Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

από κατάμαυρο στρατόπεδο σε βισματοστρατόπεδο εγώ λόγο 8μηνου.....και να ακούς να παραπονιούνται για 6 υπηρ. το μήνα...και εντελώς τυχαία όλοι αυτοί εκεί ήταν υπερπατριώτες ...η υποκρισία στα καλύτερά της 

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εγώ πάντως έναν υπασπιστή με τον οποίο έκανα συχνά υπηρεσία και το αυδμειο το έκανε μόνος του τον εκτιμούσα πολύ παραπάνω από το μέσο καραβανά και ας μας τέντωνε σε άλλα πιο σοβαρά θέματα 

οκ μπορείς να βάλεις τον άλλον να το κάνει και λοιπόν; 

Μπορει να επεσες σε κανενα περιεργο που ηθελε τον θαλαμο γυαλι γιατι φοβοταν τα μικροβια. Ειχαμε και εμεις μια Λοχια που σφουγκαριζε το αυδμαδικο πριν μπει με δικια της αρωματικη χλωρινη και καθαριζε απο σκονη ολες τις επιφανειες γιατι δεν αντεχε να κοιμηθει αλλοιως....γυναικες. Αμα ησουν τυχερος και ειχες υπηρεσια την επομενη μερα εμπαινες σε αρωματισμενο χωρο, τον υπολοιπο καιρο μπαινεις μεσημερι βγαινεις πρωι χωρις να λερωσεις και ολα ΟΚ.

με την ίδια λογική ούτε οι εποπ κάνουν καμια αγγαρεία γιατι αμα τους δουν οι φαντάροι θα τους πάρουν τον αερα, σε πολλές πολλές μονάδες δεν κάνουν ούτε σκοπιές και άλλες υπηρεσίες, εκτός τιποτα εποπτες εστιατορίων, οργανα, κτλ. και στο τέλος έχεις πχ. διμοιρία με 3 φαντάρους/δούλους και 7 εποπ/εμθ/δοκιμους που ξύνονται και δεν κάνουν τιποτα για να μην τους πάρουν τον αερα...

Οι εποπ απο τον δοκιμο εχουν 2-4 βαθμους διαφορα, αν δεν φτανουν οι φανταροι συμπληρωνουν οι εποπ. Η δουλεια του δοκιμου ειναι να τους βαλει και αυτους να κουβαλησουν και οχι να χαζολογα μαζι τους και απο διπλα 2 φανταροι να λιωνουν. Στην ξανθη που η μοναδα μου δουλευε ρολοι να δεις τι καλα κουβαλουσαν μια γεφυρα δεκανεις-λοχιες ή εβαφαν κουτια διατι ο Δικας μας δεν ηθελε να χωνει μονο φανταρους.

Το ιδιο και στις υπηρεσιες, δεν μπορει ο δοκιμος να κανει σκοπετο και ο εποπ περιπολο, ολα πανε ιεραρχικα.

Δημοσ.

Μπορει να επεσες σε κανενα περιεργο που ηθελε τον θαλαμο γυαλι γιατι φοβοταν τα μικροβια.

καλά δε μιλάω για τέτοια περίπτωση, απλά δεν ήθελε ο τύπος να χώσει τους φαντάρους στο συγκεκριμένο πράγμα γιατί μάλλον το θεωρούσε ξεφτίλα, στα υπόλοιπα ήταν τέντας όσο δεν πάει 

δεν κάναμε χαλαρή υπηρεσία μαζί του, ούτε αράζαμε μαζί του όπως κάναμε με άλλους που ήμασταν σε φάση κολλητάρια.

απλά ο τύπος ήταν γενικά σωστός για αυτό και τον εκτιμούσαν όλοι, εκτός από τους πάρταλους επειδή τους πηδούσε

ίσα ίσα ένας άλλος καραβανάς που ήταν "κυρία" (και αυτό πάρτο όπως θες) έκανε σαν υστερικιά να του καθαρίσουμε το θάλαμο και όταν τον γράφαμε απλά σκούπιζε και άφηνε τις σκόνες δίπλα από το θαλαμοφύλακα

αυτόν όπως καταλαβαίνεις δεν τον είχαμε και πολύ σε υπόληψη 

(ελπίζω να μη μας τη πέσει κανείς για τα δικαιώματα των μειονοτήτων..) 

Δημοσ.

Ο ΕΠΟΠ κάνει τις δουλειές τις οποίες του έχουν ανατεθεί και αν δε μπορεί μόνος του φωνάζει φαντάρους. Δε θα κάνει γοπινγκ ο ΕΠΟΠ...

τι υπηρεσίες κάνουν οι εποπ; και ποσες; 

Δημοσ.

καλά δε μιλάω για τέτοια περίπτωση, απλά δεν ήθελε ο τύπος να χώσει τους φαντάρους στο συγκεκριμένο πράγμα γιατί μάλλον το θεωρούσε ξεφτίλα, στα υπόλοιπα ήταν τέντας όσο δεν πάει 

δεν κάναμε χαλαρή υπηρεσία μαζί του, ούτε αράζαμε μαζί του όπως κάναμε με άλλους που ήμασταν σε φάση κολλητάρια.

