Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αλλιως μπορεις να μπεις στρατο οποτε σου πουν πχ Μαρτιο και το καλοκαιρι οταν ειναι να δουλεψεις να ζητησεις αναβολη λογω δουλειας και να ξαναμπεις μετα απο Σεπτεμβριο ή Νοεμβριο να κανεις το υπολοιπο της θητειας σου.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν υπάρχει αναβολή για δουλειά. Αφού η αναβολή σπουδών έχει λήξει, μπορείς να πάρεις για ιατρικούς λόγους μέχρι 2 χρόνια. Το να πας και να τους πεις θέλω να δουλεψω δώστε μου αναβολή, μπορεί να είναι ειλικρινές, αλλά αν τύχεις σε κανέναν υπηρεσιακό τύπο μπορεί να φας άκυρο και να ψάχνεσαι.

Η πρώτη αναβολή για σπουδές δινεται ευκολα, διαβασε το φεκ της στρατολογίας και πες τους ότι έχεις κάποιο απο τα προβλήματα που αναφέρει. Για να είσαι και εσύ καλυμμένος και αυτοί τυπικοι.

Γίνεται, σε μονάδα που ήμουν ένας τύπος που ήταν ηθοποιός μόλις του έσκασε δουλειά σε παράσταση πήρε κανονικά αναβολή και έφυγε με 3-4 μήνες θητείας

Για οικονομικούς λόγους προφανώς και φεύγεις, άλλο παράδειγμα που έχω στο μυαλό μου είναι τύπος να έχει χάσει τη μάνα του και να πρέπει να βοηθήσει στο σπίτι

Δημοσ.

Και εμενα το παιδι που πηρε αναβολη ηταν για δουλεια καθως ειχε και αλλες 2 αδελφες και επρεπε να εργαστει αναγκαστικα το καλοκαιρι.

Δημοσ.

Γίνεται, σε μονάδα που ήμουν ένας τύπος που ήταν ηθοποιός μόλις του έσκασε δουλειά σε παράσταση πήρε κανονικά αναβολή και έφυγε με 3-4 μήνες θητείας

Για οικονομικούς λόγους προφανώς και φεύγεις, άλλο παράδειγμα που έχω στο μυαλό μου είναι τύπος να έχει χάσει τη μάνα του και να πρέπει να βοηθήσει στο σπίτι

μπορεί να γράφουν ότι έχεις κάποια διαταραχή λόγω οικονομικών προβλημάτων. Οικονομικοι λόγοι δεν αναφερονται στο φεκ. 

έτσι πέφτουν τα κομμάντα :D μην πει κανεις ότι ειναι βύσματα και δεν περνάνε τις αθλητικές δοκιμασίες με την αξία τους...

Δημοσ.

οι εμθ κυρίως ήταν ο,τι να'ναι , στους εποπ τα κριτήρια ήταν πιο αυστηρά μάλλον όπως και η εκπαιδευσή τους

μπορούσες ρε παιδί μου να τους πεις επαγγελματίες οπλίτες.. οι εμθ φάνταρα ήταν που μπήκαν και δε ξαναβγήκαν για αυτό έχουν και τη νοοτροπία του φαντάρου του "παλιού" περισσότερο από το καθένα

φουλ μπουχέσα εποπ πάντως δε συνάντησα, εμθ που δε μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους πολλούς 

@pablo

δεν ξέρω τι τελικά γράφεται επίσημα στα χαρτιά για να δοθεί αναβολή, ξέρω όμως φυσιολογικά άτομα που λόγω δυσκολιών ή ευκαιριών την έκαναν 

ίσως βέβαια αυτό είναι και βλακεία, αφού το ξεκίνησες ζορίσου να τελειώσεις

• Like 2
Δημοσ.

δεν διαφωνώ, σε γνωστό μου εγραφαν αγχωδης διαταραχη λογω οικονομικών προβλημάτων, τελικά πήρε και απαλλαγή για τον ίδιο λόγο. 

Οι εποπ και οι εμθ το ίδιο πράμα είναι, απλά οι εμθ ειναι πιο καμμένοι γιατι ειναι περισσότερο καιρο στο στρατό.

Δημοσ.

Εγώ έτσι όπως το κόβω , σμυνίτης θα είμαι στα 25 ή καλύτερα σε 6 χρονάκια απο τώρα. Αν βάλετε ότι φέτος πέρασα πολεμικό ναυτικό , δεν πήγα (δεν γουστάρω ένστολος κτλπ) .. Λέω του χρόνου 10% και όπου μας βγάλει! Ελα ομως που το 10% ανακοινώθηκε Δεκέμβριο και δεν τολμουσα να κοψω αναβολη. και αν την κόψω τώρα θα μπω Μαιο και επειδή είμαι αεροπορία χάνω καθαρά 1 χρονο απο την σχολή του χρόνου ! Ούτε να το σκέφτομαι αφου δεν θέλω να μείνω με δυο χρόνια κενο απο το διαβασμα πανελληνιων- πολυτεχνείο και ξεχάσω πως ειναι το σχήμα ενός βιβλίου :P .

