Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είναι το ίδιο. Το ότι βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο δεν έχει καμία σημασία. Στη ΣΠΒ πάνε οι ΥΕΑ όπου γίνεται η εκπαίδευση τους ενώ στη ΜΥΠ πηγαίνουν οι απλοί φαντάροι όπου στο οτιδήποτε είναι η μέρα με τη νύχτα.

Αν θες να πας για ΔΕΑ πες μου να εξηγήσω την εκπαίδευση, αν θες να πας στη ΜΥΠ φαντάρος πες μου να σου εξηγήσω την εκεί εικόνα. Μέχρι το Φεβρουάριο στη ΣΠΒ ήμουν.

Κατάλαβα, ευχαριστώ! Για ΜΥΠ τότε λέμε και μόνο.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κατάλαβα, ευχαριστώ! Για ΜΥΠ τότε λέμε και μόνο.

Η ΜΥΠ είναι το μεγαλύτερο μπ@ρδελο που έχω δει στο στρατό. Εκεί γενικά μπαίνουν δυνατά βύσματα και όσο πιο δυνατό είσαι τόσο πιο πολλές άδειες θα πάρεις. Έχω δει να δίνουν και 40 μέρες τιμητική επειδή έβαψαν 4-5 ντουβάρια. Επίσης εκεί υπάρχουν και στρατιώτες φαντάσματα, κάνουν κανονικά τη θητεία τους δηλαδή αλλά δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ, guess why. Αυτά όσον αφορά τις άδειες. Από υπηρεσίες αν εξαιρέσουμε το καλοκαίρι τους πηγαίνει καλά, δύο μέσα μια έξω στη χειρότερη, τους τύχαινε βέβαια και μια μέσα τρεις έξω, αναλόγως τον κόσμο. Όσον αφορά τα προβλεπέ και τα σχετικά εκεί δεν ισχύουν. Για να καταλάβεις, αρχιλοχίας με τη μαλλούρα που είχε δε του χωρούσε το τζόκει οπότε μπορείς να φανταστείς πως ήταν οι φαντάροι, ακούρευτοι, αξύριστοι, όλοι χύμα. Τύχαινε να κάνω εφόδους και το γραφείο του θαλαμοφύλακα ήταν γεμάτο σκουπίδια και ο θάλαμος φουλ τσιγαρίλα, δεν έβλεπες από τον καπνό. Στις σκοπιές, βγάζαν τα αλεξίθραυστα, παρατούσαν τα όπλα και παίζαν με τα κινητά. Αρπάζαν βέβαια καμπάνες αλλά συνήθως ήταν στα λόγια. Γενικά ένα μπάχαλο αλλά ζωάρα για τους στρατιώτες. Όλα αυτά φυσικά μετά το μεσημέρι όπου φεύγει ο ταξίαρχος. Όσον αφορά το αυτοκίνητο ναι μπορείς να το βάλεις.

• Like 1
Δημοσ.

Η ΜΥΠ είναι το μεγαλύτερο μπ@ρδελο που έχω δει στο στρατό. Εκεί γενικά μπαίνουν δυνατά βύσματα και όσο πιο δυνατό είσαι τόσο πιο πολλές άδειες θα πάρεις. Έχω δει να δίνουν και 40 μέρες τιμητική επειδή έβαψαν 4-5 ντουβάρια. Επίσης εκεί υπάρχουν και στρατιώτες φαντάσματα, κάνουν κανονικά τη θητεία τους δηλαδή αλλά δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ, guess why. Αυτά όσον αφορά τις άδειες. Από υπηρεσίες αν εξαιρέσουμε το καλοκαίρι τους πηγαίνει καλά, δύο μέσα μια έξω στη χειρότερη, τους τύχαινε βέβαια και μια μέσα τρεις έξω, αναλόγως τον κόσμο. Όσον αφορά τα προβλεπέ και τα σχετικά εκεί δεν ισχύουν. Για να καταλάβεις, αρχιλοχίας με τη μαλλούρα που είχε δε του χωρούσε το τζόκει οπότε μπορείς να φανταστείς πως ήταν οι φαντάροι, ακούρευτοι, αξύριστοι, όλοι χύμα. Τύχαινε να κάνω εφόδους και το γραφείο του θαλαμοφύλακα ήταν γεμάτο σκουπίδια και ο θάλαμος φουλ τσιγαρίλα, δεν έβλεπες από τον καπνό. Στις σκοπιές, βγάζαν τα αλεξίθραυστα, παρατούσαν τα όπλα και παίζαν με τα κινητά. Αρπάζαν βέβαια καμπάνες αλλά συνήθως ήταν στα λόγια. Γενικά ένα μπάχαλο αλλά ζωάρα για τους στρατιώτες. Όλα αυτά φυσικά μετά το μεσημέρι όπου φεύγει ο ταξίαρχος. Όσον αφορά το αυτοκίνητο ναι μπορείς να το βάλεις.

