα κάνεις αυτό που είναι να κάνεις οδηγούμενος από το ένστικτο της επιβίωσης όπως, ξαναλέω, έκαναν τόσοι και τόσοι άνθρωποι ανά τους αιώνες για δίκαιους ή άδικους λόγους.

το να υπερασπιστείς το σπίτι σου (από τη στιγμή που η ελλάδα δεν είναι κάποια ιμπεριαλιστική δύναμη και δεν έχει πλέον βλέψεις να μεγαλώσει τα σύνορά της) μου φαίνεται αρκετά λογικός/δίκαιος λόγος και πιστεύω ότι οι περισσότεροι όσο παρτάλια και αν είναι υπό συνθήκες θα έμπαιναν σε αυτή τη ψυχολογία.

φυσικά και δεν εύχεται κανείς κάτι τέτοιο, αλλά όταν έχεις τόσα όπλα στραμμένα επάνω σου, έστω και αν είναι για εκφοβισμό ή έστω από συνήθεια πρέπει να έχεις κι εσύ τουλάχιστον ένα 

δεν έχουν περάσει άλλωστε και τόσα πολλά χρόνια από τη τις τελευταίες συρράξεις 

Δημοσ.

Κοίτα, δεν μπορούμε να κρίνουμε εμείς σήμερα το εάν καλώς εκτελούνταν ή όχι (δεν παίρνω θέση επί του θέματος) επειδή δεν έχουμε ζήσει καν τον πόλεμο, πάντως οφείλουμε όλοι να παραδεχτούμε ότι η γνωστή "Διαταγή 227" ήταν που έσωσε τόσο την Ρωσία όσο και όλη την Ευρώπη (μη πω... την Γη) από τους Γερμανούς και τον Χίτλερ. Εν ολίγοις η διαταγή αυτή έλεγε όποιος κάνει ένα βήμα πίσω εκτελείται. Ε, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, σχεδόν κανείς δεν έκανε βήμα πίσω.

Δημοσ.

άλλο η θητεία, άλλο ο πόλεμος μη τα μπερδεύουμε αυτά τα 2 και ας μην το γυρίσουμε σε πολιτικό γιατί εκεί πάει αυτό το θέμα, μόνο μια μερίδα του πολιτικού φάσματος θυμάμαι να είχε πρόβλημα με αυτές τις εκτελέσεις που λες και επειδή γινόταν κυρίως σε συγκεκριμένη μερίδα του πληθυσμού που έτσι κι αλλιώς τους μαζεύουν ακόμα μακριά από τη "δράση" γιατί θεωρούνται επίφοβοι

τους μάζευαν και τους εκτελούσαν αλλά οι προδότες ήταν τελικά οι υπερπατριώτες ;) 

Εννοώ ότι πριν 70 και χρόνια θεωρούταν πολύ λογικό το να εκτελούνται οι λιποτάκτες. Και όχι μόνο στον Ελληνικό Στρατό, αλλά παγκοσμίως, με αποκορύφωμα, ειδικά, τους Βρετανούς. Αλλά και πάλι, απ' όσο γνωρίζω, δεν είχε ο ΕΣ ποτέ κανένα σοβαρό πρόβλημα με τους λιποτάκτες.

Κάποιοι θα κάτσουν να πολεμήσουν, κάποιοι άλλοι όχι. Τώρα πια δεν εκτελούνται οι λιποτάκτες, άρα ας πάνε σε όποια άλλη κοινωνία του εξωτερικού θέλουν να γίνουν άχρηστα μέλη της, όσο εδώ θα παραμείνουν αυτοί που τουλάχιστον θα έχουν την αξιοπρέπεια να πολεμήσουν για να μείνει ελεύθερος ο τόπος που μεγάλωσαν και όπου ζουν εκείνοι, οι οικογένειές τους και οι φίλοι τους.

αν γίνει κανα ντου φροντισε να είσαι εκει μπροστα, με αξιοπρέπεια, μην κρυφτεις πίσω απο τιποτα εφεδρους...

Δημοσ.

Κοίτα, δεν μπορούμε να κρίνουμε εμείς σήμερα το εάν καλώς εκτελούνταν ή όχι (δεν παίρνω θέση επί του θέματος) επειδή δεν έχουμε ζήσει καν τον πόλεμο, πάντως οφείλουμε όλοι να παραδεχτούμε ότι η γνωστή "Διαταγή 227" ήταν που έσωσε τόσο την Ρωσία όσο και όλη την Ευρώπη (μη πω... την Γη) από τους Γερμανούς και τον Χίτλερ. Εν ολίγοις η διαταγή αυτή έλεγε όποιος κάνει ένα βήμα πίσω εκτελείται. Ε, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, σχεδόν κανείς δεν έκανε βήμα πίσω.