απλά ο τύπος ήταν γενικά σωστός για αυτό και τον εκτιμούσαν όλοι, εκτός από τους πάρταλους επειδή τους πηδούσε

ίσα ίσα ένας άλλος καραβανάς που ήταν "κυρία" (και αυτό πάρτο όπως θες) έκανε σαν υστερικιά να του καθαρίσουμε το θάλαμο και όταν τον γράφαμε απλά σκούπιζε και άφηνε τις σκόνες δίπλα από το θαλαμοφύλακα

αυτόν όπως καταλαβαίνεις δεν τον είχαμε και πολύ σε υπόληψη 

(ελπίζω να μη μας τη πέσει κανείς για τα δικαιώματα των μειονοτήτων..) 

Σε εμας και στις 2 μοναδες αυτοι οι χωροι ηταν στις καθαριότητες, το τασάκι ή τα σκουπίδια σου τα πετάς αλλα τωρα να κατσεις να σκουπισεις-σφουγκαρισεις ενα χωρο που και δεν τον λέρωσες δεν θεωρω ότι προσφέρει καποια βοηθεια στους φαντάρους ή σε κανει καλο απέναντι στις σειρουλες σου.

Ξεφτύλα επρεπε να τους πεις ειναι άλλα πράγματα που κάνουν εις βάρος στους φαντάρους αλλα ενω εχει τον βαθμό φοβάται να τον αξιοποιησει γιατι έχει την λογικη "ριξε σκατο εσυ που θα φυγεις σε 10 μηνες, εγω ειμαι με αυτους μια ζωη". Η ανθυμασπιστες ειναι οι χειροτεροι μονιμαδες, νοοτροπια εποπ αλλα βαθμος αξιωματικου.

Δημοσ.

τι υπηρεσίες κάνουν οι εποπ; και ποσες; 

ΓΙατί κολλάς στις υπηρεσίες των στελεχών; Δεν ξέρω 3-4-5 όσες είναι. Τι θα καταλάβεις αν κάνει 1 υπηρεσία ή 5;

@lary7

+1 για τους ανθύπες, βασικά γενικά για τους αξιωματικούς από ΣΜΥ.

Δημοσ.

Τι θα καταλάβεις αν κάνει 1 υπηρεσία ή 5;

μα αυτές τις υπηρεσίες που δεν κάνουν οι εποπ στα περισσότερα στρατόπεδα τις κάνουν οι φαντάροι

Δημοσ.

+1 για τους ανθύπες, βασικά γενικά για τους αξιωματικούς από ΣΜΥ.

οι σμυ πιστεύω ότι τρώνε το χειρότερο πήξιμο από όλους, για αυτό συχνά είναι και οι πιο σαλταρισμένοι 

τους τρέχουν όταν είναι μικροί και είναι με σαρδέλες (έχουν φάει και σχολή στη μάπα)  , αλλά τους τρέχουν και όταν μεγαλώσουν και πάρουν τα πρώτα αστέρια

δε συγκρίνονται με τους εμθ που από ένα σημείο και μετά είναι ζωή και κότα 

εγώ πάντως με έναν σμυ λοχαγό που ήμουν στο τελευταίο πόστο περνούσαμε ζάχαρη..

ο τύπος το είχε κάψει από τον πολύ στρατό (οι περισσότεροι από υπολοχαγοί την κάνουν, αυτός μάλλον θα γίνει και ταγματάρχης ή θα χει γίνει) και τις πολλές κρεπάλες , αλλά τους φαντάρους τους είχε στα ώπα ώπα 

φοβερός τύπος

Δημοσ.

καλησπέρα, θέλω να μπω φαντάρος τον Μάρτιο.

Μέχρι πότε μπορώ να κόψω την αναβολή?

Αν έχω καταλάβει σωστά, μέχρι τον Γενάρη, πριν μπει η προηγούμενη σειρά.

Αν την κόψω πολύ νωρίτερα, πχ από τώρα, για να μπω τον Μάρτιο, υπάρχει περίπτωση να με βάλουν τον Γενάρη?

Θα ήθελα να αποφύγω κάτι τέτοιο γιατί θα μου δημιουργούσε πρόβλημα με την σχολή.

Τέλος, επειδή έχει φύγει η στρατολογία από την πολή μου, και η πιο κοντινή είναι 150χλμ μακρυά, μπορώ να κόψω την αναβολή σε άλλη υπηρεσία?

Δημοσ.

μα αυτές τις υπηρεσίες που δεν κάνουν οι εποπ στα περισσότερα στρατόπεδα τις κάνουν οι φαντάροι

Θες να τις κάνουν οι ΕΠΟΠ; ΟΚ, να κάνει ο ΕΠΟΠ 10 υπηρεσίες το μήνα. Έχει και 10 απαλλαγές όμως, 10 μέρες δηλαδή θα κάθεται συν ότι θα του πηγαίνει 1-1 περίπου. Κοινώς θα είναι σε χειρότερη φάση από στρατιώτη.

Δημοσ.