Οπότε ας ελπίσουμε μέχρι τότε να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο και όχι σε αύξηση θητείας!

Υ.Γ. Το όλο τραγικό είναι πως παλιά σκεφτόμουν τον στρατό με άλλο μάτι και όλη μέρα έβλεπα βιντεάκια ουκάδων και αλεξιπτωτηστών και τώρα πια το βλέπω ως ένα τελειως άσκοπο πράγμα που απλά θα μου κόψει χρόνο είτε απο μεταπτυχιακό είτε απο κάποια δουλειά!

Λες και αμα γινει πολεμος με αυτη την εκπαίδευση θα παμε , όχι ότι θα μας πάρουν 10 μέρες και θα μας κάνουν πλήσσει εγκεφάλου... Στη τελική γι αυτό υπάρχουν οι μόνιμοι...

Δημοσ.

Εγώ έτσι όπως το κόβω , σμυνίτης θα είμαι στα 25 ή καλύτερα σε 6 χρονάκια απο τώρα. Αν βάλετε ότι φέτος πέρασα πολεμικό ναυτικό , δεν πήγα (δεν γουστάρω ένστολος κτλπ) .. Λέω του χρόνου 10% και όπου μας βγάλει! Ελα ομως που το 10% ανακοινώθηκε Δεκέμβριο και δεν τολμουσα να κοψω αναβολη. και αν την κόψω τώρα θα μπω Μαιο και επειδή είμαι αεροπορία χάνω καθαρά 1 χρονο απο την σχολή του χρόνου ! Ούτε να το σκέφτομαι αφου δεν θέλω να μείνω με δυο χρόνια κενο απο το διαβασμα πανελληνιων- πολυτεχνείο και ξεχάσω πως ειναι το σχήμα ενός βιβλίου :P .

Οπότε ας ελπίσουμε μέχρι τότε να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο και όχι σε αύξηση θητείας!

Υ.Γ. Το όλο τραγικό είναι πως παλιά σκεφτόμουν τον στρατό με άλλο μάτι και όλη μέρα έβλεπα βιντεάκια ουκάδων και αλεξιπτωτηστών και τώρα πια το βλέπω ως ένα τελειως άσκοπο πράγμα που απλά θα μου κόψει χρόνο είτε απο μεταπτυχιακό είτε απο κάποια δουλειά!

Λες και αμα γινει πολεμος με αυτη την εκπαίδευση θα παμε , όχι ότι θα μας πάρουν 10 μέρες και θα μας κάνουν πλήσσει εγκεφάλου... Στη τελική γι αυτό υπάρχουν οι μόνιμοι...

Τι εννοεις περασες πολεμικο ναυτικο και δεν πηγες γιατι δεν γουσταρεις??Αν δεν γουσταρεις γιατι το δηλωσες :P

Επισης αεροπορια για να μπεις θες βυσμα :D.Μπορουσες να πηγαινες πεζικο να ξεμπερδευες :D

Οσο για τα Video που λες ειναι καθαρα θεμα ανθρωπου,αν καθεσαι και κοιτας πολυ τετοια λογικο ειναι.Ειναι σαν τα ατομα που πριν μπουν στρατο αρχιζουν και ρωτανε 100ατομα τι θα κανουν και πως θα την παλεψουν μεσα στο αγχος ,και οταν βγαινουν μουτζωνουν τον εαυτο τους που ασχολιουνταν με τετοιες βλακειες.

Δημοσ.

Τι εννοεις περασες πολεμικο ναυτικο και δεν πηγες γιατι δεν γουσταρεις??Αν δεν γουσταρεις γιατι το δηλωσες :P

Επισης αεροπορια για να μπεις θες βυσμα :D.Μπορουσες να πηγαινες πεζικο να ξεμπερδευες :D

Οσο για τα Video που λες ειναι καθαρα θεμα ανθρωπου,αν καθεσαι και κοιτας πολυ τετοια λογικο ειναι.Ειναι σαν τα ατομα που πριν μπουν στρατο αρχιζουν και ρωτανε 100ατομα τι θα κανουν και πως θα την παλεψουν μεσα στο αγχος ,και οταν βγαινουν μουτζωνουν τον εαυτο τους που ασχολιουνταν με τετοιες βλακειες.

Γιατι ημουν 1000 μορια πανω απο την πρωτη επιλογη κι ημουν σιγουρος πως θα μπω . Οποτε μετα εκανα χατηρια κι τλκ την επαθα ...!