δι όκουορντ μομεντ γουέν υπάρχει ακόμη κόσμος που νομίζει πως τους "κακους" γερμανούς τους σταμάτησαν οι καλοί σύμμαχοι.

ΟΧΙ, ποτε δεν ειπα οτι δεν εγινε πολεμος και δεν πέθανε κόσμος. Αλλά εγώ πιστεύω πως όλα ήταν προσυμφωνημένα κλπ. i rest my case.

Δημοσ.

Κοίτα, δεν μπορούμε να κρίνουμε εμείς σήμερα το εάν καλώς εκτελούνταν ή όχι 

μιλάει για άτομα που χέστηκαν για την ελλάδα (δικαιολογημένα ίσως) , τα οποία όταν έπαιρναν άδεια δε γυρνούσαν πίσω

τελικά επειδή δεν είχαν πού να πάνε επέστρεφαν πίσω και τους εκτελούσαν 

το θεωρείς άδικο; εγώ όχι 

όσο για τα "βύσματα" εννοείται ότι πολλοί προνομιούχοι θα τη γλιτώσουν όπως γίνεται πάντα, αλλά αυτό δε γίνεται να το αποφύγεις 

αυτού του είδους τα βύσματα δε θα έχουν πατήσει καν σε κάποιο στρατόπεδο (ή θα χουν πάει για λίγες μέρες)

τους μάζευαν και τους εκτελούσαν αλλά οι προδότες ήταν τελικά οι υπερπατριώτες ;)

δε διαφωνώ ότι αργότερα κάποιοι αποδείχτηκαν περισσότερο πατριώτες (αν μιλάς για πολιτικες πεποιθήσεις, εγώ είχα στο νου μου περισσότερο μειονότητες) και σχετικά με αυτό άλλωστε ούτε κι εγώ είμαι απόλυτα αντικειμενικός λόγω της οικογένειας μου και τη περιθωριοποίησή της από "καλούς πατριώτες" για χρόνια (βέβαια θητεία και πολέμους έφαγαν στη μάπα), αλλά επειδή αυτό το φόρουμ δε σηκώνει πολτικές συζητήσεις ας μην το πάμε προς τα κει

καθαρά για το θέμα:

"καλείσαι να πολεμήσεις==> δεν θες==> τιμωρείσαι" , δε βρίσκω παράλογο το να τιμωρείσαι ακόμα και σκληρά , όχι γιατί είμαι σαδιστής και εύχομαι να κάθομαι στα μετόπιστεν να πυροβολώ όσους δειλιάζουν, αλλά γιατί σε τέτοιες καταστάσεις μόνο έτσι επιβάλλεται η πειθαρχία

δε έχει σχέση με τη θητεία-καφενείο και τις καμπάνες του κώλου

αν γίνει η στραβή ισχύουν άλλα ήθη και έθιμα

η θητεία έτσι όπως είναι απλά σε βάζει στην ελάχιστη δυνατή ψυχολογία της πειθαρχίας,σκληραγωγίας και κακοπέρασης σε περίπτωση που γίνει η στραβή να είσαι  έστω και στο ελάχιστο έτοιμος, μη νομίζεις ότι άλλοι είναι πιο εκπαιδευμάνοι, στους πολέμους όλοι μπεκάτσες όπου να'ναι ρίχνουν.

(ένας νεκρός ανά 20,000 σφαίρες στο βππ και ένας ανά 250,000 από τους "φοβερά" εκπαιδευμένους αμερικάνους στις μέρες μας, διάβασε εδώ

http://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-forced-to-import-bullets-from-israel-as-troops-use-250000-for-every-rebel-killed-314944.html )

άλλωστε και εύστοχος με το πιο εξελιγμένο όπλο να είσαι (στις ασκήσεις) δε μπορείς να μπεις στη ψυχολογία που θα είσαι εκείνη τη στιγμή που θα σου έχει πάει το σκατό στη κάλτσα και η αδρεναλίνη θα σε έχει τρελάνει.