Πωπω θα ηθελα να εκανα και εγω εκει μια εξωτερικη εφοδο να λιωσω στα γελια(ή στο κλαμα οπως το παρει κανεις)

Δημοσ.

Οκ, πήρα μια ιδέα τι να περιμένω (δεν ανήκω στις πρώτες περιπτώσεις που περιγράφεις). Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Δημοσ.

Βασικά δεν ήταν εξωτερικές οι δικές μας. Όλο το στρατόπεδο είχαμε και πηγαίναμε και εκεί. Όλα τα λεφτά ήταν μια αρχιλοχίας (πολύ δυνατό κομμάτι) που τύχαινε να κάνω έφοδο μαζί της, τους σκάτωνε συνεχώς. :lol:

Δημοσ.

Μα για ποιο λόγο να μην θέλει κάποιος να πάρει κάποιο Ι.... Ειδικά εφόσον έχει αποδεδειγμένα πρόβλημα.... Αφού αν δε κάνω λάθος όσο μεγαλύτερο το Ι τόσο πιο χαλαρουίτα την βγάζεις κατά τη θητεία... Μην ντροπιάσει την οικογένεια κλπ είναι αστεία.. Που είναι η ντροπή στο να έχεις πρόβλημα υγείας.

Ντροπή είναι να παίρνεις Ι χωρίς να το δικαιούσαι...

Για τις κουβέρτες, ναι μου έλεγε παιδί ότι άμα τις κοπανήσεις σηκώνουν έναν νέφος σκόνης... 

Δημοσ.

Ισχυει αυτο με τις κουβερτες δυστηχως.Οσο για το γνωστο γιωτα γιωτα ζωη και κοτα,μπορω να πω οτι ισχυει μονο κατα την περιοδο των Σπεν,ειδικα αν εισαι ι3 αοπλος(ι4 δεν περνας καν).

Δημοσ.

Ειχα ενα παιδι που ηταν ι4 λογω επιληψιας,το μονο που εκανε καθε μερα ειναι να κλαδευει τον κηπο του Διοικητη και μετα το μεσημερι καθε μερα εξοδουχος αν ηθελε...

Δημοσ.

οι κουβερτες στην μοναδα μας δεν ειχαν πλυθει ποτε γιατι μας ειχαν πει οτι με εντολη απαγορευεται να τις πλυνουν επειδη χαλανε οποτε καθαριζονται μονο απο το τιναγμα που γινεται μια στο τοσο...εννοειται οτι σηκωνεται συνεφο σκονης και ακαραιων

• Like 1
Δημοσ.

Στη δική μου μονάδα πλεναμε κουβέρτες αβερτα για άλλες μονάδες οι οποίες μάλλον θα πήγαιναν κυρίως σε αποθήκες γιατί οι περισσότεροι σπάνια βλέπαμε καθαρές.

Σε όλη την αττική πάντως υπάρχει μόνο ένα πλυντήριο για όλα τα στρατόπεδα, οπότε καταλαβαίνετε..

Το ότι χαλάνε από το πλύσιμο είναι μια μαλακία και μισή δεν παθαίνουν απολύτως τίποτα, εγώ προσωπικά έχω πλύνει 100αδες

Δημοσ.

η δική μου κουβερτα έγραφε ΕΣ 1953, μια άλλη απο δίπλα έγραφε ΕΣ 1947. Ντάξει, καλα κάνουν και δεν τις πλένουν, δεν έχουν κάνει αποσβεση ακομα. Αρκει να ειναι τεντα στρωμένες στα κρεβάτια, αυτο ειναι πιο σημαντικο...

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...