οι σμυ πιστεύω ότι τρώνε το χειρότερο πήξιμο από όλους, για αυτό συχνά είναι και οι πιο σαλταρισμένοι 

τους τρέχουν όταν είναι μικροί και είναι με σαρδέλες (έχουν φάει και σχολή στη μάπα)  , αλλά τους τρέχουν και όταν μεγαλώσουν και πάρουν τα πρώτα αστέρια

δε συγκρίνονται με τους εμθ που από ένα σημείο και μετά είναι ζωή και κότα 

εγώ πάντως με έναν σμυ λοχαγό που ήμουν στο τελευταίο πόστο περνούσαμε ζάχαρη..

ο τύπος το είχε κάψει από τον πολύ στρατό (οι περισσότεροι από υπολοχαγοί την κάνουν, αυτός μάλλον θα γίνει και ταγματάρχης ή θα χει γίνει) και τις πολλές κρεπάλες , αλλά τους φαντάρους τους είχε στα ώπα ώπα 

φοβερός τύπος

Λογικο ειναι , αλλο να εχεις Ανθυπολοχαγο πιτσιρικα απο ευελπιδων, που σαν διμοιρίτης πρεπει να "τρεχει" τους φανταρους και αλλο 40χρονο που εχει βαρεθει την ζωη του και αραζει μαζι με τους φανταρους. Επίσεις οι υπερ-καραβαναδες απο ΣΜΥ επερναν και τα καλύτερα λεφτα αφου ειχαν καλυτερο μισθο απο ομοβαθμους ευελπιδες. Ο κορυφαιος καραβανας που γνωρισα δε ηταν ταγματαρχης πρωην δοκιμος, ποιο παλιος στον στρατο και απο τον ταξιαρχο, δεν τον ακουμπουσε τιποτα και ο λοχος του μπουρδελο με την καλη εννοια, ολα υπο διαλυση και οι φανταροι στην τουφα.

Δημοσ.

Θες να τις κάνουν οι ΕΠΟΠ; ΟΚ, να κάνει ο ΕΠΟΠ 10 υπηρεσίες το μήνα. Έχει και 10 απαλλαγές όμως, 10 μέρες δηλαδή θα κάθεται συν ότι θα του πηγαίνει 1-1 περίπου. Κοινώς θα είναι σε χειρότερη φάση από στρατιώτη.

1-1 δεν είναι σε χειρότερη φάση από φαντάρο πίστεψέ με(33 σερί βάρεσα και μετά καπάκια άλλες 15),  αλλά τουλάχιστον  να κάνουν έστω αυτές που προβλέπονται 5 το ελάχιστο.....(βέβαια είναι θέμα διοικητή το όλο θέμα) 

Δημοσ.

ταγματαρχης πρωην δοκιμος? Δηλαδη απ την εποχη των πατεραδων μας που καθοντουσαν κ μετα ως μονιμοι ? (ή μηπως εποχη παππου μας? :P ) χαχαχα παντως κ εμεις ειχαμε λοχαγο απο ΣΜΥ , απαλευτος τυπος και μεγαλος troll  , ειχε ψαρωτικη φωνη κ βλεμμα κιολας)

Δημοσ.

Ο κορυφαιος καραβανας που γνωρισα δε ηταν ταγματαρχης πρωην δοκιμος, ποιο παλιος στον στρατο και απο τον ταξιαρχο, δεν τον ακουμπουσε τιποτα και ο λοχος του μπουρδελο με την καλη εννοια, ολα υπο διαλυση και οι φανταροι στην τουφα.

:lol: θυμήθηκα αντίστοιχη περίπτωση που είχε ο πατέρας μου όταν ήταν φαντάρος, λοχαγός που θα είχε ξεκινήσει και αυτός από φαντάρος και τους είχε μείνει από το πόλεμο της κορέας :lol:

ούτε αυτόν τον άγγιζε τίποτα

ταγματαρχης πρωην δοκιμος? Δηλαδη απ την εποχη των πατεραδων μας που καθοντουσαν κ μετα ως μονιμοι ? (ή μηπως εποχη παππου μας? :P ) χαχαχα παντως κ εμεις ειχαμε λοχαγο απο ΣΜΥ , απαλευτος τυπος και μεγαλος troll  , ειχε ψαρωτικη φωνη κ βλεμμα κιολας)

και ο δικός μου λοχαγός ακριβώς έτσι ήταν(μπας και ήταν ο ίδιος; :lol:

έσκαγε στη φρουρά και για να τους ψαρώσει καθόταν και κοιτούσε μέσα στις κάνες των οπλιτών :P

ήταν τέλειος και ολη μέρα στο πόστο μαζί του είχα καέι , προσπαθούσαμε και οι δύο να λουφάρουμε από τον συνταγματάρχη μας 

Δημοσ.

Καμια 40ρια χρονια στον στρατο, βαλε τα κατω και υπολογισε.....Με τον δε ταξιαρχο ειχανε συναντηθει πρωτη φορα οταν ειχε βγει απο την ευελπιδων, "τοτε ειχαμε τον ιδιο βαθμο, τωρα απλα περνουμε τα ιδια λεφτα" μας ελεγε

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...