για να είσαι έτοιμος για κάτι τέτοιο θέλει χρόνια εκπαίδευσης, καμιά θητεία δε φτάνει και πάλι δε θα είσαι έτοιμος

πρώτα από όλα ακόμα και αν επιβιώσεις ακόμα και αρτημελής το πώς θα είσαι μετά ψυχολογικά θα είναι γαμήσι , δεν υπάρχει περίπτωση να βγει κάτι καλό ή ηρωικό από μια κατάσταση όπου άνθρωποι σφάζουν ανθρώπους

το κακό είναι ότι ακόμα και σήμερα που έχουμε 2015 άνθρωποι συνεχίζουν και σφάζουν ανθρώπους ανά την υφήλιο και σαν χώρα πρέπει να έχεις κάποια ετοιμότητα

δυστυχώς αλλά έτσι είναι, έχω ξαναπεί ούτε εμένα μου αρέσει η θητεία και λόγω χαρακτήρα ήμουν κάκιστος στρατιώτης

αλλά αντιλαμβάνομαι το λόγο υπαρξής της

για να καταργηθεί η θητεία πρέπει πρώτα να καταργηθούν ένα σωρό άλλες μαλακίες που υπάρχουν σε αυτό το κόσμο 

Δημοσ.

μακάρι να μη γίνει και απλά να κλαιγόμαστε στο ιντέρνετ φίλε μου εγώ μόνο αυτό εύχομαι και  ας έχεις δίκιο κι εγώ άδικο

όποιος θέλει ή επιζητά το αντίθετο είναι ηλίθιος και αν πάρει και κάποια εξουσία μπορεί να είναι και επικίνδυνος, αν με πιάνεις 

Δημοσ.

εγω παντως θα κατσω και οτι καταφερω.

τωρα οι υπολοιποι ας τρεξουν σαν δειλοι μακρυα για να "ζησουν".

Μιλαμε για αμυνα παντα, οχι για επιθεση.

Δημοσ.

Έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα, αν ξεσπάσει κάποιος πόλεμος θα είναι καθαρά για λόγους συμφερόντων κάποιων λίγων πανισχυρων εκλεκτών κλπ... Ε εγώ προσωπικά δεν δέχομαι να πολεμήσω γιατί του καυλωσε του Ερντογαν , του Σαμαρά ή του Ομπαμα και των πανισχυρων λόμπι επηρεασμου που βρίσκονται πίσω τους...(Πετραιλεαδες, Εξοπλιστες πολεμου κλπ ).Δεν θα πολεμάω ουσιαστικά για τη πατρίδα μου αλλά για τα συμφέροντα κάποιων λίγων που θα παρακολουθούν από την ασφάλεια και άνεση των υπέρ πολυτελών σπιτιών τους την σφαγή που θα διαδραματιζεται μεταξύ ανθρώπων που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα και οι ίδιοι τους έβαλαν να αλληλοσκοτωνονται... Η "λιποταξια" όπως την λέτε είναι πολύ πιο έντιμη στάση σε αυτήν την περίπτωση...Αν όλοι, και από τα δύο στρατόπεδα, "λιποτακτουσαν" τότε δεν θα υπήρχε καν πόλεμος και ούτε απώλειες... Και μην κάνετε συγκρίσεις με το ένδοξο παρελθόν μας... οι συνθήκες και καταστάσεις ήταν πολύ διαφορετικές...Οι ηγέτες τότε ήταν στη πρώτη γραμμή γιατί πολεμούσαν , εκτός από συμφέροντα που υπήρχαν φυσικά, και για τιμή, δόξα, ιδανικά , ελευθερία, ιστορία.... Αν έβλεπα τον Σαμαρά ή το Τσιπρα ( ή τα πραγματικά κουμάντα του τόπου Βαρδινογιαννης, Λάτσης , Μπόμπολας κλπ) στη πρώτη γραμμή (χοχοχο) να ηγούνται όπως θα έκανε ο Θεμιστοκλής ή ο Λεωνίδας ίσως και να πειθομουνα να πολεμήσω... Πήγε μακριά η κουβέντα... Πείτε όχι σε υποχρεωτική θητεία και όχι σε πολέμους που προκαλούνται από λίγους ισχυρούς για τα συμφέροντα τους σε βάρος των πολλών αθώων πολιτών... Ειρήνη μόνο... οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα...

• Like 2
Δημοσ.

