d_gkal Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 βασικά δεν επιτρέπεται να παίρνεις την κανονική μαζεμένη στο τέλος...Θεωρητικα αυτο που λες ισχυει. Πρακτικά ΟΧΙ. Προσωπικα αφησα 10 δικες μου για το τελος. Φυσικα και τις πηρα κανονικά (μαζι με τιμητικη) ως αδεια απολυσεως(που και αυτο θεωρητικα δε γντ)
NickTG Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Αν έχεις κάποιο πόστο (μάγειρας-εστιάτορας-ΚΨΜ-γραφέας), στο πολύ χαλαρό τσιμπάς 10 μέρες στο τέλος. Μάγειρας και ΚΨΜ μαζί πήρα 3 μέρες.
phanispal Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 καλή χρονια και καλή λευτεριά σε αυτούς κάθονται τώρα και κοιτάνε τα ντουβάρια και τους οπλοβαστούς που κοιτούσα και εγω. Κι εγώ πρώτο νούμερο (00:00-02:00) θαλαμοφύλακας ήμουν στην αλλαγή του χρόνου (πάντα κάναμε τις αλλαγές λίγο πριν).
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Θεωρητικα αυτο που λες ισχυει. Πρακτικά ΟΧΙ. Προσωπικα αφησα 10 δικες μου για το τελος. Φυσικα και τις πηρα κανονικά (μαζι με τιμητικη) ως αδεια απολυσεως(που και αυτο θεωρητικα δε γντ) θεωρητικά και το δικό σου κι εγώ τις άφησα για το τέλος, αλλά ξέρω αρκετούς που τους ανάγκαζαν να τις παίρνουν κάθε 1-2 μήνες...
panos2171 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Γιατί δεν γίνεται να σου φάνε κανονικές άδειες, μόνο τιμητικές. Ο τύπος είτε έλεγε βλακείες, είτε απλά είχε κάνει συμφωνία να του "κόψουν" κανονικές άδειες για να υπηρετήσει λιγότερες φυλακές, συμβαίνει συχνά αυτό. Σε τέντα μονάδες όπως ήταν αυτός μια χαρά σου δίνουν υποχρεωτικά τις δυο μέρες το μήνα που κανονικά πρέπει να σου δίνουν και στο τέλος δε σου μένει τίποτα. Αυτό εννοώ του έφαγαν, όχι ότι δεν τις πήρε ποτέ. Δεν είναι παντού χαλαρά να σε αφήνουν να τις παίρνεις όποτε γουσταρεις και στο τέλος να μαζεύεται όλη η υποχρεωτική και να κολλάς τιμητικές και ειδικές.. Αυτά γίνονται όπου τα επιτρέπουν αλλά δεν είναι κανόνας. Aυτό που λέει ο Κιουσης κατάλαβα, ότι του τις δώσαν αναγκαστικά. Πάντως άδεια απολύσεως δεν υφίσταται, το πως προέκυψε και εφαρμόζεται δε το γνωρίζω αλλά αυτό είναι στην κρίση του διοικητη. Στη δική μου μονάδα δε δίναν άδειες απολύσεως, έπρεπε μέχρι και ένα μήνα πριν την απόλυση να έχουν ξεμπερδέψει όλοι με τις άδειες ειδάλως αν το τελευταίο μήνα έπερνε πχ μεγάλη σειρά αυτή την άδεια οι άλλοι θα τρώγαν εμπλοκή. Αυτό ίσχυε από τους φαντάρους μέχρι τους αξιωματικούς. Ακόμα και σε μας τους ΔΕΑ με το που μπήκαμε χωρίς να ζητήσουμε μας δώσαν τον 1ο μήνα 12ήμερη, μετά αναγκαστικά γκρουπάκι Πασχα, μέτα κάποιες το καλοκαίρι και λίγες ακόμα ένα μήνα πριν την απόλυση. Και οι ΕΠ.ΟΠ κάπως έτσι ήταν, δε τους αφήναν να μαζεύουν άδειες, τους βάζαν όριο για το πότε πρέπει να τις τελειώσουν. Η μονάδα πάντως δεν ήταν τέντα, ήταν πολύ χαλαρά τα πράγματα και ο διοικητής πολύ καλός άνθρωπος.