Παντως γι να καταχθω αεροπορια δν εβαλα μεσο . Πολλοι απο την περιοχη μου καταχθηκαμε ! Μεχρι εκεινη την ωρα εχω ακομα

Δημοσ.

δεν είσαι ο μόνος, και άλλοι την έφαγαν την παπατζα, θεωρησε τον εαυτο σου τυχερο που το κατάλαβες πριν παρουσιαστείς ;) 

Δημοσ.

Εγω εχοντας λιγα χρονια στην αγορα εργασιας και εχοντας γνωστους στρατιωτικους θα σου ελεγα οτι την ζωη των στρατιωτικων δεν την κανει κανενας, απειρες αδειες λιγος φορτος εργασιας και καθολου αγχος και χρονος για τον εαυτο σου παρα πολυς.Εχει βεβαια τα αρνητικα του διαταγες απο κομπλεξικους μια ζωη,μεταθεσεις (αναλογα με το σωμα πανε αυτα φανταζομαι) και λιγα λεφτα(βεβαια αρκετοι στον ιδιωτικο τομεα σκοτωνονται στην δουλεια και περνουν λιγοτερα).

Εγω τωρα τα χριστουγεννα ειχα 4 μερες αδεια 25Δεκ και 1,2,3 ιανουαριου και ο στρατιωτικος τσιμπησε 10 μερουλες αδεια τιμητικη απο τα γκρουπακια χωρις κοπο.

Θελω να καταληξω στο οτι αρκετες φορες εφτασα στο να λεω αξιζει που δεν δηλωσα στρατιωτικη σχολη?Εχω λιγο προσωπικο χρονο πολυ φορτο εργασιας και συνεχεια υπαρχει μετεκπαιδευση και ολα αυτα για να σιγουρεψεις την παραμονη σου στην παρουσα θεση και για λεφτα αγνωστο το ποτε και αν θα υπαρξει μια αυξηση.

Δεν λεω να πανε ολοι στρατο γ@μαει κτλ απλα θελω να πω η συγκριση και η αποφαση αυτα τα χρονια στο τι θα ακολουθησεις δεν ειναι ευκολη, παλαιοτερα που ο καθεις διαλεγε το τι θελει να ακολουθησει γιατι θεσεις υπηρχαν παντου ισως τωρα οι μεταβλητες ειναι περισσοτερες

Δημοσ.

Έχει μπει κανείς στην π.αεροπορία τελευταία (κέντρο εκπαίδευσης Τρίπολη) να μας πεί τι πραγματικά χρειάζεται να αγοράσουμε ως νεοσύλλεκτοι; ο ρουχισμός που δίνεται είναι επαρκής; δεν είμαστε για να δίνουμε 150ρια στα πακέτα που σου λένε τα μαγαζιά με στρατιωτικά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιον κάνει τον κόπο..

Δημοσ.

Έχει μπει κανείς στην π.αεροπορία τελευταία (κέντρο εκπαίδευσης Τρίπολη) να μας πεί τι πραγματικά χρειάζεται να αγοράσουμε ως νεοσύλλεκτοι; ο ρουχισμός που δίνεται είναι επαρκής; δεν είμαστε για να δίνουμε 150ρια στα πακέτα που σου λένε τα μαγαζιά με στρατιωτικά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιον κάνει τον κόπο..

Δεν πηγα αεροπορια αλλα θα σου πω τουλαχιστον οτι βασικο μου ερχεται στο μυαλο αφου παντου ιδια ειναι αυτα.εγω απολυθηκα αυγουστο 13.

Θα χρειαστεις σιγουρα στρατιωτικα φανελακια,ενα ζευγαρι πατους για τα αρβυλα.Εγω ειχα παρει απλους ουτε σιλικονης που λενε ουτε τιποτα.

Επισης μαζι σου εννοειται ξυριστικα,σαμπουαν κτλ.

Παρε λουκετα για τις πολιτικες σου τσαντες η τι θα παρεις μαζι + καποια ακομα λουκετα υπολογισε για οτι αλλο χρειαστει εκει (φοριαμο κτλ)

Πετσετες καλυτερα για το μπανιο παρε δικες σου αν και σου δινουν και εκει.

Τωρα δεν μου ερχεται κατι αλλο στο μυαλο.Α και καλτσες στρατιωτικες αγορασε μπολικες.Εγω προτιμουσα να τις φοραω πανω απο πολιτικες μακριες καλτσες αλλιως μου εκαναν πισω την φτερνα λιμαρισμενη...:Ρ

Δημοσ.

πατους θα προτινα σιλικονης για να εχεις λιγοτερες πιθανοτητες για μυκητες στα ποδια.Αν πιασεις μυκητες η μποχα δεν υποφερετε

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...