Οι Κουρδοι που αμυνονται στην Συρια εναντια στο ISIS δηλαδη , που δεν εχουν καμια υποστηριξη απο την διεθνη κοινοτητα (μαλλον το αντιθετο δηλαδη..) και απλα πολεμανε για να μην.. αφανιστουνε, ειναι πιονια πετρελαικων και του Ομπαμα?

Σε εναν πολεμο κατα της Ελλαδας δεν εχει σημασια αμα ο Τουρκος θα πολεμαει για την BP ή την gazprom. Σημασια εχει για ποιο λογο ο Ελληνας θα αμυνεται το χωριο του/πολη για να αποτρεψει τις γνωστες φρικαλοετητες που θα ακολουθησουν σε περιπτωση ηττας. Και ασε τον ερντογαν/σαμαρα/ομπαμια να βλεπουν τον πολεμο απο το dreambox τους.

Δημοσ.

Εγω φοβαμαι το στρατο σε θεματα πατριωτισμου. Με ποιο δικαιωμα θα μου πουν να εγκαταλειψω πχ τα ΙΜΙΑ; Επειδη με διαταξαν θα γινω προδοτης η θα εκτελω συνελληνες μου επειδη λιποτακτησαν;

Ειμαι πιο πατριωτης απο τον στρατο και γι αυτο (και αλλους λογους) δεν υπηρετω. Θεωρω δειλους και ψευτοελληνες πατριωτες (και κατι αλλα) τους περισσοτερους στρατευμενους.

Δημοσ.

με το δικαίωμα ότι θα σε διατάζουν, δε θα κάτσουν να το συζητήσουν μαζί σου το τι θα κάνεις δεν είναι δημοκρατία ο οποιοσδήποτε στρατός, διαφορετικά θα μιλούσαμε για μπουλούκι και όχλο αν ο καθένας έκανε ό,τι του κατέβαινε στο κεφάλι

το τι θεωρείς τους περισσότερους στρεατευμένους εσύ είναι προσωπική σου υπόθεση, εσύ ο ίδιος όμως θα θεωρηθείς ανυπότακτος όσο και αν προσπαθήσεις μες στο μυαλό σου να χρυσώσεις το χάπι 

για αυτό μάλλον υπάρχει ακόμα η θητεία, γιατί μερικοί δε μπορούν να καταλάβουν απλά πράγμα και νομίζουν ότι ο κόσμος υπάρχει μόνο μέσα από τη δική τους οπτική 

Δημοσ.

αν γίνει κανα ντου φροντισε να είσαι εκει μπροστα, με αξιοπρέπεια, μην κρυφτεις πίσω απο τιποτα εφεδρους...

Οι Έφεδροι εάν θέλουν να κρυφτούν πίσω από εμένα. Έχω και μεγάλες πλάτες οπότε μπορώ καλύψω και μερικούς. :P

Αλλά εγώ πιστεύω πως όλα ήταν προσυμφωνημένα κλπ. i rest my case.

Μπορεί. Δεν το γνωρίζουμε, όμως.

μιλάει για άτομα που χέστηκαν για την ελλάδα (δικαιολογημένα ίσως) , τα οποία όταν έπαιρναν άδεια δε γυρνούσαν πίσω

τελικά επειδή δεν είχαν πού να πάνε επέστρεφαν πίσω και τους εκτελούσαν 

το θεωρείς άδικο; εγώ όχι 

όσο για τα "βύσματα" εννοείται ότι πολλοί προνομιούχοι θα τη γλιτώσουν όπως γίνεται πάντα, αλλά αυτό δε γίνεται να το αποφύγεις 

αυτού του είδους τα βύσματα δε θα έχουν πατήσει καν σε κάποιο στρατόπεδο (ή θα χουν πάει για λίγες μέρες)

Κατάλαβα τι εννοείς.

με το δικαίωμα ότι θα σε διατάζουν, δε θα κάτσουν να το συζητήσουν μαζί σου το τι θα κάνεις δεν είναι δημοκρατία ο οποιοσδήποτε στρατός, διαφορετικά θα μιλούσαμε για μπουλούκι και όχλο αν ο καθένας έκανε ό,τι του κατέβαινε στο κεφάλι

Αυτό ακριβώς. Η ιεραρχία και οι βαθμοί υπάρχουν για να ξεχωρίζουν αυτόν με το δικαίωμα να δίνει εντολές, και αυτόν με την υποχρέωση να τις εκτελεί. Το πιο απλό και λογικό σύστημα στον κόσμο: ο από πάνω δίνει εντολή και ο από κάτω την εκτελεί.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...