Mikeasdf Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Φοβουνται κιολας μη σου "στριψει" εκει μεσα και γι'αυτο επιμενουν σε αυτο το θεμα. Εγω παντως αντεξα 150 μερες χωρις αδεια στην Κυπρο κ τις πηρα ολες μαζεμενες στο τελος κ εξαφανιστηκα μεχρι τον επαναπατρισμο..
Pablo_Hasan Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 υπάρχει διαταγή που λέει ότι οι στρατιώτες που υπηρετούν μακριά απο τον τόπο συμφερόντων πρέπει να πέρνουν τουλάχιστον κάθε 2 μήνες άδεια για να πάνε σπιτια τους. Ετσι σου τρώνε τις κανονικές ενώ μπορούν να σου δίνουν απο τις ειδικές.
captainf2008 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Γεια, θέλω να πάω στρατό μετά την εξεταστική του καλοκαιριού. Μπορεί να ορκιστώ τον Ιούλιο αν όλα πάνε καλά αλλιώς θα έχω 1 με 2 μαθήματα για σεπτέμβριο. Οπότε όπως και να έχει θέλει να είμαι στρατό κατά τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο, έχω αναβολή μέχρι το 2017. Τι πρέπει να κάνω? Πότε πρέπει να ετοιμάσω χαρτιά και τα σχετικά? Αν έχω μαθήματα το Σεπτέβριο και με πάρουν στρατό θα μπορώ να πάρω άδεια για να πάω να γράψω? Είχα ακούσει οτι τον πρώτο μήνα επειδή κάνεις βασική εκπαίδευση δεν μπορείς να πάρεις άδεια αλλα δεν ξέρει αν ισχύει το ίδιο αν θες να πας να δώσεις μάθημα. Επίσης θα κάνω 9 μήνες? Είμαι μέλος τριτεκνης οικογένειας και το μόνο αγόρι της οικογένειας και μου έχουν πεί οτι οι τριτεκνοι πλέον κάνουν 6μηνο άλλα μου ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό.
Mikeasdf Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Γεια, θέλω να πάω στρατό μετά την εξεταστική του καλοκαιριού. Μπορεί να ορκιστώ τον Ιούλιο αν όλα πάνε καλά αλλιώς θα έχω 1 με 2 μαθήματα για σεπτέμβριο. Οπότε όπως και να έχει θέλει να είμαι στρατό κατά τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο, έχω αναβολή μέχρι το 2017. Τι πρέπει να κάνω? Πότε πρέπει να ετοιμάσω χαρτιά και τα σχετικά? Αν έχω μαθήματα το Σεπτέβριο και με πάρουν στρατό θα μπορώ να πάρω άδεια για να πάω να γράψω? Είχα ακούσει οτι τον πρώτο μήνα επειδή κάνεις βασική εκπαίδευση δεν μπορείς να πάρεις άδεια αλλα δεν ξέρει αν ισχύει το ίδιο αν θες να πας να δώσεις μάθημα. Επίσης θα κάνω 9 μήνες? Είμαι μέλος τριτεκνης οικογένειας και το μόνο αγόρι της οικογένειας και μου έχουν πεί οτι οι τριτεκνοι πλέον κάνουν 6μηνο άλλα μου ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό. Aυτες τις αποριες καλυτερα να τις ρωτησεις σε καποιο γραφειο η στο φορουμ της στρατολογιας.Anyway Οι 3τεκνοι κανουν 8μηνο (-1 μηνας), οσο για τα μαθηματα, νομιζω πως ειναι αναλογα με τον διοικητη της μοναδας το αν θα σου δωσει αδεια για να πας να γραψεις.Σε μας εδινε με δυσκολια αλλα αν εδινε ηταν μερες δικες του κ δεν τις χρεωνε στην αδεια σου. Για να μπεις σεπτεμβρη πρεπει να κοψεις την αναβολη σου τελη Μαϊου με Ιουνιο νομιζω.Πιο μετα σε κατατασσουν Νοεμβρη.
captainf2008 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 A ok, ευχαριστώ,θα ρωτήσω και εκει τότε
Fulgore Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Γεια, θέλω να πάω στρατό μετά την εξεταστική του καλοκαιριού. Μπορεί να ορκιστώ τον Ιούλιο αν όλα πάνε καλά αλλιώς θα έχω 1 με 2 μαθήματα για σεπτέμβριο. Οπότε όπως και να έχει θέλει να είμαι στρατό κατά τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο, έχω αναβολή μέχρι το 2017. Τι πρέπει να κάνω? Πότε πρέπει να ετοιμάσω χαρτιά και τα σχετικά? Αν έχω μαθήματα το Σεπτέβριο και με πάρουν στρατό θα μπορώ να πάρω άδεια για να πάω να γράψω? Είχα ακούσει οτι τον πρώτο μήνα επειδή κάνεις βασική εκπαίδευση δεν μπορείς να πάρεις άδεια αλλα δεν ξέρει αν ισχύει το ίδιο αν θες να πας να δώσεις μάθημα. Επίσης θα κάνω 9 μήνες? Είμαι μέλος τριτεκνης οικογένειας και το μόνο αγόρι της οικογένειας και μου έχουν πεί οτι οι τριτεκνοι πλέον κάνουν 6μηνο άλλα μου ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό. Λοιπον αν εχεις μαθημα το Σεπτεμβριο οχι δεν μπορεις να παρεις αδεια για εξεταστικη αφου μπεις παρα μονο αφου φυγεις απο το κεντρο.Το καλυτερο θα ηταν να εκοβες την αναβολη τον Αυγουστο να μπεις τον Νοεβριο και να μην το ρισκαρεις καθολου αν φοβασαι. Οσο για τους πολυτεκνους πολυ αμφιβαλλω οτι κανουν 6μηνο,τωρα αν σε πιανει τιποτα προστατης οικογενειας για λιγοτερο ισως.Πιο πολυ μου φενεται οτι μπορεις να κανεις 8μηνο παρα 6μηνο.Παρολα αυτα στο 8μηνο να ξερεις οτι δικαιουσαι μεταθεση στα μισα της θητειας σου διπλα στην πολη που μενεις αρα και αυτο καλα ειναι.
panos2171 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Στο 20ημερο του κέντρου δεν υπάρχει άδεια ούτε έξοδοι. Μόνο μια στο έξοδος στο ενδιάμεσο όπου βγαίνουν όλοι. Από κει και πέρα αν πας και κλαφτείς ότι δε μπορείς και θες λίγο να φύγεις να χαλαρώσεις ίσως σου δώσουν. Καλά για βύσμα εννοείται ότι αν βάλεις μπορείς να πάρεις. Και στη μονάδα όμως κατά τη διάρκεια των ΣΠΕΝ δεν δίνονται άδειες. Στην ευχέρεια του διοικητή είναι αν θα δώσει. Όσο για μειωμένη θητεία οι 3τεκνοι πολύτεκνοι μέχρι 4 παιδιά (με επιφύλαξη 5) κάνουν 8μηνο, στα 6 αδέρφια και πάνω σίγουρα είναι 6μηνο.
qsis Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 μόλις ορκιστείς παίρνεις εξόδους, εμείς μέχρι να πάρουμε φύλλο πορείας μιας και μείναμε κάποιες μέρες παραπάνω από άλλους (πχ αυτούς που τους πακέταραν άμεσα για έβρο) παίρναμε εξόδους εφ'όσον δεν είχαμε υπηρεσία
Tilemaxx Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Aυτό που λέει ο Κιουσης κατάλαβα, ότι του τις δώσαν αναγκαστικά. Πάντως άδεια απολύσεως δεν υφίσταται, το πως προέκυψε και εφαρμόζεται δε το γνωρίζω αλλά αυτό είναι στην κρίση του διοικητη. Στην ουσία είναι κάποιες τιμητικές στο τέλος η άδεια "απολύσεως"...
takiss!! Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Παιδιά μπαίνω 20Γεναρη (ναυτικό) με τις εκλογές να είναι στις 25.. Τι προβλέπεται σε αυτή την περίπτωση??
Προτεινόμενες αναρτήσεις